- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Agat, właśnie Leonkowi coś się poprzestawiało i wstaje ok 7, a zdarzyła się i 6
Kaikai, a probowałaś coś eliminować, może jakiś owoc. Leonek w chorobie wypijał słoik soku malinowego dzinnie tak wiem, że masakra, ale pił tylko to i cycki, to mu dawałam, żeby nie podupadł na wadze. teraz ma kilka krostek na policzkach i brzuszku, na bank od tych malin i tak dobrze, że tylko to po takich ilościach.
A miałam pisać, ta historia o tym jak Twoje córki prawie dom z dymem puściły - o ja piernicze, Siła Wyższa czuwała.
Linda, też miałam już wcześniej odpowiedzieć Pisałaś, że chcesz wprowadzić butle na noc, żeby Tosia lepiej spała. Ja też probowałam już cudów- kleiki, kaszki, mm, Leoś wcale nie spał lepiej. Potem pomyślałam, że to złym pomysł, jeśli chcę utrzymać laktację. Nocne karmienia ją stymulują, więc ich wyeliminowanie to jak strzelić sobie w kolano.
Azja, Agat, nie dziwię się, że napatrzeć się nie możecie na takie samodzielne poczynania chłopczyków. Ja też płaczę z radości, jak Leoś zdobywa nowe umiejętności, szczególnie te ruchowe, bo on wcześniej zawsze w tyle był, a teraz wstaje sam i chodzi przy meblach, może jeszcze nie śmiga, ale porusza się. Pamiętam, jak zaczął w końcu pełzać, to obdzwoniłam całą rodzinę
Kurde, nie wiem, czy zdążę Majówki poczytać i odpisać.....
Przyszła moja seria kryminałów i cały dzień czekałam na wieczór, żeby napocząć ucztę
I zostawiam Wam na dobranoc megaśną płytę Enjoy
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Zamówiliśmy w końcu rolete do Jaska pokoju, pastelowe niebieska, ale nie przeswitujaca, może akurat Jasiek nie będzie budził się z kurami, a przy okazji na noc będzie chodził później spac
Dave mówisz ze @ dalej nie ma
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Ja jutro lecę w końcu na tę cytologię, w poniedziałek miałam iść, ale przyszaleliśmy w weekend a powinno się chyba odczekać dzień przed badaniem.
Miałam prasować, ale wena mnie opuściła i wszystkie witki opadły.
Tyłek Adaśkowy się zagoił. Możliwe, że pieluchy 4 są za małe, bo przerzuciłam się na 4+ i lepiej jest. No zobaczymy czy nie będzie nawrotu. Będę musiała komuś opchnąć 2 paczki czwórek.
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
przestawiamy chyba się na jedną drzemkę prawie 2 godzinną
Miki łap buziaki 11x
Super ,że Adaś i Jasiek już tuptają , czekam na ten moment u nas
Dave no to 3mam kcuki
zrobiłam ten chleb co ma zmienić życie, oby zmienił na lepsze hehe
jutro będę degustować
ale mam bajzel w domu
to na tyle dziś , lecę ogarnąć i umyć się i spać
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Dzieki za kciuki, zobaczymy co z tego wyjdzie.
I pamietam o prezencie dla 3 latki. Jutro jakies propozycje dam
Dobranoc
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
creMoniu, dawaj dawaj przepisik na tę sałatkę z brokulami w marynacie, mniamniamniamniam , uwielbiam brokuły i marynaty, mniam mniamniamnaim
Szybkiewstawanie, uuuuuu, to nie dla mnie ,,pamietam jak corka byla taka szybkowstająca, to normalnie zlościlam sie wręcz o to na nią.... taka gupia matka , ale to bylo wieki temu, gupia bo niedorosla do roli
Niestety infekcja u Mikusia sie rozwija smarcze bidulek, tak mi go szkoda, tym bardziej ze wiem ze to przeze mnie a w zasadzie ode mnie
Kurcze tyle piszecie o tych badaniach i cytologiach.....mialam pójść na cyto po wakacjach......we wrześniu.....no i się zeszło.........ale musze sie w końcu zmobilizować!!
kaikai, mam świetną pediatrę -dermatolog, ale przyjmuje tylko prywatnie niestety, na Ursynowie, jesli bedziesz chciala to wyślę Ci namiary
azja, no padlam jak przeczytalam ze Jasiek chodzi jak mumia ze scooby doo
Ty mi nie pisz takich rzeczy bo ja mam niezwykle bujną wyobraźnie i sobie od razu wizualizuje co śmieszniejsze kawalki i sie zasmiewam........jak DZIK a rodzina dziwnie patrzy...
linda to Ty pytalas o prezenty dla 3latki? Bo juz nie pamietam , ehh, ten niemiec
No więc moje propozycje to :
- ciastolina Play Dough z zestawem kształtek i wyciskarek
- zestaw do robienia biżuterii ( takie koraliczki, sznureczki i inne pierduleczki ) oczywiscie taki prostszy, bo male dziewcze jeszcze
- oczywiście lalka Barbie
- jakies wypasieone kredki / flamastry/ farby
- jesli ma np domek z lego lub duplo i lubi sie tym bawic to dokupic do niego elementy ktorych nie ma
- gra w wyrywanie zębów krokodylowi....pamietam jaki ubaw z ta gra mialy moje dzieci, ciekawe czy jeszcze mozna kupić
- komplecik pelerynka i parasolka z tym samym motywem, np Myszka Minnie
To tyle, pewnie Dave wymysli cos bardziej na czasie
A tak w ogole to chyba pora juz gasić swiatelko, hę?
Dobraaaanoc
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Azja mój również chodzi jak mumia, choć ma ręce bardziej w górze niż przed sobą Czasami pięść zaciśnięta w górze jak lecący Superman Tylko mu pelerynę założyć
Ale jestem obolała od rana, do tego jakoś dziwnie mnie brzuch pobolewa :/ Ciekawe czy dam radę ruszyć dupsko na fitness wieczorem. Ajjj co ja o wieczorze myślę, to za 12 godzin Najpierw musze przeżyć dzień z moim terminatorem
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Zazdroszczę Wam tego chodzenia Adasiowego i Jasiowego u nas dalszy ciąg chodzenia przy wszystkim i samodzielnego stania ewentualnie kucania do tego ale przyjdzie i na Emisie pora. Za to jestem pod wrażeniem mojej gaduły ona cały czas gadaa od paru dni mówi a raczej krzyczy 'am' jak jest głodna . Wczoraj niania mi mówiła, że była z Emilka na placu zabaw i był tato z rocznym synkiem i nie mógł się nadziwić, że Emi już tyle gada i taka rozgarnięta jest- jestem z niej dumna
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Leoncjusz też zarządził pobudkę o 6, próbowałam udawać, że śpię, ale robił takie smutne, rozczarowane minki, że jako to jego mama nie ma ochoty się z nim bawić, że nie było wyjścia i musiałam wstać i ja. Teraz już pierwsza drzemka trwa i może w końcu wrzucę jakieś śniadanie "na ruszt".
Azja, chodzi jak mumia ze ScoobyDoo
Ilonka, Leoński też taki rozgadany, lekarz na bilansie był w szoku, że tak się do rozmowy garnie I "ham" u nas też oznacza jedzonko, a czasem i picie
U Agat i Azji "ka" oznacza kota, a u nas kwiatki - zawsze, jak Leonek atakuje kwiaty, to ja mówię "kwiatki - nie", i tak się nauczył, że sam teraz przy kwiatkach patrzy na mnie i mówi "ka"
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
u nas nocka ok, oczywiscie tradycyjnie do 6 chyba chłopaki wiosne poczuli ze tak wczesnie sie budza ale Jasiek stwierdził ze sie chyba nie wyspał i mamy obecnie drzemke, troche wczesnie, wiec dzis trzeba bedzie go jeszcze raz ululac na drzemke
Kaikai czekamy na zdjecie krostek Dawidka, moze u ktoregos dzieciaczka było podobnie
Magda mam nadzieje ze chlebek posmakuje
Suzi zdrówka dla Was, niech Mikuś sie nie daje infekcji
Agat mowisz ze Adaśko superman z reka w górze na fb widziałam ze Adaś to Magda Gessler, robi porządki w kuchni
Ilonka super ze Emisia taka gaduła
my jak wpadamy na plac zabaw to Jasiek wszystkich zaczepia krzyczac e e e nie bardzo to łądne no ale co zrobic, a na topie u nas jest cicia znaczy kotek, no i dalej uskutecznia gadanie po chinsku,
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na fb widziałam ze Adaś to Magda Gessler, robi porządki w kuchni
I PPD, Małgorzata-Adamson- Rozenek
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
u nas dziś dzień wcześnie rozpoczęty( po 7) i Tomeczek już musiał się zdrzemnąć , aktualnie śpiocha a ja mam chwilkę dla Was
Chlebek smaczny tylko trochę za słony mi wyszedł a robiłam wg przepisu, może powinnam zmniejszyć porcję soli, bo zazwyczaj mało jej używam
Trzeba się szybko ogarnąć, uszykować obiadek i skończyć prasowanie, które co dzień robię na raty
A u nas Tomeczek też dużo gada, mama tata, baba, i nie wiem to jak napisać takie khhhh, jakby chciał po francusku gadać
i jak jesteśmy przy schodach to już pamięta,że tam dziadkom robi się papa, i macha rączką z taką gracją jak arystokrata
no i paluszkiem(wskazującym) też pokazuje gdzie mam oko, gdzie jest światło
I bezpiecznie schodzi tyłem z kanapy w salonie, oczywiście pod czujnym mym lub kogoś innego okiem