BezpiecznaCiaza112023

Kwietniowe mamusie 2011 come back

12 lata 2 miesiąc temu #541936 przez Dave
Ooo... to dobry plan. Tylko jakoś z tym wysadzaniem w nocy na śpiocha to dla mnie dziwne :dry: :dry:
Obudzi się, potem nie będzie umiała zasnąć. Jakoś takie pokręcona.
Miałam plan, że jak je łóżko kupimy, to od razu taki podkład i wtedy zaczynamy.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #542382 przez Gosia_Krupa
Dave,to tylko brzmi tak strasznie. U nas Michu się nie rozbudzał,był taki na pół śpiący jak go wysadzaliśmy,czasami nawet się nie budził. Z resztą jak się weźmiesz za to to znajdziesz swój złoty środek :)

Co do podkładu to my mamy taki z jednej strony podgumowany,z drugiej frote,na narożnikach gumki żeby założyć na materac. Nasz jest super i się sprawdza :)

12 lata 2 miesiąc temu #542769 przez Marta M
Witajcie, skopiowane z fb, ale zachęcam do szlachetnej akcji:

Powstała bardzo ważna inicjatywa obrony ludzkiego życia w UE. Użyto przepisów UE aby zablokować mordowanie nienarodzonych dzieci, oryginał po angielsku: www.oneofus.eu/initiative-explanation/

Po polsku można przeczytać tu: www.naszdziennik.pl/wp/19292,powstrzymac-rzez-niewiniatek.html

Formularz do głosowania: ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-201...005/public/signup.do

Ratujmy dzieci, jesteśmy za nie odpowiedzialni!

Pozdrawiam, Zdzisław Habasiński

12 lata 2 miesiąc temu #543463 przez Dave
Gosia - no właśnie o takim podkładzie myślałam.
Mąż też jest za tym żeby ją już oduczyć całkiem pampka. Trzyma mnie tylko to łóżko. Teraz to najczęściej śpi z nami i wala się po całym legowisku, więc nie ma sensu.
Oj, żeby już te pokoje mieć gotowe....

A właśnie siedzę w środku nocy z kubkiem gorącego mleka z miodem. Mam atak kaszlu. W dzień mam spokój, łapie mnie wieczorem lub właśnie w nocy. I mogę flaki wypluć. A wiecie jaki kaszel jest okropny w ciąży. Ale nie potrafię sobie z nim poradzić. Nie wiem co to za badziewie.

Ok. posiedzę jeszcze chwilkę i lecę spróbować spać dalej.

Buziaki :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #543647 przez Gosia_Krupa
Dave,bidulo Ty :(

Wiem co to znaczy kaszel w ciąży,mi się zrobiło małe rozwarcie od kaszlu.

12 lata 2 miesiąc temu #543816 przez baby_55
dziewczynki jestem i wybaczcie ale znowu wszystko przez te subskrypcje...
chwilę działały i znowu kicha...

postaram się pilnować sama i sprawdzać, bo inaczej to znowu przez tydzień nie wejdę

Dave ja też myślę, że jak dostanie swoje łóżko to będzie łatwiej z nocnym odpieluchowaniem
na zdjęciu faktycznie trochę chudo wyszłaś, ale ty w ogóle z natury jesteś chudziutka więc nie jest źle, a brzusio dodaje uroku :) buziaki dla brzuszka :kiss: :kiss: :kiss:
współczuję kaszlu u mnie czasem powodował nawet wymioty, trzymam kciuki, żeby szybko minął

ja jestem dzisiaj na trybie "autopilot" - spałam 2 godziny... najpierw młoda dawała czadu i nie chciała spać, obudziła się ok 23 i heja do 3 tylko kimała trochę przy cycu a tak to się wierciła i zero spania, zasnęłam wreszcie i przed 5 obudził się Adi miał 38,2 dałam mu panadol i myślałam, ze pójdzie spać ale zrezygnował ze spania i wybrał opcje marudzenie do białego rana na przemian z płaczem oczywiście młoda się obudziła i koniec spania...
w końcu po 7 zwlekłam sie z nimi z łóżka, ubrałam siebie i młodą, Adi oczywiście afera, ja nie mogę go ubrać ale sam też sie nie chciał ubierać i w końcu po 30 min awanturze z darciem sie i ściąganiem skarpet które na siłę zakładałam wreszcie się dał ubrac umyliśmy się i poszliśmy na dół, ogólnie masakra B)
na dodatek mam doła bo nie wiem jak dotrzeć do niego z sikaniem do nocnika, było juz tak pięknie potem ta akcja z teściem i od tego momentu czasem jest ok a czasem w ciągu 2 godzin potrafi przesikac 4 pary spodni... normalnie nie ogarniam tego, mam dość i jeszcze jak sobie pomyślę, ze znowu muszę teścia oglądać w kwietniu to mam totalną załamkę, odechciewa mi sie tam lecieć :( najchętniej zostałabym tutaj...

szukam właśnie sukieneczki dla młodej do chrztu i chciałabym taką szydełkową, znalazłam ładny komplecik za 120zł z dodatkami w kolorze angielskiego różu
allegro.pl/sukienka-czapka-buciki-opaska...-62-i2953471253.html

12 lata 2 miesiąc temu #544758 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

U nas paskudnie szaro na dworze,aż nic się nie chce. Film tylko jakiś albo gierka... a tu prądu zaraz nie będzie :( Zwariuję chyba z nudów :(

Baby,sukieneczka śliczna,ja bardzo lubię takie cuda :)

Z tym nocnikiem to nie doradzę,bo wiadomo jak jest u nas. Powiem Ci,że Michu ładnie siusiał na nocnik i wołał jak miał ok.1,5 roku a potem się uwstecznił :( Nie chciał w ogóle usiąść i ostatecznie pożegnał się z pieluchą jak miał ponad 2 lata. Nie załamuj się,myślę,że jak będzie znów gotów to da Ci znać. Wysadzaj go jak ładnie siedzi na nocniczku,ale nic na siłę. Nie denerwuj się,nie dołuj,nie stresuj,będzie dobrze :) Może potrzebuje jeszcze trochę czasu :)

12 lata 2 miesiąc temu #544865 przez Dave
A ja zaliczyłam dziś pierwszą noc bez kaszlu. ach jak dobrze.

12 lata 2 miesiąc temu #546044 przez baby_55
Dave super, oby to nie było jednorazowe :)

Gosiu pewnie masz rację, tylko złości mnie, że przez głupie teksty dziadka tyle problemów

no ale chyba coś idzie ku lepszemu nie zapeszając, bo dziś w nocy Adi się obudził na siku, zrobił, poszedł spać a rano suchutka pielucha i sam chciał na nocnik, w dzień dużo bez pieluchy i jedna wpadka więc trzymajcie kciuki :)

paszport Niki odebrany to można kupować bilety do pl :)

jakbyście miały ochotę pozwiedzać w moim towarzystwie Kraków to zapraszam w kwietniu :)

uciekam do łóżka, miłej nocki

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #546233 przez andzia2490
Hej dziewuszki a ja na urlopie:)
Zamknęliśmy sklep na ponad tydzień i odpoczywamy :lol: teraz martwy sezon, jeszcze ferie się zaczęły więc bryndza na maksa :dry:
Jutro wyjeżdżamy do wtorku z dzieciakami do Kudowy do hotelu www.verdemontana.pl jest fajny pakiet zimowy z wyżywieniem i kompleksem basenów więc jedziemy się trochę popławić i odpocząć od codziennych obowiązków :lol: , już się cieszę,że nie muszę gotować i prać przez ten okres, moi rodzice byli już tam 3 razy i mówią,że jest fantastycznie.

W sobotę robiłam zaległe 30-te urodziny z tamtego roku, wszyscy musieli się jakoś przebrać zabawa była zarąbista i skończyła się o 2- giej w nocy interwencją Policji :ohmy: bo za głosno muzykę puszczaliśmy :silly: Jak chcecie zobaczyć fotki to wstawiłam na facebooku :blink:

Dave ja uważam,że fotka bardzo fajna, tym lepiej że jesteś szczupła będziesz miała mniej do stracenia po porodzie :blink: Co do odstawiania pieluchy u starszego synka też robiliśmy tak jak Gosia przed pójściem spać wysadzaliśmy go jeszcze na śpiocha na nocnik i wtedy do rana dawał radę :side:

Co do Bartka to w dzień ślicznie nam robi już na nocnik ale oczywiście zdarzają się wpadki :silly: , jednak na wyjście zakładam jeszcze pieluchę bo na razie za zimno przebierać się na dworze

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #546599 przez baby_55
hejka :)

Andziu zazdroszczę urlopiku :) życzę dobrej zabawy :)
fajnie, ze urodzinki udane :) u nad w liceum mówiło się, że jak policja nie przyjechała to impreza nieudana ;) hehehh
gratuluję postępów nocniczkowych :)

muszę pochwalić Adiego :) wysadziłam go o 22 przed pójściem spać skoro noc wczesniej sie obudził na siusiu no i nasikał do nocniczka i do rana pielucha sucha, rano sam poszedł na nocniczek :) dzisiaj od rana bez pieluchy chodzi i tylko 2 wpadki więc nie ma tragedii :) moze jednak coś z tego bedzie :) zauważyłam, ze wpadki sa tylko jak ogląda bajki w tv, tak sie wtedy wyłącza ze nie kontroluje tego zupełnie, w pewnym momencie ogladał mikiego na stojąco, posikał się i stał tak dalej zero reakcji, gdybym nie podeszła do niego to bym nic nie wiedziała...

ach no i matka wariatka zwariowała na punkcie grającego nocniczka z Mikim
www.argos.ie/static/Product/partNumber/9...ining%7C14417599.htm
wiem, ze mu zupełnie niepotrzebny, bo siada na zwykłym ale strasznie mi sie podoba nooo, i co ja mam zrobić :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #547422 przez baby_55
widzę, że teraz moja kolej na monologi :silly: hehehhe

pochwaliłam wczoraj Adiego to ta noc na straty, nie chciał sikać i wrócił spać a w środku nocy sie obudził i łaził po łóżku jak nigdy, nie wiem o co mu chodziło, zasnął dopiero jak Krzysiek wstał po 2 do pracy... powiedział że tata idzie paci powiedział, cieść, branoć i odwrócił sie i usnął... :silly: normalnie rozwala mnie czasami...
no a dzisiaj zaraz po śniadaniu wysadziłam go zrobił siku, pytałam czy chce kupę, ale nie, po czym za 2 min kupa była w majtkach... ech :dry:

mam dzisiaj smaka na łazanki, chyba skocze do sklepu po wszystko jak Krzysiek wróci :)
a co u Was dzisiaj na obiadek?

apropos co szykujecie na walentynki mężowskim?
ja robię właśnie ramkę na zdjecie w kształcie serduszka z polaru :)
jak będzie gotowa to wrzucę fotkę :)

12 lata 2 miesiąc temu #547432 przez Gosia_Krupa
Baby,nie dziwię Ci się,że zwariowałaś na punkcie tego nocniczka,jest po prostu słodki :)
Może akurat Adiemu podpasuje?! I sprawy potoczą się we właściwym kierunku...

My walentynek nie obchodzimy.

Co na obiad?! No cóż,nie wiem,ja się tym nie zajmuję niestety i stety :) :(
Na fotę ramki oczywiście czekam z niecierpliwością :)

U nas szaro-buro,więc spać mi się chce strasznie :( Hańka właśnie wciągnęła do łóżeczka Mikiego,więc pewnie nie prędko uśnie :(

Miłego dnia!

12 lata 2 miesiąc temu #547527 przez Dave
Moich monologów nikt nie pobije :P

Ja tylko wpadam na sekundę się przywitać, bo kończę obiadek a później jedziemy na rekonesans wykładzin itp. No i może kupimy Młodemu komodę :laugh:

Miłego dnia

12 lata 2 miesiąc temu #547578 przez baby_55
Dave koniecznie pochwal się komodą :)

Gosiu Adi bez Mikiego nie zaśnie, więc może nie będzie tak źle :)
nad nocniczkiem myślę cały czas...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka