BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 11 miesiąc temu #280987 przez justyna84

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #280988 przez ifka
kluski kladzione z serka danio :unsure: sylka uchyl tajemnicy jak i co :woohoo: :kiss: .brzmi smacznie i ciekawie :laugh:

nikita gratki za kroczki :kiss:

sylvirka gratki za zębolka :kiss:

Lenka dziś uciekała przed tatą i wbiegła mi w ręce sama a później :woohoo: :kiss: jak chciałam,zeby sama przyszła to już nie chciała :P :woohoo:

Justyna my mamy taki fotelik:
allegro.pl/maxi-cosi-priori-sps-9-18kg-o...tom-i2056471619.html

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #280994 przez sylka
ifka napisał:

kluski kladzione z serka danio :unsure: sylka uchyl tajemnicy jak i co :woohoo: :kiss: .brzmi smacznie i ciekawie :laugh:

W miseczce rozrabiasz 1 żółtko i dodajesz 1 serek Danio ja dałam waniliowy, mieszasz podsypujesz 3 łyzki mąki dokładnie mieszając by nie było grudek.
Gotuszesz wodę, na małą łżeczkę nabierasz masę serkową i zanurzasz we wrzątku i zlatuje z łyżeczki masa. Jak wyłozysz cała masę gotujesz jeszcze z 2-3 min po wypłynięciu i wyławiasz. Wyjęte kluski polałam domowym sokiem malinowym.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #280997 przez ifka
sylka napisał:

ifka napisał:

W miseczce rozrabiasz 1 żółtko i dodajesz 1 serek Danio ja dałam waniliowy, mieszasz podsypujesz 3 łyzki mąki dokładnie mieszając by nie było grudek.
Gotuszesz wodę, na małą łżeczkę nabierasz masę serkową i zanurzasz we wrzątku i zlatuje z łyżeczki masa. Jak wyłozysz cała masę gotujesz jeszcze z 2-3 min po wypłynięciu i wyławiasz. Wyjęte kluski polałam domowym sokiem malinowym.

dzieki :) :kiss: wypróbujemy :woohoo:

Justynka wpisz sobie w wyszukiwarkę allegro w fotelikach max. kwotę i popatrz na pewno cos znajdziesz :) później poczytaj opinie i coś wybierzecie :) .Moja koleżanka w tej cenie kupiła chyba ramatti i jest zadowolona.

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #281013 przez justyna84

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #281016 przez sylka
ifka ja dałam 2 łyżki mąki i wyszly bardzo delikatne, ale niekótre się rozpadły wiec 3 będzą ok zreszta połóz kilka na próbę i zobaczysz jak coś to podsypiesz :). Sama zjadlam kilka :P Kuba opędzlował całą miseczkę :) Ogólnie przy nim ostatnio nie mozna nic jeść czego nie może bo zaraz chce, dziś rzucał mi się na chipsy.

Wykapany, nakarmiony słodko już śpi.

12 lata 11 miesiąc temu #281033 przez pulpecja
Solenizanci - Zuzia, Kubuś i Jasiu jeszcze ode mnie i Kasi tysiące całusków :)

nikita dzwoniłam do tej babki z Twojego namiaru i już nie miała miejsc :( w ogóle lipa bo mój M. jednak nie ma w przyszłym tyg urlopu, może uda mu się wziąć czwartek i piatek ale to jest tak pół na pół i dlatego nie wiem czy coś w ogóle rezerwować.Myślę teraz o Kudowie albo Polanicy bo tam równiejsze tereny do spacerowania z wózkiem :lol:

sylka tylko się nie śmiej ale żółto to dajemy surowe roztrzepane ?? ja to ciemna jestem w tym gotowaniu :( a ślinka aż mi cieknie na ten przepis z danio :)

justysiak my też chcieliśmy ten fioletowy, ale nikt nie miał dostępnego od zaraz :( a jeśli pojedziemy gdzieś za tydzień to musimy już mieć nowy fotelik, no i padło na granat :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #281035 przez sylka
Hej Pulpeciu :) tak żółtko surowe roztrzepane do tego serek danio (miałam ten 150g) i mąka.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #281059 przez pulpecja
to jutro kupię takim razie danio :) ;)

12 lata 11 miesiąc temu #281068 przez Sikoreczka
Kubuś, Jasio i Zuzia wszystkiego naj naj naj. Buziaczki od Kubcia i cioteczki :kiss: :kiss: :kiss:

Pulpecja mój natomiast krzyczy ale tak radośnie. Cały czas normalnie buźka mu sie nie zamyka a jeszcze język cały czas na wierzchu ma :) Za to nocki to masakra budzi się o 1,3,5,7... i wydaje mi się że boli go brzuszek albo jest głodny ciężko stwierdzić bo cycuszki czasem puste a nic innego nie chce jeść w nocy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #281087 przez justyna84
Oj sikoreczkaa to ja ci wspulczuje moj sie przebudzi w nocy i prubowalam go w nocy nie karmic ale jak mu nie dam papu to sie bedzie budzil na raty a ta jak mu dam raz kolo 2 w nocy to potem spi do rana i jest spokuj .A prubowalas juz wszystkiego. T o go przystaw 2 razy na noc to ci sie nazbiera bo moze nei zawsze jst glodny jak sie budzi , no albo mu pewnie zabki ida tak to juz jest

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #281090 przez karotka18
hej kochane własnie poczytałam marcówki 2012 i nie wiem czemu ale mam wrażenie ze co nie które to z przymusu są w tej ciąży. nasze forum to normalnie jak wielka jedna rodzina a tam tak zimno jest ze ojej

całusy i dużo zdrowia dla solenizantów ;)

12 lata 11 miesiąc temu #281107 przez pulpecja
karotka wiesz,że odniosłam podobne wrażenie :huh: :dry:

12 lata 11 miesiąc temu #281131 przez karotka18
to nie jestem sama ale u nas jak pamiętam ten czas co one teraz mają to dosłownie tętniło życiem zakupy co kto ma co się przyda zdjęcia brzuszków a tam nic

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #281180 przez justysiak83
Karotka, Pulpecja ja takie samo wrażenie odniosłam...

Sikoreczka napisał:

Pulpecja mój natomiast krzyczy ale tak radośnie. Cały czas normalnie buźka mu sie nie zamyka a jeszcze język cały czas na wierzchu ma :) Za to nocki to masakra budzi się o 1,3,5,7... i wydaje mi się że boli go brzuszek albo jest głodny ciężko stwierdzić

Dominik też tak samo robi tym językiem i nocki u nas ostatnio też kiepskie, budzenie co chwile, mruczy cały czas... jednej nocy chyba z głodu bo ja mu dalam to spał ładnie do rana a innej butelki do ust nie chce i mam wrażenie że go boli brzuszek... Ehhh i bądź tu mądry człowieku.
Wiecie co, dziwna sprawa, chciałam sobie poczytam nasz archwalny wątek i wszystkie wypowiedzi są urwane, widze tylko jedno-dwa słowa albo jeszcze mniej, też tak macie? Od 121 strony tak się dzieje, pierwsze posty są ok. Mogłybyście sprawdzić czy u was tez tak jest? :unsure: :ohmy: :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka