BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 2 tygodni temu #488759 przez agi-p
Brawo dla Kubusia :) Super :) Ami tez w ciągu dnia chodzi bez pampka . Zakładam jej jedynie do spania,na drzemkę i na wyjazdy . Co chwilę pytam czy chce siku i jak chce to mówi i ją wysadzam :) Wpadki też mamy ...ale nikt na początku mistrzem nie był :)
A Kubuś sam Ci mówi , ze chce siku czy pytasz ?

No ja mam też dla Ami kupione duże wypełnienie . Ale chyba szybko potrzebne nie będzie :p I po Pauli mam jeszcze śliczna pościel z puchatkiem , witch'ami i koniami :P Jedyne co mi zostało z Pauliśkowych rzeczy :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #488775 przez sylka
Pytam go.

Brawo dla Amelki za siusianie :D Zdolnoiocha bo juz wczesniej z tego co pamiętam siedziała ładnie na nocniczku.

Pościel dostepna wiec kupiłam :) allegro.pl/super-posciel-dziecieca-160x2...100-i2824095482.html d61

12 lata 2 tygodni temu #488789 przez agi-p
No i świetna ta pościel :) I cena przystępna :)

12 lata 2 tygodni temu #488808 przez agi-p
Oki , uciekam .
Spokojnych snów :)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #488813 przez sylka
Kuba kocha Myszkę Miki więc będzie na pewno zadowolony :)

Dziękuję i wzajemnie spokojnej nocki :)

12 lata 2 tygodni temu #488841 przez agi-p
Dzień dobry ... choć noc okropna

Ami obudziła sie o 22:40 i przez 2 godziny płakała , gorączkę miała i ledwo ślinę łykała . Ani mleka , ani wody nie chciała :( Nawet noszenie , przytulanie i szeptanie nic nie dało :( Gorączka urosła do 39,7 ... syrop cały wypluła , wiec podałam jej czopek . Po 30 min poczuła się lepiej i zasnęła .
Mleko dopiero o 4:50 wypiła (90ml) i o 6 kolejne 90 ml .
Jakaś niewyraźna jest :( Zobaczę do 9 jak się bedzie zachowywała . Jak będzie coś nie tak , to jade do pediatry . Bo gorączka to ok , na ząbki , kupy rzadkie i katarek też mogą być , ale teraz zaczęła coś kaszleć jeszcze :( Ręce opadają . Jak nie chorowała przez niemal 17 miesięcy , to teraz się zaczęło :(

Miłego poranka :)

12 lata 2 tygodni temu #488864 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka pościel bombowa, Kubuś na pewno będzie miał pod nią same słodkie i bardzo kolorowe sny :)

agi biedna Ami :( co się zaś przyplątało? :(
Kurcze dobrze że jest troszkę mroźno to wytępi te wszystkie zarazki.
My nawet młodej nigdzie do sklepu nie zabieramy bo tam to już w ogóle siedlisko bakterii i wirusów.
Dużo zdrówka :kiss: :kiss:

U nas noc fajna ale z zasypianiem jakoś ciężko ostatnio.
Aguś a Ty podajesz już mleko Gerber?
Ja wczoraj chciałam kupić bo nam się skończyło ale byliśmy tylko w Kauflandzie i była kartka że akurat gerbera 3 chwilowo brak :dry:
Ale ostatnio kupiłam młodej parówki Sokoliki to wcale ich nie chciała zjeść :P Przyniosła mi talerz po śniadaniu a na nim te parówki takie wymemłane i wyplute, haha :silly: a teraz wcina Piratki ze smakiem. Jednak bardziej jej smakują :)

Dziś popołudniu jedziemy na dziadków z okazji Barbórki, babcia na pewno ma już naszykowane jakieś pyszności :laugh:

Udanego dnia :)

12 lata 2 tygodni temu #488900 przez agi-p
Aguś udanego spotkania :) Oj te pyszności to chętnie bym spałaszowała :P

Gerbera jeszcze nie dałam . Mam ostatnie opakowanie bebilonu do otworzenia i potem próbujemy Gerbera .Zobaczymy czy je zaakceptuje . Jak nie to już nie będe kombinować . Bebiko i Nestle odrzuciła , wiec to ostatnia próba zmiany .

Na 16 ide z Amą do lekarza i zobaczymy co powie . Dodatkowo chcę , zeby przyglądnął się mojej wysypce . Od kilku dni mam na oby rękach dziwną wysypkę . Takie czerwone , suche plamki . Swędzą strasznie . Wczoraj mnie Mężus dokładnie ogladał i nigdzie więcej nic nie mam , wiec mam nadzieję , ze to nic poważnego .
Jak leżałam w poprzeniej ciąży na patologii , to były dziewczyny,które cierpiały na jakąś chorobę i objawiała się właśnie wysypką :( Ale na brzuchu też ja miały i swędział ej strasznie ,wiec pocieszam sie , ze to nic poważnego .

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #488909 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Sylka,pościel rewelacja i cena też super :) My w zeszłym roku kupowaliśmy Michałowi na urodziny z Zygzakiem to płaciliśmy 100zł. Normalnie rozbój w biały dzień,takie ceny były,szukaliśmy i nic tańszego nie było. Myszka Miki też mnie kusiła nie raz,bo takie fajne,a Misiek też bardzo lubi,ale ma dwa komplety i chyba starczy.

Brawa dla Amelki i Kubusia za sukcesy nocniczkowe :) Ja też chcę :(

Agi,my mamy ten drugi nocniczek z Fisher Price. Żadnej furory nie zrobił,ale Michał siusia do niego do dzisiaj. Na noc go przynosimy do pokoju,bo wtedy sam wstaje i robi jak chce,a tak musielibyśmy się zrywać i biec z nim do ubikacji. Hanula natomiast robi sobie z niego podium :/

Kolczyki,podobnie jak Agusi,podobają mi się sukienki i gitary :) Super sprawa,sama bym takie chciała,ale już lata nie te :silly:

Hania nas dziaisiaj rozbroiła. Wpadła do pokoju do cioci i krzyczy: "Asia tawaj,nie bijaj się" (Asia wstawaj,nie obijaj się). Agentka moja mała :)

Agi,oby to nie było znowu jakieś choróbsko :( Moja Hanula nadal kaszle,ale już zdecydowanie lepiej,bo słychać że wykrztusza. I sama bierze inhalator i mówi "dydychać"(oddychać). Chyba skojarzyła sobie,że jak będzie oddychać to będzie baja. Na początku jej włączałam,bo tylko przy bajce usiedziała spokojnie. Więc teraz jest chętna i sama sobie trzyma maseczkę przy buzi :)

Michu dzisiaj pisze list do Mikołaja w przedszkolu. Wczoraj mu tłumaczyliśmy,że nie może chcieć wszystkich zabawek,które reklamują,bo Mikołaj ma ograniczone fundusze i może mu przynieść jeden ewentualnie dwa prezenty,a jak on wszystko chce to Mikołaj nie będzie wiedział jaki wybrać. Muszę go trochę naprowadzić,bo w domu piszemy jutro. Tzn. będziemy wyklejać,bo chciałabym,żeby to był Micha list :)

A poza tym to u nas trochę biało i chyba jednak wyjdę z Hanią na dwór,niech zobaczy śnieg. Miałyśmy siedzieć w domu,ale mi szkoda. Hania twierdzi,że na dworze dużo wody. Śniegu nie zna,bo przecież nie pamięta :)

12 lata 2 tygodni temu #488913 przez sylka
choroba o ktorej piszesz to hoeostaza chyba.

Daj znac co powie lekarz i zdrowka dla Amelki Szkoda mi jej.

Paulinka ma swoj smaczek i najwidoczniej piratki dla niej najlepsze. Agusiak udanej imprezki.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #488918 przez Agusiak
Aguś ja mam takie ręce zawsze w sezonie grzewczym i niestety z mniejszym lub większym nasileniem utrzymuje się to przez całą zimę :( Już byłam u dermatologów to tylko maści dają które nie wiele pomagają albo trzeb by się nimi cały dzień maziać. Myślałam że to uczulenie, zmieniałam proszki, płyny do naczyń ale ja już tak mam od dziecka. Nie wiem oczywiście czy u Ciebie to jest to dlatego ciekawa jestem co Ci powie lekarz. Daj znać, bo wątpię żeby to była cholestaza czy jakoś tak.

Gosia super że będziecie robić list do Mikołaja.
Ja też nie wiem jak młoda zareaguje na nowy nocnik, może też nie zrobi na niej wrażenia ale zobaczymy :)

A z tymi rękami to już miałam nawet do wodociągów dzwonić czy nie dolewają czegoś do wody zimą, żeby np nie zamarzała czy coś, bo mam to głównie po styczności z wodą :(

12 lata 2 tygodni temu #488935 przez sylka
moze macie za twarda wode Agusiak.

Gosiu wyklejany list super sprawa. Bedzie piekny :)
Fajnie ze Hania ma si juz lepiej.

Hania zamiast sikac pieknie mowi Kuba prawie nic nie mowi :(

12 lata 2 tygodni temu #488937 przez Agusiak
A Paulinka ani nie mówi ani nie sika na nocnik, hahahaha :laugh:

12 lata 2 tygodni temu #488943 przez agi-p
Gosiu taki budzik jakim Hania jest , to kazdy mógłby mieć :) Ciocia pewneei wstała z uśmiechem na buzi , po takich słowach :)
Super pomysł z tym wyklejanym listem . Jesteś skarbnicą pomysłowości :)
I fajnie , ze Hania sama juz z inhalatora chce korzystać :) Moja Ami to robi zadymę nawet przy mierzeniu temperatury :(

Aguś , Sylka ja mam nadzieję , ze to nie ta choroba . Ona objawia się ponoć najwcześniej ok 25 tc , więc nie może mnie to dotyczyć . No i nigdy z wątrobą problemów nie miałam . Kiedyś dostawałam wysypki różnego pochodzenia , ale teraz spokój od dawna .Zobaczymy co lekarz zdiagnozuje .

No właśnie , Sylka dobrze napisała ... jedno dziecko pięknie na nocnik sika , inne mowę ma rozbudowaną itp ...każde jest inne i ma swoje tempo :) Pozostaje nam czekać az nadejdzie odpowiedni moment .

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #488965 przez megi23
witam sie zycze duzo zdrowka a u nas tez cos sie szykuje najstartszy syn szwagierki cos z nim nie tak tzn rano sie obudzil i chwial sie krecilo mu sie w lgowie ale mowi ze idzie do szkoly - chodzi do 2 klasy podstawowej , to ok nie doszli do polowy zaczal upadac tesciowa na rowerze go przywiozla i lezy nie wiem od czego mu sie w lgowie kreci tak poza tym nic go nie boli bo pytalam jutro na 9 szwagierka ma juz lekarza umowionego .. :(
Timi narazie sie trzyma obecnie polazl spac to mam chwile na poklikanie bo naczynie pomylam posprzatalam i nie mam co robic :P
super Sylka ze Kubus sika na kobelek ja musze podejsc tu wylukac czy sa nakladki i tez sprobuje bo z nocnika ....zwiewa posadze go a on ucieka i sie cieszy :P :laugh:

aaa i musze sobie czapke i szalik kupic booo .. zostaly u mamy hehe tak to jest jak sie szybko pakuje :S teraz wychodzi ze polowe rzecz zostawilam hahaha ale i tak jade do Stalowej w sobote na zakupy.. to bedzie 2w1 bo S musze spodnie kupic bo nie ma czasu sam hehe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ha i musze powiedziec ze moje dziecko ma etap bajek potrafi godzinami siedziec i je ogladac gadac z nimi wlaczac dzwieki .... i przynosi bysmy razem ogladali ... lub mu czytam :)

mama mi dala fajna stronke z regalikami i cos takiego bym kupila ma sciany zielone

www.ws-szkola.pl/Zabka_szeroka-17227203.html

www.ws-szkola.pl/Szuwary-17227204.html

te dwa narazie a calosc wyglada tak tylko mi sie nie zmiesci pewnie

www.ws-szkola.pl/Zestaw_Zabka-17227195.html

albo cos takiego

allegro.pl/002b-kultowy-regal-domek-na-z...rbo-i2808574868.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka