BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #489952 przez Agusiak
agi Lipomal jest taki bardziej gęsty ale też nie jak zawiesina.
Łoł to nieźle już porobiłaś, odpoczynek Ci się słusznie należy :)

agi a Ty już czujesz kopniaczki Majci?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #490041 przez Gosia_Krupa
Sylka,perspektywa miejsca na pranie przy każdej pogodzie... zazdroszczę. Ja przy takim zimnie zabieram dzieciakom ich miejsce do zabawy,żeby rozstawić suszarkę :( Balkon mamy zabudowany,ale
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
tam jest na maksa. Sprawdza się tylko na wyniesienie pościeli(dobrze jest wymrozić te wszystkie wirusy,zwłaszcza,kiedy w domu ktoś choruje),a tak to jest po prostu magazyn. Pranie może i by się dało powiesić,ale schło by mi chyba z tydzień :(

A,poproszę o ten przepis. Ale te pierniczki są dobre takie na świeżo czy jednak muszą swoje przeleżeć?

Agi,biedna Ami,co chwilę ją coś męczy :( My podkładamy Hani pod materac poduszkę(taką płaską od kanapy)i ma sporo podniesioną główkę,ale jednocześnie na tyle słabo,żeby jej się dobrze spało,tym bardziej,że ona zazwyczaj na brzuchu śpi.

A mój Misiek wczoraj wrócił z przedszkola z czerwonym okiem. Powiedział,że się zderzył z kolegą,ale nie wiem czy mu wierzyć,bo od jakiegoś czasu to nam takie bajki opowiada... No i rano wstał to tego oka nie mógł otworzyć,tak mu zaropiało :( Oczywiście przemyć sobie nie da bo jest ryk i panika(a kurcze 4 lata ma). Mąż poprosił w przedszkolu,żeby mu to oko przemyły jak się dużo tej wydzieliny zbierze. I wtedy usłyszał,że to jakiś wirus i co jakiś czas(i zawsze o tej porze roku)przerabiają zapalenie spojówek. Nawet jednego dziecka nie ma w przedszkolu z tego powodu. Zaleciły,żeby się udać z Michem do lekarza,jakieś krople przepisuje i powinno być lepiej. Więc chyba będzie trzeba :(

Dziewczyny,zazdroszczę Wam wypadów w góry(ja to dopiero muszę przemierzyć,żeby zobaczyć górskie widoki),do Mikołajek też mi daaaleko,a nad morzem o tej porze roku może fajnie,ale ziiimno. No i zwyczajnie nas nie stać na taki wypad :( Prezenty też robimy sobie symboliczne. Myśleliśmy też o laptopie na raty w ramach prezentu Gwiazdkowego,bo mamy tylko stacjonarny(mój lapek,którego kiedyś dostałam pod choinkę ma zepsute wejście na ładowarkę,a poza tym jest słaby i się już zwieszał przy necie czasami),ale też daliśmy sobie spokój. Spłacamy jeszcze kredyt,który braliśmy na auto,więc lepiej nie dokładać miesięcznych wydatków. Zaczekamy z tym i może kupimy sobie na rocznicę :)

Agi,raczej na zamówienia nie. To znaczy czasami ktoś ze znajomych mnie poprosi o zrobienie jakiejś kartki czy albumu dla Malucha,to wtedy z miłą chęcią robię,ale tak to nie. Wystarczy przejrzeć neta żeby zobaczyć prawdziwych profesjonalistów :)

12 lata 2 tygodni temu #490169 przez Agusiak
dziwna sprawa z tym oczkiem Micha :unsure:

Dobra zamówiłam prezent dla T na urodziny, prosiłam o szybką wysyłkę więc może na jutro zdąży dotrzeć.
Młoda dopiero co zasnęła a raczej uspałam ją niemal na siłę, bo już wymiękałam. Ostatnio usypianie jej w dzień to jakiś meksyk, a nie ma mowy żeby mi nagle spać w ciągu dnia przestała, o nieeee! :P

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #490183 przez sylka
A jednak umyłam okno w pokoju Kuby i kuchni. Kuba siedział w Łózeczku w czapce i kurtce :)
Przykleiłam naklejki żelowe i są super. Nie odklejeja się i nie nie zostawiaja śladów na oknie po zdjęcie :) KUba ma szał i cieszy sie patrząca na nie.

Zaliczylismy spacerek. Kuba dziś ładnie robi siku już do nocnika. Także czy nakładka czy nocnik siusiu jest.

Pierniczki :)

Składniki:
30 dag mąki
10 dag cukru
1 łyżka masła
1 jajko
1 łyżka sody
1 łyżka przyprawy piernikowej
1/2 szklanki miodu
1 jajko do smarowania (białko)
Sposób przygotowania:
Miód zagrzać w rondlu. Wymieszać razem mąkę, cukier, sodę i przyprawę. Wlać miód, dodać jajko i masło. Zagniatać (10min). Rozwałkować ciasto na grubość ok. 2mm. Wykrawać różne kształty pierniczków, posmarować białkiem (można ozdobić przed pieczeniem orzechami, migdałami). Piec ok. 15-20 min.
Można również pokrojone orzeszki wrzucić do wyrobionego ciasta - będą wtedy w środku. Zaraz po upieczeniu pierniczki są miękkie ale jak wystygną mocno twardnieją, dlatego trzeba je upiec kilka tygodni wcześniej a po wystygnięciu zamknąć w szczelnych pojemnikach (ja wkładam do plastikowych) ze skórką okrojoną z pomarańczy (po kilka kawałków na pojemnik). Pierniczki w pojemnikach utrzymują długo świeżość.

Z okiem lepiej iśc do okulisty i zadziałać by szybko przeszło.

A i przyszła pościel z MIkim jak ją zobaczył to piał z radości i pokazywał ciągle na Mikiego. Nosił zapakowaną i chciał bym mu ja wyjęła. MUsiałąm w ukryciu schować ja do szafki :blink: :)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #490191 przez agi-p
Agus dzięki za info o lipomalu . Kupię go jutro .
A kopniaczki Majki czuję od 10 listopada :) Zrobiła mi prezent urodzinowy . Teraz już sa coraz częstsze i mocniejsze.Ale jeszcze nie na tyle,żeby je Męzuś wyczuł czy zobaczył , na co czeka z utęsknieniem . Wczoraj jak juz wieczorem leżeliśmy sobie , to właśnie móiwł , że wkurza go , ze on tak tej naszej ciąży nie czuje . Tzn kocha Majeczkę , cieszy sie , ze jest , ale nie moze odczuć tego co ja :P Stwierdził , ze czeka już na kwiecień i wtedy sobie wszystko odbije :)

A i w tej księgarni co kiedyś linka podawałaś , znowu sa te tablice po 10 zł :) I wyczaiłam , ze w Bielsku taka jest . Pojade i pooglądam co tam jest i obowiązkowo kupię kilka . Ostatnio kupowałam w sklepie po 30 zł !

Gosiu no Ami mi nie chorowała przez 17-ście miesięcy , to teraz nadrabia :( Ale wychodzi na to , ze to wszystko od zębów , a nie z winy wirusa .

Michałek jak ma zapalenie spojówek , to troszkę się nameczy . Ja ostatnio przerabiałam , to łzawiło mi oko , drażniło światło i tv . Najważniejsze , żeby zakrapiać krople , tylko kurcze jak jest zapalenie oka , to strasznie szczypią :( Przynajmniej mnie szczypało !

Kochana z tymi ratami , to jest 7 światów My też spłacamy i to nie mało . Ale gdyby nie taka możliwość , to nie mielibyśmy pewnie połowy rzeczy . Takie czasy .

No to szkoda , ze nie chcesz zająć się zawodowo robieniem tych cudów . Niewątpliwie masz dar . Dobrze , ze go nie markujesz i chociaż w domowym zaciszu możecie cieszyć tym oko :)

Aguniu a co tam Mężowi wybrałaś ?

Moja Ami spała od 10-tej i teraz sie powoli wybudza , a jest 12:55 . Ja pospałam 1,5 godzinki z nią :) Lepiej się czuję .
Pędzę kończyć obiad .
A i dzisiaj wpadają pierwsze Mikołaje do moich kobietek :) Zobaczymy co dostaną :P

EDITT...
Sylka super , ze pościel taka ładna :) Musze zobaczyc czy ten sprzedawca ma też inne wymiary :)
I Kuba musiał miec niesamowitą frajde jak tak siedział naubierany w łóżeczku :)
Tak właśnei myślałam , ze te naklejki żelowe bedą lepsze . Albo zwyczajnie tamta baba nakleiła je na brudne okna :P

12 lata 2 tygodni temu #490203 przez Agusiak
agi ale super Amisia pospała :)

No my na szczęście powoli wychodzimy już z rat i będziemy się starać więcej niczego już nie brać, dopiero w nowym mieszkanku będziemy mogli zaszaleć z jakimś niewielkim kredytem, jeśli oczywiście będzie druga praca i mieszkanie jakieś,hahah.
Lapka szczęśliwie udało nam się kupić za gotówkę z części pieniędzy po sprzedaży trampka. W lutym kończy nam się umowa z Polsatem cyfrowym i też chcemy zrezygnować bo przejdziemy na tv cyfrową.

Aguś to gratuluję kopniaczków :lol: , nie chwaliłaś się nam :angry: :P

A dla T zamówiłam słuchawki bezprzewodowe takie jakie chciał i mam nadzieję że będzie zadowolony :)

Sylka super że pościel fajna i nieźle się poświęciliście z Kubusiem żebyś mogła jednak umyć te okna, hehe, może masz jakąś fotkę?

12 lata 2 tygodni temu #490206 przez sylka
Fotke zaraz zrobię bo teraz siedze i robię gwiazde betlejemską z papieru :) Pierwszy raz i mam nadzieję że wyjdzie ;)

Agi gratuluje kopniaczków- cudowne uczucie :)

12 lata 2 tygodni temu #490207 przez Agusiak
Sylka ale ja chcę fotkę Kuby poubieranego jak w łóżeczku siedzi :laugh: masz taką?

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #490238 przez sylka
Takowej to nie mam :) ale pokaże gwiazdę
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #490259 przez agi-p
No nie ...tu same artystki :) Sylka super ta gwiazda :)
Ja to dzisiaj przystroiłam okna sztucznym śniegiem i chyba na tym poprzestanę :P
Kiedyś robiłyśmy z Paulą aniołki z makaronu i Linka już przebąkuje , że w tym też chce je robić . No i wiadomo jak była młodsza , to ciągle jakieś ozdóbki robiłyśmy . pora sobie przypomnieć to i owo , bo Ami i Maja też muszą uczestniczyć czynnie w przygotowaniach :)

Aguś super prezent dla Męża wybrałaś :) Na bank będzie zadowolony :)

My własnie pojadłyśmy sobie :) Zrobiłam pyszną zupę (skromność :P ) i taką sytą , ze 2 dania chyba nie zjemy :P

12 lata 2 tygodni temu #490266 przez Agusiak
o rany Sylka genialna ta gwiazda :ohmy: :ohmy: Pewnie ją zamówiłaś razem z naklejkami a teraz mówisz że sama zrobiłaś :P Żarcik :blink: ale jest na prawdę cudna :) :)

Linka też zjadła właśnie zupkę dyniową autorstwa mego mężusia i czekamy na moją koleżankę bo ma przyjechać po pracy :) No a potem to już będziemy czekać tylko na Mikołaja :lol: :lol:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #490267 przez sylka
Kuba śpi :) a ja rozwiesiłam pranie.
Zupke mamy wczorajszą - zurek :)

Widziałam choinki z makaronu o aniołkach nie słyszałam :)

JAk kupie kordonek to chcę zrobic kilka bombek z niego :)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #490283 przez agi-p
Ja mam jeszcze choinkę z orzechów :P Zrobię zdjęcie i Wam pokażę :) Tyle , ze nie ja ja robiłam niestety . Była akcja , ze chore dzieciaczki robiły różne rzeczy i skusiłam sie , ale jest na prawde łatwa do zrobienia .

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #490386 przez sylka
Choinka bardzo fajna :) Zrobiłam jeszcze małe kwiatki :)
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #490400 przez Gosia_Krupa
Ja tak dosłownie na chwilkę,potem wpadnę i skomentuję co nieco :silly:

Sylka,jak myślisz,te ciastka będą dobre bez tej przyprawy,bo chyba nie mam :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka