BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #754766 przez kaikai
Czesc

Agat super zdjecia

Ilonka jak Emilka grzecznie siedzi, ciekawa jestem jak moj lobuz zareaguje na krzeselko

U nas tez dzis foc fatalna,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #754782 przez anafora21
Dzień dobry,
Trochę nas nie było:) Wczoraj byliśmy na pierwszych urodzinkach chrześniaka męża. Cudne przyjęcie, pyszne jedzenie-poprzeczka co do urodzin wysoko postawiona. Dominik w pewnym momencie tak się rozgadał. Wszyscy w szoku byli. Nawijał i nawijał całe swoje życie chyba opowiadał. Przy stole zrobiła się cisza i wszyscy słuchali eheh. A już się martwiłam, że nie guga. Na dodatek dostałam warzywa z ogródka na obiady dla Dominika. Dziś będzie jadł buraka.
Wprowadzam Dominikowi kaszkę. Postanowiłam, że najpierw podam kleik ryżowy a do niego będę stopniowo dodawać jakąś smakową.

Kaikai- Kupujesz mięso czy masz z jakiś innych źródeł. Też chcę wprowadzić ale boje się takiego kupowanego ;/

Ilonka- Super Emilka. I my musimy chyba już w fotelik zainwestować.

11 lata 6 miesiąc temu #754797 przez creatura
Dzień dobry :)

agat napisał:

A jak się kaszę przez sitko przepuści to nadal będzie miała swoje cudowne właściwości?

Agat, tak, bo na tym sitku nic nie zostaje. To jest tylko po to, żeby można było przetrzeć te najmniejsze ziarenka, które się dokładnie nie zmiksowały.

pauluska, to strasznie "mocna" musi być ta Holle, jak tak gęstnieje, bo ja daję 3-5 łyżek ugotowanej zwykłej (zależy ile płynu, ale tak 100-150ml) i da się pić. Ten smoczek powiększam tak po chłopsku, czubkiem nożyka po troszkę, aż widzę, że Leoś fajnie zaczyna pić.
A może spróbuj dać 1 łyżkę na 150ml - zawsze lepiej jak dziecko wypije pół porcji niż nic.

A swoją drogą nie dziwie się, że nasze maluchy tak sceptycznie do tego podchodzą, bo smak tej kaszy jest okropny - mdły, i zajeżdża jakimś sianem/łajnem (sorry, za skojarzenia :silly: )

11 lata 6 miesiąc temu #754820 przez Dave
hej,hej,

Kurde, jak mam w domu chłopa to nie mam czasu na nic. A jak sama muszę ogarnąć dzieciorki to jakoś mi szybciej idzie i mam czas na wszystko. Dziwne :cheer:

Właśnie staram się uśpić Młodziaka :)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #754834 przez kaikai
Anafora ja kupuje w sklepie i miesko i warzywa, indyk wydaje mi sie taki najzdrowszy ale to teraz wszystko nafaszerowane hormonami,no coz nie mam innego wyjscia.
A burak chyba po 8-9 miesiacu sie podaje.

Zastanawiam sie nad tym zeby podawac mu sama rybe 2 razy w tygodniu bo indyka nie lubi,no jeszcze sprobuje tego kurczaka bo cieleciny nie dam mu nigdy sama tez nie zjem.

11 lata 6 miesiąc temu #754842 przez kaikai
Buziaczki dla Jasia :) :) :)

11 lata 6 miesiąc temu #754847 przez Azja
hej

u nas nocka ok, w ogole poprawily sie u nas nocki, znaczy Jasiek wrocil do dawnych przyzwyczajeń :)

Dave tez tak mam ze jka M w domu, to mniej czasu i w ogole wiekszy rozgardiasz :/

Ilonah świetnie Emilka wyglada w foteliku :)

Creatura dla mnie smak tej kaszy jest taki bezplciowy, wcale sie nie dziwie ze Jasiek nie chce tego pic, ale zdrowa wiec bedziemy robic nastepne podejscie :)

11 lata 6 miesiąc temu #754871 przez ilonah
Jasiu dużo buziaczków dla Ciebe, nasz najmłodszy pięciomiesięczniaczku :kiss:

Emilka ma nareszcie swoją pierwszą drzemkę, piszę nareszce bo 55 min ją usypiałam. Cały czas mi się śmiała i wariowała w łóżeczku a oczy tarła bez przewy ale spokojnie się położyć i usnąć nie chciała. Dopiero jak się wybawiła to spokojne odpłynęła. Powiem Wam, że osiągnęłyśmy z Emisią mały sukces zasypa w łóżeczku w dzień bez płaczu i często śpi nawet po 2 godziny :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #754911 przez Dave
A ja robię drugie podejście do usypiania. poprzednio mi go obudzili, jak ledwo odpływal :cheer:

Jasiu buziolki dla Ciebie
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 6 miesiąc temu #754931 przez creatura
Jasiulku buziaczki dla Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ilonka, fajnie masz z tym spaniem Emilki :side: Po prostu dziewczyna wie, że mama za chwilę wraca do pracy, będzie niania i nie ma co obciachu robić :silly:

Leonek śpi 3 godzinę na tarasie, mnie już milion razy "wywiało", ale tak dobrze mu się śpiocha, że nie wchodzę do kisu domowego :side: .

11 lata 6 miesiąc temu #754944 przez creatura
Jasiulku buziaczki dla Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ilonka, fajnie masz z tym spaniem Emilki :side: Po prostu dziewczyna wie, że mama za chwilę wraca do pracy, będzie niania i nie ma co obciachu robić :silly:

Leonek śpi 3 godzinę na tarasie, mnie już milion razy "wywiało", ale tak dobrze mu się śpiocha, że nie wchodzę do kisu domowego :side: .

11 lata 6 miesiąc temu #754981 przez monia89
hej.
Suzi ja po te dresy ostatnio byłam z samego rana i był szał ciał normalnie :/ masakra! tym razem ma jechać mojego M bratowa jej kolej na łowy :P
Ja buraka podaje już ANtosiowi generalnie warzywa mam swojskie i mięsko również ale jak narazie dałam mu 2 razy i nie jest nim zachwycony. Może za wcześnie.
Emilka bosko wygląda w krzesełku :) WOgóle Śliczna dziewczynka z niej :)
Mam Pytanko od kiedy można nabiał wprowadzać chodzi mi o jogurty serki 6 czy 8 m-e???

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #754986 przez monia89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #754987 przez Magdalena9t
Hejka :)
Najlepsze życzonka dla Matiego i Jasia :kiss: :) :)

Emilka ślicznie wygląda na "swoim tronie" :) :) pewnie dlatego ma taki apetyt i ślicznie je ;) nie to co mój Tomuś,niejadek jeden :silly:

Ciekawa oferta w lidlu ,trzeba będzie się wybrać albo wysłać męża :blink:

Miłego dnia :) :)

11 lata 6 miesiąc temu #754993 przez monia89
Antoś na swoim tronie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka