BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 8 miesiąc temu #865204 przez Suzi
Chamomilla vulgaris czyli rumianek zwyczajny... :silly: to na zęby dziala???

Przetrzymalam dzis Młodego o jednej drzemce , ale za to więcej niż zacnej bo niemal 3godziny trwającej i zakonczonej kolo 15.30 (wyspany był jak DZIK :lol: ) wiec pomyslalam ze powinien dotrzymac wieczora, no i jakos dal radę choć juz pod koniec sie uwył bo frida, bo nasivin, bo caloksztalt :P
No ale sporo przed 22 juz spał :side: a daaaawno tego nie grali :silly:
No więc teraz mam do wyboru : siedziec i sie pławić w nierobstwie, wspiac sie na Mount Everest prasowania :P lub zaglębić się w netaaaaa :woohoo: czyli poziom, pion czy wgłąb??? :lol: :blink:

To gorący niedzielny poranek sie szykuje :silly: a biorąc pod uwagę zmianę czasu to Alex polecisz o 6 (na nowy ) silly: :lol: :side: normalnie Lany Poniedzialek w niedzielę nam zrobią :lol: :silly: :blink: :woohoo: :side:
W sumie to moglybyście sie spotkać, takie SikingParty zrobić :lol: :blink: a tak to każda ........na własną,rėkę :silly: :silly: :silly: :lol: :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #865207 przez creatura
Lepiej niech w testa celują, a nie na własne ręcę :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

No to poDZICZELI nam dziś chłopcy :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #865208 przez tysiiiak
Cudny Leoś :* też muszę Kubulkowi full capa sprawić :) będzie ziomalkiem :)

Suzi ja od kilku dni przedstawiam Kubulka na wcześniejsze spanie i dziś o 20.30 już spaaal :D bosko :)

10 lata 8 miesiąc temu #865211 przez creatura
Tysiak, full capy w h&m-ie :blink:

10 lata 8 miesiąc temu #865213 przez Azja
Creo Leoś boski :)

u nas dzis byla jedna drzemka 50 minutowa i to na spacerku z babcia, babcia spotkała kolezanke i chwile z nia staneła, pomimo ze wozkiem jezdziła, Gagatek wyczuł zmiane i sie obudził :P probowałam go jeszcze w domu na druga drzemke polozyc ale sie nie dał, a pozniej po 16 był problem bo jemu sie chciało spac, ale nie ze mna te numery, przetrzymałam go do 17 i dopiero kapiel ,kaszka i spanko :)

ja tez bym nie wytryzmała zeby tyle z testem czekac, choc sama zrobiłam chyba po 8 dniach jak mi sie spozniał, bałam sie ze jednak dwóch kresek nie bedzie, ale siorka zadzwoniła wtedy do mnie i mnie zmobilizowała, tak to bym jeszcze czekała :S

Suzi mysle zebys wybrała opcje pierwsza, co tam prasowanie nie ucieknie :P

10 lata 8 miesiąc temu #865224 przez anek
Dave,Alex to czekamy do niedzieli!

Creatura Leos boski , w tej czapie na pierwszym zdj wymiata!

Moja Lena wstaje o 7. Piersza drzemka ok 10 , kiedys chciałam ja przetrzymc do 12 zeby byłam jedna drzemka ale zasneła na podłodze w zabawka koło 11.Koło 16 zasneła drugi raz i bujalismy sie do 22.Narazie zostaja dwie drzemki i wtedy idze spac 20:30-21.

10 lata 8 miesiąc temu #865225 przez monia89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #865228 przez Suzi
creMoniu, juz sama nie wiem na ktorej foci Leo bardziej słit :kiss: :kiss: :kiss: no zjadam go , razem z onucamy :silly: i rogamy :silly: :lol:
Piękniejszy niz niejedna dziewczynka :blink: :laugh:
Aaaaaa, no i w kwestii kulek- przyszedl dzis basenik :lol: :lol: :lol: tatus nawet specjalnie kompresor nabądł coby nie wyzionąc ducha przy pompowaniu, więc jak juz uszykujemy synu zabawę, to focię zapuszczę :lol: a raczej Agat...... :silly:

Azja, to moje prasowanie to juz niedlugo sie w kompost zmieni tak dlugo czeka, az sie zastanawiam czy tam pod nim juz cos nie zamieszkalo :P więc moze jednak napocznę tę Ayers Rock....? :blink: :S
A ile drzemek Jasinek ma w ciągu dnia? No mie pojmuję, jak mozna juz o 17 :cheer: na noc spać :cheer: :cheer: :cheer: Misio o tej porze zazwyczaj dopiero zacYna mprzemysliwać o drzemce number two B)

tysiak, a jak Ty to robisz? Tak krok po kroku. Cos skracasz (ktoraś drzemke?) ? Wcześniej budzisz ( rano?) ? ..... Kurcze....20.30 piękna sprawa :side:

Majowki brzuchy przeklinają....ja dzisiaj przezywalam swoj, jak sie z Misiem przed lustrem bawilismy.....ja siedzialam.......no i sie nieopatrznie w lustro spojrzalam :P :P :P :P :P :P :P tylko sie pochlastać :( :( :( po porodzie qrka mialam mniejszy!!!!!!!! :ohmy: :ohmy: :huh: , ze o wadze nie wspomnę :dry:
Trzeba sobie serio zadrutować otwor gebowy, bo gorszy on niz odkurzacz. Centralny! :P
Słodyczy niby nie jem, czasem sie jakiś dżemik nawinie na kanapkę, czasem troszkę miodku i to tyle.....chleb-no niby zytni i niewiele......ale pewnie mogłoby go być jeszcze mniej......
Cukrzyco..............................................chyba tęsknię :P

10 lata 8 miesiąc temu #865238 przez Azja
Suzi u nas ostatnimi czasy tylko jedna drzemka, jak spi w domu to tak 1,5-2 godz pospi, dzis tylko 50 minut, ale na dworze spał i dzis wstał tez godzine pozniej niz normalnie czyli o 7 :cheer: czekam na zmaine czasu i bedziemy ustawiac Mlodemu dzien, tak bym chciala zeby szedł spac 19-20, ale musi miec chyba wtedy 2 drzemki bo nie da rady wytrzymac, no nic zobaczymy w niedziele, poniedziałek co sie bedzie działo ;)

dobra uciekam spac, bo Mlody cos sie kokosi moze jakies nadprogramowe budzenie bedzie w nocy, oby nie ;)

10 lata 8 miesiąc temu #865241 przez Suzi
Azja 7-ma to na nowy czas bedzie 8 :lol: więc jak na Wasze zwyczaje to WYLEGIWAĆ sie będziecie :silly: :lol: :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #865247 przez tysiiiak
Suzi Jednego dnia Kuba wstał o 7.30 i wiem, ze pospal by dłużej ze mną w łóżku ale dałam go do zabawek. Pierwsza drzemkę miał o 10 (wcześniej 12) i na następna drzemkę postanowiłam wykorzystać to, ze w wózku prędzej czy później zasnie i pobujalam go na balkonie ok 20 min i zasnął chwilę po 13. Spał do 14.30 (wcześniej 16-18) :) PóŹniej już go nie kladlam i zasypial koło 21.30 i budził się o 8 :) z dnia na dzień coraz szybciej zasypial aż dziś 20.30 :o :D No i dziś sam był już spiacy o tej 13 i nie musiałam go usypiac podstępem :)

Creo dzięki wiedziałam ze gdzieś kiedyś widziałam ale niewiedzialam gdzie ;)

10 lata 8 miesiąc temu #865248 przez agat
No to chyba dzięki zmianie czasu choć w najbliższą niedzielę wstaniemy o ludzkiej porze ;) Ciekawe czy jutro będzie tak jak dziś, tzn pobudka z kogutami, zabawa, po godzinie drzemka i jeszcze dosypianie, no i ok 13 jedna długa drzemka. Te dwie drzemki trochę mi dzień rozwalają, bo w sumie nie można nic ogarnąć, bo zaraz jak nie drzemka to zupka to coś jeszcze. No zobaczymy jak to się potoczy.

Leonek słitaśny okropniaście :) W czapie i bamboszach wygląda jak misiaczek pluszowy, a w full capie jak ziom :) Bajerancki :)

Miałam mieć randkę z żelazkiem (od kilku dni się zbieram), ale nie podołałam. Za to mogę się pochwalić, że wyszorowałam krzesełko do karmienia. Zdjęłam ceratę i szelki wszelakie, ceratę szczotą potraktowałam i wszystkie (chyba) pozostałości zup i innych posiłków wyszorowałam z obudowy i nóg. Masakra jak to dziecko brudzi :P A dziś pił zupę z kubeczka ;) Nalewałam mu rzadką i sobie pił (rozlewając 3/4 :P )

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #865250 przez Kiniaczek
U nas dzis też jedna drzemka od 12 do 14... probowalam go polożyć na drzemkę nr duo ale za chiny ludowe nie było szans... myślałam że padnie gagatek o 19 a tu zonk-20.45 :lol: Wczraj np zasnął o 16.45 obudził się 17,20 i o 21 juz ciął komarka... a jeszcze kilka dni temu chodził spac o 22... wiosenne przesilenie czy co? ale chyba dorośleje w końcu awans społeczny niebawem :lol: :blush: ;) ;)

Ja z żelazkiem całowałam się 3 dni temu.... oj długi to był pocałunek długi...a jaki męczący i irytujący :huh: :huh:

10 lata 8 miesiąc temu #865254 przez Suzi
Jak widać, net rulezzzz :lol: :lol: :lol: więc nieuchronnie prasowanie czeka przemiana......w kompost :P :P :P
A m mnie dzis wq.....zdenerwował mnie :P :silly: , wiec kazde siedzi przed swoim ekranikiem zamiast milej jakos ten nieoczekiwanie dluuuugi wieczor spędzić.....
No nie wq...zdenerwowaloby Was to, ze podczas kolacji najpierw SOBIE naklada, nawet nie proponujac żonie..? A goscie ( teść i chlopak corki )i dzieci patrzą...... :angry: :angry: :angry: :angry: czuje sie wtedy jak .....mebel..... :angry: :dry: :S
Jak byscie zareagowały....?

10 lata 8 miesiąc temu #865256 przez kaikai
Leos jaki slodziak :)
Hustawke mamy podobna, granatowo- biala.
A w czapeczce z daszkiem ma minke jak maly lobuziak ;)

Suzi piszesz rumianek? o kurka a nazwa taka powazna ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka