BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 dzień temu #505497 przez Agusiak
hej ho :)

ja tu jestem, Wy też, to chyba jednak nie było końca świata :blink: Chociaż są różne wersje co do godziny i 10 to była tylko jedna z nich :P

Właśnie zjadłam ketonal w tabletce może pomoże ciut. Czekam też na ta kasę z MOPS bo trzeba zakupy większe zrobić a wypłata T już się roztopiła :dry:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 dzień temu #505529 przez Gosia_Krupa
Witajcie!

Koniec świata 21.12.2012? To w takim razie Australia,Nowa Zelandia i cała Oceania nie istnieje już od kilku godzin :lol:

Mi się dzisiaj trzy końce świata śniły :woohoo: Boże,jak to człowiekowi mimo wszystko na mózg pada :blink:

Agusiak,no oby mu to płazem nie poszło,bo najgorsze to odpuścić,potem się czuje bezkarnym. Raz się udało to może i drugim też się uda.
A szkoła to ja nie wiem,dała ciała po całości. U mnie w szkole był kiedyś przypadek też jakiegoś pobicia,ale nie pamiętam dokładnie. W każdym bądź razie chłopak nie dostał promocji do następnej klasy. Obniżone sprawowanie to już ma się odgórnie za słabsze stopnie,więc tutaj wielka niesprawiedliwość. Nóż się rzeczywiście w kieszeni otwiera :angry:

A ja miałam wczoraj takiego maksa,że głowa mała :( Normalnie ubrałam się i pojechałam do miasta. Pospacerowałam w zimnie,wyryczałam się i trochę mi przeszło. Nie będę tu pisać co było przyczyną,bo trochę się nawarstwiło...

Agi,no Ami kruszynka :) Niziutka,leciutka,ale przesłodka :D I rzeczywiście nie wygląda na taką drobniutką. Raczej bym powiedziała,że jest normalna. Zdaje się trochę mniejsza,ale ma taką urodę i te pucki na policzkach(jak moja Hania),które pewnie dają taki a nie inny efekt wizualny.
My miałyśmy na 1,5 roku 11,8kg a mierzyłam Hanulę sama(bo u nas nie mierzą)i wyszło mi tak mniej więcej 86/87cm. Na starcie miała 3300g i 57cm.

Witaminy D nie podaję,bo gdzieś mi się zgubiła i wiecznie zapominam o jej kupieniu. Więc pocieszam się,że w mleku modyfikowanym jest,więc jako takich niedoborów nie będzie miała. Ale zastanawiam się też nad tym tranem...

Agi,zazdroszczę masażu :blush: A fotka śliczna,nie wiem co od siebie chcesz. Żebym ja tak w ciąży pięknie wyglądała... szczególnie w pierwszej...

Agusiak,to oszczędzaj się :D

12 lata 1 dzień temu #505572 przez Agusiak
Gosiu czasem takie wypłakanie się jest ogromnie potrzebne, ale najważniejsze że Ci pomogło i czujesz się lepiej :) Oby więcej już się tak nie nawarstwiały przykre sprawy chociaż wiadomo że z tym to różnie bywa i wpływu przeważnie się na to nie ma. Trzymaj się dzielnie i pamiętaj że do nas zawsze możesz się wyżalić, pomarudzić i co tam tylko potrzebujesz :) :kiss: :kiss:

agi pytała i wyniki konkursu Smerfusia więc podtrzymuję pytanie :lol:

12 lata 1 dzień temu #505591 przez megi23
hej laski ja juz sie poddaje wczoraj ok dzis znowu rzadsze ma :( ale to vjuz napewno na zeby bo apetyt ma i pije duzo wscika sie :laugh:

agusiak wpsolczuje niestety mlodziez .. to btydlo u mojej mamy w szkole dla zabawy wyrzucili chlopaka przez okno :ohmy: ma zlamana reke dobrze ze to z parteru w glowie sie nie miesci co takim mlodziakom moze strzelic

agi ladnie wazy
ami a serio wyglada na 15 :P :silly:
ja juz wrocilam od fryca i troche mi lepiej :)
dzis w nocy mielismy kolo 23 pobudke i daje sobie reke obicac ze to zeby robia te rzadsze kupki :S bo wczoraj sie darl i nie chcial pic nic tylko na buzie pokazywal wzielismy go z S do lozka, zaspal to go przeniosl i spal do 7 rano dzisiaj ....

12 lata 1 dzień temu #505628 przez agi-p
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Ja byłam w szoku , bo kase z Mops'u już początkiem tygodnia dostałam , a normalnei zawsze ok 26 przychodziła . Do końca m-ca czas mają . Ale chyba się zlitowali nad ludzmi i przed świętami postanowili powysyłać .

Gosiu :kiss: Mam nadzieje , ze ta chwila samotności i wypłakania się pomogła i czujesz się lepiej . Czasami wszystko Nas przerasta :(
Ale dobrze , ze wyładowałaś się w ten sposób .

Co do mojej Amelki , to pewnie podobna do mnie będzie ...Drobna to ja nie jestem , ale ajuż niziutka tak :P Mój Mąz mówi , ze jedyne co by we mnie zmienił , to dodał by mi kilka cm :P

Megi Amcia na trójki przez 3 tygodnie robiła rzadkie kupy...sama woda . Co biedna pierdziuszka miała , to kupa leciała :( Ale teraz jest lepiej .
Może na noc daj Tymkowi trochę paracetamolu ?

Mnie ból głowy dopadł i poradzić z nim sobie nie mogę . Rano miałam powera i porobiłam trochę ... jeszcze łazienke muszę ogarnąć i tak się za nią zabieram juz 3 godzine :P

12 lata 1 dzień temu #505673 przez Agusiak
megi hahaha chyba kochana przesadziłaś z tymi 15 kilo Ami, haha. No ma takie słodkie pucate pysie ale ja tam po rączkach i nóżkach widzę że szczupluteńka jest. Patrzę względem mojej pyzy która ma mocną budowę rączek i nóżek :laugh: :P :P

agi ja też kurdupel jestem :P
Mam nadzieję że ból głowy szybko Ci odpuści :)

12 lata 1 dzień temu #505678 przez agi-p
Hahaha Agusiu rzeczywiście to 15 kg Amelki t na wyrost troszkę :P
Ale po Paulisi na zdjeciach tez nie widać mocnych rączek i nóżek .

Zresztą ja tam wcale sie nie przejmuję . Paula mi rosła na potęgę , zawsze ważyła troszkę więcej , miała nawet epizody , ze była taka pyzata , a teraz .... szczuplak !!!!

12 lata 1 dzień temu #505697 przez sylka
Hejka ja tylko na chwilkę. Podaję tram Mollers wieloowocowy. Niby od 3 lat ale porównany skłąd z cytrynowym od 6 mies i ten sam. Najproawopodobniej chodzi o smak by nie uczulał bo cytrynowy to 1 a tuttifrutti to złożone smaki. POdaje do mleka bo samego zbytnio Kuba nie chcial. Wypił juz 3/4 butelki.

12 lata 1 dzień temu #505732 przez agi-p
Dzięki Sylka za odpowiedź :)

12 lata 1 dzień temu #505736 przez agi-p
www.e-zikoapteka.pl/product/details/tran...n-250ml-owocowy.html

To ten ??? Bo tu pisze , ze od 6 tygodnia można podawać .

12 lata 1 dzień temu - 12 lata 1 dzień temu #505757 przez sylka
ten sam miałam napisac ze cytryna od 6 tyg. :p sa jeszcze zelki z tranem ale Kuba nie jada zelek wiec odpadły. na opak. pisze od 3 lat az pozniej sprawdze bo Kuba na mnie teraz spi. Przyszedł i zasnął ponownie wtulony we mnie. Skład porównywałam i jest taki sam jak w tym cytrynowym.

12 lata 1 dzień temu - 12 lata 1 dzień temu #505826 przez agi-p
No ten owocowy też jest od 6 tygodnia . Przynajmniej tam pisze , ze mozna podawac w dawce 2,5 ml na dobę .

Kupie go . Mam nadzieję ,ze będzie go piła . U mnie żelki też nie przejdą :P

Znalazłam jeszcze taki : www.doz.pl/apteka/p54360-Tran_Islandzki_...ku_cytrynowym_250_ml

Sporo tańszy jest . Skład ma podobny ,ale jednak Mollers wygrywa :)

12 lata 1 dzień temu - 12 lata 1 dzień temu #505879 przez sylka
Agi opakowania nie mam (została mi tylko duże kartonowe opakowanie z miarką wzrostu) Wiem że rozmawiałam nawet z koleżanką i dziwiłysmy sie czemu na tym posało że powyżej 3 lat jest. Pisało na przodzie opakowania z tego co kojarzę. Od 3 lat jest 5 ml. Kuba dostaje 4 ml. www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&pro...k-owocowy-250ml.html

12 lata 1 dzień temu #505926 przez agi-p
Sylka czyli to ten sam tran . Niech sobie pisze co chce :P Kupię go...może w niedzielę się uda .

Amelka już spi . Mężuś chce zmienić nasze zwyczaje przy kąpieli Amci . Do tej pory On kąpał , ja wycierałam i ubierałam , a potem razem w trójkę się kładliśmy i opowiadaliśmy bajki czekając az Ami wypije mleko . A teraz chce to wszystko sam robić ... jakoś mi tak smutno :P

Miłego wieczorku :)

12 lata 1 dzień temu #505930 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Fajne te trany, też przemyślę ich podawanie ale wtedy całkowicie odstawię wit D. A czym odmierzacie te ml?

My niedawno wróciliśmy za zakupów. Mam w końcu moje żarówki led na choinkę i może się świecić caaaaałą noc :lol: :lol:
Do koszyka wpadło też parę innych rzeczy a z portfela wypadło sporo kasy :dry:
Ale cieszę się bo kupiłam młodej śpioszki do spania z Disneya, takie cieplutkie z welurku, a były przecenione z 39zł na 24 :) do tego pieluchy i spożywka.
T zamówił mi w Euro AGD telefon i jutro ma po niego jechać :lol: :lol:

Jutro ostatnie sprzątanko, T pomaluje mi włosy, jak młoda uśnie to popakujemy prezenty i czekamy świąt i wyglądamy pierwszej poniedziałkowej gwiazdki :laugh: :laugh:

Miłego wieczorku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka