- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Kwietniowe mamusie 2011 come back
Kwietniowe mamusie 2011 come back
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My mamy te koraliki na drucikach

A jaka to kolejka?
U Miśka zapalenie spojówek. Tylko ciekawe czy nawrót czy niewyleczone. W każdym razie znowu kropelki przez tydzień do 10 dni. Ale bez problemu daje sobie zakrapiać oczka,więc ok

Hanuli w końcu wyszła pierwsza trójka,stąd zapewne spokojniejsze noce,ale widzę,że pozostałe też idą,więc pewnie znowu się zacznie

Dave,ja bym się wykończyła gdyby Hania nie spała w dzień

U nas na co dzień wszystko jest na "nie" i w dodatku wszystko "sama" "ja" i "moje". Ach... cierpliwości mi użyczcie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nula
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dave
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Bidulka. Mam nadzieję, że wylezą te zęby i będzie trochę spokoju.
Teraz lecę przygotować pranie na jutro i ogarnąć coś. Bo przy Majce nie mogę na 10 cm odejść nie wspomnę, żeby zejść na dół i ją tam zostawić lub nastawić pralkę.
OJ, moja to też samosia. Wszystko, ale dosłownie wszystko sama i koniec.
- Dave
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
cisza u nas.
nieszczesne 3 widac,ale cholera nie chca sie przebic
co dzis porabiacie?
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Gosiu dobrze, że daje sobie zakropić

u nas od dawna wszystko sam, ja, daj itp koniecznie musi sie sam ubierać, sam myć raczki, sam myć ząbki, sam pić, sam jeść, wszystko sam - szkoda, że przy okazji strasznie bałagani

kolejka taka z ikei: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30064359/ jest bardzo fajna i trwała bo drewniana

my mamy plastikową wersję tych drucików ze zwierzątkami zamiast koralików i jakoś Adiemu nie przypadła do gustu, a te drewniane, już drugi raz sie nimi bawił, wcześniej u lekarza też sobie przekładał

Nula no proszę prawdziwa lakowa mama

Ulcia u nas zabawki zostaja dla Niśki

- PM
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dave no muszę ci powiedzieć że jakby moja nie spała w dzień to chyba bym ją musiała podwieszać pod sufitem, żeby mieć chwile spokoju. No i chyba kneblować bo jak jest zmęczona to ma taki potencjał w gardle że ho ho. U nas te 2-3 godziny w południe to jest zbawienie

My po wizycie u homeopatki. Na ten moment poza kosztami jestem baaardzo pozytywnie nastawiona i tak jak pani doktor przewidziała mam zamiar młodą w poniedziałek odtransportować do żłoba. To by była pierwsza tak krótka choroba (10 dni ).
- ulcia85
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Dave
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

PM - no Maja spała w dzień po 3-4 godzinki, to miałam czas na działanie lub obijanie. Ale teraz mam wieczory. Wstaje 6-7, idzie spać 18.30-19.30. Cóż zrobić taki egzemplarz mi się trafił.
A takie ma już te bulwy w miejscu dolnych 3, że szok. Obym jutro ujrzała tam dwa zębole

Dzisiejszy dzień już był lepszy, zasypianie trwało 5 minut. Mam nadzieję, że już po sprawie

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

no a z górnymi trójkami u Adiśka był koszmar, teraz te dolne atakują ale jakoś tak bardziej lajtowo to idzie

PM oby się lekarka sprawdziła

my stwierdziliśmy, że trzeba się bardzo pilnować żeby czegoś nie palnąć, bo odkąd usłyszał, że czasem powiemy kurcze, to teraz chodzi i powtarza "kulcie", zresztą ostatnio powtarza wszystko co słyszy

no i coraz częściej jakieś króciutkie zdania typu "Tata psidzie paci" (przyjdzie z pracy) "Tata piniesie gogona" (przyniesie winogrona) te najczęściej padają

zaczął też wymawiać coraz wyraźniej niektóre wyrazy, np. zawsze było Mini zamiast Miki a teraz już ładnie mówi Miki, zresztą jak się zaczyna Klub Przyjaciół myszki Miki to jak leci początek to nazywa wszystkie postaci po kolei, tylko nie wszystkie idealnie, Gusi (Goofy), Dondan(Donald), Deji(Daisy), Puto(Pluto) ale najładniej mu wychodzi ciosiek

buziaki dla wszystkich i miłej nocki

- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Baby,my właśnie taką kolejkę kupiliśmy Michałkowi w Lidlu pod choinkę,pisałam Wam tu chyba. Za 80elementów zapłaciliśmy 80 czy 90zł. W tej cenie znalazłam,ale z 40el.także się opłacało. W tej z Lidla mamy też drewniane autka,domy,drzewa itp. Michu miał wcześniej po kuzynie,ale zawsze mu brakowało torów żeby zbudować jak chce,więc stąd taki pomysł na choinkowy prezent. Teraz jak zbuduje to z prawdziwego zdarzenia,na cały pokój,z miasteczkiem,lasem,drogą itp.

Ja tą kolejką zachwyciłam się jak pilnowałam kiedyś 1,5rocznego chłopca. Bardzo lubił się nią bawić i obiecałam sobie,że swojemu synowi też taką kupię

Więc... polecam

KPMM już mi bokiem wychodzi

Wyobraźcie sobie,że wyszłam dzisiaj z Hanulą na dwór,chwilę pobiegała,a potem wzięła mnie za rękę,bo psy wielkie szczekały. I tak ładnie szła ze mną za rękę(co się na prawdę nie zdarza),a ja się dziwiłam,że to w ogóle możliwe. Patrzę na nią,a ta śpi. Normalnie oczy zamknięte i idzie. Wyciągnęłam delikatnie ręką z jej rączki,a ta się zatacza i idzie dalej. Ubaw miałam

- Dave
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Adi ma takie momenty, że prawie zasypia na stojąco, chce kakao, bo w południe przed spaniem zwykle pijał kakao, po czym kładzie się, wypija je i wstaje z nowymi siłami... nie ogarniam tego czasem

- PM
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Muszę się pochwalić, dzisiaj chyba był u nas w domu jakiś dzień dobroci dla mamy, bo młoda dała mi pospać do 9. Jak rano spojrzałam na zegarek to 2 razy się upewniałam czy mi się nie zepsuł

- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak Wam mija weekend? Ja mam trójkę dzieci w domu,więc nieciekawie

Hanula dzisiaj się zbuntowała i spać w dzień nie poszła

Miłego wieczora! Pa!
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
jutro jedziemy do ikei po te zabawki dla Adiego, to pewnie się oboje ładnie prześpią w samochodzie a Adi wybawi na dziale dziecięcym