BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #770324 przez Dave
dzin dobry.

suzi-jak nocka?

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #770340 przez agat
Nie wiem jak nocka Suzi, ale nasza była o niebo lepsza od wczorajszej. Żadnego płaczu, noszenia, uspokajania. Byłoby super, gdyby nie przerwa ok godzinna po 3, bo młodemu zachciało się bawic i gadać.
Tak w ogóle to ten okres milczenia chyba mu powoli mija. Dziś dużo aguuuu i agiii słyszałam, no i brrrr z pluciem :P

Miłego dnia :)

P.S. Dave, rzuć okiem jak Ci się dziś fajnie suwaczki zgrały ;)

11 lata 5 miesiąc temu #770359 przez Dave
Agat - fajnie, że nocka lepsza.

Kurka, rzeczywiście :woohoo: :woohoo: :woohoo: Ciekawie to wygląda :lol: :lol: :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #770361 przez ilonah
Dzień dobry

Hihi fajne te suwaczki u Dave. U nas nocka spoko ale też mi się Emiśka rozgadała po karmieniu po 3 w nocy, chociaż nigdy tego nie robiła, czyżby rozmawiała telepatycznie z Adasiem :silly:
Oglądałam prognoze pogody i u mnie do niedzieli ma być 18-20°C cudnie!

Miłego dnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #770367 przez Dave
Młodziaka wysyłam na drzemkę. U mnie pogoda też super sie zapowiada :lol: :lol: :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #770383 przez agat
Mój śpi już pół godz. Wczesniej padł, bo i wstał po 6.

11 lata 5 miesiąc temu #770386 przez Dave
Mateo raczej długo nie pośpi, bo nie zjadł nic jeszcze od rana. W sensie, od nocy, ale nie wiem o której był ostatnia pobudka. Już tego nie kontroluję, jak się obudzi - cycuś i śpimy dalej :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #770402 przez Azja
witam

u nas nocka super, pomimo ze Jasiek usnal tak wczesniej to spalismy do 7.30 :) teraz ćwiczy pelzanie na podlodze,a zaraz szykujemy sie do 1 drzemki :)

pogoda u nas tez super, slonko swieci, nic tylko super dzis bedzie spacerek :)

miłego dnia

11 lata 5 miesiąc temu #770442 przez agat
A u nas mgła taka, że z 3 piętra chodnika nie widzę :/

Kaszka pięknie zjedzona, żelazo i witaminki w niej przemyciłam, soczkiem śliwkowym zapił. Szkoda, że z zupką tak wesoło nie jest :/ Wczoraj dostał pół słoiczka śliwki, dziś też mu dam. Po wczorajszym kupka lepsza. Co jeszcze rozluźnia kupki? Jabłko chyba, prawda?

11 lata 5 miesiąc temu #770453 przez Dave
Agat - tak jabłko jest dobre na qpona :lol:
U nas tez się już takie zwarte zaczęły. Aż się czasem czerwony robi, a tylko taki kawałek się pojawia. Tez mam śliwkę ale jabłko to super pomysł.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #770541 przez agat
No właśnie Adaś się nadyma i czerwienieje jakby miał eksplodowac a w pieluszce tyle co nic. Po wczorajszej sliwce zdecydowanie szybciej poszło.

Termometr pokazywał 5 stopni, mgła jak na pewnym lotnisku, gdzie rosną brzozy, więc ubralam się po zimowemu a tu na zewnątrz cieplutko i slonecznie. Zaraz się rozplyne. Na szczęście niedługo do mnie dolaczy koleżanka z synkiem, więc będę mogła skoczyć do mieszkania po inną kurtkę.

Suzi pytałam się ciebie o łączenie cycka z butelką, gdyż zastanawia mnie jak przy takim karmieniu wygląda przechodzenie na mleko następne. U mnie nadal cycek jest namber łan, ale na noc dokarmiam butlą, no i jak zostawiam małego pod czyjąś opieką to już nie odciagam tylko daje mm. Powolutku będę dawać butle częściej a cycusia rzadziej. No ale nie wiem czy już powinnam bawić się w przechodzenie na mm2. Kaikai, Dawidek pije już mleko następne?

11 lata 5 miesiąc temu #770555 przez Dave
pogoda piekna:-):-)

11 lata 5 miesiąc temu #770560 przez creatura
Hej!

My pospaliśmy dziś do 9:30 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: I teraz kolejna drzemka :blink:

Agat, wprowadź żółtko - ma więcej żelaza niż warzywka :blink: Przypomniały mi się kaszki gryczane Humany:
mamosfera.pl/humana/produkty/kaszki/kasz...gryczana_z_jablkiem1
mamosfera.pl/humana/produkty/kaszki/kasz...zno_gryczana_gruszka
mamosfera.pl/humana/produkty/kaszki/kasz...umana_ha_sl_gryczana

Kasza gryczana ma najwięcej żelaza ze wszystkich kasz (w 100g kaszy gryczanej jest całe dzienne zapotrzebowanie niemowlaka :cheer: ), no i Adaś lubi kaszki :blink:

Dave, racja z tym jabłkiem. Myślę, że Leo opanował qupony, bo codziennie pije soczek jabłkowy w tej kaszy :side:

U nas też dziś piękna jesień :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #770567 przez Suzi
Hej :)
dave, dzieki za troskę ;) , nocka wporzo, zasnąl kole połnocy już na dłuzej, pospał dp 5.50, cycus i dalej do 8, wiec spoko. Teraz juz druga drzemkę zalicza a ze pogoda wyklarowala sie piękna, to jak wstanie, lecimy na dworek :lol:
Co do qpiszona, to ja nie ukrywam ze pomagam czasem w tym procederze bo z nadęcia i napięcia wychodzą suche bobeczki a jak pogmeram tam i owdzie to cala reszta wychodzi juz bez problemow :P

Agat, ja nie wiem jak to jest z mm2 bo to mleczko ktorym dokarmiam Misia, czyli Humana SL, nie ma wersji "nastepne" jest jedno od noworodka do ........dokad chcesz, więc po prostu nie wiem :unsure:

Azja, nie dziw się, bo ja zauwazylam coś co jest oczywiście wbrew logice, ale tak dziala, ze im poniej dziecie zaśnie to wcześniej sie budzi, a jak zaśnie wczesnie to śpi i śpi, nie wiem why,ale tak jest, przynajmniej u nasz :blink:

No i po drzemce, wiec przygotowania do spacerku rozpocząć czas,
Do poklikania :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #770572 przez agat
Creo ty nasza Wikipedio :) Pierwsze słyszę o tych kaszkach, nie widziałam ich nigdzie. No ale poszukam. Dziś paczkę z kolejną porcja Holle odbieram.

Spanie do 9.30... Wstydzilabys się :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka