- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Początkowo chodziłam tylko na NFZ, ale szukałam lekarza który pracuje w szpitalu żeromskiego, bo tam chcę rodzić, a ponieważ nie przyjmuje on państwowo to chodze też dodatkowo prywatnie. Mam dzięki temu mozliwość zrobienia bezpłatnie niektórych badań i porównania opinii dwóch lekarzy, jestem dzięki temu nieco spokojniejsza
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnieszka84
- Wylogowany
- gaworzenie
- mania 82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
To i ja się dołączę do majowych mamuś 2011 Termin mam na 15.05.2011. To moja pierwsza ciąża.
PS. Powiedzcie czy wy też macie problemy z bólami glowy??? jeśli tak to błagam napiszcie jak sobie z tym radzicie, bo ja momentami nie wiem co z sobą zrobić :-/
Pozdrawiam, Magda
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- mania 82
- Wylogowany
- gaworzenie
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- anlov
- Wylogowany
- gaworzenie
...Jakoś nie mam przekonania do państwowych przychodni, mimo, że pieniądze mi z nieba nie lecą wolę sobie czegoś odmówić a zadbać o zdrowy i nie nerwowy rozwój mojego maleństwa:)
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
a jak poszłaś prywatnie to zrobił/a ci nową kartę czy dałaś to od państwowego? Ta prywatnie wie że chodzisz również państwowo? Ja własnie chce pójść prywatnie ale nie wiem co mam powiedzieć o kracie... Gdybym tez zaczęła tak chodzić jak Ty to wolę mieć dwie karty. Jak to wygląda w twoim przypadku?
Mam dwie osobne karty, lekarzowi na NFZ nie mówiłam o tym, że chodzę też prywatnie.
Potem w trakcie rozmowy wyszło to ponieważ miałam plamienia i dostałam na to leki.
Ten lekarz wie w jakim szpitalu chcę rodzić i to że lekarz prywatny tam pracuje. Sądzę, że zorientował się, że będe chodzić do obydwu lekarzy i o nic już więcej nie pytał.
- magga146
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Madzia
witamy wsrod majowych mam
co do bolu glowy ja niestety tez mam jak daje rade to nic nie biore ale jak juz mnie baaardzo mocno boli to biore paracetamol w zaleznosci albo pol albo cala tabletke.
co do dolegliwosci ciazowych to ja mam niestetyn chyba wszytskie ksiazkowo mdlosci od rana do wieczora i od czasu do czasu wymioty, mdlosci sa po prostu straszne nic sie nie chce jesc bo na widok jedzienia jeszcze bardziej mdli no ale czego sie nie robi dla malenstwa zaciskam zeby i jakos daje rade. z tego wzgeldu tez jestem na L4 do tego dochodzi czasami zgaga no i niestety zaparcia i wdecia ehhhh
ale juz bym chciala miec mojego maluszka
jak juz pisalam 4 mam badania genetyczne strasznie sie boje ze zobacze cos niepokojacego ze cos bedzie nie tak. dlatego chceee juz zeby byl 4.
ja osobiscie chodze prywatnie. ale to dlatego ze w pracy nam zalozyli prywatne pakiety Lux-Med i place grosze miesiecznie a ma wizyty u wszytskich specjalistow i praktycznie kaqzde badania. cale prowadzenie ciazy tez jest w tym pakiecie. ale mysle ze jak bym tego nie miala to i tak bym chodzila prywatnie chodzby dlatego ze musialam troche sie nachodzic do lekarza zanim udalo nam sie i mysle ze panstwowy lekarz by tak dobrze mnie nie "obsluzyl". a jesli chodzi o badania ktorych nie mam w pakiecie to mam taka fajna pania doktor ze bierze mnie do siebie do szpitala i robi to na NFZ w koncu i tak nie korzystal z tych skladek co mi biora to chociaz tak moge sobie to odbic hihih
no to tyle troche sie rozpisalam
i czekamy na nastepne majowe mamusie
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Ja też sie bałam, bo miałam plamienia i musiałam leżeć, ale okazało się, że wszystko jest ok, plamienia ustąpiły, a dzidzia ma się dobrze
- mania 82
- Wylogowany
- gaworzenie
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Na szczęście nie jest tak źle, da się to przetrwać dla maleństwa
- magga146
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Madzia
ja bralam luteine najpierw pod jezyk ale koszmarnie sie po niej czulam i przezucilam sie na dopochwowa i jakos bylo lepiej ale juz nie biore kazala mi barc do 11 tyg.
no to czekamy na nastepne wiesci
- magga146
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Madzia
ja narazie jestem na etapie paniki. rozne glupoty teraz mi przychodza do glowy. kurde jak ja chce juz zeby byl 4!!! i zebym sie dowiedziala ze wszystko jest ok!! nie wiem czy wszytskie kobiety ciezarne tak maja.