BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #772659 przez ilonah
Dave- 10 kg?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #772676 przez Dave
Ilonka - ufff... na szczęście jeszcze nie.

Póki co 9,5kg, a przyznam że nie "pociskam" mu jedzenia. Kaszkę dostaje tylko do obiadków, bo muszą być na słodko i zjada ich nie za dużo, bo po 1/2 słoika. Wczoraj poszło ładnie bo jakieś 2/3 słoiczka. Jakieś owoce południu i tyle.
Ale mi się wydaję, że jemu dużo dają te pobudki nocne. Podje w nocy i rośnie.
Sama nie wiem. Niby powinien już jeśç śniadanko (był etap że dawałam mu kaszkę), ale teraz nie je. A nie chciałabym mu na przyszłośç zbędnych kg załatwić. No i nie wiem.

Ale dam Wam tu zdjęcie to mi powiecie czy on na grubcia wygląda. Tylko pstrknę :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #772699 przez Azja
witam

u nas nocka ok, 2 tankowania nad ranem sie troche kokosil to wzielam go do lozka i spalismy do 7 :) teraz 1 drzemka :)

u mnie też mgla, ale po drzemce idziemy na spacer poki deszcz nie pada bo wczoraj nas uziemil w domu :S

Dave 9,5 wow niezle, ale wydaje mi sie ze nie duzo tym bardziej ze Mati sie duzy urodzil, za to moj chudzinka gdzies 7,5 kg ;) w przyszłym tyg ide na szczepienie, jak malo przybral przez te 2 tyg to moze go troche mm podkarmie

11 lata 5 miesiąc temu #772700 przez ilonah
Dave nie stresuj się mój chrześniaczek jest 3 tygodnie starszy od Emilki i 2 tygodnie temu ważył 10,3 kg- duży zdrowy chłopczyk cycusiowy. Taka jego natura :)

11 lata 5 miesiąc temu #772711 przez Azja
przepis na chlebuś

chleb
0,5 kostki drożdzy
8 łyżek płatków owsianych
1 kg mąki
1 litr ciepłej wody, ale nie gorącej
1,5 łyżki soli
1 łyżka cukru
Ziarna np. słonecznik, dynia, siemie lniane co kto lubi 
1 jajko do posmarowania
Do miski wsypac rozkruszone drożdze, dodać płatki owsiane, ziarna (na oko co kto lubi), cukier i to zalać ciepłą woda, dokładnie wymieszac i przykryc ściereczką, po ok. 10 minutach robi się „poducha”wtedy dodać sól i mąke.
Wszystko dokladnie wymieszac i przelożyc do blaszek keksówek wylozonych papierem do pieczenia, po wierzchu posmarowac roztrzepanym jajkiem i posypac ziarnami
Wlozyc do zimnego piekarnika na 190 stopni i piec ok. 1 godz w zależnosci od piekarnika,
Po wylączeniu piekarnika potrzymac chleb jeszcze chwile w piekarniku
Smacznego 

11 lata 5 miesiąc temu #772726 przez Dave
uspokoilyscie mnie troche. niby mowie sobie, ze poki jest na piersi to spoko. gdyby byl na mm i tak z waga pedzil to bym miala stresa. no i licze ze jak zacznie sie bardziej ruszac to mu waga zwolni.

ale wiadomo,chcemy dla dziecka jak najlepiej. wiec przychodza mi do glowy takie dziwaczne mysli.

11 lata 5 miesiąc temu #772764 przez agat
Dave nie przejmuj się, przecież Mati na piersi jest i widocznie duży chłopak będzie :) A może za jakiś czas przystopuje i poczeka, aż go równieśnicy dogonią? Adaś też zaczął z grubej rury, szybko i mocno przybierał, a teraz 7,5kg szczupaczek. A dietę przecież musisz urozmaicać i rozszerzać, żeby składniki odżywcze dostawał i nie daj Bóg w jakąś anemię nie wpadł.

My już po drzemce i po kaszce, dziś starłam mu gruszkę do środka, bo wczoraj aż piał z zachwytu, jak tatuś mu dał kawałek :)

Jakieś krostki na brzuszku mu się pojawiły, niedużo, ale są. Weź tu człowieku zgadnij po czym... Może po kaszce mlecznej holle, bo dostał wczoraj po raz pierwszy. No zobaczymy, odstawię.

Wiecie po czym poznaję, że młody najadł się kaszką? Zaczyna robić qpiszona :P Najczęściej właśnie bezpośrednio po przedpołudniowej kaszce jest. Wczoraj tak się mocno prężył biedny, więc mu odrobinkę pomogłam termometrem i jak sie odblokował, tak dobrych parę minut go czyściłam :P Dziś już poszło szybko i gładko.
Sorry za szczegóły :P

11 lata 5 miesiąc temu #772826 przez Suzi
dave, tylko pozazdrościc ze masz takie mega wypasne cycuchy, to jest cos :woohoo: raczej sobie pogratuluj niz wynajduj z tego tytułu problemy, kurka :P chyba ze kokietujesz i sie krygujesz, to co innego :silly:

U nas nocka cuuuudna, wczoraj zasnąl wczesnie jak na niego bo po 21 z jednym międzyladowaniem ok 23 dospał do 7 :lol: zjadł cycusia i dalej do.......9.15 jestem arcywybyczona :lol: :woohoo: :lol:

Wczoraj do wieczornej kaszki zaproponowalam słoiczkowego bananka - okazal sie oooooooobrzydliwy, wyrzygal wszystko co mu wmusilam i jeszcze więcej, więc bananków nie lubimy :P :P :P

No i to narazie tyle, syn przyzywa wielkim głosem :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #772964 przez Azja
my zaliczylismy 2 godziny spacerek polaczony z 30 minutowa drzemka :)

Mlody teraz sie bawi na macie a ja sie relaksuje :)

przed chwila zmienilam mu pieluche,a za 5 minut uraczyl mnie mega ku.. jak ja to uwielbiam a przy tym te cyrkowe akrobacje, niedlugo bedzie chyba stal na glowie jak bede mu pieluche zmieniac :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #772978 przez Dave
suzi- nie mam zamiaru Was kokietowac. tylko jak normalna (hmmm a moze jednak nie normalna) chce dobrze. a jak slysze,ze spoleczenstwo coraz grubsze,to sobie wkrecam, czy aby robie wszystko dobrze.

ale ok juz Wam nie stekam.

pogoda piekna:-)

11 lata 5 miesiąc temu #773101 przez agat
3 godzinny spacer mieliśmy, bo z koleżanką i jej synkiem zawędrowaliśmy na miasto i nam się zeszło. Zmęczonam. Teraz poszedł z tatą na spacer.
Dziś na obiad zaserwowałam wczorajszego kalafiora z indykiem, dodałam dynię i żółtko i nawet nawet jakoś zjadł większość :) Chyba nie lubi marchewy, bo jak coś marchewą smakuje to mu się cofa.

Muszę dziś przejrzeć pudła z ciuszkami, bo pewnie coś z większych nadaje się już do włożenia do komody.

11 lata 5 miesiąc temu #773146 przez Suzi
Dave, społeczeństwo jest coraz grubsze ale przez śmieciowe jedzenie i niechęć do zajęć ruchowych a nie przez ssanie cycusiów mam. Żeby tak wyrugować z diety dzieci Mcświństwa, chipsy, slodyczei napoje gazowane, pognać wszystkich sprzed telewizorów i komputerów na obowiązkowe zajęcia sportowe i drobiazgowo weryfikować zwolnienia z w-f to wszystko wrociloby do nirmy, zaręczam Ci. Cycusiemi krzywdy sylwetce Matiego nie wyrządzisz, zresztą sama to wiesz, nie? :silly:

Moi panowie wyjechali, został mi Księciunio co dziś na bezsenność jakąs cierpi bo 2 drzemki po połmgodz kazda zaledwie zaliczył, teraz przysnąl mi na kolanach, ciekawe ile popsi :blink: :side: :woohoo: no ale nie będę się czepiać bo nocka była super, ciekawe czy powtorzy :laugh: ?

Na spacerach szkoda mu czasu na spanie, obserwuje świat zajadle, a potem narzeka ze zmęczon i daje mi czadu :S

Ja sobie wyskoczylam na zakupki weekendowe, napelnilam lodówkę i spiżarnie wspierając szczodrze firmę Lidl :silly: i ulubionego pana warzywno-owocowego na bazarku :woohoo: w Lidlu wyhaczylam Młodemu poarek na 98 ( będzie na next summer I hope) i dwie podkoszulki a od poniedzialku zasadzam się na taką fajną ażurową skrzynkę drewnianą z siedziskiem :blink:

Kurka, łososik mnie woła z pieca, a ten moj slodki okupant śpi na mnie a na kazdą probę wyekspediowania go do łozeczka ostrzegawczo pomrukuje, ze "on czuwa i wcale nie spi i proszę go nie denerwować tymi próbami" :silly: :silly: :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #773159 przez agat

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #773162 przez Dave
Agat - super :laugh: :laugh: :laugh:

Suzi
- przyznaję Ci rację z tym śmieciowym jedzeniem i brakiem ruchu. Tak jak mówiłam, już nie cuduję.
A zmienię to w napawanie się efektywnym cycusiowym karmieniem :cheer:

Młody już chce spać, ale jeszcze Maję muszę ogarnać. czyli robi mi się wieczorny kumulus B) B)

11 lata 5 miesiąc temu #773198 przez Azja
Agat Adaśko super :)

my zaliczylismy dzis dwa spacerki :) korzystamy chyba z ostatnich takich ciepłych dni, bylismy nakarmic wiewiorki w parku, :) Jasiek wykapany i wlasnie usnal, tatus na imprezie firmowej, a mamuska relaksik :) to mi sie podoba :)

czy filmik tylko przez youtuba mozna dodac? i czy to ewentualnie duzo roboty ?? bo nigdy nie dodawalam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka