BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

13 lata 2 dni temu #279044 przez sylka
Nurofen jest bez recepty a czopek chyba co 4 godz. zaraz sprawdzę bo mam ulotkę. Czopek 1 co 4 godz. nie wiecej niż razem 4 na dobę. a nurofen mozesz łaczyć nape=rzemiennie z czopkiem paracetamolowym. Zapytaj w aptece czy napewno co 2-3 godz. można podawać bo nie pamietam dokladnie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 dni temu #279048 przez sylwira1721
tez cos podejrzewam ze na zabki ale chce mu zbic ta goraczke ... sprobuje ten nurofen w syropie a jak nie pomoze to pojade na ip ...
tylko nie wiem czy ten nurofen jest na recepte i od ilu msc on jest??

13 lata 2 dni temu - 13 lata 2 dni temu #279057 przez ifka
sylvirka wszystko tak jak napisała sylka. Nurofen w syropku masz bez recepty, ja podawałam Lence jaak miała 6-7 m-cy.U nas dużo lepiej skutkował nurofen właśnie i naprzemiennie z syropem na bazie paracetamolu, bo u nas czopki jak u sylki nie sprawdzaja sie.

mam przed soba nurofen - od 3 m-ca jest napisane

[/url]

13 lata 2 dni temu - 13 lata 2 dni temu #279062 przez sylka
Nurofen tak jak i Panadol w syropie jest chyba od 3 mies. masz odliczone dawki i nabierasz w strzykawję odpowiedznią ilość ml w zależności od wagi dziecka jak nie wiesz ile dokładnie waży Tobiasz to tak przybliżoną dawkęmożesz podać deko mniejszą.
U nas właśnie jako przeciwbólowe na ząbki podawałam Panadol i Nurofen.

Jak nie ma wyskiej gorączki to spróbuj zimnch okładów na czoło.

edit
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

13 lata 2 dni temu #279065 przez ifka
sylka napisał:

Nurofen tak jak i Panadol w syropie jest chyba od 3 mies. masz odliczone dawki i nabierasz w strzykawję odpowiedznią ilość ml w zależności od wagi dziecka jak nie wiesz ile dokładnie waży Tobiasz to tak przybliżoną dawkęmożesz podać deko mniejszą.
U nas właśnie jako przeciwbólowe na ząbki podawałam Panadol i Nurofen.

Jak nie ma wyskiej gorączki to spróbuj zimnch okładów na czoło.

edit

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

kalendarz rewelacja :woohoo:

[/url]

13 lata 1 dzień temu #279117 przez mankowa
hejka,
brawo dla Tymka wreszcie megi odetchniesz, odpoczniesz.
U mnie od kilku dni moj M mnie wyrecza w kapaniu, karmieniu a nawet spaniu w sypialni z mala, tak tak bo przez moja nadwrazliwosc o dziecko spimy oddzielnie, bo M musi sie wysypiac do pracy, on kocha spac. Ale ostatnio chodzilam sfrustrowana bo wzielam na glowe nasz slub i probuje cos zalatwiac online a mala mi nie daje i tak dni uplywaja a ja jestem w d...e
Gabi zaczela jesc kanapeczki, daje jej z pieczonym schabem normalnie trzesie sie z radosci ze moze jesc cos innego, no i kupy sie poprawily wreszcie.
Wiecie co robilam usg cyckow po nowym roku bo bylam pod kontrola od kilku lat, i znikl mi guzek -czyli ciaza i kramienie daly swoje aleee od kilku dni zaczela bolec mi piers i dzis macam i wyczulam guzka dosyc duzego i mnie boli , i juz zglupialam . Tak sie cieszylam ze mam juz to z glowy a teraz zrobil mi sie w innym miejscu jest duzy jak faola przy sutku i boli-jejku co to jest :(((((

13 lata 1 dzień temu #279119 przez mankowa
Sylka , sliczny jest kubus.
Ja wczoraj w nocy wgralam zdjecia do superfoto i kurier ma przywiezc mojej mamie i tesciowi -beda mieli niespodzianke :)

13 lata 1 dzień temu #279154 przez sylka
Mankowa moze masz delko mleczka jeszcze w piersiach. Od dawna niek ramisz piersią? Moze zator się mały zrobił. Jakby był to guzek to usg by wychwyciło a zator mógł ci sięnagle zrobić.

13 lata 1 dzień temu #279160 przez mankowa
nie karmie od ponad m-ca, ale ostatnio Gabrysia mi zagladala w dekold i sie smiala do cycuszkow i moze pod wpywem hormonow i mi sie cos porobilo, ze gruczol zaczal znow produkowac a mleko nie ma ujscia.tak tez pomyslalam o tym,ze moze byc to...ale jak myslisz Sylka przylozyc lisc kapusty czy mam pojsc do lekarza.

13 lata 1 dzień temu #279164 przez sylka
Gorąca kąpiel połączona z masażem, mozesz pić szałwię ona hamuje laktację w sposób naturalny. Jak kapiel niepomożezimny okad lub kapusta.

13 lata 1 dzień temu #279176 przez mankowa
dzieki SYlka, kurde myslalam,ze nie bedzie problemu, bo piersi zrobily sie jak flaki juz od m-ca a tu niespodzianka, ech czlowiek choc przez chwile nie moze pozyc sobie bez problemow.

13 lata 1 dzień temu #279199 przez sylwira1721
goraczka schodzi powoli jestescie kochane :kiss:

Sylka daj namiary na kalendarz :P:P

13 lata 1 dzień temu #279214 przez sylka
sylwira1721 napisał:

goraczka schodzi powoli jestescie kochane :kiss:

Sylka daj namiary na kalendarz :P:P

Super że gorączka schodzi.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 1 dzień temu #279225 przez bombel779
Sylwira a jak wysoką Tobi ma czy miał tą gorączkę??

A my byliśmy na zakupach,szukam kurtkę dla Jasia ale nic w jego rozmiarze nie ma :S Kupiłam mu za to wiatrówkę,na wiosnę/jesień będzie ok. Rampersa,rajstopy i szelki :P :lol:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 1 dzień temu - 13 lata 1 dzień temu #279231 przez sylka
My na wiosnę też wstępnie ubrani jesteśmy, mamy kamizelkę, czapę, wiatrówkę, bluzy dresowe. Mam nadzieję że nie zdąży powyrastać z bluz i spodni :) Im większe rozmary tym mniejszy wybór. Jak coś fajnego to już 62-68 lub dla 2 latków w zwyż przeważnie jest.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka