BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #507023 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka no właśnie Ami dużo mleka pije :P Ale zawsze tyle piła i nic się nie działo . Więc zastanawiam się czy to nie po Gerberze , bo uczulenie nie schodzi .

To szybciutko Kubus dziś zasnął :) I fajnie , ze tak miło z Tatusiem czas spędzili , a Ty mogłaś pichcić :)
A temperatura u Was zwala z nóg...brrr ....

Gosiu na rózgę to Michałek zrobi wielkie oczy :P
No i nie dziwię sie , ze Mąż taki radosny , ze Hania go tak wielbi :) I nawet Arke Noego "pokochał" :P

A zwyczaje świąteczne wszędzie inne :P Ja chętnie pojechałabym do kogoś zobaczyc co jada się w innych regionach .
U Nas bedzie :
Barszczyk z fasolą
Grzybowa z uszkami z kapustą i grzybami
Karp smażony z ziemniakami
Kapusta z grzybami
Paszteciki z kapustą i grzybami
Kompot z suszek
No i potem juz na stół wjada ciasta :)

Agusiu super , ze z prezentem się udało :) Na pewno Teściu będzie zadowolony :)
Dziękujemy za życzenia :) Ja jutro będę składała :)
A pogoda u Nas identyczna ... teraz pada , a jutro ma już odwilż byc :(

My z Mamcią dopiero niedawno z kuchni wyszłyśmy :P Ale wszytko porobione i cudownie pachnie w domku :) Mama zwariowana tyle prezentów dowiozła , ze w szoku jestem :P Zapowiada sie ciekawy wieczór :)
Amelka była kochana i rozkoszna . Ciekawa wszystkiego ... co chwilę przychodziła do kuchni i koniecznie chciała pomagać :)
Drugi dzień z rzędu z Tatusiem świetnie sobie radzą przy kąpieli :)
A w kościele to przeszła samą siebie ... taka kochana była .

Już jutra doczekac się nie mogę :) Raz , że tyle pyszności , Dwa posiedzimy sobie miło , Trzy miny dziewczynek przy rozpakowywaniu prezentów !!!! Bezcenne chwile :)

Teraz siedzimy w czwórkę i w tysiąca gramy :) Wesoło jest :) Pisze już chyba od 40 min , bo tylko jak mam pas to skrobię :P
Kurcze strasznie sie ciesze , że Mamcia jest u Nas :)

Spokojnego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #507097 przez agi-p
Witam Kochane :)

I nastał tak wyczekiwany dzień ... chciaz chyba kazdy czeka na wieczór z utęsknieniem :)

Sylka Kuba z wozu strażackiego będzie zachwycony :) i przynajmniej zajmie się nim i będziecie mieli czas na spokojne dokończenie wszystkiego :)
Amelka też wczoraj dostała pierwsze prezenty :P

Paula to się juz doczekać nie może , zeby prezenty znalazły się pod choinką :p Ale będę to odkładała ile się da :P Najchętniej chciałaby juz wymacac i zobaczyć rozmiar swego prezentu :P Tyle razy nas podpytywała co dostanie ... :)

U Nas wszyscy jeszcze śpią :P Oczywiscie Ami i ja na nogach :P Wczoraj posiedzieliśmy do późna przy kartach , potem Mamcia i Linka spać poszly , a my z Mężusiem jeszcze sobie gadaliśmy do późna :)

Dziś jeszcze tylko sałatkę jarzynową musimy dorobić . U Nas jest to przysmak nr 1 dla mnie , Pauli i Mamci i mimo , ze zrobiłysmy całą miskę , to stwierdziłyśmy,że nei zaszkodzz dorobić :P W ciągu roku normalnie ją robię , ale w święta smakuje wyjątkowo , tak jak karp czy ine specjały :P

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia - wielu głębokich przeżyć,
wewnętrznego spokoju i radości.
Niech czas świąteczny wypełniony będzie ciepłem rodzinnym
i prawdziwym doświadczeniem Bożej obecności.
Niech nowo narodzony Zbawiciel
obdarzy swym błogosławieństwem każdy dzień nadchodzącego roku 2013.

Spokojnego dzionka , mimo że pewnie u większości jeszcze pracowity będzie :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #507136 przez sylka
Agi my już na nóżach całą rodzinką. Kuba rano dał nam po buziaku i pobiegł do choinki. Wyjął i rozpakował prezent :) Słyszeliśmy tylko ciagle łał i chodził z bananem na buzi :) Wóz jest taki www.popscreen.com/v/6uqTs/MATCHBOX-MEGA-...E-BRIGADE-DICKIE-TOY

Super że Amelka dostała też już coś z prezentów.

Wiewczorem to dopiero bedzie szał dla każdego duzego i małego :D

Ja do sałatki musze dodać tylko sól, pieprze, cebulkę, majonez i musztardę :) I bedzie mozna pałaszować. Musze polać czekoladą piernik

Miłego dnia :D

11 lata 11 miesiąc temu #507149 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi ale extra mieliście wczoraj wieczorek przy kartach :)
Pamiętam jak my za dziecka będąc z dziadkami w domku letniskowym na wakacjach, graliśmy z dziadkiem w remika czasem aż do rana :P Ale było super :)

Świetnie że Ami i Kubuś dostali już pierwsze prezenty i że są zadowoleni :)
U nas jeszcze ostatnie sprzątanie i zamieszanie więc wszystkie prezenty będę wieczorem. Jedynie T dostanie ode mnie jak wróci z pracy :)

A pogoda u nas obrzydliwa. Całą noc padał deszcz więc wyobraźcie sobie co jest za oknem, ble :X No ale trudno i tak jak się ściemni to opuszczamy rolety zewnętrzne to nie będzie widać tej ponurej aury.

Paulinka coś spać w nocy nie mogła, nie chciała zejść z rąk więc w końcu o 2 wylądowałyśmy we dwie na kanapie bo bym chyba nic nie spała. Nie wiem co jej się stało.
Mężuś poszedł do pracy :dry: ale co zrobić, pocieszał się że jak będzie pracował w Wigilię to będzie pracował cały rok :blink:

Miłego dnia i smacznych kolacji wigilijnych :)

A i dziękujemy Wam Kochane za życzenia :kiss: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #507274 przez Gosia_Krupa
Kochane!
To właśnie tego wieczoru, gdy wiatr zimnym śniegiem dmucha
W serca złamane i smutne cicha wstępuje otucha.
To właśnie tego wieczoru od bardzo wielu już wieków
Pod dachem tkliwej kolędy Bóg się rodzi w człowieku.

Przepięknych,spokojnych rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia!!!

11 lata 11 miesiąc temu #507350 przez Agusiak
dzień dobry :)Witam się świątecznie :)

Linka śpi znowu ze mną, tym razem od 5 a ja już jestem jakoś dziwnie wyspana. Pewnie weźmie mnie senność gdzieś w trakcie dnia :)

Wczorajsza kolacja była bardzo udana i wesoła :)
Wszyscy zarobili świetne prezenty, oczywiście najwięcej zgarnęła Paulinka :) Objedliśmy się a potem mój tata przebrał się za Mikołaja, Paulinka też założyła swój strój Mikołajki o rozdawali prezenty :)
Ogólnie było bardzo miło :)
Moja siostra została na noc bo dziś mamy od razu imprezę z okazji imienin taty i siedzieliśmy jeszcze prawie do 1szej na pogaduchach a rodzice pojechali na Pasterkę :)

Dziś jedziemy także na świąteczno- imieninowy obiad do teściowej :)

Miłego świątecznego poranka :)

Gosi dziękujemy za życzenia :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #507351 przez agi-p
Dzień dobry :)

Aguś , ale mieliście miły wieczór :) I jak fajnie , ze Tata i Linka się przebrali i prezenty rozdawali :)
Aż się dziwie , ze taka wyspana jesteś ...do 1 siedzieliscie ... woow :)

Udanego obiadku u teściów :) I kolejnych miłych prezentów :)

My też spędziliśmy bardzo miłe popołudnie i wieczór . Było cudownie i magicznie . Już w ciągu dnia każdemu udzielała się typowo świąteczna atmosfera .
Kolacja wigilijna przebiegła superowo i nawet niespodziewanego gościa mieliśmy :P Brat Mężusia przyszedł akurat w trakcie kolacji , bo nie wiedział że już jemy :P Tym sposobem pierwszy raz dodatkowe nakrycie się przydało :P
Prezenty uradowały wszystkich , każdy kolejny podarek sprawiał wiecej frajdy . Amelki mina bezcenna ... tyle tego wszystkiego,że miała zajecie na kolejną godzinę , potem kąpiel i nocka zarywana :P
Teściowie Nas też odwiedzili i nawet fajnie było :P

Zdjęć trochę zrobiliśmy , ale ich efekt będe oceniała już po świętach i wtedy też zamieszczę kilka :P

Dziś po obiedzie jedziemy zawiez Mamcię i przy okazji do mojej Babci wpadniemy , a potem jeszcze do znajomych :)
I znowu kolejne prezenciory będa :P

Kochane świetujcie sobie przyjemnie :) Do spisania zapewne wieczorem lub jutro :) Miłego dnia :) Buziaki :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #507551 przez Agusiak

agi super że mieliście udaną Wigilię i mam nadzieję że wczoraj także miło spędziliście dzień :)

My wczoraj mieliśmy bardzo napięty plan i wszystko w pośpiechu co było męczące ale i tak było fajnie. Podsumuję to jednym słowem: PRZEŻARCIE :X

Trzeba teraz dojść do siebie i zabrać się za jakąś dietkę :P

Później napiszę coś więcej a w przyszłości wstawię kilka fotek a tymczasem życzę miłego dnia i leniuchowania :lol: :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #507565 przez agi-p

Agusiu ja też mogę podsumować te dni słowem WIELKIE OBŻARSTWO :P
Nie staję na wagę , bo się boje :P
Wczoraj zawieźliśmy Mamę , posiedzieliśmy u Babci i pojechaliśmy do znajomych . Rozdaliśmy i dostaliśmy kolejne prezenty i było bardzo fajnie :)
Dzień zleciał szybko ...
A dzisiaj jeszcze po obiadku idziemy do teściów , gdzie bedą Braci Mężusia z rodzinami . Wcale mi się tam iść nie chce , ale na chwilę trzeba się poświęcić .
Amelka spotka się z chrzestnym przy okazji i pewnie coś dostanie . Chociaż znając jej chrzestnego i jego żonę durną , to pójdą na łatwiznę i kasę dadzą .

Ogólnie dopadło mnie jakies przeziębienie i męczę się od wczorajszego wieczorka . Wszystkie mięśnie mnie bolą, plecy,kręgoslup,gardło i mam katarzysko paskudne .

Nic , My po śniadanku znowu pękamy w szwach :P

Miłego dzionka :)

11 lata 11 miesiąc temu #507788 przez sylka
Witajcie :)

Agi zdrówka :)

ciesze się, że Świete u Was udane :) U nas także. Wigilia u nas udała sinajwiększą frajdę oczywiście miały dzieci z idpakowywania prezentów. Kuba szaleje z zabawkami a ja ledwo je upycham w pokoju :P Niedługo urodziny i chyba poprosimy o zrzutke na jakiś 1 prezent :) Myślimy o tablecie by mógł sobie ogladać bajki w czasie dłuższej trasy samochodem. Nie niszczy zabawek i naszych laptopów czy komórek wiec powinien sie sprawdzić. Jakiś taki nie za duży :)
Kuba kucharzy na grillu :) chyba najbardziej mu sie podoba. Fotki wstawie jak dostane od szwagra.

Pierwszy dzień Swiat spędziliśmy w domku a dziś byliśmy u szwagierki., Kuba wybiegał się z dzieciaczkami. To teraz jakby w domu go nie było. W Wigiie tak szalał z zabawkami ze poszedł spać po 22 wczoraaj nie spał i dziś też nie chciał wiec niedługo idzie spać.

Miło spędzić tak czas we 3 gdy P jest w domku a nie tylko chcwilke po pracy i zaraz terzeba iść spać.

Miłego wieczorku

11 lata 11 miesiąc temu #507906 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka cieszę sie , ze i u Was święta minęły tak przyjemnie :) Oj masz rację , dzieciaczki zawsze mają największą frajdę .
I super , ze Kubusiowi tak bardzo grill przypadł do gustu :) Juz nie mogę się doczekać fotek :)
A pomysł z jednym prezentem na urodziny bardzo dobry :)

My dziś byliśmy popoudniu u teściów . Przeżyłam jakoś zlot rodzinki Mężusia .Ale męczyłam się chwilami strasznie . Nie lubię takich sztucznych uprzejmości .
Ami dostała od chrzestnego tak jak myślałam kasę . Ale musze się dobrze zastanowić co jej kupić .
Dostała teraz tyle zabawek , ze salon przypomina już sklep z zabawkami . Jej pokój jest już w całości zawalony , nasz pokój też i ma juz tyle wszystkiego , ze ciasno się robi .
Oczywiście jest kilka rzeczy , które chciałabym jej jeszcze kupić :P ale nie wiem czy ma to sens . Niedługo kolejne okazje będą i zapewne znowu nazbiera różnych pierdół ...

Kochane miłego wieczorku i do jutra :)

11 lata 11 miesiąc temu #508078 przez agi-p

Agusiu a u Was jak tam ????

Ja od rana mam tu głośno jak w sklepie :P Ami gotuje,podgrzewa i pierze :P A te zabawki mają takie odgłosy , ze oszaleć można ;) Do tego włącza skrzynkę i inne zabawki . Istny dom wariatów .
O a teraz niesie już w moją stronę arsenał bajek do czytania :P Czyli kolejna godzina już zaplanowana :P

Miłego poranka , ide czytać ;)

11 lata 11 miesiąc temu #508088 przez Agusiak

Sylka super że mieliście udane Święta i najważniejsze że dzieciaczki z prezentów zadowolone :)

U nas Linka też wybawiła się z Amelką, biegały jak szalone w kuchni od okna do szafek piszcząc przy tym wniebogłosy :P :P :lol: Niestety z Adasiem się nie pobawiła bo szwagierka się rozchorowała (chyba biedna odreagowała te ostatnie stresy :() i siedzieli w domku.

Aguś haha wyobrażam sobie Wasz dzisiejszy poranek. Linka też dostała sporo zabawek dźwiękowych i oszaleć można :silly: :lol:

T już poszedł do pracy :( a było tak fajnie jak w domku siedział.
Jak Linka pójdzie na drzemkę to wstawię fotki ale po obejrzeniu okazało się że nie ma tego wiele :P :P

Miłego dnia i odpoczywajcie ile się da :kiss: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #508127 przez sylka
Kuba dostal 2 zabawki takie glosne ze szok :blink: od razu slysze gdy sie zbliza. Wczoraj rano obudzil ie podstawiajac mi takowa pod ucho. Wstrzas murowany : p Ja narazie mam 2 zdj na swoim aparacie reszta u szwagra.

P tez dzis juz w pracy. Mam nadzieje ze skonczy wczesniej.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #508181 przez megi23
hej laski w koncu w domu ...
nie mialam jak sie dopchac do kompa bo lapek zostal tu wiec spoznione zyczonka swiateczne przesylamy cala rodzinka i udanego Sylwestyra

Agi ta dowiozl lozko o 24 w nocy :angry: ja kipilama ze lzosci bo pojechal na Zarzecze jechal z Rzeszowa, juz spalam na podlodze, bo S wyniosl stare spanie na balkon, ale jest rewelacyjne nogi mi nie wystaja w koncu za lozko :P
u nas S w domu maly tylko tata , tata :D jak chce wyjsc z pokoju to go za noge lapie , swieta u mamci udane powiedzmy , tam ich dopadlo chorobsko najpierw brat , potem mama i mlodszy kuzyn :( mama zalowala bo sie nie zblizala do Tymcia , za to on zadowlony z prezentow woz strazacki z wadera super i slimaczek z fisher price juz go rozlozyl na czesci , ale dobrze ze on sie sklada :P bajki tez nosi ostatnio lubi czytac tazn jak mu czytam :D albo S
walcze dalej z kupkami Tymka i przegrywam dzis przed 7 rano normalnei az caly brzuch , S chcial go przebrac i nie wiedzial za co sie zabrac , za ile to minie??/ daje mu smecte, orsalit i bakterie apetyt ma pije duzooooo ,, ale robi sam sluz nie wiem czy nie isc z tym do lekarza..... fotki wstawie jak z aparatu zgram i chwile zlapie ja tylko piore i piore wszystko zabrudza.. Agi dawalas cos Ami na to jeszcze???
dzis jade na usg watroby ciekawe co wyjdzie, jeszcze anzymy sprawdze p oswietach i transaminazy czy ona pracuje w ogole.....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka