- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Łoł to nieźle już porobiłaś, odpoczynek Ci się słusznie należy
agi a Ty już czujesz kopniaczki Majci?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A,poproszę o ten przepis. Ale te pierniczki są dobre takie na świeżo czy jednak muszą swoje przeleżeć?
Agi,biedna Ami,co chwilę ją coś męczy My podkładamy Hani pod materac poduszkę(taką płaską od kanapy)i ma sporo podniesioną główkę,ale jednocześnie na tyle słabo,żeby jej się dobrze spało,tym bardziej,że ona zazwyczaj na brzuchu śpi.
A mój Misiek wczoraj wrócił z przedszkola z czerwonym okiem. Powiedział,że się zderzył z kolegą,ale nie wiem czy mu wierzyć,bo od jakiegoś czasu to nam takie bajki opowiada... No i rano wstał to tego oka nie mógł otworzyć,tak mu zaropiało Oczywiście przemyć sobie nie da bo jest ryk i panika(a kurcze 4 lata ma). Mąż poprosił w przedszkolu,żeby mu to oko przemyły jak się dużo tej wydzieliny zbierze. I wtedy usłyszał,że to jakiś wirus i co jakiś czas(i zawsze o tej porze roku)przerabiają zapalenie spojówek. Nawet jednego dziecka nie ma w przedszkolu z tego powodu. Zaleciły,żeby się udać z Michem do lekarza,jakieś krople przepisuje i powinno być lepiej. Więc chyba będzie trzeba
Dziewczyny,zazdroszczę Wam wypadów w góry(ja to dopiero muszę przemierzyć,żeby zobaczyć górskie widoki),do Mikołajek też mi daaaleko,a nad morzem o tej porze roku może fajnie,ale ziiimno. No i zwyczajnie nas nie stać na taki wypad Prezenty też robimy sobie symboliczne. Myśleliśmy też o laptopie na raty w ramach prezentu Gwiazdkowego,bo mamy tylko stacjonarny(mój lapek,którego kiedyś dostałam pod choinkę ma zepsute wejście na ładowarkę,a poza tym jest słaby i się już zwieszał przy necie czasami),ale też daliśmy sobie spokój. Spłacamy jeszcze kredyt,który braliśmy na auto,więc lepiej nie dokładać miesięcznych wydatków. Zaczekamy z tym i może kupimy sobie na rocznicę
Agi,raczej na zamówienia nie. To znaczy czasami ktoś ze znajomych mnie poprosi o zrobienie jakiejś kartki czy albumu dla Malucha,to wtedy z miłą chęcią robię,ale tak to nie. Wystarczy przejrzeć neta żeby zobaczyć prawdziwych profesjonalistów
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobra zamówiłam prezent dla T na urodziny, prosiłam o szybką wysyłkę więc może na jutro zdąży dotrzeć.
Młoda dopiero co zasnęła a raczej uspałam ją niemal na siłę, bo już wymiękałam. Ostatnio usypianie jej w dzień to jakiś meksyk, a nie ma mowy żeby mi nagle spać w ciągu dnia przestała, o nieeee!
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Przykleiłam naklejki żelowe i są super. Nie odklejeja się i nie nie zostawiaja śladów na oknie po zdjęcie KUba ma szał i cieszy sie patrząca na nie.
Zaliczylismy spacerek. Kuba dziś ładnie robi siku już do nocnika. Także czy nakładka czy nocnik siusiu jest.
Pierniczki
Składniki:
30 dag mąki
10 dag cukru
1 łyżka masła
1 jajko
1 łyżka sody
1 łyżka przyprawy piernikowej
1/2 szklanki miodu
1 jajko do smarowania (białko)
Sposób przygotowania:
Miód zagrzać w rondlu. Wymieszać razem mąkę, cukier, sodę i przyprawę. Wlać miód, dodać jajko i masło. Zagniatać (10min). Rozwałkować ciasto na grubość ok. 2mm. Wykrawać różne kształty pierniczków, posmarować białkiem (można ozdobić przed pieczeniem orzechami, migdałami). Piec ok. 15-20 min.
Można również pokrojone orzeszki wrzucić do wyrobionego ciasta - będą wtedy w środku. Zaraz po upieczeniu pierniczki są miękkie ale jak wystygną mocno twardnieją, dlatego trzeba je upiec kilka tygodni wcześniej a po wystygnięciu zamknąć w szczelnych pojemnikach (ja wkładam do plastikowych) ze skórką okrojoną z pomarańczy (po kilka kawałków na pojemnik). Pierniczki w pojemnikach utrzymują długo świeżość.
Z okiem lepiej iśc do okulisty i zadziałać by szybko przeszło.
A i przyszła pościel z MIkim jak ją zobaczył to piał z radości i pokazywał ciągle na Mikiego. Nosił zapakowaną i chciał bym mu ja wyjęła. MUsiałąm w ukryciu schować ja do szafki
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
A kopniaczki Majki czuję od 10 listopada Zrobiła mi prezent urodzinowy . Teraz już sa coraz częstsze i mocniejsze.Ale jeszcze nie na tyle,żeby je Męzuś wyczuł czy zobaczył , na co czeka z utęsknieniem . Wczoraj jak juz wieczorem leżeliśmy sobie , to właśnie móiwł , że wkurza go , ze on tak tej naszej ciąży nie czuje . Tzn kocha Majeczkę , cieszy sie , ze jest , ale nie moze odczuć tego co ja Stwierdził , ze czeka już na kwiecień i wtedy sobie wszystko odbije
A i w tej księgarni co kiedyś linka podawałaś , znowu sa te tablice po 10 zł I wyczaiłam , ze w Bielsku taka jest . Pojade i pooglądam co tam jest i obowiązkowo kupię kilka . Ostatnio kupowałam w sklepie po 30 zł !
Gosiu no Ami mi nie chorowała przez 17-ście miesięcy , to teraz nadrabia Ale wychodzi na to , ze to wszystko od zębów , a nie z winy wirusa .
Michałek jak ma zapalenie spojówek , to troszkę się nameczy . Ja ostatnio przerabiałam , to łzawiło mi oko , drażniło światło i tv . Najważniejsze , żeby zakrapiać krople , tylko kurcze jak jest zapalenie oka , to strasznie szczypią Przynajmniej mnie szczypało !
Kochana z tymi ratami , to jest 7 światów My też spłacamy i to nie mało . Ale gdyby nie taka możliwość , to nie mielibyśmy pewnie połowy rzeczy . Takie czasy .
No to szkoda , ze nie chcesz zająć się zawodowo robieniem tych cudów . Niewątpliwie masz dar . Dobrze , ze go nie markujesz i chociaż w domowym zaciszu możecie cieszyć tym oko
Aguniu a co tam Mężowi wybrałaś ?
Moja Ami spała od 10-tej i teraz sie powoli wybudza , a jest 12:55 . Ja pospałam 1,5 godzinki z nią Lepiej się czuję .
Pędzę kończyć obiad .
A i dzisiaj wpadają pierwsze Mikołaje do moich kobietek Zobaczymy co dostaną
EDITT...
Sylka super , ze pościel taka ładna Musze zobaczyc czy ten sprzedawca ma też inne wymiary
I Kuba musiał miec niesamowitą frajde jak tak siedział naubierany w łóżeczku
Tak właśnei myślałam , ze te naklejki żelowe bedą lepsze . Albo zwyczajnie tamta baba nakleiła je na brudne okna
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No my na szczęście powoli wychodzimy już z rat i będziemy się starać więcej niczego już nie brać, dopiero w nowym mieszkanku będziemy mogli zaszaleć z jakimś niewielkim kredytem, jeśli oczywiście będzie druga praca i mieszkanie jakieś,hahah.
Lapka szczęśliwie udało nam się kupić za gotówkę z części pieniędzy po sprzedaży trampka. W lutym kończy nam się umowa z Polsatem cyfrowym i też chcemy zrezygnować bo przejdziemy na tv cyfrową.
Aguś to gratuluję kopniaczków , nie chwaliłaś się nam
A dla T zamówiłam słuchawki bezprzewodowe takie jakie chciał i mam nadzieję że będzie zadowolony
Sylka super że pościel fajna i nieźle się poświęciliście z Kubusiem żebyś mogła jednak umyć te okna, hehe, może masz jakąś fotkę?
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi gratuluje kopniaczków- cudowne uczucie
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja to dzisiaj przystroiłam okna sztucznym śniegiem i chyba na tym poprzestanę
Kiedyś robiłyśmy z Paulą aniołki z makaronu i Linka już przebąkuje , że w tym też chce je robić . No i wiadomo jak była młodsza , to ciągle jakieś ozdóbki robiłyśmy . pora sobie przypomnieć to i owo , bo Ami i Maja też muszą uczestniczyć czynnie w przygotowaniach
Aguś super prezent dla Męża wybrałaś Na bank będzie zadowolony
My własnie pojadłyśmy sobie Zrobiłam pyszną zupę (skromność ) i taką sytą , ze 2 dania chyba nie zjemy
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Linka też zjadła właśnie zupkę dyniową autorstwa mego mężusia i czekamy na moją koleżankę bo ma przyjechać po pracy No a potem to już będziemy czekać tylko na Mikołaja
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zupke mamy wczorajszą - zurek
Widziałam choinki z makaronu o aniołkach nie słyszałam
JAk kupie kordonek to chcę zrobic kilka bombek z niego
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka,jak myślisz,te ciastka będą dobre bez tej przyprawy,bo chyba nie mam