BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #752347 przez Dave
Pogoda dziś juz nie rozpieszcza, ale nie pada :)

Kurka, normalnie kombinacje alpejskie muszę robić, żeby Młody pojadł. Maja na nockik chce iść, a że zawsze tam trochę posiedzi to ja myk z Młodym na małe co nieco. Ale kurde on pochlipka i dość.

Wrrrrr..... tak już reaguję na karmienie!!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #752406 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :)

11 lata 7 miesiąc temu #752412 przez agat
Ajjjj polska służba zdrowia... Pojechałam z młodym o 9 na drugi koniec miasta do szpitala na kontrol to się okazało, że źle nas zarejestrowali i nasza pani dr od 15 przyjmuje... Także wycieczkę sobie zrobiliśmy a po południu znowu.
Nocka taka sobie, bo młody obudził się przed 3 na cycusia, ale zamiast zasnąć grzecznie to strzelił kupsztala i rozbudziło go to wszystko na tyle, że jeszcze z godzinę telepał się na wszystkie strony. A ja zasnąć nie mogłam, bo co chwilę przekręcał się na brzuszek i zaczynał zrzędzić i musiałam wstawać i go odkręcać.

U nas pogoda znośna. Wcześniej mżawka była, ale teraz ok tyle, że pochmurno.

Jak młody wstanie to zrobimy podejście do marchewki, ale miłośnikiem słoiczków to on nie jest. Więcej zabawy niż jedzenia.

11 lata 7 miesiąc temu #752447 przez creatura
Dzień dobry :)

Pogoda taka, że pies z budy nosa nie wystawiłby...... :dry: A w domu ciemno jak pod wieczór.....

Mikołajku witaj w klubie 5-miesięczniaków :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Anafora, to skoro Dominik je słoiczki łyżeczką, mąż pod Twoją nieobecność może karmić go kaszką na Twoim mleku. :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #752520 przez kaikai
Dzien dobry :)

Buziaczki dla Mikołajka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

U nas dziś ładna nocka, wczoraj czytałam że jak dziecko w dzień mało je to dlatego w nocy budzi się częściej na karmienie.
Mój Dawid w nocy dużo mleka wypija, a w dzien jak ptaszek . Dlatego od wczoraj nie ma zmiłuj nie odstawiam tak szybko butelki jak mnie odpycha tylko probuje kilka razy, no i na kolacje po kąpieli zjadł 220ml z kaszką manną , o 24 wypił 180ml mleka i o 4 150 ml.
Od rana tez nie daruje tak od razu, wypil 150ml mleka i teraz zjadl ladnie obiadek z łososiem, a juz taki spiacy byl, myslałam że usnie, dałam mu spinacze do zabawy i jakos sie udało.
Chcialabym, zeby Dawid nie budził sie o 4 rano na jedzonko.

11 lata 7 miesiąc temu #752531 przez Magdalena9t
U nas nocka cudowna wręcz :laugh: Tomuś zasnął o 21 i pobudka przed 7 :lol: :lol:
słabo mi idzie to rozszerzanie diety :dry: Tomek gardzi marchewą :(
Fajne te zabawki tylko strasznie drogie ,szkoda kasy i nie mamy pewności ze nasze dzieciątko się zachwyci :S
Miki moc buziaków :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #752549 przez Dave
Mikuś buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Zwariuję z tymi dzieciakami!!!!

11 lata 7 miesiąc temu #752551 przez agat
Mikusiu pięciomiesięczniaku łap buziaki od ciotki i Adasia :********

Madziu, Adasiowi marchewa też nie wchodzi, odruch wymiotny ma :P Dziś dodałam odrobinę manny i chyba ciut lepiej smakowało, ale szału i tak nie było.

Dziewczyny miałam 2 wypisy ze szpitala, jeden zabrała mi paediatra a drugi dziś w przychodni przyszpitalnej. Zostałam bez żadnego. Będzie mi jeszcze do czegoś potrzebny?

11 lata 7 miesiąc temu #752586 przez Azja
Mikuś buziaczki :)

Jasiek wlasnie po obiedzie, dzis byla dynia z ziemniakiem, jakie to bylo niedobre a Misio zjadl caly soiczek :)apetyt ma chyba po tatusiu :)

Agat co do tych szpitalnych papierków to nie pomoge, ale moglas sobie zrobic xero zeby miec na wszelki wypadek albo nawet dla siebie

dziewcyzny a probowalyscie dac marchewke z jablkiem troche lepsza w smaku moze posmakuje Waszym dzieciaczkom :)

11 lata 7 miesiąc temu #752601 przez anafora21
Mikuś 100 buziaków :kiss: :kiss:

Ile ja bym dala za takie spokojne nocki!!

Cretaura- Tak właśnie myślę o wprowadzeniu kaszki. Tylko straszy mnie wesele w październiku. Najwyżej jak w nocy Dominik się obudzi to mama będzie musiała go kaszką nakarmić he he. Musze jakąś kaszkę obczaić tylko nie wiem jeszcze jaką. Ta holle wydaje się ciekawa. Nie wiem też czy szukać na mm czy na wodzie bo tyle mleka nie odciągnę. Dominik to mały głodomor on potrafi dwie miski zupy zjeść więc i kaszy pewnie sporo wsunie.

A ja nie mam już żadnych warzyw! Chyba trzeba będzie się słoiczkować. Tylko w tych słoikach tak jest namieszane wszystkiego. Do marchewki faktycznie jabłko lub ziemniola.

Ja dziś znów mam wychodne wieczorem. Mąż mi i mojej mamie sprezentował bilety do opery na ,,Upiora w operze". Chyba lubi swoją teściową :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #752625 przez ilonah
A Emiśka zalicza drugą drzemkę, rano mi przespała 2 godziny :ohmy: aż w szoku byłam więc myślałam, że druga drzemka się odwlecze a tu niespodzianka, tak mi ziewała, że wsadziłam ją bez przekonania do łóżeczka a ona na boczek i śpiocha :) Pewnie ta pogoda tak na nią działa. Chciałam wybrać się na chociaż króciutki spacerek z mała ale ciągle pada. Może jak wogóle dziś przestanie padać to pospaceruje z nią chociaż po podwórku na rączkach.
Na szczęście Emilka ładnie zajada warzywka i problemów z nią nie mam. Dziś wracamy do marchewki z ziemniakiem.
Agat faktycznie zrób sobie ksero tego wypisu ze szpitala, zawsze lepiej mieć taki dokument w domu.
Oho ale mocno teraz leje.

Mikusiu duuuużo buziaków dla Ciebie :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #752633 przez agat
Nie wiedziałam, że mi te wypisy zabiorą... Wezmę od pediatry, skseruję i zostawię jej kopię.

Młody śpi, jak wstanie zjemy kaszkę na mm, nie będę go już wieczorem nią zapychać, skoro cycusie wróciły do łask. Niech ćwiczy jedzenie łyżeczką :) No a po 15 znowu do przychodni bleeeee. Mam nadzieję, że to już będzie koniec naszych szpitalnych perypetii.

11 lata 7 miesiąc temu #752791 przez Dave
Ufff.... jakaś chwila. Młody zasnął. Już chyba 4 drzemka.
Co za pokręcony dzień, ale co tam nie zanudzam.

Młodziak nic nie chce jeść, wszystko blee.... juz mi ręce opadają i odechciewa się jakiegokolwiek rozszerzania diety :angry: :angry:

11 lata 7 miesiąc temu #752799 przez ilonah
Moja Emilka zalicza 3 drzemkę póki co.
Dave- Może Mateo nie jest jeszcze gotowy na nowości, on jest najmłodszy lub jeden z najmłodszych kwietniuwczątek to ma jeszcze troszkę czasu , swoją drogą facet wie, że cyc zawsze najlepszy :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #752802 przez Dave
Ilonka - no wlaśnie też rak myslę, więc mu nie wciskam na siłę. Jak nei chce to nie. Tylko mam dość tego pipczenia się z gotowiem a potem i tak idzie na marne. No ale co tam, przyjdzie i pora na niego. Póki co trzeba się cieszyć, że jest mleko i cycoholik mam co pić :side: :side: :side:

Robię właśnie kolejną partie marynowanych grzybkow :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka