- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]

No wcięło mnie na kilka dni, bo albo to jakieś pilne zajęcia, albo gości, albo brak trzeciej ręki do pisania

Adasiu śliczny półroczniaczku przesyłamy Ci buziole i dużo zdrówka

Wszystkim chyba nie zdążę odpisać bo Leonek już mnie zaczepia, więc tylko na bierząco.
Madzia, zaczynałam podawanie glutenu z tą kaszką, ale po tym jak mnie kaikai uświadomiła,, że tam jest mm2 to przeszliśmy na zwykłą kaszę manną.
Ilonka, fajnie pomyślane z tymi literkami jako ozdoba łóżeczka.
Kaikai, jak się martwisz to pewnie, że idź do tego specjalisty, na pewno się uspokoisz, jak usłyszysz od kogoś takiego, że wszystko z Dawidkiem ok

U nas mięsko gości na Leonkowym stole dwa razy w tygodniu, potem dodamy rybkę dwa razy, żółtko ze dwa razy i raz obiadek warzywny np z ryżem, potem makaronem i myślę, że tak będzie w sam raz.
Dla odmiany zauważyłam, że Leoś się ostatnio rozgadał i ilościowo, i jakościowo

Zębów ani widu, ani słychu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas super dzień dziś, mężuś przyjechał, Emisia grzeczna i pogoda cudna ( tylko ten wiatr trochę za bardzo wieje ).
Madzia ja podaję Emilcę tę kaszkę Nestle i u nas się przyjeła. Początkowo dodawałam ją Emilce do warzywek a teraz już wcina ją na drugie śniadanko, czasem dodaje do niej jabłuszko lub banana

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Mlody spi, w ogole jak na niego to dzis troche pospal, a z nowości mamy zęba

Ilonah ale narobilas smaka tym ryżem jak przeczytalam przepis to praiwe śline z brody musialam wycierac

piękne ma Emilka królestwo

Kaikai jak cos Cie niepokoi u Dawidka to pewnie ze lepiej skontrolowac, ale napewno jest wszystko oki,
Jasiek tez ma literki, wisza nad łóżeczkiem, babcia mu zrobila, steropianowe i na to decaupage, w ogole moja teściowa to "szajba" pod tym wzgledem i mogla by Jaskowi robic co tydzień inny kolor literek

wczoraj bylam na babskim wieczorze, ale bylo przyjemnie, a najlepszy to w tym wszystkim moj M, wychodzac mowie ze jakby maly sie wczesniej obudzil niech dzwoni to ja szybko przyjade a on w tym czasie niech go ponosi, (mleczka nie zostawialam, zreszta zanim by podgrzal to ja szybciej bym wrocila,)ja zdziwiona ze nie dzwoni siedze sobie w najlepsze z dziewczynami gadamy, no ale i tak stweirdzialam ze jade bo mlody napewno laskawy rano nie bedzie, wchodze do domu a Jasiek poplakuje, mowie do M czy dopiero sie obudzil,a on nie ze juz z pol godziny go lula, myslal ze mu usnie i nie chcial zebym tak szybko wracala bo i tak zbyt czesto nie wychodze

u nas dzis piekna pogoda moze slonca mega duzo nie bylo ale bylo cieplo, lubie taka jesień

jakos to wszystko chaotycznie napisalam

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

A mam pytanie , jak do warzywek to ile tej kaszki dawałaś, ugotowałaś najpierw jak w przepisie? sorry za głupie pytania, ale jakaś ciemna masa ze mnie,że się o takie rzeczy pytam

Tomuś dziś bez żadnej drzemki, biedaczek jeden

Miłego wieczorku

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Adasiu dużo buziaków dla Ciebe nasz słodki półroczniaczku

Emilka już śpi a my się z mężusiem relaksujemy. Jutro mam fryzjera i chyba pojedziemy później do Stasia do którego miałyśmy pojechać w pąteczek. Obawów ospy brak na szczęście

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

ah te kwietniowe chlopaczki, szkoda im zycia na spanie

Ilonah dobrze ze Emilka nie ma objawów ospy, a jutro po fryzjerze czekamy na fotki

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
Gratulujemy Jasiowi ząbka!
Magda ja nie podaje kaszek z nestle po u Antka krostkami każdy kontakt jedzeniowy kończył się.
Agat fajnie że gdzieś wyszliście sami my jak narazie 2 razy zostawiliśmy Młodego wieczorem.
Azja Ty również poszalałaś.
Creatura ja zazdroszczę Ci tego "bałaganu" mnie monotonia kiedyś dobije

Co do mięska Antosiowi nie smakuje jakoś i nic na siłę podaje parę razy tyg raz zje trzy razy nie. Ryba też nie posmakowała a jajka nie podawałam jeszcze.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Wpadam się tylko przywitać i z życzeniami.
Przysnęło mi się przy usypianiu dzieciaków, jestem już nie do życia. Nadrobię jutro.
A za nami fajna niedziela

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Większość dnia spędziliśmy dziś poza domem, najpierw spacer z małym później obiad u teściów i wizyta u babci męża, gdzie też dużo spacerowaliśmy. Adaś się dotlenił i teraz ładnie śpi. Nawet pół porcji zupki zjadł

A powiedzcie mi jak z tym żółtkiem? Albo żółtko albo mięsko czy jedno drugiego nie wyklucza?
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
babyonline.pl/niemowle_rozszerzanie_diety_artykul,4852,1.html
Azja, miałam pisać, że robiłam niedawno placki z kaszy jaglanej z przepisu, który polecałaś i wyszły przepyszne

U nas zachwyt obiadkowy Leosiowi minął i teraz zjada max. 150ml (rzadko), a częściej 100-120 i bez dominacji marchewki, dyni lub kalafiora nic nie przechodzi przez gardziel. Mięso nie robi na nim większego wrażenia. Staram się karmić Leosia bez zabawiania i odwracania uwagi, ile zje tyle jego. Rozmawiam z nim wtedy o tym jakie te warzywka dobre, zdrowe i ogólnie jakie mniam, i to go czasem skupi na jedzeniu, ale często nie

Dobranoc

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
Pogoda zapowiada się ładnie więc ruszamy na spacer dziś.
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A u nas nocka spoczko. Narazie jest niezbyt fajnie za oknem ale podobno ma być całkiem przyjemnie, zobaczymy.
Miłego poniedziałku!
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
U nas nocka okropna. Adaś chyba chciał, żebym jego półrocznicę na długo zapamiętała...Pierwsza pobudka o 23, jedzonko i meeega ryk przez godzinę. Nie wiedziałam o co mu chodzi, wił się, prężył jak za "brzuszkowych" czasów, a do tego łapki w buzi. Po ponad godzinie udało się go ululać w bujaczku (czego nigdy w nocy nie robię). Kolejna pobudka po 2 i powtórka z rozrywki, choć już krócej to trwało. No i przed 6 jeszcze raz, tym razem dużo płaczu nie było, ale ani spać ani jeść, ani się bawić... Teraz jest pogodny i wcina gryzaczek gadając z TV, mam nadzieję, że humor z nocki mu minął.
Creo widzę, że nie tylko u nas kryzys zupkowy. Kaszka wchodzi bez problemu, a do zupki miliard podejść. Nie przejmowałabym się, niech je co chce, ale pediatra ostatnio mówiła, ze jak wcina zupki, to mogę zelazo odstawiać powoli. A z takim jego dziubaniem nie jedzeniem to zbyt wiele z tej zupki nie przyswaja.