- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Kurka, normalnie kombinacje alpejskie muszę robić, żeby Młody pojadł. Maja na nockik chce iść, a że zawsze tam trochę posiedzi to ja myk z Młodym na małe co nieco. Ale kurde on pochlipka i dość.
Wrrrrr..... tak już reaguję na karmienie!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Nocka taka sobie, bo młody obudził się przed 3 na cycusia, ale zamiast zasnąć grzecznie to strzelił kupsztala i rozbudziło go to wszystko na tyle, że jeszcze z godzinę telepał się na wszystkie strony. A ja zasnąć nie mogłam, bo co chwilę przekręcał się na brzuszek i zaczynał zrzędzić i musiałam wstawać i go odkręcać.
U nas pogoda znośna. Wcześniej mżawka była, ale teraz ok tyle, że pochmurno.
Jak młody wstanie to zrobimy podejście do marchewki, ale miłośnikiem słoiczków to on nie jest. Więcej zabawy niż jedzenia.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Pogoda taka, że pies z budy nosa nie wystawiłby......

Mikołajku witaj w klubie 5-miesięczniaków

Anafora, to skoro Dominik je słoiczki łyżeczką, mąż pod Twoją nieobecność może karmić go kaszką na Twoim mleku.

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

Buziaczki dla Mikołajka

U nas dziś ładna nocka, wczoraj czytałam że jak dziecko w dzień mało je to dlatego w nocy budzi się częściej na karmienie.
Mój Dawid w nocy dużo mleka wypija, a w dzien jak ptaszek . Dlatego od wczoraj nie ma zmiłuj nie odstawiam tak szybko butelki jak mnie odpycha tylko probuje kilka razy, no i na kolacje po kąpieli zjadł 220ml z kaszką manną , o 24 wypił 180ml mleka i o 4 150 ml.
Od rana tez nie daruje tak od razu, wypil 150ml mleka i teraz zjadl ladnie obiadek z łososiem, a juz taki spiacy byl, myslałam że usnie, dałam mu spinacze do zabawy i jakos sie udało.
Chcialabym, zeby Dawid nie budził sie o 4 rano na jedzonko.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

słabo mi idzie to rozszerzanie diety

Fajne te zabawki tylko strasznie drogie ,szkoda kasy i nie mamy pewności ze nasze dzieciątko się zachwyci

Miki moc buziaków

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Madziu, Adasiowi marchewa też nie wchodzi, odruch wymiotny ma

Dziewczyny miałam 2 wypisy ze szpitala, jeden zabrała mi paediatra a drugi dziś w przychodni przyszpitalnej. Zostałam bez żadnego. Będzie mi jeszcze do czegoś potrzebny?
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Jasiek wlasnie po obiedzie, dzis byla dynia z ziemniakiem, jakie to bylo niedobre a Misio zjadl caly soiczek :)apetyt ma chyba po tatusiu

Agat co do tych szpitalnych papierków to nie pomoge, ale moglas sobie zrobic xero zeby miec na wszelki wypadek albo nawet dla siebie
dziewcyzny a probowalyscie dac marchewke z jablkiem troche lepsza w smaku moze posmakuje Waszym dzieciaczkom

- anafora21
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ile ja bym dala za takie spokojne nocki!!
Cretaura- Tak właśnie myślę o wprowadzeniu kaszki. Tylko straszy mnie wesele w październiku. Najwyżej jak w nocy Dominik się obudzi to mama będzie musiała go kaszką nakarmić he he. Musze jakąś kaszkę obczaić tylko nie wiem jeszcze jaką. Ta holle wydaje się ciekawa. Nie wiem też czy szukać na mm czy na wodzie bo tyle mleka nie odciągnę. Dominik to mały głodomor on potrafi dwie miski zupy zjeść więc i kaszy pewnie sporo wsunie.
A ja nie mam już żadnych warzyw! Chyba trzeba będzie się słoiczkować. Tylko w tych słoikach tak jest namieszane wszystkiego. Do marchewki faktycznie jabłko lub ziemniola.
Ja dziś znów mam wychodne wieczorem. Mąż mi i mojej mamie sprezentował bilety do opery na ,,Upiora w operze". Chyba lubi swoją teściową

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Na szczęście Emilka ładnie zajada warzywka i problemów z nią nie mam. Dziś wracamy do marchewki z ziemniakiem.
Agat faktycznie zrób sobie ksero tego wypisu ze szpitala, zawsze lepiej mieć taki dokument w domu.
Oho ale mocno teraz leje.
Mikusiu duuuużo buziaków dla Ciebie

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Młody śpi, jak wstanie zjemy kaszkę na mm, nie będę go już wieczorem nią zapychać, skoro cycusie wróciły do łask. Niech ćwiczy jedzenie łyżeczką

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Co za pokręcony dzień, ale co tam nie zanudzam.
Młodziak nic nie chce jeść, wszystko blee.... juz mi ręce opadają i odechciewa się jakiegokolwiek rozszerzania diety

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Dave- Może Mateo nie jest jeszcze gotowy na nowości, on jest najmłodszy lub jeden z najmłodszych kwietniuwczątek to ma jeszcze troszkę czasu , swoją drogą facet wie, że cyc zawsze najlepszy

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Robię właśnie kolejną partie marynowanych grzybkow