BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #768861 przez pauluska
Dziewczyny a jak wprowadziłyście mięsko to codziennie dajecie obiadek z mięsem czy kilka razy w tyg ? Jak to jest ?
Gluten też już wszystkie macie za sobą ? Dobrze dzieci tolerują ?
No i jak z żółtkiem ?
Przed nami dopiero to wszystko i nie mam pojęcia jak się zabrać ehh

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #768952 przez Suzi
pauluska, ja daje codziennie z mięchem :woohoo: a co do glutenu to jest słoiczek obiadowy rosolek z kurczaka z kaszką manna i tam jest tej kaszki troszkę, podają na etykiecie ile procent, ale teraz nie mam tego sloiczka to nie sprawdzę, więc zarówno gluten jak i żóltko mozesz podać w zupce. Ja dałam Mikusiowi pierwszy raz poł tego sloiczka a żeby nie było za mało zupki to zmieszalam z inną, bez kaszki. Żółtka jescze nie podawałam

11 lata 5 miesiąc temu #768957 przez pauluska
A co do tego zaciskana piąstek przy podnoszeniu to o co chodzi dokładnie ? Bo przyjrzałam się i Iga cały czas na zaciśniętych i już się martwię że coś przeoczyłam :(

11 lata 5 miesiąc temu #768987 przez Dave
Dzieci śpią, ja lecę się zrelaksować pod prysznic. Czekam na męża, zmienił mu się grafik i już dziś będę go miała w domu :)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #768993 przez Azja
witam ja znowu bez neta bylam :/

teraz lece na babski wieczór jutro cos tam popisze :)

pozdrawiam

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #769009 przez Dave
Azja - ale fajnie masz. Udanej imprezki :side: :side:

Pauluska - mój dostał mięsko dopiero 3 razy, a dziś dostał obiadek bez, bo jakoś tak wyszło. Uważam, że nie musi byc codziennie. Żółtka jeszcze nie dałam.
A z piastkami nie wiem jak powinno być, bo nie czytałam o tym. Myślę, że Iga to okaz zdrowie i nie ma sie co martwić. Oberwuj, a jak nie będzie się trzymac na otwartych łapkach, to zapytaj pediatrę co o tym mysleć, na najbliższej wizycie.

Aaaa no i manna, podaj do zupek, też nie zawsze.

11 lata 5 miesiąc temu #769069 przez Dave
zmykam spac. ciekawa jestem jaka nocka mnie czeka.

dobranoc

11 lata 5 miesiąc temu #769099 przez Magdalena9t
Hej dziewczyny,znów mnie tyle nie było i muszę nadrobić Was;) :)
Ilonka podaj przepis ,bo mi takiego smaka zrobiłaś tym ryżem zapiekanym z jabłkami,że aż ślinka mi leci :) :)

Agat u nas zwierzątko nie miałoby życia w domu z Tomkiem, jutro dodam zdjęcie "zmasakrowanego motylka" na pałąku maty :P

Monia zazdraszczam szczerze tych zębów :blush: u nas nocki ostatnio gorsze, parę razy się Tomeczek budzi w ciągu nocy a spał tak ładnie po 8godzin :dry: tęsknię do tych czasów :cheer:

Dave te napisy są świetne, gdzieś już widziałam,fajny pomysł można samemu zrobić :blink:

Agat mój Tomeczek to "nowe słówka" zaczyna mówić :) i tak śmiesznie pluje :lol:
dzisiaj jak rozłożyliśmy koc na podłodze i położyliśmy go , to tak się przekręcał z plecków na brzuszek i dalej ,że się koc skończył, rozkoszny widok :kiss:

Kaikai nie panikuj, ale dla spokoju skonsultuj z lekarzem swoje obawy :blink: :)
My wczoraj byliśmy u lekarza bo Tomeczek miał chrypkę i był lekko przeziębiony, gorączki nie było na szczęście. Pediatra stwierdziła jakiegoś niegroźnego wirusa, nic nie przepisała,ale mamy zjawić się na kontrole i gdyby coś się pogorszyło to też. Dała nam skierowanie do dermatologa, bo Tomeczek ma na karku takie suche zaczerwienione coś, z czym już jakiś czas bezskutecznie walczę. Nawet długo nie będziemy musieli czekać bo 28 października wizyta ;)

Ilonka widać,że łóżeczko to terytorium Emilki :blink: :) :) :)

No chyba trochę nadrobiłam :)
Dobranoc :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #769100 przez Suzi
Misiek spi od 21.15 :cheer: :cheer: :cheer: :lol: z jednym malutkim ( jak narazie ) międzylądowaniem :silly:
Ja przeczytalam gazetę i idę spać ;) wow, znowu kawalek wieczoru moj, no rozbestwię się, jak nic

Cremoniu, where R U??????

Dobranoc :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #769118 przez Dave
dzien dobry:-)

11 lata 5 miesiąc temu #769164 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :)

Kupiłam Tomeczkowi taką kaszkę, jeszcze nie próbowaliśmy, czy miała może któraś z Was?

www.dziecko.nestle.pl/produkty/kaszki/ct...0/productid/286.aspx

11 lata 5 miesiąc temu #769166 przez Magdalena9t
Adasiu wszystkiego najlepszego półroczniaku, rośnij nam zdrowo i nie daj się kotu :kiss: :kiss: :kiss: :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #769202 przez agat
Pięknie dziękujemy Madziu :)

Nie mogę uwierzyć, że to już pół roku minęło... Jak ten czas szybko leci przy dzieciach :)
To mój półroczniak najsłodszy:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Madziu, ja miałam tę kaszkę ponad miesiąc temu, gdy zaczynałam gluten wprowadzać, ale u nas się nie sprawdziła. Adaś miał czerwoną buźkę po zjedzeniu choćby kilku łyżeczek.

Byliśmy wczoraj u znajomych na parapetówce, Adaś został z moją mamą i grzecznie spał :) Znajomi mają tego małego miesięcznego Filipka i biedactwo jest na etapie wzdęć i brzuszkowych problemów :( Trochę go ponosiłam, polulałam, bo Kasia już czasami z sił opada. Jak dobrze, ze takie problemy już za nami :) My mamy półrocznych rozrabiaków :)

11 lata 5 miesiąc temu #769232 przez Suzi
Hej :)

ADASIU POŁROCZNIACZKU, buziaki dla Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

magda, my nie probujemy mlecznej, bo miki alergik mleczny :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #769259 przez pauluska
Suzi a jakie kaszki podajesz ? Bo u nas też alergia i my ten Sinlac.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka