BezpiecznaCiaza112023

Kwietniowe mamusie 2011 come back

11 lata 11 miesiąc temu #526481 przez Dave
PM - współczuję chorowania :(

Tak, to już do rana :) Myślę, że pobudka będzie 6-7 rano.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #526558 przez Gosia_Krupa
PM,poniekąd same się skazałyśmy na takie charakterki nadając naszym księżniczkom owe imię :blink: Moja dodatkowo to prawdziwy Baran,więc to zestawienie daje mieszankę wybuchową :silly: Ostatnio odkryła,że można wejść na płot,więc teraz każdy jest jej w czasie spacerów :blink: Oj,chłopczycę będę miała jak nic... Ale przynajmniej nie da sobie w kasze nadmuchać :silly:

Tak to jest ze żłobkami i przedszkolami,dzieci wiecznie coś przynoszą :( Dobrze,że są też duże plusy :)

11 lata 11 miesiąc temu #526561 przez Dave
Gosiu - to masz wesoło z Hanulą :) :)

A jaj już wykąpana i się lenię. Mają jutro teście przyjechać, no chyba że jakieś śnieżycę i ślizgawice będą (daj Boże). Może podeślecie jakąś gołoledź???

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #526568 przez Gosia_Krupa
Dave,aż tak źle? Pomyśl o Mai,niech ma drugich dziadków na trochę :)

Ja tam nas swoich teściów raczej nie mam co narzekać,ale wyprowadzić bym się chciała :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #526594 przez Dave
Gosiu - ja też nie narzekam, to bardziej tak jakoś wychodzi. Maja była u nich niedawno, a jeszcze my tam pojedziemy, bo teść 17 ma urodziny. No ale takie jakieś mam pierwsze myśli o nich :)

Dzięki za odpowiedź :silly: :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #526634 przez andzia2490
Hej dziewczynki u nas jednak limit na szpitale się nie wyczerpał :( :dry: :(

Wczoraj o 6 rano mój Kacper dostał takiego ataku kaszlu z dusznościami,że musiałam wzywać pogotowie i nas na sygnale zawieźli do szpitala :huh: :( okazało się ,że ma ostre zapalenia krtani nie wiem skąd mu się to wzięło bo do wieczora normalnie się bawił był w szkole i wszystko było ok , mówię wam masakra mam już dość tego roku :ohmy:
Zostałam z nim wczoraj na noc w szpitalu Bartusia zabrali moi rodzice do siebie a dziś pojechał do niego mąż,a ja odebrałam Barka i wróciłam do domu a on nagle 38,5 stopnia gorączki :ohmy: :huh: :ohmy: dałam mu Ibum i poszedł spać o 18-stej już na noc.
i ja też już się idę położyć bo nie wiadomo co to znów za nocka będzie :huh: , bo w szpitalu prawie nie spałam,

Więcej napiszę jutro na razie spadam lulu. Buziaki!

11 lata 11 miesiąc temu #526679 przez Magdzia
Andziu odpoczywaj kochana. Ciężki dzień za Tobą. A kysz choróbska! A kysz...mam nadzieję, że trochę pomoże :)

Dave czyżby Majka zasnęła o 19 i prześpi całą noc? A o której robi Wam pobódkę? Krzyś zasypia ok. 21 i wstaje dokładnie o 8:10. Tak już od tygodnia ;) Później wskakuje do mnie do łóżka włącza sobie bajki, a mama jeszcze godzinkę leniuchuje ;)

PM Ty też masz przeboje z choróbskami. Straszliwe. Nie dość, że Haneczka choruje to jeszcze Ty sama! oj, oj :)

Krzysiowi jeszcze siedzi kaszel, ale gorzej dają mu popalić zęby. Idą znowu jednocześnie dwie trójki. Tak się ciągnie za policzek, za ucho. Paluszki trzyma w buzi, a do tego jest okropnie nieznośny! Poproszę garść cierpliwości... ;)

11 lata 11 miesiąc temu #526880 przez PM
Gosiu to fakt z tym imieniem. Jak dawałam malutkiej imię to nasza zaprzyjaźniona góralka stwierdziła, że bardzo temperamentne charaktery są o tym imieniu i że da sobie w życiu radę.
Teraz jest na etapie wchodzenia na wszystko za pomocą samochodu pchacza. Kiedyś jak nie zauważę to wyrżnie że ho ho.

Dave szczęściara z ciebie. Chociaż ja też nie mogę narzekać bo moja Haneczka chodzi o 20-21 i wstaje ok 6-7. Także cała noc, czasem z przerywnikami na płacz.

Andzia to ja stanowczo wolę swoje chorowanie i nie zazdroszczę ci tych szpitali :(

11 lata 11 miesiąc temu #527118 przez Gosia_Krupa
Andziu,bidulo Ty :( Kurcze,no mam nadzieję,że Bartuś nie złapie niczego strasznego,a Kacper szybko wyjdzie ze szpitala i już nic więcej się go nie czepi. Wiadomo,że jak jeno chore to prawdopodobnie i drugie złapie. No,przynajmniej u nas tak jest :(

PM,widzisz my wynieśliśmy już niemal wszystko czego Hania używała jako podnóżka czy dodatkowego stopnia. I tak sobie zawsze znajdzie jakiś sposób by się dostać na parapet :angry: ale już zdecydowanie lepiej jak jest mniej rzeczy :) Dzisiaj np skorzystała z leżącego Michałka i wlazła mu na głowę by potem się wspiąć do biurka. Oj,było płaczu :dry:

Moja Hanula chodzi spać 19.30-20.30 (ostatnio bardzo to ruchome)i śpi w tygodniu do 7,bo wtedy szykuję Micha do przedszkola,więc Hańcia się budzi,a w weekendy śpi do 8.

Jutro z Michem do okulisty,bo coś mruży oczy często :( Nie wiem czy to jakiś trik nerwowy czy może coś z oczkami. Mam zamiar przy okazji zaczepić o kilka sklepów,bo widziałam 50% ale ciekawa też jestem czy coś jeszcze dostanę. Wysłałam ostatnio siostrzenicę do ReKids po jeden komplet,na który zawsze mi było szkoda kasy,teraz kosztował połowę mniej,ale niestety już nie było :( Zawiodłam się strasznie,bo tak baaardzo mi się podobał :(

11 lata 11 miesiąc temu #527258 przez Dave
Andziu - jakaś katastrofa u Was. Kurka mam nadzieję, że wszystko jakoś minie i zdrówko jak najszybciej powróci.

Magdzia - tak, Maja zasypia 18.30-19.00 i śpi do 6-7 rano :side: :side:
U nas też juz te dwie trójki prawie, prawie przebite. Mam nadzieje, że jeszcze ze dwa dni i będę mogła powiedzieć, że wylazły. Chociaż, tak na prawdę oprócz grzebania w buzi, to nic tragiczniejszego się nie dzieje.

Gosiu - np oby z oczkami Micha bylo wsio ok.

Ale macie jazdy z tymi alpinistami. Maja kombinuje, ale raczej bez szaleństw. Jesli jest u rodziców, no to potrafi na parapet wyjść. A tak to luzik.

Ok. Spadam, bo jakiś film z mężem obejrzymy :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #527740 przez baby_55
No proszę aleście się rozpisały :)

Andziu zdróweczka i oby juz te wszystkie choróbska odeszły od Was :kiss:

Dave mam nadzieję, ze szybko wyjda trójeczki :)
u nas też idą i wyjść nie mogą, a na dodatek u Niki coś sie chyba zaczyna bo ciągle łapki w buzi i coraz częściej marudzi a jak na próbę posmarowałam dziąsełka żelem to widać było, że ulgę jej to przyniosło

Gosiu mam nadzieję, że to nic ze wzrokiem :) udanych zakupów

PM, Gosiu Adriany to też zywe srebra, no i to się potwierdza, więc wiem co czujecie, Adi też kombinuje co by tu jeszcze ciekawego wymyślić ;) choc na szczęscie wspinanie po krzesłach juz minęło, staram sie wynajdywać mu różne zajęcia i jakoś mi się udaje go zająć, jedyne po czym często sie wspina to łóżko stojące przy oknie i siada na parapecie i wygląda czy Tat nie wraca przypadkiem ;) na szczęście okno nie łatwo otworzyć, bo trzeba wcisnąć przycisk i dopiero klamkę przekręcić, więc nie ma strachu, że otworzy

Magdziu to całkiem ładnie Krzyś śpi, a z mówieniem sie rozkręci w swoim czasie :) nie ma się co spieszyć :)

Adi idzie spać 19-20 i wstaje rano 7-8, ale za to w dzień juz nie sypia czasem tylko w samochodzie się zdrzemnie jak gdzieś jedziemy i to tyle

Asz_ka, Czekoladka co u Was? nie wpadacie...

ach zapomniałabym
jadłam pyszny makaron polecam www.tvnstyle.pl/aktualnosci,1865,n/przep...-makarony,59159.html
przepis pierwszy czyli makaron z pesto i brokułami

a poza tym z innych wypróbowanych przepisów polecam też sakiewki z mozzarellą
i kluski na parze z polewą jagodową :) mniaaaam

wczoraj z Adim robiliśmy kartki na dzień babci i dzień dziadka z kwiatuszkami z odcisków palców :) wyszły słodko :) dzisiaj wysyłamy :) coś w tym stylu warsztatmamy.com/2012/01/06/laurki-na-dz...iadka-ku-inspiracji/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #528284 przez Dave
Maja chyba jako pierwsze kwietniowe dziecię przestało w dzień spać, więc dlatego wcześniej chodzi spać.

No i chyba się pochwaliłam za wcześnie, dziś dostała gorączki i mam nadzieję, że to zęby :dry: :dry:

11 lata 11 miesiąc temu #530488 przez baby_55
trochę ruchu się zrobiło i znowu ciszy trochę ...

złożyliśmy wczoraj dokumenty o paszport dla Niki w ambasadzie, za 2 tyg do odbioru :) no i zobaczymy jak ceny biletów na kwiecień może uda sie w tym tygodniu kupić jeśli bedą znośne ;)

ach i muszę pochwalić Adiego, nasz kochany synek, czekał grzecznie w ambasadzie jak składaliśmy wniosek i bawił się w kąciku dla dzieci pociagiem z torami i taką drewnianą zabawką do presuwania koralików po drucikach, rewelacja, nie szalał, nie biegał, nie krzyczał, jak to robiły inne dzieci, po prostu się zajął zabawą i tyle :) jestem z niego mega dumna :)
mój mąż stwierdził, ze koniecznie musimy mu kupić taką kolejkę z ikei i to z koralikami, bo ma z tym dobrą zabawę :)

Dave oby to tylko ząbki :)

Gosiu i co tam z oczkami Micha?

Andziu i jak? zdrowiejecie?

11 lata 11 miesiąc temu #530732 przez Dave
Hallo,

Baby
- widzisz jaki duży i grzeczny chłopak :laugh: dzielny :side:

Chyba to zębiska. Wczoraj rano miała 39, dostała czopka i przeszło.
A dziąsła to jak dwa wielgachne bąble :( :(

Dziś jest nie do zniesienia. Wszystko na NIE :evil: :evil: :evil: wszystko, wszystko

11 lata 11 miesiąc temu #530819 przez ulcia85
hej:)jakby ktos chciał nazwac córeczke Julia to odradzam,istny czort ;) wszedzie jej pełno,na dodatek to zodiakalny byk jak mąż i dziadek,mam dwóch kierowników w domu :(
a za prezentami sie nie rozglądałam,kupimy jej ładna lale do wózka i zbierzemy kase i nakupujemy ubranek na lato/jesien,zabawek mamy pełno,niedawno była gwiazdka więc doszła kuchnia i wózek smoby,jeżdzik,klocki lego i wszędzie sie wala pełno zabawek.wzięłam sie za te,którymi sie nie bawi i wystawiam na all a reszte oddamy na oddział kardiologii gdzie leżałyśmy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka