BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #508315 przez Agusiak
megi powodzenia u lekarzy.
Ja bym poszła z Tymkiem do lekarza, to chyba jednak zbyt długo trwa no i jak piszesz że sam sluz to już w ogóle lepiej skontrolować. Ja podawałam tylko Dicoflor i chyba po 10 dniach pięknie przeszło.

A to kilka obiecanych fotek:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Trochę tego wyszło, najwyżej później skasuję :P
A i nie patrzcie na brudne okno w kuchni ale to Roxy je tak załatwiła :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #508505 przez agi-p
Megi pewnie jedź do lekarza . Ja byłam i stwierdził, że to tak jak obstawiałam od zębów . 3 tygodnie u Ami to trwało . Potem wodne kupki były już coraz rzadziej . Nie dawałam jej nic specjalnego . Żadnych leków , bo Ona nic nie chce przyjmować .
Mam nadzieję , ze u Was też nie postawi innej diagnozy , ale lepiej to skontrolować .

Super , ze łóżko dotarło . Godzina dostawy mnie też wytrąciłaby z równowagi :P Ale najważniejsze , ze już wygodnie masz .

Fajnie , ze i u Was Wigilia minęła przyjemnie :)

Agusiu zdjecia rewelacyjne !!!! NIC NIE KASUJ !!! :) A Linka taka rozkoszna , ze z każdym zdjeciem jeszcze bardziej ją uwielbiam (mimo,że nie sądziłam , ze da sie bardziej ;) ) . Jest prze śliczna i włoski ma bombowe . No i bombastyczną ma tą sukieneczkę na 4 zdjęciu :)
Ogólnie widac , ze humory wszystkim dopisywały , atmosfera była bajeczna i Mikołaj to woow ... spisał się :) Kurcze ja nie mam takich fotek wystrzałowych :( Bardzo mało robiliśmy zdjęć , sama nie wiem czemu .

My byłyśmy na zakupach , ale pustki straszne na półkach :P Potem na krótkim spacerku , a teraz grzejemy pupeczki w ciepłym domku . Mam dziś lenia strasznego :P

Paula przed chwilą przyjechała z Bielska z przyjaciółką , która u Nas nocuje . Oj jak sobie przypomnę te czasy , kiedy nocowało sie u siebie , to az mi się pyszczek śmieje :)

11 lata 11 miesiąc temu #508753 przez megi23
laski ja juz po lekarzu i to nie watroba tylko dwunastnica...mam podejrzenie WRZODOW..A ZEBY BYLO SMIESZNIEJ ZORBIL PRAWIE MNIE CALEJ USG WLACZNIE Z NERKAMI, WEZLAMI CHLONNYMI NIE MIAL CO SIE DO WATROBY PRZYCZEPIC, NAWET SLEDZIONA I WORECZEK ZOLCIOWY JEST OK:D FAJNY LEKARZ A JESZCZE NA KONIEC WYSZLO ZE 150 KOSZTUJE JA MIALAM 100 , BO TAK MI KOLEZANKA POWIEDZIALA ZE BIERZE , ZAPOMNIALAM PORTFELA , ALE PRZY OKAZJI JAK BEDE W STALOWEJ TO DOPLACE MU MAM MIEC DIETE TERAZ , ON JUZ NIE WIEDZIAL CO SZUKAC W KONCU PYTA , GDZIE CIE BOLI? POKAZUJE OD RAZU PONACISKAL I MOWI MAM JUZ :p A JA LYKALAM TABSY NA WATROBE HEHE OD JUTRa MAM NACZCZO BRAC I ZROBIC BADANIE NA BAKTERIE HELIKTOBAKTER I WYJDZIE CZY MAM WRZODY CZY NIE... JESTEM SPOKOJNA ALE Z PANIKI CHCIALAM ODWOLAC WIZYTE s MI NIE DAL :PI SMIAL ZE MUSIAL MNIE WLEC NA TO USG..

KUPKI NO NARAZIE NIE MIAL ZJADL LADNIE ZUPKE NA ROSOLKU DUZOOO PIL , MOWILA SZWAGIERKA ZE 2 BIDONY :) OBECNIE JUZ CHRAPIE, ZOBACZYMY CO JUTRO BEDZIE ...

11 lata 11 miesiąc temu #508768 przez megi23
omg :ohmy: wlasnie przeczytalam diete wrzodowa i od jutra wprowadzam ja w zycie, no nic grunt by bopl ustal :D a ja sie dziwilam co ja mam od jakiegos czasu lekka zgage doktorek tez pytal o to .... :P

11 lata 11 miesiąc temu #508879 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Aguś dziękuję Kochana za miłe słowa :)

Fajnie ze u Linki nocuje koleżanka :) jak też pamiętam te czasy kiedy robiło się "wieczory piżamowe" :blink: :lol:

A powiedz mi jak tam wysypka Ami, lepiej coś? Zmieniłaś mleko na Bebilon?

U nas dziś rano było bardzo ładnie, słonko świeciło i normalnie wiosna więc rodzice wzięli młodą na spacer a chyba w ciągu 20 min pogoda się tak zmieniła że szok. Zaczęło straszliwie wiać, zrobiło się ciemno, zaczęło padać i wracali biegiem ze spacerku :P Teraz też leje, okropieństwo :angry: Ja chcę śnieg :P :P

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Miłego wieczorku :)

megi dobrze że sprawa się wyjaśniła.

11 lata 11 miesiąc temu #508952 przez sylka
Agusiak zdjęcia superowe. PAulinka slicznie ubrana i te kucyczki :D

U nas odwilż. Sniegu troche zostało ale na chodnikach masakra blee jak ja tego nie lubię.

Megi dieta pewnie pomoże. We na zgagę to i ja cierpie ale nic mnie nie pobolewa. Oby wyniki wyszły dobre.
U Tymka tak jak mówiłam podejrzewałabym ząbki jako przyczynę.

Imprez piżamowa powiadasz Agi. Super sprawa i pogaduchy do późna :D

11 lata 11 miesiąc temu #509008 przez agi-p
Megi dieta zapewne szokująca na początku , ale dasz radę . Najważniejsze , zeby pomogło . Fajnie , że doktorek taki skrupulatny i gruntownie wszystko posprawdzał :)
Daj jutro znać jak Tymek , no i jak Ty sie czujesz .

Sylka u Nas po sniegu to już od tygodnia śladu nie ma .Raczej wiosennie się zrobiło . Rano takie słonko było , ze aż zgłupiałam :P

Ale potem jak u Ciebie Agus ... wiatrzysko niemiłosierne . Dlatego Nasz spacer trwał krótko :(

Ja pooglądałam filmik a teraz troszkę na neciku podziałam :P
Dziewczyny szaleją na górze i tylko słysze śmiechy i wygłupy :silly:

Do jutra Kochane :) Spokojnej nocki :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #509065 przez agi-p
Dzień dobry :)

Wyspane Kochane ? Ja wczoraj liczyłam długość mojego snu i trochę się zszokowałam :P Wyszło , ze sypiam po 3,5-4,15 godz ! Plus w ciągu dnia jak się uda to godzinkę .
Wieczorem zasnąć nie mogę i kładę się po północy ,a o 5 już na nogach . No i nocne pobudki Amelki :(

Na szczęście przebiła jej się druga trójka u góry , wiec jest szansa , ze troszke sie uspokoi :P

Paula dziś jedzie do kuzynki i zostaje tam już do owego Roku . Zawsze spędza tam sylwestra :P

Gosiu co u Was ? Tak milczysz :(

Postaram sie zaraz zrzucić fotki świąteczne ...

Miłego poranka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #509092 przez Agusiak
dzień dobry :)

Aguś fotki są bombowe!!!!! Widać że super spędziliście ten świąteczny czas :)
A powiedz mi Linka zadowolona z słuchawek?
Ami tyle prezentów zarobiła że chyba już ma wszystko co w sklepach dostępne :P Super :)
Ale przyznam że moje pierwsze wrażenie to - święta w ciepłych krajach bo tacy porozbierani jesteście jak na Majorce :P :P Ale to dobrze bo widać że ciepło w domku :)

U nas też ciepło, zwłaszcza jak się pali w kominku to też młoda porozbierana lata.

Świetne zdjęcia, nie mogę się napatrzeć :)

A jak tam Amisiowa wysypka, zmieniłaś jej mleczko na Bebilon?

A ja mam od kilku nocy problem z młodą :dry: Ma ogromny problem żeby zasnąć wieczorkiem, tzn zasypia ale na moich rękach a jak ją odkładam do łóżeczka to wielki ryk, wiesza się na mnie jak małpka, nie chce puścić i tak kilka razy. Wczoraj jakoś ją zmusiłam do spania u siebie i przespała noc ale dziś było to samo. A jak już biorę ją na przetrzymanie do płacze tak straszliwie że serce pęka no i biorę ją w końcu ze sobą na kanapę i śpimy razem. Ale nie ma mowy żeby się do tego przyzwyczaiła bo ma spać u siebie. Mam nadzieję że to tylko chwilowe, może zęby, może jakiś lęk separacyjny, nie wiem, ale mam nadzieję że minie bo inaczej będę ja musiała metodami super niani uczyć ponownie spania w swoim łóżeczku :(

Gosiu no właśnie co u Ciebie?

Miłego dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #509106 przez agi-p
Agusiu bardzo dziękujemy za miłe słowa :)
Paula bardzo zadowolona z wszystkich prezentów ...poza pościelą ,którą dostała od znajomych :P Wzorek wyjątkowo jej się nie podoba ;)
Amelka faktycznie dostała fuull różności . Na zdjeciach to nawet nie połowa . A jeszcze od chrzestnej dostanie , tylko chyba się w Nowym Roku z nią zobaczymy .
Dlatego poważnie się zastanawiam czy jest sens kupować jej kolejne badziewia i chyba zrezygnuję , a kase co dostała od chrzestnego przeznaczę na coś praktycznego :P

No w domku mamy cielputko . Mężuś dba , zebyśmy nie marzły :P No i Ami wiecznie sie rozbiera , to musi byc ciepło . Zresztą widzicie na fotkach ... zdjęła wszystko co mogła oprócz sukienki , bo nie potrafiła :P
Teraz siedzi w samej bluzce , bo rajstopy ściągnęła :P

Wysypka zaczęła schodzić :) Ale odstawiłam dodatkowo czekoladowe płatki do mleka . No i juz chyba odpowiednią dawkę tego syropu odczulającego wypiła . Mleka na razie nie zmieniam . Zobaczymy co bedzie .

Kurcze nieciekawie z tym zasypianiem Linki . Pewnie tak jak piszesz ząbki dają się we znaki . U nas zawsze wtedy pojawia się problem , tyle , ze nie przy zasypianiu , a z częstszymi pobudkami .
U Nas metoda na przetrzymanie wcale nie skutkuje , wręcz jest gorzej . Albo Linka wchodzi już w okres buntu 2 latka ???
Musisz to przetrzymać i wierzyć , ze minie szybko .

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #509226 przez megi23
hej laski wzielam dzis tabsa i ciut lepiej maz pilnuje mojej dietki :P , boli mnie ale mam nadzieje ze juz bedzie lepiej :)

Ami dostala full rzeczy , a i Majcia bedzie miala sie w czym prezentowac :lol:
Tymek tez ma full rzeczy , czesc zabawek u mojej mamci zostawilam , czesc w salonie, czesc u szwagierki w pokoju a wieksza czesc u nas :silly:
u Tymcia rano byla megaaa kupa dobrej konsystencji ale sie nie zmiescila i byl caly brudny :P znowu go mylam hahah wstalam o 24 bo cos marudzil , S sprawdz go byl posikany to go przebralam i spal do 7 potem juz w naszym lozku sie bawil :) obecnie spi z S w pokoju a ja z lapkiem u szwagierki chlopakow pilnuje ;)
wspolczuje zasypiania Linki ostatnio Tymek tez na naszym lozku i w nas wtulony zasypia, wczoraj padl juz o 19 sam ...

moj maly przystojniak :lol:

aaaa zapomnialam pochwalic i tesciowa i Tymka , wqczoraj jak zostala z nim to mowi idziemy robic siku , wzial ja za reke i zaprowadzil do lazienki sam :ohmy: sciagnal rajstopki i posadzila go ale sie wypinal , dala go na deske te gorna i siedzial to chyba czas by nakladke kupic i uczyc go :P :lol: sam wiedzial co i jak , to chyba ja mysle caly czas , ze on nie kuma o co chodzi :P
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #509336 przez Agusiak
Aguś to dobrze że ta wysypka już schodzi.
Teraz w Rossmanie do końca roku 20% zniżki więc muszę pojechać zaopatrzyć się w mleko :)

megi Tymek fajowy i dobrze że z kupkami się już normuje. Brawo za postępy w kibelkowym sikaniu :)

U nas dziś mroźno ale poza tym to pięknie i słonecznie. Ma się wrażenie że już dawno po zimie a że zaraz nadejdzie wiosna. Ale mam nadzieję że w styczniu lub w lutym spadnie jednak jeszcze trochę śniegu bo mamy zdecydowany niedosyt sanek i zabaw na śniegu.

U nas zaczął się właśnie ciężki okres imprezowy. Praktycznie do 12 lutego to co weekend jakaś okazja :laugh: Tylko skąd brać na to wszystko pieniądze :dry: :P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #509342 przez sylka
wróciłam niedawno z rossmana Kupiłam wszystkie opakowania mleka było 6 do tego chemia dla nas i wyszło mi ok 50 zł mniej niż powinnam zapłacić Wiec mamy spore zapasy :)

U nas mrożno ale słonecznie :)

Kuba od kilku dni znów nie śpi w dzień. Wstaje o 8 i zasypia po 20.00

Tymek elegancik.

Agi wasze zdjęcia superowe i ile prezentów :) Widać dobra zabawa świateczna była.

11 lata 11 miesiąc temu #509348 przez Agusiak
sylka napisał:

wróciłam niedawno z rossmana Kupiłam wszystkie opakowania mleka było 6

osz Ty ubiegłaś mnie :P :P Dobrze że mieszkasz w innym mieście bo by dla nas mleka już nie było :silly: :silly: :blink: :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #509350 przez sylka
Miałam Wam właśnie napisać o zniżce, ale skoro Ty wspomniałaś to już nie dublowałam posta i napisałam tylko że byłam i wróciłam :P :) Na dzieciece art. miałam -25% a na pozostałe -20% :) Opłacało się bo zapłaciłam 9 zł z groszami za 1 opakowanie :D Dałam 2 kartę szwagierce i szalałyśmy :silly: W Pepco kupiłam jeszcze ksiażeczke Pinokio z Disneya :) także wzbogaciłam kolekcję :P

Jak przyszłam to akurat mieli zaciety system i ludzie kupowali by póniej zostawic zakupy i wrócić by zbić rabat :) Ale akurat jak ja podeszłam zapytać czy napewno jest -20% to babka wzieła moją kartę by sprawdzić czy system znów działą i zadziałał. Tym sposobem przyczyniłam sie do odblokowania systemu :lol: :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka