BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #752929 przez ilonah
Halo gdzie mamusie wszystkie się podziały?
Emilcia zasnęła szybciutko po kąpieli. No i dziś było u nas bez spacerku, pogoda nie pozwoliła ale jutro ma być słonecznie to sobie odbijemy. Muszę podejść jutro do pracy wypisać urlop do listopada bo macierzyński kończy mi się 3 października czyli już za tydzień :ohmy: ależ to zleciało a moja Emilka wciąż taka maleńka jeszcze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #752935 przez Dave
hop, hop :lol:

Też dziś rozmawiałam z kadrową. Mój się kończy 9.10. No i z moją kierowniczką też pogadałam. Chcą mnie w pracy widzieć :cheer: :cheer: :cheer: Najlepiej jakbym nie brała tego rocznego macierzyńskiego :cheer: :cheer: No ale o tym nie ma mowy.

Mam jeszcze 41 dni zaległego urlopu + bieżący, to powrót gdzieś w lipcu :blink: :blink:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 6 miesiąc temu #753014 przez Dave
Wypisuję właśnie wniosek o ten urlop. Jakie to pokręcone. Oczywiście nasze Panie kadrowe nie mogą go wypełnić bo to zbyt skomplikowane dla nich :dry: :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #753031 przez creatura
Agat, jak po wizycie?

Ilonka, ale to szybko zleciało. A Ty chcesz już wracać, czy raczej wypada, bo w pracy mogą źle patrzeć?

Dave, kadrowa po ziemi nie chodzi... dwa szkraby w domu, praca na odległość i pewnie myślą, że już się palisz do powrotu.....
A Mati na pewno się przekona w swoim czasie. A może dodaj troszkę swojego mleczka na smak, żeby skojarzył z ulubionym daniem. Już to pisałam, ale kiedyś w jakimś programie słyszałam, że dziecko musi skosztować coś ok. 20 razy, żeby się przyzwyczaić do smaku.

U mnie na szczęście kadrowa kazała napisać podanie na cały rok z góry, bez wypełniania wniosków i poszło gładziutko;)

Dobranoc.

11 lata 6 miesiąc temu #753032 przez Azja
dobry wieczór

u mnie dzis dzien pod znakiem sprzatania :S padalo caly dzien wiec na spacerku nie bylismy to sie wzielam za sprzatanie a ze Jasiek byl grzeczny i dal mi sprzatac to jakos sprawnie poszlo

Agat jak tam po wizycie u lekarza ??

11 lata 6 miesiąc temu #753040 przez Suzi
hej, witajcie :)

u mnie internet nadal nieobecny, bo okazało sie ze nam modem padł, a zeby wymienić na nowy muszę ja pojechac bo na mnie jest umowa, dlatego jest mały problem, ale moze jutro mi się uda... wiec korzystając z szybkiego "hot doga" podziękuję wszystkim cioteczkom za pamięć i zyczenia w imieniu pięciomiesieczniaka Mikołajka :kiss:
dla Leosia spóźnione ale szczereLeosiu , buziaczki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

ostatnio smiechu było co niemiara, bo na drzwiach lodówki mamy kalendarz gdzie zapisujemy różne sprawy o których trzeba pamiętac, np wizyta u dentysty, itp
No i napisałam uroczyście: MIkuś 5 miesiecy, a 28 starszy syneczek ma 17 urodziny no ale pod ta datą zapisane zostało : " segregacja śmieci - wystawić worki" :silly: :lol: , no i przyszedł synek pod lodówke i czyta... :silly:

Agat, mam nadzieję, ze u Adasia wszystko sie pieknie leczy? Nadal Ci świruje przy cycusiu?
Moniturko :blink: ( Monia+creaturka), wymyśliłam Ci nowy nick, może być? mnie się ta creatura , jakoś niemiło kojarzy....nie zasługujesz na niemiłe skojarzenia, wręcz przeciwnie! :woohoo:

Dave, zarzuć przepisik na te grzybki, nigdy nie marynowałam, bo własnie nie wiedziałam jak się za te zalewe zabrac :silly: grzybki sie gotuje najpierw? kto zbierał?

co do dań słoiczkowych, to ja zazwyczj robie remiksy i łączę np 2 zupki ze sobą zeby było ciekawiej, do takiej która Misiowi mniej podchodziła dodałam parę łyzeczek jabłuszka i wszamał az mu sie uszka trzęsły :laugh:
zauważyłam że najbardziej lubi jarzynową z Bobo Vity i krem z warzyw Hippa. ta z BoboVity rzeczywiście go troche zapierała, ale znalazłam sposób- podaje wieczorem troche samego jabłuszka ( ze słoiczka), on to bardzo chetnie wsuwa i rano jest kupsztal wcale nie twardy, taki jak w sam raz :silly:

spadam, dobranoc

11 lata 6 miesiąc temu #753044 przez Dave
mówię tylko dobranoc, bo juz późno a się zasiedziałam, bo dogrywałam konkurs. O papierkach urlopowych nie wspomne.

Dobranoc Kochane :) :)

11 lata 6 miesiąc temu #753048 przez agat
Hello, ja z tel, bo nie chce mi się dziś nawet kompa odpalać.
Wizyta ok, oglądała go pani ordynator, którą przeprowadzała zabieg. Mówi, że goi się ok, jeszcze za miesiąc mamy się pokazać.
Po lekarzu byliśmy z młodym w "gościach" u koleżanki (nota bene marcówki 2011 z naszego forum).

Creatura też mi do Moni nie pasuje, może niech będzie Creo-mama Leo :)

Dave Adasiowi warzywka też średnio idą, ledwo przełknął parę łyżek marchewki. Po południu zrobiłam jaglanke na gęsto na mm, do tego dodalam starte jabłko, ale też średnio szło. A wieczorem pluł butlą, cycus lepszy. Trochę nam się cyckowanie znowu unormowało, już za bardzo szajba mu nie odbija.

11 lata 6 miesiąc temu #753050 przez Dave
Mlodxy mnie jeszcze zlapal na cyca. ide spiochac. odpisze jutro. pa,pa

11 lata 6 miesiąc temu #753071 przez Dave
dzin dobry:-)

11 lata 6 miesiąc temu #753074 przez Azja
dzien dobry

u nas nocka fajna :) odkrylam dzis w nocy ze nie za kazdym razemjak Mlody sie budzi chce jesc, wystarczy dac mu smoka i idzie spac a na jedzenie budzi sie tak ze 2 razy :)

dzis slonecznie wiec mam nadzieje ze spacerek zaliczymy :)

11 lata 6 miesiąc temu #753088 przez ilonah
Dzień dobry

Nocka w prządku tylko Emilka zarządziła pobudkę po 6 i trzeba było wstawać. U mnie dalej pochmurno :( ale do południa mam nadzieję, że się poprawi bo mi plany się pokrzyżują.

Creaturka - trochę mi wypada wracać bo musiałam leżeć jak byłam w ciąży, a trochę już też chce do ludzi, no i muszę staże porobić ze specjalizacji a niektóre muszę zrobić jeszcze w tym roku kalendarzowym i tak to jest.

Miłego dnia kochane

11 lata 6 miesiąc temu #753102 przez creatura
Dzień dobry :)

Creo-mama-Leo rządzi :lol: tylko chyba nie da się już zmienić nicka, w ogóle nie da się edytować szczegółów, eh.... :dry: Chyba, że Dave da mi namiary na jakiegoś admina, to podanie wysmaruję :silly: :S

Dzień zapowiada się słoneczny, ale chłodny i gdzie ie ta złota jesień????

Ilonka to będziesz pierwszą z nas, która wróciła do pracy :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #753170 przez kaikai
Czesc

niewyspana jestem :(

11 lata 6 miesiąc temu #753253 przez Dave
Muszę Was nadrobić i odpisać, ale ogarnęła mnie jakaś mania prania, sprzatania i ogólnego działania. więc uciekam. Słońce świeci to człowiek ma więcej energii :lol: :lol:

Wpadnę za chwilkę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka