- Otrzymane podziękowania: 25
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
ilonka, kukurydza moze uczulać, jak najbardziej, Mikuś reaguje na nią, niestety alergią, ale jesli emilka miala gorączkę a teraz spadla i pojawila sie wysypka, to mogze to być trzydniowka, jesli ta wysypka będzie schodzić w dol, czyli jutro bedzie tez na nozkach, to trzydniowka, taka niemowleca wirusowka
ANTOSIU, łapaj buziaki, półroczniaczku
Dzielny Adaś, a co szczepiliscie? Ile przybrał na wadze ostatnio? Tez nie wierzę w suplementy, lepsze zelazo z mięsiwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Co do wagi to na 10 centylu jest, pół kilo przybyło przez 5 tyg, w międzyczasie byl szpital. W domu zauważyłam, że pielęgniarka tak młodego mierzyla, że w klacie ubyło mu 8cm
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Antosiu buziakuję
Agat - to super przyrost. Brawo I jaki dzielny, mój to płacze okropnie.
Młodziak zalicza 2 spanie. Młoda coś nie w humorze ogląda bajki.
Miałam dziś załatwić sobie masaże i dupa z tego. Nie ma masażystki. Muszę gdzieś dalej poszukać.
Ilona - u mnie przewijak dawno zakurzony gdzieś stoi. Używałam parę razy do kąpieli w łazience i tyle. A przebieranie i ubieranie zaliczamy na łóżku.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
u nas 3 drzemka rozpoczeta
my jutro mamy szczepienie mam nadzieje ze Jasiek bedzie dzielny, no i ciekawe czy cos wkoncu przytył bo ostatnio to cos slabiutko z tym u niego
my bylismy dzis u rehabilitantki pokazala nam nowe cwieczenia, Mlody byl grzeczny i sprzedawal jej slodkie usmieszki, maly flirciarz
ja dzis kupilam sloiczek na obiad chyba rosołek czy cos takiego i dopiero w domu zobaczylam ze z kasza manna, ael w sumie dobrze bo zabieralam sie za ten gluten jak nie wiem co, a tak to pierwsza porcje glutenu dostal, mam nadzieje ze nie bedzie uczulony
dobra lece obiadek zrobic poki moj Królewiczek spi
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Coraz dłuższe przerwy są pomiędzy karmieniami i cycuchy jakby wolniej produkują. W nocy to takie puchy cały czas. Ach... zaś przeżywam
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
My tez juz po szczepieniu to juz ostatnie z tych obowiazkowych
Dawid wazy 8 kg i ma 67 cm.
Lekarz powiedziala ze bardzo ladnie sie rozwija.
Nastepne szczepienia po ukonczeniu roku,chyba ze jakies dodatkowe bede chciala.
Zastanawiam sie nad tym przeciw ospie.
Ilona mi tez sie wydaje ze to trzydniowka tylko przy trzydniowce bardzo wysoka goraczka jest i nie ma kataru.
Idz do lekarza bo nawet jak to trzydniowka to w ksiazeczce musi byc wpis,tak jak wszystkie tego typu choroby ospa,rozyczka,swinka.
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Antosiu buziakuję Cię dzisiejszy solenizancie
Agat, ku pokrzepieniu Twego serca powiem Ci, że siatki centylowe w naszych książeczkach są jeszcze z czasów komuny, kiedy przebadali ileś tam warszawskich dzieci, karmionych głównie sztucznie. Nowe siatki WHO biorą pod uwagę aspekt karmienia piersią i wg nich Adaś jest ok 20-25 centyla No, ale nasi pediatrzy wciąż lecą na starych i stresują matki szczuplaków
www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_boys_p_0_6.pdf
cdn, bo Leonek- "ukwiałek przytulanka", wzywa
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Dave powiem Ci, że i ja się ostatnio nad moimi cycami zastanawiałam. Czasami zdarza się, że pół dnia nie karmię piersią, bo jak ie kaszka to zupka, czasami w międzyczasie młody parę łyków złapie z jednego cycka, a drugi nieużywany. Z jednej strony nie narzekam, bo powoli chciałabym przestać karmić, no al z drugiej strony co w nocy ? Karmienie piersią jest wtedy takie wygodne Choć z drugiej strony może zacząłby przesypiać noce... Więc i chciałabym i boję się porzucić cycki
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
creMoniu, ( prawda, ze ładnie? ), Tyś kopalniom wiedzy konieczny do pocieszenia i uspokojenia, wymyśl i zamiesć tu coś dla naszej schizomamy, boć ona dziś w silnej potrzebie
kaikai, mialam spytać, jak Dawidek ocenil udziec indyczy? Przyznał mu więcej punktów niż "biustowi"?
Z tymi wpisami do ksiązeczki to.......hmmmmmm nie ma bardziej pustych książeczek niż ksiazeczki moich dzieci ( tych juz stareńkich) i nikomu, powtarzam NIKOMU do tej pory nie przyszlo do glowy ich kiedykolwiek sprawdzać ani czytać, ot, makulatura lub pamietnik dla mamy...( w moim przypadku nawet i to nie, bo puste... ) wiec nie dajmy sie zwariowac, im rzadsze kontakty ze słuzba zdrowia tym zdrowiej ,
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Moje dziewczyny maja w ksiazeczkach wpisy o chorobach zakaznych, pomietam ze zawsze w szpitalu jak bylam to sprawdzali te wpisy i sie o nie pytali.
Nawet teraz ostatnio rok temu jak bylam z Ewelina na bilansie 16 tatka to lekarka sprawdzala,bo ja nawet nie pamietalam.
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja nawet bilansow kilkulatkow nie mam w książeckach, no i jak mowie, NIKT sie tym nigdy nie interesował, a juz wyszli z wieku dzieciecego. W szkolach czybprzedszkolach byly osobne rejestry i karty i to zwykle wystarczało, o ksiązeczki czy bilansy NIKT NIGDY nie pytał
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Suzi - pewnie, że mm też dla ludzi. Co ja mogę, że człowiek taki dziwny. To chce tak, to tak.
Majos miał trzydniówkę, i nigdzie chyba to odnotowane nie jest. Pierwsze słyszę.
Kurka ostatnio Mateo tak ładnie zasypiał, a dziś Maja już śpi, a ja sie z nim bujam - dosłownie i w przenośni.