BezpiecznaCiaza112023

Kwietniowe mamusie 2011 come back

12 lata 1 dzień temu #624132 przez andzia2490
Witam słonecznie i lecę małego do przedszkola odstawić, a potem wymienić opony i do roboty więc odezwę się wieczorkiem :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 dzień temu #624483 przez Gosia_Krupa
Hej dziewczynki!

Torty super :)

Dave(nie bądźcie złe kochane)Twój podoba mi się wyjątkowo. Taki prosty,delikatny,czysty,dopracowany :) Jak kiedyś nie będzie mi się chciało robić takich jakie chcą moi najbliżsi to wykorzystam sposób z rurkami,który kiedyś już mi też wpadł w oko :)

Majeczka słodka :) I zdjęcie bardzo ładne. My niestety nie mamy ani porządnych zdjęć ani fajnych filmików :( Tyle aparatów,a nikt nie zrobił ładnej foty :(

Kasiu,co się stało z tortem,bo na zdjęciu wygląda bardzo ładnie :)

Andzia,przy Twoim może się nie napracowałaś za to podejrzewam,że był przepyszny :)

Ja się zdołowałam w sobotę,bo tort straszny. W efekcie w niedzielę rano zrywałam całą twarz z lukru i robiłam z marcepana. Dlatego widać był niedociągnięcia. Ale za to tort był smaczniejszy. Gościom smakował,mi też bardzo,a mąż powiedział,że to był jeden z najładniejszych jak nie najładniejszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam. Nie zgodzę się,ale miło,że mu się podobał :)

A tu kilka foteczek tych niewydarzonych i parę z szybkiego spacerku(wyszliśmy tylko odprowadzić do samochodu gości) :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

12 lata 1 dzień temu #624590 przez Kasik88
Hej!
Słoneczko pięknie świeci i energii więcej jest. Z Alkiem już prawie cały balkon ogarnęliśmy, umyliśmy dwa okna, obiadek zrobiony i zjedzony, auto wstawione do mechanika, jeden spacer zaliczony i zaraz lecimy na następny.
Gosiu dekoracje mi się wręcz rozpuściły i zastanawiam się dlaczego tak się stało ... ehh ... nastepnym razem będzie lepszy, chociaż gościom też smakował :)
Miłego dnia!

12 lata 23 godzin temu #624722 przez Gosia_Krupa
Kasiu,a z czego miałaś dekoracje? Gdzie przechowywałaś? A może stały na torcie? A tort czym był pokryty na wierzchu? Niektóre masy nie lubią wilgoci,inne bitej śmietany czy galaretki.

W każdym razie nie widać po torciku,że były kłopoty :) Ciuchcia stała piękna :)

12 lata 20 godzin temu #624829 przez Kasik88
Gosiu - mase miałam karpatkową a biszkopt był nasączony herbatą z cytryną, dekoracja była z masy cukrowej i galaretki i myślę, że tu był błąd, ale to mój pierwszy tort, i przy kolejnym będzie lepiej!
Wasze torty były cudne wręcz!

12 lata 8 godzin temu #625145 przez Dave
dzien dobry

kolejny dzien ze sloneczkiem sie zapowiada:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 7 godzin temu #625197 przez andzia2490
Hej dziewczynki u nas już słońce w pełni :lol: zaraz jadę z małym do poradni wad postawy bo dostał skierowanie na bilansie ,żeby sprawdzić stópki :huh:

Laseczki wasze torty są przecudne jak z cukierni :side:
Gosiu to prawda nie napracowałam się przy torcie ale ze mnie kompletne beztalencie jeżeli chodzi o plastykę więc nawet się nie porywałam bo w efekcie zostałabym bez torta :silly: ale tak jak piszesz najważniejsze,że był przepyszny i przede wszystkim domowy a nie chemia :blink:

Dave jak tam samopoczucie dalej nic???

12 lata 5 godzin temu #625326 przez Dave
U nas wiosna w pelni. obiad gotowy wiec za chwile mykam na polko.
dzis mam wizyte,zobaczymy co gin wymysli

11 lata 11 miesiąc temu #625782 przez Dave
wlasnie stoje w korku,wiec na szybko.
bez zmian,szyjka u gory,palec mozna przecisnac i tyle. na rodzenie sie nie zanosi.
no i klocek ma 4kg!!!!!!!!!
za tydzien (24.04) do szpitala na wywolanie.

jade dalej

doopa...stoje :-(

11 lata 11 miesiąc temu #625795 przez Kasik88
Dave duży chłopczyk! :) oby zechciał wyjść sam.
My lecimy na plac zabaw, a dziś ja już po glukozie, a Alek po bilansie i wielkościowo lekarz powiedział, że on na 3 latka wygląda, ale wszystko ok, no nic my lecimy troche się wyszaleć i dotlenić.
Miłego popołudnia!

11 lata 11 miesiąc temu #626269 przez Dave
no to Twoj chlopak do przodu ladnie idzie.
a co sprawdzaja na takim bilansie?
ja juz w lozku,czekam na meza. mam go teraz przez 3 dni i zapowiedzial akcje "turbo sex",co by Mata pogonic. ha,ha,ha,

11 lata 11 miesiąc temu #626383 przez Kasik88
Witam się porannie.
Dave na bilansie sprawdzają wzrost, wagę no i wywiad przeprowadzaja, pytania typu czy sam je, chodzi, czy woła na nocnik, lekarz później go osłuchał i gardło sprawdził, sprawdził jak chodzi i to wszystko.No to tam kochani działajcie ;) Co by Mat się pośpieszył ;)
My dziś mamy pracowity dzień, a do tego wszystkiego auto u mechanika i mężu będzie dziś później w domu :( bo musiał pociągiem do Wrocławia jechać do pracy, więc się bierzemy z Alkiem za porządki, obiad, a między tym ze dwa spacerki zaliczymy a może 3 :D
Miłego dnia dziewczynki!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #626475 przez andzia2490
Witam dziewczynki!

Dave działaj, działaj u nas pomogło w obu przypadkach :silly:

Kasik widzę,że twój mąż pracuje w moim mieście :) a wy skąd jesteście?bo nie pamiętam czy kiedyś pisałaś :unsure:

My byliśmy wczoraj w poradni wad postaw i Bartuś ma zalecone kupno bucików z wkładką np. Bartek lub zdrowa stópka bo ma delikatną koślawość stópek ale jak to pani doktor stwierdziła to się kształtuje do 6 roku życia więc spoks, ale najlepszy numer bo niechcący oddała mi skierowanie więc wczoraj zarejstrowałam go do innej poradni i pójdziemy jeszcze raz sprawdzić u innego lekarza a co :unsure: :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #626489 przez Kasik88
andzia mieszkamy w Opolu, ale kto wie, może zdarzyć się tak, że będziemy zmuszeni przenieść się do Wrocławia.
U nas pani doktor stwierdziła koślawość kolanek, ale powiedziała, że jeszcze w normie się mieści i zaleciła jeżdżenie na rowerku biegowym czy samochodziku, więc to robimy a co do stópek to na zewnętrznej krawędzi Bartuś powinien chodzić, próbować, na paluszkach, chwytać coś stópkami może - tak przez zabawę troszkę :) Jak coś polecam książkę z ćwiczeniami "Wady postawy" autor Owczarek, są opisane co i jak i ćwiczonka różne, a można je w domciu samemu robić ;)

11 lata 11 miesiąc temu #626508 przez Dave
ciekawe co nam powie lekarz:-) mysle ze wsio ok:-)
u mnie poki co nie ma slonka,ale mam nadzieje ze jeszcze dzis nas pogrzeje.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka