BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 2 miesiąc temu #768488 przez monia89
Agat ja również myślałam nad zakupem tej kaszki i po Twojej opini jutro to zrobię u nas pogoda barowa siedzieliśmy w domu cały dzień :/ jutro ma być lepiej to skoczymy do miasta do parku i na zakupy.
Ilona oby to było uczulenie.
No i miałam racje z zębami 3 już nam się przeżyna spodziewam się go jutro na świecie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768489 przez Dave
U mnie też cisza, chata ogarnięta.

Wiecie co mnie naszło ostatnio, żeby Młodym ich kąciki "spersonalizować", czyli zrobić im takie literki materiałowe. No coś takiego:

Monia - wow, szalejecie z ząbkami.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #768490 przez monia89
Napisy są super :)

11 lata 2 miesiąc temu #768493 przez Dave
No, tylko wczoraj kazałam mężowi dwa wory ubrań do kontenera wywalić, a mogłam tam jakieś skrawki sobie znaleźć i teraz nie mam materiałów :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #768510 przez agat
Fajne te literki, jak masz gdzie je umieścić to pewnie, super będą wyglądały :)

Młody śpi, butli kawałek znowu po cyckach wypił, to już chyba będzie norma na dobranoc.

Dziś sobie zdałam sprawę, że Adaś od jakiegoś czasu "ucichł". Wcześniej gadał jak najęty a teraz jakoś nie wydaje dźwięków poza eeee. Dużo się śmieje, ale nic nie "mówi". Ciekawe czy to jakiś skok, czy jak. Pamiętam, że synek znajomych miał tak samo, gdy kończył pół roczku. Jak jest u was?

11 lata 2 miesiąc temu #768529 przez Dave
Agat - teraz mi dałaś do myślenia. Fakt mniej Młodziak gada.

A miejsce mam, więc spoko") Tylko czasu mało na takie dłubanki :side: :side: Ale mam nadzieję, że literka po literce coś stworzę :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #768536 przez agat
Poczytałam troszkę i wychodzi na to, że to normalne :) Nasze dzieci uczą się nowych rzeczy, poznają świat, są skupione na przemieszczaniu sie, zabawkach itp, więc zapominają o tym, co już opanowały ;) Niedługo powinny sobie przypomnieć o gadaniu :)

11 lata 2 miesiąc temu #768550 przez Dave
Agat - dzieciaki faktycznie mają dużo teraz do opanowania, więc się do roboty zabrały a nie spoczywają tylko na gadaniu :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #768573 przez kaikai
Ja juz dzis sie naczytalam,naogladalam o rozwoju dzieci wpedzilam sie w paranoje.
Wszyscy mi mowia ze Dawid normalnie opiera sie na dloniach ale ja widze jak palce wbija w kocyk i zgina.
Mam juz namiar do podobno dobrego lekarza pediatry neurologa co pracuje tez w Centrum Zdrowia Dziecka, zadzwonie w poniedzialek umowic sie na wizyte.
W Centrum jest tez rehabilitacja jakby cos juz tez wszystkiego sie dowiedzialam.
Zmienie chyba tez pediatre bo jakos od poczatku ona wydala mi sie dziwna.
Eh moze tylko panikuje,ale wole wszystko sprawdzic niz pozniej plakac ze cos zaniedbalam.

11 lata 2 miesiąc temu #768578 przez Dave
Kaikai - spokojnie. Jasne, że lepiej sprawdzić, ale nie panikuj.
Na pewno Dawidek to okaz zdrowia i prawidłowego rozwoju. A my matki sobie wbijamy do głowy pierdoły.

11 lata 2 miesiąc temu #768583 przez agat
Adaś jak opiera się na łapkach to też nie ma ich normalnie otwartych tylko ciągle próbuje coś złapać nimi, więc drapie po podłodze, kocyku...

Kaikai Dawidek na pewno wspaniale się rozwija, a Ty sobie coś wbiłaś do głowy ;) Ale sprawdzić nie zaszkodzi, choćby dla Twojego spokoju :)

11 lata 2 miesiąc temu #768585 przez Dave
Dokładnie, Mati cały czas chce coś złapać.

A jak już tylko widzi coś w zasięgu ręki to obie od razu wyciąga, tak to fajnie wygląda :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #768600 przez ilonah
Literki są super Emilka ma takie przyczepione do łóżeczka. Dostałam je od mojej mamy- zamówiła na allegro :) Literki mają jednakową wysokość tylko kiedyś jak robiłam zdjęcie to tak krzywo wyszło :silly:
Kaikai ja też myślę, że z Dawidkiem wsio ok, nie stresuj się niepotrzebnie ale sprawdzić zawsze można.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #768608 przez Dave
Ilona - ale ma super królestwo Emisia :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #768613 przez Suzi
No, Miki śpi od 21.40, woooooow :laugh: normalnie nie wiem co robic z czasem :silly:
agat, fakt, mniej gada i moj gadulinski, dalaś sygnał do analizy tego zjawiska, no i ....potwierdzam :silly: , no ale jak dziewczyny mowią, tyyyyle mają teraz do ogarnięcia, ze to co juz ogarnęly schowały do szuflady jako zakontraktowane i teraz oracują nad nowymi "kontraktami" np kontrakt na zęby to jeden z trudniejszych deali, więc tak pochlania energię, ze "szkoda słow" :blink:

U nas ząb juz drapie łyżeczkę :lol: i latwiej zrobić psikusa mamie przytrzymując ZĘBEM łyzeczkę w buzi żeby nie mogla jej wyjąć, ale jaja , nie. :woohoo: :silly: , gorzej tylko jak mu przyjdzie na myśl, przytrzymać tym sprzętem cycusiaaaaaa, uuuaaaaa :cheer:

Agat, kot ma dobrze mi znaną minę, ja kociara jestem z urodzenia, zawsze kurka mialam koty, bo jedynaczka jestem wiec mialam to rekompensowane kotami :silly: , uwielbiam koty, kocham koty i ........nie mogę miec kotaaaaaaa, przez synaaaaaa starszego, alergika sqbanego, ktory jak na zlośc wyssał z mej piersi gwałtowne i glębokie uczucie do tych stworow i gotowy byl nawet życie spędzić z inchalatorem w ręce, ale małż się sprzeciwil , no i nie ma kotaaaa :( :( :(
Oczy kota ( pociemniale i wlepione w przyszłą ofiarę ) mowią : " no jeszcze chwilka, jeszcze jeden wlos mi wyrwiesz a zobaczysz ze zdumieniem nowy tatuaż na swych rączetach :silly: :silly: :silly: "
Ucałuj Adasia.........i kota :lol:

kaikai, takie schizy sa mi znane, tez miewam napady, ale to przechooooodzi :side: :woohoo: ale umow się, umow na wizyte, przejdzie Ci szybciej ta schiza, oby!

ilonka, oby to nie ospa, ona jeszcze za młoda na ospę, bidulka. Ja zaczelam pracować w szkole a byla w tym budynku tez zerowka i podstawowka, to pierwsze co złapalam to byla ospa, moja corka miala niespelna rok wtedy, jak ona sie męczyla z tymi krostami to az żal było patrzeć a zsypana byla calusienka, mimo, ze to choroba wieku dziecięcego to dziecko bylo na nią zdecydowanie za male i zdecydowanie ciężej ją przechodzilo niz ja, więc-oby nie ospa!

Mikiemu apetyt siadł od tych zeboli, więc tez śpiewam, tańczę i recytuję aby w miseczce ubywało :silly:
Jakby ktoś filmował to......no boki rwac obcęgami :lol: :silly:

No i zapomnialam co jeszcze mialam napisać, to z nadmiaru wolnego czasu :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka