BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 11 miesiąc temu #281742 przez karotka18
u mnie znowu problem bo tylko mleko a tech 3 ze-balów nadal nie widac my to w ogóle jestesmy po trzydniówce dzisiaj idziemy na kontrole

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #281747 przez ifka
u nas też tak było,ze obiady były bee,ale juz wolałam taką sytuację od obecnej.Po trzydniówce-bidoki :kiss: .Pewnie wysypa jest :kiss:

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #281770 przez karotka18
tak 2 dni gorączki 38. i od soboty wysypka moje maleństwo jest w ciapki. nie wiesz czym to smarować i czy to w ogóle swędzi ?

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #281775 przez ifka
karotka nam lekarka poleciła wykąpac w krochmalu tylko,ale ja wykąpałam Lusię 2 razy w emolium i nawilżyłam jej skórkę.Wysypka po 2-3 dniach znika,nie zauwazyłam,żeby się gdzies drapała ani innych oznak swędzenia.

qrcze juz sie zastanawiam nad mlekiem smakowym np.bebiko junior3 bananowe,ale jak nie chce pic tego z kaszkami smakowymi,to chyba takie mleko nic nie zmieni

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #281799 przez mely10
ifka napisał:

hej dziewczynki :kiss:

Lenka nie chce pić mleka :(
ani rano, ani w południe,ani wieczorem :dry: :(
Od 2 dni rano zjada miseczkę kaszki z bobovity z kakao,ale ile muszę się nakombinować,żeby zaczeła szamac.Pewnie na dniach szał na ta kaszke tez minie, bo o wypiciu mleka z butli z kaszka mowy nie ma.I o 11 też mi zjadła może 100-120 ml a wieczory to katorga jakaś,płacz itd. :dry:.Żeby chociaz 2 razy piła np. 2 sniadanie i kolacja,bo sniadanko to jakos tam ogarniemy-jakas kanapka,jajo czy parowka cos sie wymysli.Po 2 sniadaniu zaraz lulu idzie,wiec ładnie wypijała butle i juz mi przysypiala a teraz :dry: .Z tego wszystkiego to mi sie ryczec chce....

Ifka kochana moja ma 9 miesiecy i juz mleka nie pije!!!!!!!!!!!slyszalyscie kiedys o 9 miesiecznym dziecku co mnleka nie pija???bo ja nie :S za zadna sile ja nie przekonam :S dlatego zrezygnowalam,a tak fajnie na wieczor zawsze mi zasypiala przy butli,i sie skonczylo trzeba teraz kombinowac.my lecimy na kaszce,rano,po poludniu i na wieczor,no i obiadki i jogurciki czy owoce,takie nasze menu :) mleko smakowe tez jej dawalam i tez nic :huh: nie i koniec,sprobuje jej krowie dawac ale najpierw zadzwonie domojego doc copowie,bo sa takie w kartonach juz gotowe dla dzieci ale od 12 miesiaca i nie wiem czy moglabym juz jej podawac,musze sie jego spytac.

Karotka wspolczuje,ale bedzeicie miec juz przynajmiej za sobä tä trzydniowke :)
a tak wogole to dziendobry :lol: :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #281804 przez mely10
a ja wlasnie zajada ptasie mleczko wedla :lol: :lol: niam mniam,uwielbiam,przywiozlam sobie z polandi :lol: :lol: :lol: zawsze nawioze tego 100 kilo :lol: :lol: :lol:
i czekolady wedla,truskawkowa....MNIAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM :lol: :lol:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #281877 przez sylka
KArotka biedny Kubuś :( zdrówka :kiss:

My wróciliśmy ze spacerku, ledwo wyszłam z klatki 2 min i Kuba zasnął, pospał 30 min a później oglądał dzieci na sankach :) Pogoda super śnieżno, ale ciepło.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #281903 przez boniucha
Sylka ale Kubusiek fajnie wygląda :) słodki uśmiech :blush: :kiss: my też przed chwilką wróciliśmy ze spaceru i pogoda tak jak mówisz - bardzo przyjemnie się spaceruje - choć kilka razy się siłowałam albo szłam ulicą, bo nie wszędzie odśnieżone...chciałam kupić małemu pastę nenedent - tą co mówiłyście wszystkie ;) ale akurat nie było i wzięłam ziajkę...mam nadzieję, że się sprawdzi :)

ale macie przekichane z tym mlekiem u nas nie ma problemu z zjedzeniem (odpukać) ostatnio - tylko mało obiadku zjada, ale ważne, że chociaż troszkę :)

mankowa ciągle zapominam Ci napisać, że rok temu byliśmy u znajomych na ślubie w kościele i grało 3 trębaczy z orkiestry, bo pan młody jest strażakiem i to byli jego koledzy - ale efekt suuuper - potem grali tez przed kościołem jak ludzie składali życzenia, też fajnie - zaraz poszukam jak chcesz filmiki, bo chyba kręciliśmy :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

miłego dnia :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #281909 przez megi23
hejka no w koncu was nadrobila mam chwilke bo maly zaspal
najpierw wszytkiego naj dla solenizantow i solenizantek buziole spoznione od nas :kiss: :kiss: weekend heh maz mi sie rozchorowal kichal prychal to teraz ja sie nim opiekowalam :blink: do tego maly maruda wspina sie wszedzie gdzie sie da po pufach meblach muze blokady na komodek upic bo i tak zamanewrowal suszarkei kosz na pranie by sobie dzis na glowe strracil i tak jak Kasia puplecji piszczy jak mu czegos nie dam lub mu cos nie pasuje.. yy mozna zwariowac i nie chce lezec tylko stoi w lozeczku i tv chce ogladac :angry:

apropo fotelikow my mamy maxi cosi cabrio fix i maly jeszcze sie miesci ale za 2 miesiace lub miesiac kupujemy ten co mely hmm teraz to mysle cyz nie lepszy z pasami bo on nie usiedzi minuty na tylku....

apropo zebow heh nadal nic a ja juz wariuje bo on wariuje z bolu momentami gryzie i slini sie jak pies ...
aa ja tez jestem grono pedagoiczne ale nie praktykujace bo wyksztalcenie mam pedagoiczne i to az 3 specjalizacje opiekunczo wychowawcza , resocjalizacja i wczesnoszkolna :blink: hmm bo pracuje jako terapeuta zajeciowy :silly:

u mnie dawali podwyzki a ze ja nawychowawczym to narazie nie mam nic .....

mysmy w sobote bodajze zaliczyli sanki pierwsze z Tymciem i dopoki widzial dom bylo ok chcialam zn im troszke do lasu pojechac to wrzask a maz nie mogl wczoraj isc bo on chce zbye ktos kolo niego szedl mam fotki tylko nei wiem jak dac bo sa w aparacie a kabel maz w niemczech zgubil a na karcie do czytnika nie mam jak dac heh...

jutro lub w srode idziemy na szczepienie ostatnie wyrownawcze i pneumokoki :)
notobybylotyle siedzenia Timi wstalijuz chce jesc :silly:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #281928 przez justysiak83
Hej. U nas z mlekiem to samo, jeszcze łyżeczką kasze zje, ale z butli to nie ma mowy!!! Dzisiaj była u mnie koleżanka w ciąży, posiedziała z małym się pobawiła i jak tak patrzyłam na jej brzuszek to zatęskniłam za moim :silly:
U nas mocno sypie więc na razie siedzimy w domku.

12 lata 11 miesiąc temu #281944 przez sylka
U nas KUba je jak nigdy, jak szalony wszystko co mu dam. JAk zobaczy że coś jem musze mu dać bo będzie marudził. Mleko chętnie pije tylko nie wiem ile razy powinno piś same mleko dziecko 11 mies. 2 czy 3 razy dziennie + posiłki mleczne.

w Kauflandzie jest promocja na dererki z Hippa 2 szt. za 6.99

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #282079 przez ifka
Kubuś super :)
W ogóle dziewczynki zazdroszcze Wam tego śniegu-u nas zero , nic a nic :dry: .
Wracając do tematu mleka to Lenka samego mleka to już baaaardzo dawno nie pije-każde z kaszką.Rzecz w tym,że ona nawet takich kaszek łyżeczką nie chce.Ta z kakao udalo mi się póki co przemycić,ale nie wiem na jak długo :huh: .A do tego jeszcze zmiana mleka na 3 teraz(znajomych córa w ogole tej 3 pic nie chce).Dobrze,że wszystko inne wcina w miare ok-chociaż tyle.
Przyszedl pchacz-jezdzik z playskool`a bardzo fajny.Pierwszy upadek Lenka juz zaliczyła :S :woohoo: .A najgorsze jest to,ze nie bardzo chce go pchać,bo sie wkurza,że nie może zmienic kierunku jazdy :S :dry: .Ojjjj....to moje dziecko :woohoo:

A dziś na spacerze dołączyła do nas taka znajoma i powiedziała,żebym

Boniuszkadomyślam się,że Tobie nie było do smiechu,ale ja :kiss: :kiss: jak poczytałam o Twoich upadkach to myślałam,że ze smiechu z krzesła spadnę :lol: :kiss:

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #282097 przez sylka
Ifka zupa szczawiowa za często dawana nie jest zdrowa bo szczaw ma taką tendencję że wypłukuje witaminy z organizmu głownie wapń. Szczawiany zawarte w szczawiu źle wpływają ponoć na stawy i ogólnie układ kostny. Pamiętam, że mama mi kiedyś mówiła czemu za często nam, jako dzieciom jej nie robi :P :)

12 lata 11 miesiąc temu #282137 przez ifka
Rozumiem :) .myślę,że od czasu do czasu nie zaszkodzi :)

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #282169 przez justyna84
Moj tam wciagaa wszystko mleko z kaszka -bez kaszki, nic tam mu nei jest straszne :woohoo:
No tak ale placki na ciele znowu sa wiec zas bedzie dieta :dry: ,wkuzajace to :angry:
Iwka wlasnie od czasu do czasu nei zaszkodzi - nei przesadzajmy :)

byla u mnie kolezanka teraz wyszal ale zostawila mi w koszu na smieci takiego smierdzacego pampersa ze chyba zaraz padne ;) :) i co ja mam z tym smrodem teraz zrobic :unsure: :lol: chyba go wywale przez okno w sniegu i tak nei bedzie widac :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka