- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Kwietniowe mamusie 2011 come back
Kwietniowe mamusie 2011 come back
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Gosia, Baby - dzięki za odpowiedź.
Ja mam chrapkę na coś z tej serii w kolorze wrzos/fiolet.
dolmar.pl/eshop,1,51,51,podgrupy,7,1.html
Dziś moja Maja padła w huśtawce. Zdrzemnęła się na prawie godzinkę, stąd opóźnione spanie.
Chciałam dziś w końcu zabrać się za jakieś przygotowania, w stylu pranie ubranek, ale moi Panowie fachowcy oznajmili, że będą szlifować korytarz i klatkę schodową, odcięli mnie od wszystkiego, bo zakleili drzwi, żeby się tak nie nakurzyło. Cały dzień stacjonowałam u rodziców.
No i stwierdziłam, że poczekam jeszcze ze dwa dni.
Oszlifowali po czym stwierdzili, że jeszcze jedna warstwę dają, żeby było porządnie, więc czeka mnie jeszcze jeden takie dzień.
A z przygotowaniami jestem dalej w doopie.
Na jutro dostałam zaproszenie od koleżanek z pracy, na nasiadówkę u jednej.
Mam wizytę u gina na 17 to może potem się im pojadę pokazać.
A tak ogólnie, to Maja dalej na etapie - wszyscy sio, odejdź - tylko mama może.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Wczoraj miałam wizytę. Wszystko dobrze, pozamykana jestem na wszystkie spusty.
Muminek rośnie, waży 2700g Termin mi się na 10.04 przesunął.
A z ciekawostek to głowę ma o 3 tygodnie do przodu w stosunku do reszty. Ale pomiarami to ja się nie przejmuję, bo nie są dokładne.
Dziś kupiliśmy drzwi, ekipa się uwija i mam nadzieję za niedługo koniec z tym syfem w domu
A co babeczki porabiają
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Dave,kurcze,już całkiem niedługo,a dołączysz do nas większości podwójnych mamuś
Baby,już wszystko postanowione w sprawie tortów dla Adiego i Niśki?
Bo mi tort Hani,chociaż bardziej masa z której ma być wykonany spędza mi sen z powiek. Dosłownie,bo jak tylko zasnę to szukam i szukam dobrego przepisu i próbuję... Znalazłam wczoraj tort,który mi się podoba,ale to już wyższa szkoła jazdy i nie wiem czy bym podołała O,taki!
Ale do niego na pewno gotowy lukier plastyczny,bo w żaden sposób nie otrzymam czarnej masy. Ale ta z kolei nie bardzo smakuje mężowi. Gdybym się zdecydowała jednak na ten ul to mam do dyspozycji masę marcepanową(kupną),która bardzo smakuje mojemu Rafałowi,masę z pianek marshmallows,masę na bazie żelatyny i tą co mi podałaś,na margarynie. Żelatyna mnie odpycha zapachem,pianki lepkością,marcepan ciężko rozwałkować na duży placek,tej z margaryny nie znam,więc nie wiem czy nadaje się do pokrycia tortu czy tylko do figurek. Gdyby była kasa to bym zamówiła,zapłaciła 100 czy 150 i byłaby piękna Minnie i do tego smaczna,a tak myślę o tym non stop. Czasu co raz mniej,a ja muszę się zaopatrzyć w stosowne artykuły. Ach,normalnie...
Dobra uciekam,bo coś trzeba porobić. Miłego dnia!
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Chociaż ja o tym nie myślę, chyba po prostu przez zmęczenie. Dziś parę razy musiałam ze szmata latać i już ledwo dycham.
Ale już coraz bliżej
Ja to zamówię, coś gotowego i z głowy. Musze poszperać w ofertach pobliskich cukierni. Chociaż nie wiem nawet na kiedy planować urodzinki, bo jak to u nas będzie tego nikt nie wie
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
Padła propozycja w wątku o poszukiwaniach moderatora
www.zapytajpolozna.pl/39-miejsce-na-suge...sie-2013.html#592132
aby watek w którym sporo się dzieje miał swojego moderatora.
Stad tez pomysł abyście spośród Mamusiek kwietniowych 2011 po jakiś mniejszych lub większych negocjacjach wytypowały jedna osobę i zgłosiły jej kandydaturę (link powyżej).
Czekamy na propozycje
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
co tu tak cicho??
Maja dzis zrobila sobie drzemke w dzien:-)
i od razu lepszy humorek miala.
ale zasnela dopiero ok.20.30
dobranoc.
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Co u Was? Jak wasze skarby?
Z rozpędem przygotowujecie 2 urodziny, to nawet na forum nie lukniecie
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Dziś coś nie mogła się nagadać i na śpiewać przed snem.
Ale powiem Wam, że dziś mnie pięknie przywitała
Ja się budzę, a jej ogromne ślepia już na mnie zerkają i mówi mi tak - Kocham Cię
Normalnie wymiękłam. I od rana często to powtarza
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dave,no Twoje "niemyślenie" o 2-gich urodzinach jest jak najbardziej uzasadnione. Co by było,gdybyś wyciągnęła sobie wszystkie składniki do tortu,wbiła jaja i odeszły Ci wody?! Końcówka ciąży,emocje z tym związane swoją drogą,a urodzinki Mai swoją,prawda?! Bez żadnego zastanawiania zleciłabym to komuś Jedynie pomyślałabym o formie tortu
Ja chyba zdecyduję się jednak na Minnie. Znalazłam lukier plastyczny o smaku białej czekolady i chcę go wypróbować. Tylko aktualnie nie ma go w sklepie. Mam nadzieję,że zdążą zaopatrzyć magazyn. Teraz nie ma ani tego lukru ani marcepana Pozostałoby mi zrobić własną masę.
Moja Kluseczka się obudziła,więc muszę zmykać. Pewnie by jeszcze pospała,ale Michu wparował do pokoju jak czołg No to idę grzać zupkę
Miłego dnia!
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Gosiu - no lepiej żeby mnie to wszystko nie zaskoczyło w jakiejś dziwnej sytuacji.
Muszę poszukać w okolicznych cukierniach, bo jeszcze tego nie zrobiłam.
Czy Wasze młode też od jakiegoś czasu mają miliony pytań?? Majosowi się buzia nie zamyka i ciągle, mamo co to, babciu co to, tato o to itp.
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Co tam??
U nas mamy kolejnego maluszka Czyżby się za niedługo kwietniówki rozsypały
- Kasik88
- Wylogowany
- rozmowna
Dave Alek od listopada zadaje mnóstwo pytań z serii a co to? więc to chyba u naszych maluchów normalne Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie
I chciałam Wam się pochwalić, że Alek będzie miał siostrzyczkę
Miłego dnia !!!
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bosze,znowu dosypało śniegu. No,ja nie wiem co się dzieje Mamy tu już co najmniej pół metra. Ja chcę WIOSNĘ!!! I to już!
Kasik,to super info Wybraliście już imię?
Dave,moja Kluska już raczej nie zadaje takich pytań,ale był taki czas. Teraz mówi "to jest..." i patrzy na nas czy powiedziała dobrze. Na czasie bardziej pytanie:"tatuś,cio lobiś" lub ktokolwiek inny. Generalnie to jest ciekawska ta moja Hania,ale też bardzo... nie wiem jak to powiedzieć... zachowuje się tak jakby wiedziała wszystko najlepiej o wszystkim nas informuje(o tym co zrobiła)czekając na brawa,a jak ktoś nie bije czy nie zwraca na nią uwagi to mu zwyczajnie zwraca uwagę trochę masło maślane... Chwali się wszystkim i bieda temu kto nie powie czegoś w stylu "ale śliczna dziewczynka" lub "no bardzo ładnie" albo "ale Hania jest mądra". I tak wszyscy utwierdzają moje młodsze dziecię,że jest najwspanialsze na świecie Ale pamiętam,że Misiek też tak miał,a mimo to jest normalnym chłopcem,wcale nie zadufanym w sobie i takim co to myśli,że jest najważniejszy,nie. Na szczęście
O Maluszku wiem,bo bywam na majówkach
Zasypianie w dzień co raz gorsze,czyli co raz dłuższe No chyba,że uda nam się wyjść z rańca na spacer to wtedy Kluska pada i śpi minimum 2 godz.
Miłego!
- Kasik88
- Wylogowany
- rozmowna
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Moja Gwiazda dopiero poszła spać. Dziś zrobiła pobudkę o 4:30, więc w dzień miała 2 godziny drzemki i obsuwę w zasypianiu
A tak ogólnie to się kulam
Byłam dziś u fryzjera i brewki zrobić. Znów wyglądam jak ludź