BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #767857 przez ilonah
Dzień dobry

U nas nocka także przyzwoita, a teraz Emisia zalicza drzemkę.
Jak przebierałam Emilce pieluchę przed spaniem to także oglądała DDTVN i akurat był reportaż o zdolnoścach u dzieci to się mój maluch cieszył na całego :) Mężuś się od wczoraj do mnie nie odzywał a w telefonie włącza się u niego poczta i trochę się martwie bo zawsze rano dzwonił powiedzieć mi dzień dobry jak gdzieś wyjeżdżał a dzisiaj cisza :dry:
Monia oby wszystko dobrze się u Ciebie skończyło

Miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #767894 przez Dave
Monia - chyba nie ma potrzeby zmieniać lekarza. Widać że się stara. Mam nadzieję, że wszystko z jajnikiem będzie ok. i na nastęnej wizycie go zobaczy.

ilona - nie panikuj, może się mu tel rozładował. ale tak czy siak próbuj się skontaktować, przynajmnie ja bym tak robiła.

Młdziak drzemie, Maja coś wcina i bajkę zalicza. A ja sobie kawkę zrobiłam i myślę co podziałać.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #767943 przez monia89
Dzięki dziewczyny. Na razie dałam sobie na luz z tą sprawą.
u nas pierwsza drzemka już od 1,5 h i nadal trwa. Dom ogarnięty kuchnia odgruzowana psy wypieszczone. Macie jakiś pomysł na obiad??? Antosiowi zaserwuje cukinie łososia i ziemniaczki dziś na próżniaka gotowy obiadek.

11 lata 5 miesiąc temu #767961 przez agat
Dałam dziś Adasiowi kaszkę Bobivita expert i wcinał aż mu się uszy trzęsły :) Dodałam trochę jaglanki i starłąm pół bananka i była pyszna :)

A na obiad? Młody chyba słoiczek dostanie, bo nie wiem czy zje w ogóle coś czy będzie marudził jak wczoraj.

11 lata 5 miesiąc temu #767995 przez Dave
U mnie dziś rybka, a dla młodego mieszanka warzywna + kurak :side:

Agat - ciekawa ta kaszka :)

11 lata 5 miesiąc temu #768072 przez ilonah
Odezwał się mężuś, wsio OK :) Emilka ma drugą drzemkę i śpi już ponad godzinę, jak dla mnie super. Obiadek zrobiłam wczoraj wieczorem - ryż zapiekany z jabłkami więc teraz mam luzik :silly: Jak Emiśka wstanie to jedziemy do mojej przyjaciółki i do Stasia. Tak się zastanawiam i chyba wystroje ją w jakąś sukieneczke, ma ich dużo i w zasadzie nie ma kiedy jej w nie ubrać bo zawsze wolę żeby jej było wygodnie, ale dziś zaszaleje- niech się roczny Stasiek zakocha :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #768083 przez kaikai
Ilonka Twoja mala siedzi juz sama? bo tak sie zastanawiam nad Dawidkiem on juz podpiera sie raczkam i nie fika do przodu ale jeszcze do tylu i na boki sie kiwa,i jak lezy na brzuszku i podpiera sie raczkami to na piastkach. Prostuje paluszki jak siega po zabawke. Niby lekarka obserwowala go i mowila ze wszystko ok ale jak patrze na rozwoj innych dzieci w necie to maja wyprostowane paluszki.
Nasze dzieci maja tyle samo tygodni to latwiej porownac.

11 lata 5 miesiąc temu #768104 przez Dave
Ilona - u mnie też sukienki są w stanie nie używanym. Ja to z Majki dresiarę robię, zawsze coś wygodnego wkładamy.

Kaikai - mój normalnie na rączkach się podpiera, nie na piąchach.

Ooooo... druga drzema się zalicza, właśnie zasnął.

11 lata 5 miesiąc temu #768237 przez agat
Kaszka tak pięknie rano weszła a zupka znowu bleeeeee :/

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #768250 przez ilonah
Se pojechałyśmy. Właśnie wychodziłam z domu kiedy zadzwoniła bratowa, że bratanica z którą Emilka się wczoraj bawiła ma poderzenie ospy bo jej dziś krostki powyskakiwały. Zostałyśmy więc w domku, żeby Stasia nie zarazić :( Kisimy się w domu cały dzień bo pada i wieje za oknem.
Kaikai Emilka posiedzi chwilkę sama jak się ją posiadzi ale jak sięga po zabawki to szybko traci równowagę i trzeba ją łapać, a na brzuszku podnosi się na całych dłoniach, nie zaciska już piąstek.

11 lata 5 miesiąc temu #768340 przez agat
Uuuuu ospa? Mam nadzieję, że Emilkę ominie.

Zupa zjedzona, ale ile się naskakałam, natańczyłam i napajacowałam to moje :P :P Szkoda, że mnie nikt nie nagrał, byłaby niezła polewka :P
Mąż poszedł z młodzianem jeszcze na spacerek, bo dziś w sumie nie było przechadzki, gdyż wcześniej padało.

Jutro wieczorem wybieramy się do znajomych na parapetówkę połączoną z 1 rocznicą ślubu, z Adasiem zostanie któraś babcia, tylko jeszcze nie wiem która :P Pewnie wrócimy zanim pierwsze nocne karmienie będzie, ale butlę naszykuję w razie czego.

11 lata 5 miesiąc temu #768401 przez Dave
A moje dzieciaki już spały, tzn. Mateo a Maja sie do spania brała. No i co.... obudziła mi go. Teraz ona śpi a ja z Mlodym walczę.

Qwa, a miałam w planie dom posprątać już tak na weekend.

11 lata 5 miesiąc temu #768409 przez agat
U nas dopiero kąpanie za pół godziny.

Ostatnio pisałyśmy o naszych dzieciach i zwierzętach. Oto więc "przyjaźń" :P

"Radość" na mordce kota aż bije po oczach :P

11 lata 5 miesiąc temu #768415 przez Dave
Ilona - mam nadzieję, że Emisia nie załapała ospy.

Agat - ale fajnie :kiss: :lol: A kotek rzeczywiście nieźle szczerzy ząbki :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #768479 przez ilonah
Ja też mam nadzieję, że u bratanicy to nie ospa tylko uczulenie na antybiotyk bo pojawiło się właśne po podaniu leku ale czas pokaże. Niemniej jednak kisiłyśmy się w domu i już mi powoli brakowało pomysłów na zabawiane Emiśki.
Emilka zasnęła niedawno. Dziś z lekkimi problemami bo rozbrykała się i kręciła po całym łóżeczku i chichrała się zamiast spać ale w końcu padła :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka