- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
i co teraz????
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Ogromnie Wam wszystkim gratuluję dzidziusiów a w szczególności naszym kochanym Dave i agi-p
Dave cieszę się że tak szybko Wam się ponownie udało i trzymam kciuku aby tym razem wszystko było dobrze od początku do szczęśliwego końca
Trzymam kciuki za Was wszystkie mamusie Życzę dużo zdrówka
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
no schizie síe, bo teraz to czas kiedy poprzednim razem naszemu maluszkowi przestało bić serduszko.
brzuch mnie pobolewa i po prostu chciałabym wiedzieć,że wszystko ok.
wiem że niektórym może síe to wydać dziwactwem. nie każdy to zrozumie.
sytuacja jest po prostu bardzo świeża.
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale glowa do gory tym razem wszystko musi byc dobrze buziaki dla brzusia
- ppaulinka1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dave, skoro sie tak martwisz to moze idz do innego lekarza, tak zeby sie nie martwic. szkoda Twoich i dzidzi nerwow:D:D
[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43735 [/image] [/link]
- Paletka
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Paletka ranyści !!!! A jak sie teraz czujesz ? Z Maleństwem wszystko dobrze ? No i jak Leonek się czuje po tym rotawirusie ???
Co za paskudztwo Was dopadło Spokojnie nadrobisz ...a nawet jak nie , to włączysz się na nowo do rozmowy
Klaudia a dzwoniłaś do lekarza i pytałaś o te bóle biodrowe ? Nie lekceważ teraz żadnych niepokojących objawów .
Ami śpi , ale jakoś niespokojnie . Popłakuje przez sen . Te czwórki dają jej w tyłeczek , a leków p/bólowych nie chce pić Musze czopki kupić .
Idę zaraz do łóżeczka , bo zmęczona jestem jak cholerka . Jakiś męczący ten dzień .
Spokojnej nocy
z nasza Kruszynka dobrze;) i juz lepiej sie czuje.... Leonek niby dobrze ale dzis goraczki dostal-38stopni;(...jakas istna masakra ehehe
nadrobie was jakos:)
w sobote postaram sie zrobic fajna liste z suwaczkami:)--wiec nowe Mamusie(jesli takie sa) prosze na PW--czyli poczte forumowa wiadomosc o terminku porodu
ooo widze Monia ze jedna sie udalo:) GRatuluje:*
- Majka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Paletka jak fajnie, że się odezwałaś. Jeśli chodzi o termin porodu to ja mam na 11 kwietnia 2012 roku
Dave rozumiem Cię bardzo dobrze. Kobiety , które wcześniej straciły swoich maluszków wiedzą co to znaczy. Wiesz co ja też bardzo się bałam stresowałam denerwowałam każdy dzień , ale w końcu zrozumiałam , że tak nie można. Znam osobiści 2 koleżanki - jedna z nich na rutynowym badaniu dowiedziała się, że serduszko nie bije nic źle się nie czuła żadnych objawów, to był szok cała historia była przerażająca a 2 koleżanka straciła chłopczyka w 6 miesiącu. Dziewczyny zdrowe młode i dbające o siebie. Teraz musimy myśleć pozytywnie. Każda ciąża jest inna i każda z nas się martwi, ale musimy być silne. Sama wiesz, że po usg 2 dni jesteśmy spokojne a później znów by się chciało iść. Musimy myśleć, że wszystko jest ok i już niedługo dzieciaczki będą z nami
Ja od dawna mam wybrana imionka. Ja czuję , że będę miała Natalkę , a jak będzie chłopczyk to Kacperek.
Mam w domu poradnik fajny miesiąc po miesiącu i cenne wskazówki i co oznaczają różne dolegliwości w ciąży i jak maluszek się zmienia. Z tego samego wydaw. mam książkę pierwszy rok życia dziecka. Ostatnio szukam fajnych czasopism bo chcę odpocząć czasami od kompa i w łóżku sobie poczytać. Oprócz poradników ostatnio kupiłam ,, Dziecko'', ,,Mam dziecko'' ale to czasopisma jednak w większości dla mam które mają starsze dzieci, teraz czytam ,,M jak mama'' i ,, Dobra mama'' wiem ze jest coś takiego jeszcze jak,,Będę mamą''. Poczytam a to , które moim zdaniem będzie najlepsze będę sobie kupowała co miesiąc Kosztują od 1-6 zł. ale są fajnie opracowane.
Dzisiaj buszowałam też po allegro. Szukałam fajnej bielizny dla kobiet w ciązy i koszulek i szlafroków. Cycki i brzuszek rosną , wiec trzeba się powoli rozejrzeć.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja jakos nie cytalam tych czasopism czasem mozna sie czegos fajnego dowiedziec ale czesto walkuja te same tematy.w pierwszej ciazy mialam pozyczona ksiazke o ciazy fajne wydanie i byly tez fragmenty listow z odpowiedziami i takie rzeczywiste problemy mozna bylo poczytac co i jak powinno byc a czasem nie ma kogo zapytac
- Paletka
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Witam wszystkie mamusie
Paletka jak fajnie, że się odezwałaś. Jeśli chodzi o termin porodu to ja mam na 11 kwietnia 2012 roku
Dave rozumiem Cię bardzo dobrze. Kobiety , które wcześniej straciły swoich maluszków wiedzą co to znaczy. Wiesz co ja też bardzo się bałam stresowałam denerwowałam każdy dzień , ale w końcu zrozumiałam , że tak nie można. Znam osobiści 2 koleżanki - jedna z nich na rutynowym badaniu dowiedziała się, że serduszko nie bije nic źle się nie czuła żadnych objawów, to był szok cała historia była przerażająca a 2 koleżanka straciła chłopczyka w 6 miesiącu. Dziewczyny zdrowe młode i dbające o siebie. Teraz musimy myśleć pozytywnie. Każda ciąża jest inna i każda z nas się martwi, ale musimy być silne. Sama wiesz, że po usg 2 dni jesteśmy spokojne a później znów by się chciało iść. Musimy myśleć, że wszystko jest ok i już niedługo dzieciaczki będą z nami
Ja od dawna mam wybrana imionka. Ja czuję , że będę miała Natalkę , a jak będzie chłopczyk to Kacperek.
Mam w domu poradnik fajny miesiąc po miesiącu i cenne wskazówki i co oznaczają różne dolegliwości w ciąży i jak maluszek się zmienia. Z tego samego wydaw. mam książkę pierwszy rok życia dziecka. Ostatnio szukam fajnych czasopism bo chcę odpocząć czasami od kompa i w łóżku sobie poczytać. Oprócz poradników ostatnio kupiłam ,, Dziecko'', ,,Mam dziecko'' ale to czasopisma jednak w większości dla mam które mają starsze dzieci, teraz czytam ,,M jak mama'' i ,, Dobra mama'' wiem ze jest coś takiego jeszcze jak,,Będę mamą''. Poczytam a to , które moim zdaniem będzie najlepsze będę sobie kupowała co miesiąc Kosztują od 1-6 zł. ale są fajnie opracowane.
Dzisiaj buszowałam też po allegro. Szukałam fajnej bielizny dla kobiet w ciązy i koszulek i szlafroków. Cycki i brzuszek rosną , wiec trzeba się powoli rozejrzeć.
dobrze juz wpisuje:) date:)
ja czuje ze bedzie Lidzia:) ale M. upiera sie przy Tymku hehe
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
- Majka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W tych moich poradnikach też są fajne listy mam i odpowiedzi na dużo pytań.
U mnie w rodzinie albo są dorośli, albo starsze dzieciaczki tzn. 6 lat i w górę.
Nikt nie ma maluszka i raczej oprócz naszego szybko inny się nie pojawi. Dużo już więc rodzinka nie pamięta .A teraz tyle nowości jest i chcę chociaż teoretycznie;-_ hahaha się przygotować, a praktyka pokaże swoje.
Jeszcze wracając do opowiadań to dove ta pierwsza koleżanka w 4 miesiącu straciła dzidziusia. My kobiety naprawdę tyle musimy czasami w życiu przejść, że w głowie się nie mieści. Wszystkie jesteśmy silne, więc musimy myśleć pozytywnie i cieszyć się każdym dniem. wiem, że to nie jest łatwe, ale inaczej to byśmy zwariowały od tych lęków i strachu. Wiecie co ja już myśle trochę lepiej bo już nie mam tych obrzydliwych mdłości, apetyt mi wrócił, nie mam zawrotów głowy i bólów brzucha. Tak jak piszą , ze w II trym kobiety mają dużo energii i chyba ta energia powoli do mnie wraca
Teraz mam taki abetyt na wszystko co niezdrowe jadłabym kebaby, pizze, frytki - ale w ciązy nie jem fast foodów. Rzuciłabym się na słodycze, ale też raczej ich unikam . A tak jak jadłam nabiał twarożki itp. i nie mogłam patrzeć na mięso tak dzisiaj wciągnęłam 2 grube paróweczki oj czuję, że MUMINEK ze mnie będzie wielki ;-)ha ha ha