- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Mateon zalicza drzemkę, a ja czekam na gościa.
U nas nocka jako taka, Młdziak się budzi bo się przekręca. Czasem zaśnie na brzuszku, to potem znów obudka bo się nie może przkeręcić na plecki.
A podajecie już jogurciki???
Ja muszę zerknąć na schemat, bo nic nie pamiętam.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Leoś półroczniaczek dziękuje za życzenia i całusy

U nas dziś podwójne święto - urodziny małża i 6m synka

A na marginesie, znacie ciasto marchewkowe Nigelli Lawson, całkowicie bez mąki i doskonale mokre? Jak mi się uda zrobić fotkę przed zjedzeniem to wkleję potem

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Tego spontanicznego przekręcania to Wam zazdroszczę i czekam na takie u nas z utęsknieniem

Nie dziwota, że nasze skarby wolą owoce, kaszki czy jogurciki, bo to wszystko bardziej zbliżone smakiem do mleczka niż warzywa. Wczoraj ratowałam słoiczek domowej roboty gruszką Williamsa, bo było plucie po pierwszej łyżeczce. Choć dodawałam dużo marchewki, to muszę przyznać, że nie jest ona tak soczysta i słodka jak ta w gotowych słoiczkach

Gdzie podziała się Anafora????? Ula też nas opuściła chyba już na dobre

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

creMoniu, dawaj ten przepis dawaj dawaj dawaaaaaaaj, juz ślinotoku dostaję

Monia, to Antos slodyczoman

plus plucie i gulgotanie

ilonka, u nas tez noc trochę szarpana, ale to moze skok, moze zeby, moze katar, bo ciagle mamy....jedzenie przed 3!!! Juz daaaaawno tego nie grano

dave, podobno są jakies jogurciki Humany dla maluszkow, moze to to? Ja nie w temacie, bo alergik po bracie

U nas szaleństwo przekrętów na brzuszek

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
My już po szczepieniu, super grzeczna była Emilka, nawet pani doktor dała się Emiśce stetoskopem pobawić bo strasznie ją interesował

Leoś boski chłopak!
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Leonardo fantastyczny

Suzi - u nas tez po przewrotach jest wzywanie pomocy

Mlodziakk zjadl i spi na dworze. cud pogoda

Wydam mmezowi obiad i jade z Maja do biedro.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Jaskowi cos sie poprzestawialo ze spaniem w dzien, spi coraz krocej, myslalam ze przez to ze pije kawke, ale nie bo jak nie pilam kilka dni tez krotkie drzemki, a ostatnio na spacerku w wozku nie chce sam usnac tylko zaczyna plakac i wymusza zeby go na rekach uspic i dopiero wtedy odkladam, staram sie go nie brac ale zaczyna tak plakac ze az sie ludzie na mnie patrza jak na wyrodna matke, nie wiem czy powinnam narzekac bo w sumie nocki nie sa zle

dobrze ze chociaz ladnie zjada (mam nadzieje ze nie zapesze jak to napisze) dzis zjadl duzy sloiczek i jeszcze poprawil cysiem, no no to mi sie podoba

mamy drugiego ząbka

Creo Leoś to ma dopiero spojrzenie, w ogole jest boski

Ilonah super ze Emilka byla dzielna

a Jasiek zaczal dostrzegac kota, jak go widzi to piszczy a kot ma go gdzies

dzis ubralam Jaskowi buty na spacer i co oczywiscie zgubilismy jednego, wracalam ta sama droga ale niestety buta nie bylo, zaznaczam ze mial je na nogach dzis pierwszy raz, my to jestesmy zdolni

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Suzi, u nas akrobacje podczas przewijania to norma od jakiegoś czasu. Doszło już nawet do tego, że młody zasikuje ubranie, bo nie mogę mu porządnie pieluchy zapiać :/ Na szczęście obczaił odwracanie z brzucha na plecy i już nie ma alarmu co 2 minuty

Wybrałam się z synalem spacerem na miasto i to był błąd, a nawet wielbłąd, bo zamiast 2-godzinnej drzemki miał godzinny sen przerywany co chwilę wchodzeniem do sklepu czy klaksonami samochodów. Zaraz pewnie załączy się maruder.
Zupka dziś w miarę weszła (mały słoiczek+żółtko), ale przy moim pajacowaniu i potrząsaniu butelką z wodą. Za to poranna kaszka średnio poszła.
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A co do przekręcania to przewrotki z plecków a brzuszek i z brzuszka na plecki ma opanowane perfekcyjnie. Potrafi mi się tak przeturlać po całym pokoju. Ostatnio tak fajnie wysoko podnosi głowę z brzuszkiem razem na prostych rączkach, przkręca się w różne strony no i pełza do tyłu.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

U mnie tez powoli zapada cisza, maż chyba też już śpi. jest dziś po nocce. Równiez muszę chatę ogarnąć, pomimo że rano ją wypucowałam, znów jest nieład. A strasznie nie lubię jak rano wstaję i parzę, że muszę dzien zaczać od sprzątanie.
Ale póki co Młodziak jeszcze nie śpi twardo, bo mi go oczywiście tata z Maja obudzili

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
Leonek cudo chłopak

nam wyrzyna się do końca górna prawa jedynka i chyba idzie druga :/ bo nocki są fatalne chodze ju jak neptyk :/ Dziś podgoniłam prace w domu obiad ugotowałam na 2 dni i idę spać z młodym na drzemkach

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Adamson zasnął szybciutko, bo był z tatą u dziadków po południu i wrócił zmęczony i głodny na samą kąpiel. Jeszcze mu przed kąpielą kilka łyżeczek śliwki zaserwowałam, bo qpona nie było dziś.
Jutro mamy kontrolę u chirurga, zobaczymy co z naszą małą dupeczką. Wygląda ładnie, od ponad tygodnia nic się tam nie dzieje niefajnego i mam nadzieję, że the story of ropień is over

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
agat-super,ze pupina sie goi. mam nadzieje ze jutro doktorek karze Wam o sprawie zapomniec.
ja tez mykam spac. od jutra 4 dni sama:-(
dobranoc