BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 9 miesiąc temu #863612 przez Dave
kaikai - o kurka o picie mi przypomniałaś :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #863624 przez creatura
Dave, takie apdejciki to ja lubię, tak trzymać, a to, że @ ni ma to DZIKA radość :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Agat, właśnie Leonkowi coś się poprzestawiało i wstaje ok 7, a zdarzyła się i 6 :dry: :dry: :dry: :dry:

Kaikai, a probowałaś coś eliminować, może jakiś owoc. Leonek w chorobie wypijał słoik soku malinowego dzinnie :ohmy: :ohmy: :ohmy: tak wiem, że masakra, ale pił tylko to i cycki, to mu dawałam, żeby nie podupadł na wadze. teraz ma kilka krostek na policzkach i brzuszku, na bank od tych malin :angry: i tak dobrze, że tylko to po takich ilościach.
A miałam pisać, ta historia o tym jak Twoje córki prawie dom z dymem puściły - o ja piernicze, Siła Wyższa czuwała.

Linda, też miałam już wcześniej odpowiedzieć :blink: Pisałaś, że chcesz wprowadzić butle na noc, żeby Tosia lepiej spała. Ja też probowałam już cudów- kleiki, kaszki, mm, Leoś wcale nie spał lepiej. Potem pomyślałam, że to złym pomysł, jeśli chcę utrzymać laktację. Nocne karmienia ją stymulują, więc ich wyeliminowanie to jak strzelić sobie w kolano.

Azja, Agat, nie dziwię się, że napatrzeć się nie możecie na takie samodzielne poczynania chłopczyków. Ja też płaczę z radości, jak Leoś zdobywa nowe umiejętności, szczególnie te ruchowe, bo on wcześniej zawsze w tyle był, a teraz wstaje sam i chodzi przy meblach, może jeszcze nie śmiga, ale porusza się. Pamiętam, jak zaczął w końcu pełzać, to obdzwoniłam całą rodzinę :lol:

Kurde, nie wiem, czy zdążę Majówki poczytać i odpisać.....
Przyszła moja seria kryminałów i cały dzień czekałam na wieczór, żeby napocząć ucztę :lol: :lol: :lol: :lol:
I zostawiam Wam na dobranoc megaśną płytę :woohoo: Enjoy :side:

10 lata 9 miesiąc temu #863649 przez Azja
Creo Leos wstaje wcześniej bo szkoda mu dnia na spanie, może teleparycznie się zgadal z Jaskiem:)

Zamówiliśmy w końcu rolete do Jaska pokoju, pastelowe niebieska, ale nie przeswitujaca, może akurat Jasiek nie będzie budził się z kurami, a przy okazji na noc będzie chodził później spac :silly:

Dave mówisz ze @ dalej nie ma :silly:

10 lata 9 miesiąc temu #863653 przez agat
To trzymamy kciuki za to by @ już się nie pojawiła :)
Ja jutro lecę w końcu na tę cytologię, w poniedziałek miałam iść, ale przyszaleliśmy w weekend :silly: a powinno się chyba odczekać dzień przed badaniem.

Miałam prasować, ale wena mnie opuściła i wszystkie witki opadły.
Tyłek Adaśkowy się zagoił. Możliwe, że pieluchy 4 są za małe, bo przerzuciłam się na 4+ i lepiej jest. No zobaczymy czy nie będzie nawrotu. Będę musiała komuś opchnąć 2 paczki czwórek.

10 lata 9 miesiąc temu #863671 przez Magdalena9t
Hej :) :) u nas ładna pogoda,także spacerek zaliczony :blink:
przestawiamy chyba się na jedną drzemkę prawie 2 godzinną :)

Miki łap buziaki 11x :kiss:

Super ,że Adaś i Jasiek już tuptają :blink: , czekam na ten moment u nas ;)
Dave no to 3mam kcuki :kiss: :) :)

zrobiłam ten chleb co ma zmienić życie, oby zmienił na lepsze hehe :laugh: :laugh:
jutro będę degustować ;)

ale mam bajzel w domu :angry:
to na tyle dziś , lecę ogarnąć i umyć się i spać :)

10 lata 9 miesiąc temu #863675 przez Dave
Ja na szybkie dobranoc wpadam

Dzieki za kciuki, zobaczymy co z tego wyjdzie.

I pamietam o prezencie dla 3 latki. Jutro jakies propozycje dam

Dobranoc

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #863684 przez Suzi
Jestem.
creMoniu, dawaj dawaj przepisik na tę sałatkę z brokulami w marynacie, mniamniamniamniam :P , uwielbiam brokuły i marynaty, mniam mniamniamnaim :lol:
Szybkiewstawanie, uuuuuu, to nie dla mnie B) ,,pamietam jak corka byla taka szybkowstająca, to normalnie zlościlam sie wręcz o to na nią.... :cheer: taka gupia matka , ale to bylo wieki temu, gupia bo niedorosla do roli :P

Niestety infekcja u Mikusia sie rozwija :( :( :( smarcze bidulek, tak mi go szkoda, tym bardziej ze wiem ze to przeze mnie :angry: a w zasadzie ode mnie :dry:

Kurcze tyle piszecie o tych badaniach i cytologiach.....mialam pójść na cyto po wakacjach......we wrześniu.....no i się zeszło.........ale musze sie w końcu zmobilizować!!

kaikai, mam świetną pediatrę -dermatolog, ale przyjmuje tylko prywatnie niestety, na Ursynowie, jesli bedziesz chciala to wyślę Ci namiary

azja, no padlam jak przeczytalam ze Jasiek chodzi jak mumia ze scooby doo :lol: :lol: :silly:
Ty mi nie pisz takich rzeczy bo ja mam niezwykle bujną wyobraźnie i sobie od razu wizualizuje co śmieszniejsze kawalki i sie zasmiewam........jak DZIK :silly: :lol: :woohoo: :side: a rodzina dziwnie patrzy... :blink: :woohoo:

linda to Ty pytalas o prezenty dla 3latki? Bo juz nie pamietam :blush: , ehh, ten niemiec :angry:

No więc moje propozycje to :
- ciastolina Play Dough z zestawem kształtek i wyciskarek
- zestaw do robienia biżuterii ( takie koraliczki, sznureczki i inne pierduleczki ) oczywiscie taki prostszy, bo male dziewcze jeszcze
- oczywiście lalka Barbie :silly:
- jakies wypasieone kredki / flamastry/ farby
- jesli ma np domek z lego lub duplo i lubi sie tym bawic to dokupic do niego elementy ktorych nie ma
- gra w wyrywanie zębów krokodylowi....pamietam jaki ubaw z ta gra mialy moje dzieci, ciekawe czy jeszcze mozna kupić :side:
- komplecik pelerynka i parasolka z tym samym motywem, np Myszka Minnie

To tyle, pewnie Dave wymysli cos bardziej na czasie :woohoo:

A tak w ogole to chyba pora juz gasić swiatelko, hę?
Dobraaaanoc :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #863736 przez agat
Bry :) Adamson zarządził pobudkę o 6.20, nie dał się przekabacić butlą, wypił i był gotowy do zabawy :P

Azja mój również chodzi jak mumia, choć ma ręce bardziej w górze niż przed sobą ;) Czasami pięść zaciśnięta w górze jak lecący Superman :P Tylko mu pelerynę założyć :)

Ale jestem obolała od rana, do tego jakoś dziwnie mnie brzuch pobolewa :/ Ciekawe czy dam radę ruszyć dupsko na fitness wieczorem. Ajjj co ja o wieczorze myślę, to za 12 godzin :P Najpierw musze przeżyć dzień z moim terminatorem :P

10 lata 8 miesiąc temu #863743 przez ilonah
Hello
Zazdroszczę Wam tego chodzenia Adasiowego i Jasiowego :lol: u nas dalszy ciąg chodzenia przy wszystkim i samodzielnego stania ewentualnie kucania do tego ale przyjdzie i na Emisie pora. Za to jestem pod wrażeniem mojej gaduły ona cały czas gadaa od paru dni mówi a raczej krzyczy 'am' jak jest głodna . Wczoraj niania mi mówiła, że była z Emilka na placu zabaw i był tato z rocznym synkiem i nie mógł się nadziwić, że Emi już tyle gada i taka rozgarnięta jest- jestem z niej dumna :kiss: :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #863784 przez creatura
Dzień dobry :side:

Leoncjusz też zarządził pobudkę o 6, próbowałam udawać, że śpię, ale robił takie smutne, rozczarowane minki, że jako to jego mama nie ma ochoty się z nim bawić, że nie było wyjścia i musiałam wstać i ja. Teraz już pierwsza drzemka trwa i może w końcu wrzucę jakieś śniadanie "na ruszt".

Azja, chodzi jak mumia ze ScoobyDoo :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Ilonka, Leoński też taki rozgadany, lekarz na bilansie był w szoku, że tak się do rozmowy garnie :blink: :blink: I "ham" u nas też oznacza jedzonko, a czasem i picie :silly:
U Agat i Azji "ka" oznacza kota, a u nas kwiatki - zawsze, jak Leonek atakuje kwiaty, to ja mówię "kwiatki - nie", i tak się nauczył, że sam teraz przy kwiatkach patrzy na mnie i mówi "ka" :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #863787 przez Azja
witam

u nas nocka ok, oczywiscie tradycyjnie do 6 :P chyba chłopaki wiosne poczuli ze tak wczesnie sie budza :silly: ale Jasiek stwierdził ze sie chyba nie wyspał i mamy obecnie drzemke, troche wczesnie, wiec dzis trzeba bedzie go jeszcze raz ululac na drzemke :)

Kaikai czekamy na zdjecie krostek Dawidka, moze u ktoregos dzieciaczka było podobnie ;)

Magda mam nadzieje ze chlebek posmakuje :)

Suzi zdrówka dla Was, niech Mikuś sie nie daje infekcji ;)

Agat mowisz ze Adaśko superman z reka w górze :) na fb widziałam ze Adaś to Magda Gessler, robi porządki w kuchni :P

Ilonka super ze Emisia taka gaduła :)
my jak wpadamy na plac zabaw to Jasiek wszystkich zaczepia krzyczac e e e nie bardzo to łądne no ale co zrobic, a na topie u nas jest cicia znaczy kotek, no i dalej uskutecznia gadanie po chinsku, :silly:

10 lata 8 miesiąc temu #863792 przez agat
Adaś jak Jasiek skupia się na przemierzaniu świata na dwóch nogach, bo mowę zaniedbał. Jest 'ka' na kota, jest 'mama', 'tata'/'dada', kilka innych 'słów' i oczywiście wszechobecne eeeeee :P Podobnie jak Jasiek, gdzie z nim nie wejdę, do sklepu czy gdziekolwiek do ludzi to słychać eeeee na cały głos :P

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863802 przez creatura

10 lata 8 miesiąc temu #863803 przez creatura
Azja napisał:

na fb widziałam ze Adaś to Magda Gessler, robi porządki w kuchni :P

I PPD, Małgorzata-Adamson- Rozenek :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #863805 przez Magdalena9t
Hej :)
u nas dziś dzień wcześnie rozpoczęty( po 7) i Tomeczek już musiał się zdrzemnąć , aktualnie śpiocha a ja mam chwilkę dla Was :)

Chlebek smaczny tylko trochę za słony mi wyszedł a robiłam wg przepisu, może powinnam zmniejszyć porcję soli, bo zazwyczaj mało jej używam :blink:

Trzeba się szybko ogarnąć, uszykować obiadek i skończyć prasowanie, które co dzień robię na raty :P

A u nas Tomeczek też dużo gada, :) mama tata, baba, i nie wiem to jak napisać takie khhhh, jakby chciał po francusku gadać :lol: :silly:
i jak jesteśmy przy schodach to już pamięta,że tam dziadkom robi się papa, i macha rączką z taką gracją jak arystokrata :laugh: :laugh:
no i paluszkiem(wskazującym) też pokazuje gdzie mam oko, gdzie jest światło ;)
I bezpiecznie schodzi tyłem z kanapy w salonie, oczywiście pod czujnym mym lub kogoś innego okiem ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka