BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #427078 przez klaudia_286
jak wczoraj bylam u lekarza z tym katarem to tez pytalam co moge wziasc to mi powiedzial wogole nic a nic ,a jak bylam z croka w ciazy to na poczatku mialam bardzo silne bole zębow to bralam nawet ketanol i antybiotyki mi dali wiec poprostu jestem tego zdania ze ci lekarze sami nie wiedzą czego umią

Moje malenstwa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #427094 przez MoNiaaa
WITAM WSZYSTKICH :)

Majka slidzna dzidzia a jaka duza :ohmy: super :)
jak patrze na te wasze fotki to rtez bym chcaila juz swojego babla zobaczyc chyba dopuki nie zobacze to nie dotrze do mnie ta ciaza bo jak narazie nic sie nie zmienilo odkad wiem ani zachcianek ani dolegliwosci no po prostu nic

a z tymi lekarzami to klaudia masz racje ...sami nie wiedza co dac to lepiej powiedziec ze nic nie wolno..;/ a kiedys ogladalam program w tv ze tak naprawde w ciazy wiekszosc lekow mozna normalnie przyjmowac i lepiej przeziebienie wyleczyc niz pozniej dorobic sie zapalenia pluc czy innego dziadostwa;/

u nas dzis leje od rana i zomno jak diabli tak mi sie z lozka nie chcialo wstac..ale na szczescie dzis tylko do 14 w pracy :)

a co do jedzenia to ja jak mam ochote na pizze czy kebaba to jem nie mozna w paranoje popadac i byle nie przesadzic to nic nie zaszkodzi :) choc wiadomo lepiej ze sprawdzonego zrodla a pizza taka domowa najlepsza!!ale ja jakos nie jestem krolowa kuchni ;)

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #427099 przez klaudia_286
ja się obijam tak troche robie pranko i takie tam ,zaniedlugo po małą i znowu lezec

12 lata 3 miesiąc temu #427113 przez MoNiaaa
obijanie sie w ciazy bardzo wskazane :)

wlasnie przeczytalam ze od 21 dnia po zaplodnieniu zaczyna bic serduszko:) mam wiec nadzieje ze w poniedzialek zobacze tykajaca kropeczke :):):)
a tak sie zastanawiam czy wejsc do gabinetu z mezem?pewnie bedzie chcial

a przed chwila w radio mowili ze przeglosowali wlasnie ustawe o becikowym zeby bylo 1200 zl myslicie ze sie zalapiemy?

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #427115 przez klaudia_286
moja mąz jak przyjedzie to na nastepną wizyte się załapie wiec bardzo bym chciała żeby ze mna poszedł i zobaczył

a co do becikowego hmm to watpie bo polska to jest masakra oni nicc nie dają a jak juz dają to kosztem czegoś innego

12 lata 3 miesiąc temu #427116 przez klaudia_286
podobno do becikowego bedzie trzeba podac zaswiadczenie o zarobkach

12 lata 3 miesiąc temu #427122 przez MoNiaaa
ee nie becikowe kazdemu sie nalezy wypelnia sie tylko wniosek i dawniej potrzebne bylo zaswiadczenie ze do ktoregos tc bylas u lekarza
chyba ze sie starasz o dodatek z tytulu urodzenia dziecka to musisz spelniac jakies wymogi i dochod nie moze ci przekraczac jakiegos progu.
ja mam nadzieje ze bedzie mi sie to nalezalo bo nie ukrywam ze kasa sie przyda

http

]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #427126 przez HERI
Właśnie doczytałam o tym becikowym w 2013....

No ja się nie załapię, bo wprowadzają limit dochodów na członka... 1922/os.... :|
No chyba, że psa wliczę ;) :P

wyborcza.biz/finanse/1,105684,11913359,B....html?as=1&startsz=x

12 lata 3 miesiąc temu #427128 przez agi-p
Becikowe tak jak Moniaaapisze , każdemu sie należy , niezależnie od zarobków . Tylko trzeba zaświadczenie , ze min od 10 tc bylo sie pod kontrolą lekarza .

Kurcze wzięłam ten paracetamol,ale jeszcze sie nie wchłonął , a już wymiotowałam :( Kurcze Moniaa ja tez nie miałam żadnych dolegliwości , a teraz prosze :( Dziś to juz przesada . Mdli mnie , wymiotuję i ten ból głowy . Siły nie mam :(
Dobrze , ze Amelka dzisiaj kochana i bawi sie pieknie sama :) Tylko biedna musi mi w wycieczkach do toalety towarzyszyć :P
Głodna jestem jak cholerka , ale co zjem czy wypije , to wymiotuję :(

12 lata 3 miesiąc temu #427129 przez klaudia_286
to jest wlasnie polska polityka

12 lata 3 miesiąc temu #427131 przez klaudia_286
ja mam nadzieje ze się zalicze bo ja jestem zarejestrowana na bezrobotnym,a maz tam no ale nie wiem jak te zarobk będa przeliczać

12 lata 3 miesiąc temu #427132 przez HERI
agi-p napisał:

Becikowe tak jak Moniaaapisze , każdemu sie należy , niezależnie od zarobków . Tylko trzeba zaświadczenie , ze min od 10 tc bylo sie pod kontrolą lekarza .

Aga, tylko oni to zmieniają od 01.01.2013!!! :| i się już nie każdemu należy....

12 lata 3 miesiąc temu #427133 przez klaudia_286
to kobiety znowu przestana rodzic dzieci bo to jest juz przesada co sie dzieje,i dlatego coraz bardziej zastanawiam się czy nie urodzić w niemczech

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #427136 przez agi-p
Heri właśnie teraz doczytałam ten artykuł !!! No szlag mnie trafia . Polska jest zacofanym krajem . A potem marudza , ze mały przyrost naturalny !!! Wszystko zabierają , a swoje pensje podnoszą Dupki jedne !!!A jak tym ministrom przyszło by żyć za to co ich zdaniem jest "progiem" to umarli by śmeircią głodową w tydzień .

12 lata 3 miesiąc temu #427139 przez HERI
Powiem tak....

Wiedziałam, że jak już przyjdzie co do czego, że dzidziuś będzie to mnie ktoś na tym wyrucha i nie będzie to mój mąż....

Ot takie podsumowanie artykułu.... :|

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka