BezpiecznaCiaza112023

Kwietniowe mamusie 2011 come back

11 lata 11 miesiąc temu #626524 przez Gosia_Krupa
Hej dziewczynki!

Ja jak byłam z Michałem to sprawdzała wzrost,wagę,uzębienie,czy jąderka są na miejscu,chód(wady stóp i kolan),żeby ewentualnie skierowanie do ortopedy dać,osłuchała go,obejrzała całego i taki tam wywiad ogólny :) No,a z Hanią idę jutro o zobaczymy :)

Kasik,nie wiem czy rowerek biegowy pomaga. U nas się pogorszyło. Michu miał właśnie delikatną koślawość kolan i coś tam ze stopami,ale to taki luzik był. Kapcie zalecone były,bieganie na boso po piasku,trawie,kamyczkach...Chodzenie na paluszkach,rowerki,chwytanie stopami. Kupiliśmy Michałkowi potem rowerek biegowy,na którym tak wymiatał,że nikt z nim na spacer z rowerem nie chciał chodzić. Nie chciał nam się z resztą przesiąść na normalny,wolał swoją Hondę(jak nazywał biegowy rower). Po wakacjach poszliśmy do kontroli,a tam się pogorszyło. A robiliśmy wszystko co nam zalecił.

Ale jakby nie patrzeć rowerek biegowy to super sprawa :) Michał już przyjął do wiadomości,że jest na niego za duży i siodełko i kierownica obniżone maksymalnie i wkrótce robimy przymiarkę Hani :) Dziadek jeszcze nam prowadzacz doczepił,żebyśmy mogli trochę Hani pomóc zanim załapie równowagę :)

Dave,Mati jak to chłopiec,musi być większy :) Do 24-go może się coś ruszy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #627567 przez Dave
Monia-gratuluję:-) czekamy na dalsze wiesci od Was:-)

a ja spac nie mogę. zasnelam szybko,bo bylam maksymalne zmeczona. a od godziny síe mecze. jakaś felerna z tym spaniem jestem:-(

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 11 miesiąc temu #627912 przez Gosia_Krupa
Dave,chyba pierwsza część postu to nie te kwietniówki :silly:

My już po bilansie :) Hania mierzy i waży 88,5cm i 13,1kg. Idealnie proporcjonalnie :) Wychodzi 75 centyl,czyli jest trochę wyższa od rówieśników.
Michał miał podobnie,bo 89,5cm i 13,7kg :)

Trochę się umordowałam z tą moją Kluską,bo strasznie się nudziła i nie wiedziała co z sobą zrobić,ale przetrwałyśmy :)

11 lata 11 miesiąc temu #627992 przez Kasik88
Gosiu to supper dziewczynka z Hani :) Alek wzrostowo jest na 90 centylu, mierzy 94cm, a wagowo na 75 - 14,2kg. i na szczęście był grzeczny u lekarza ;)
Ehh mnie coś od wczoraj brzuch boli, a wizyta dopiero 23 we wtorek ... do tego mojego urwisa jakiś wirus znów dopadł bo wczoraj miał temperaturę, a dziś śmiga że aż miło no i bez gorączki.
Miłego dnia.

11 lata 11 miesiąc temu #628547 przez Gosia_Krupa
Kasik,to rzeczywiście Alek na 3latka musi wyglądać. No wysoki jest :)

Mam nadzieję,że nic się u Was nie rozwinie :)

11 lata 11 miesiąc temu #628568 przez andzia2490
Dave coś cichutko czyżby już?
:ohmy: :unsure: :ohmy:

11 lata 11 miesiąc temu #628613 przez Gosia_Krupa
Andzia,a powiedz Bartuś jest już odpieluchowany całkiem? Czy macie takie przedszkole,że można oddać dziecko z pieluchą?

Dave kończy remont to nie zagląda,ale jutro jak nam tu posta zapuści to się nie ogarniemy :)

11 lata 11 miesiąc temu #628812 przez Kasik88
Witam się porannie!
Na szczęście nic się nie rozwinęło, była taka jednodniówka, zaraz na zakupy no i w domciu coś spróbuję zrobić, choć brzuchol boli nadal :( Mieliśmy koszmarną noc, bo Alek się z płaczem obudził i nie chciał się uspokoić.
Gosiu ano wysoki jest ten mały łobuz, i rośnie jak na drożdżach, np. już mamy problem żeby dobre buciki mu znaleźć, bo 26 nosi.
Pozdrawiam!

11 lata 11 miesiąc temu #628867 przez Gosia_Krupa
No Kasiu,to rzeczywiście. My 22/23. To mój Michu nosi 27. Po kim on taki wysoki? A może po obojgu rodzicach?!

Nie przemęczaj się. A kiedy masz tą wizytę? JA pamiętam,że raz mnie przy Hani tak brzuch bolał jak na początku porodu z Michem i się przeraziłam strasznie :huh: Zaczekałam do końca dnia i noc i rano zadzwoniłam do mojego gina. Ten mnie wcisnął w grafik,kazał przyjechać,wolał sprawdzić,ja z reszta też. Na szczęście wszystko było ok,wprowadził mi nospę. Ale byłam spokojniejsza :)

Dzisiaj już mam luźniejszy dzień,bo nie muszę odbierać Miśka z przedszkola,także mogę się w końcu wziąć za prasowanie. Takiej góry to ja jeszcze nie miałam.Sama jestem w szoku :ohmy:

U nas dziś pochmurnie,chociaż ciepło :) Ale coś mi się na deszcz zapowiada. Nie ulewny,raczej taki przelotny. Szkoda,że nie mamy płaszcza przeciwdeszczowego dla Hani. Już jej jakiś czas temu miałam kupić,ale jakoś nie mogę się zabrać do tego. Babcia kupiła jej jakiś czas temu ładne kalosze,ale nic poza tym nie ma. Zobaczymy jak to dzisiaj będzie. Najwyżej posiedzimy w domu :dry:

Miłego dzionka Wam życzę!

11 lata 11 miesiąc temu #628895 przez Kasik88
Gosiu chyba po moim tacie taki wysoki, bo miał 200cm, ja mam 178 a mąż 185. Od początku ciąży bolało mnie krocze, a półtora tygodnia temu wydaliłam kamyczek z siuśkami i ból na dole przeszedł, może ten brzuch to od dźwigania boli, albo coś, bo jak podnoszę ręce do góry to boli bardziej, więc zaraz się biorę szybko za obiad a później jakieś lekkie roboty tylko, a co do prasowania to u mnie też cały stos, do tego jeszcze mam całe łóżeczko ubranek dla małej, które muszę ogarnąć. U nas jest tak z 15 stopni i kapie deszczyk lekki, już byliśmy po zakupy :) a później może pójdziemy poskakać po kałużach, bo mamy i kalosze i płaszczyk (kupiliśmy w smyku za 25zł, jak przeceny były).

11 lata 11 miesiąc temu #628910 przez Gosia_Krupa
Kasia,Alek wysoki po Was,pewnie po dziadku trochę też,ale Wy na pewno do niskich nie należycie. Ciekawe czy tak cały czas będzie się piął czy może w którymś momencie przystopuje nieco. A jaki miał "wzrost" wyjściowy? I powiedz nie marudzi,że go bolą nóżki? Mój Misiek jak miał skok to marudził,że go nogi bolą. Moja siostrzenica też tak miała.

A poza tym to super zakup był :) U nas niestety nie ma Smyka,poza tym nawet jeżeli jestem u siostry w Szczecinie to jakoś mi nie po drodze...

No i u nas już świeci słońce :) Chmury pomału odchodzą :)

11 lata 11 miesiąc temu #628961 przez Kasik88
Powiem Ci, że nie marudzi i chętnie chodzi. Jak się urodził to miał 58 cm. A ten płaszczyk w smyku to całkiem fajny jest bo w kapturku ma bawełniana podszewkę a na tułowiu podszyty jest polarkiem, więc na chłodniejsze, deszczowe dni jak znalazł. U nas pada, i słonko schowane, ma być ładnie dopiero w niedziele, a się zaczęły dni Opola i jest kilka fajnych atrakcji i teraz nie wiem czy się wybierzemy, może dopiero w niedzielę, po moich zajęciach.
A co do smyka, to możesz zobaczyć na smyk.com, też miewają fajne ceny.

11 lata 11 miesiąc temu #629188 przez baby_55
Cześć dziewczyny :)

widzę, ze Wy juz po bilansach, my na wtorek jesteśmy umówieni, strasznie długie terminy są ponad 2 tyg czekania :O

jeździmy teraz od domu do domu, żeby wszystkich poodwiedzać, i na nic czasu nie mam, więc stąd moja ciagła nieobecność

piękny torcik Gosiu :) ja chyba zrezygnuję z mojej opcji i zrobię podobny do twojego tylko Miki zamiast Minnie, bo niestety czasowo bym sie nie wyrobiła z wszystkim

mam nadzieję, ze po chrzcinach sie wreszcie wszystko uspokoi i wreszcie odpoczniemy, bo zamiast mieć czas dla siebie na urlopie to my biegamy co chwilę gdzieś...

Dave czyżby się ruszyło, bo cisza... trzymam kciuki :)

11 lata 11 miesiąc temu #630067 przez Dave
Kochane, jestem i to nadal w zestawie 2w1:-)

Kasiu-jeju,ale Bartus duzy:-)
Ty nie szalej w domu,tylko odpoczywaj

Gosiu-zapomnialam co mialam pisac:-P

Baby-urlop na najwiekszych obrotach:-)

a my konczymy ten remont. ciagle w ruchu,juz ledwotdycham. nie mam czasu na nic.
no i spac nie moge. rozpoczynam walke do switu.

mialam tyle pisac,ale z tel to mi nie wygodnin. moze jeszcze pozniej skrobne:-)

11 lata 11 miesiąc temu #630095 przez Dave
dzień dobry

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka