BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 9 miesiąc temu #863107 przez agat
Adaś oddelegowany na drzemkę, mam czas na kawę. Młody dziś ma na obiad szpinakową lub barszczyk, jeszcze nie zdecydowałam (mam zawekowane w słoiczkach).

Coś miałam rzec, ale zapomniałam...

Kurde chyba polubię się z panią Chodakowską, bo jak wczoraj stanęłam na wadze u rodziców to mało nie zeszłam :/ Nawet przyrostem mięśni po treningach nie da się tego nazwać :/ Chyba, że jest to reakcja obronna organizmu na odstawienie słodyczy :P :P :P 2 razy w tyg fitness i dwa razy Chodak i może coś z tego dupska zejdzie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #863110 przez Dave
Creo - tak więc @ brak :silly:

Agat - może to takie chwilowe. Możę organizm wody nazbierał? Aczkolwiek na ruch namawiam :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 9 miesiąc temu #863363 przez linda
Cześć

Najlepsze życzonka i buziaki dla Mikusia!!!

Noc u nas dziś była fatalna :( Tosia budziła się co chwilkę, w końcu tak sie rozpłakała bidulka,czopek nie pomógł-obstawiałam ząbki.Myślę że to może brzuszek bolał.Przerwę w spaniu mieliśmy wszyscy z 2h a ranna pobudka i tak po 5 zaliczona.Później troszkę odespałyśmy.
Robiłam wczoraj te placuszki jaglane z przepisu,który podałyście,wyszły pyszne!! Dałam troszkę Tosi i to chyba niestety one były sprawcą tej nieprzespanej nocy :( Jednak były smażone,chyba za wcześnie na takie jedzonko u nas.

Dave mam prośbę do Ciebie-idziemy na urodzinki do córeczki znajomych i mam problem z prezentem. mała ma 3 latka,podobnie jak Twoja córeczka :) doradź coś proszę.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #863387 przez Suzi
hej :)
Witamsię popołudniowo :)
No i nistety moj 11miesięczniak rozpocząl smarking :( :( :( , tom mu prezent na miesiecznice sprawila :angry: :angry: :angry:
Jako ze kaszel mnie poniewierał, malż litościwie zaproponował spanie osobno, czyli ja w pokoju obok a on z Misiem.....no tak , ale Misio mial zdecydowanie inne zdanie na ten temat, więc urzadził nocną awanturke ze mamy nie ma w nocy w sypialni, wiec mnie obudzono w srodku nocy no i utulilam w minutę awanturnika, az tata byl zazdrosny :silly: , no ale z samotnie PRZESPANEJ nocy zostaly nici.... :dry:
Ale to pewnie zadna tam tęsknota za mamą tylko infekcja sie rozkreca, bo zazwyczaj Misio sypia jak aniol :)

A, no i Misio bardzo dziękuje cioteczkom za pamięć i caluski :kiss: :kiss: :kiss:

creMoniu, Ty trollu :silly: :silly: :silly: :lol: , chociaz moze powinno być -Ty dziku! To jedno z Twoich ulubionych określeń,a ze dziki pewnie tez nie zażywaja prysznica przed snem,,to by pasowało...... :lol: :side:

Dave, no to czekamy..... :woohoo:

linda, pytalaś o bezmlecznośc Mikusia....no cóż, to bylo aż nadto widoczne na jego skórce, ale restrykcyjna dieta zażegnala wszystkie wypryski, palmy i liszaje, niestety, jego dieta jest dość uboga, być moze ja jestem zbyt ostrożna, ale do roczku dociągniemy, potem bedziemy eksperymentować. Starszy syn wyrosł z alergii okolo 3 rż...bez problemow poszedł do przedszkola gdzie jadl juz wszystko bez konsekwencji, więc poczekamy i z Misiem, z glodu nie umrze, a nawrotu tej biednej skory bym nie chciala :dry:
Ostatnio na spacerze widzialam dziecko dosłownie"zorane"na buzi, krwawe strupki, czerwone plamy, jakieś jakby liszaje, no widok straszny :cheer: , biedak....miał moze z 10 miesięcy....wyglądał strasznie :(
Mikuś nigdy takich zmian nie miał....na szczęscie!
Co do mleka, Miki pije Humanę SL, to jest mlekozasrepczy preparat na bazie soi. Statszy tez to pijał i wszystko bylo w porządku, na szczesice nie uczulili sie na soje, choć to podobno nierzadkie....na szczęscie udalo sie tego uniknąć, jak rowniez Nutramigenu czy Bebilonu Pepti, ktore są przeohydne w smaku :P

Agat,,piszesz ze malo nie zeszlas na tej wadze, a mnie sie zdaje ze wlasnie zeszlas i to szybciutko :silly: :silly:
Oj, jak ja znam to uczucie :( , łączę sie w bólu.....
Co do klocuszkow, to Mikuś poprzestaje na rzucaniu nimi po okolicy i robi to z zapalem fonym lepszej sprawy :silly: o dopasowywaniu do odpowiedniej dziurki jeszcze w jego wykonaniu nie ma mowy, jakiś malo rozgarnięty ten moj Misio :silly:
Aleeee, chetnie patrzy jak my to robimy, więc jest jakś nadzieja :woohoo: :lol: :blink:

ilonka, no Ty to mnie porami wstawania nie stresuj, bo z pewnoscia nie jest to pora na wstawanie dla mnie :silly:

10 lata 9 miesiąc temu #863433 przez Azja
kurde piszecie o cwieczeniach i ja musze sie zabrac, bo schudłam 3,5 kg, ale skóra taki flak ze szok musze to ujedrnic :P

pospacerowalismy z Misiem prawie 3 godziny, nawet nad Wisłę doszlismy, ale wiało jak cholerka wiec szybko uciekalismy, kawałek tylko sie bulwarem przeszlismy, bylismy na placu zabaw, no i przy okazji zrobilismy zakupy :) Jasiek tak ostatnio grzecznie w wozku siedzi ze spacerki to przyjemnośc :)

jeszcze z 30 minut i szykujemy sie do kąpieli bo Jasiek zaczyna marudzic, a ostatnio ma tylko jedna drzemke, wiec szybko idzie spac :)

dobra uciekam bo mnie wzywa :silly:

10 lata 9 miesiąc temu #863447 przez Suzi
Boszszsz Azja........do kapieli :cheer: :cheer: :cheer: :S , my tez sie szykujemy, ale do drzemki nr2 :side: :side: :side:

10 lata 9 miesiąc temu #863449 przez agat
O matko, Jasiek za pół godz idzie się kąpać i spać, a Adaś za parę minut dopiero drzemkę skończy :P

10 lata 9 miesiąc temu #863453 przez creatura
Suzi, hahahaaa :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: No lubię sobie porównać rzeczy ekstremalne do dzika, a mój syn ma przezwisko Dzik-Leo-Nik, jak zaczyna ......dziczeć :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

U nas dziś była tylko jedna drzemka, za godzinę dam kaszę na kolację, kąpiel i spanko - I hope :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #863459 przez Suzi
O, następny szybkospiący.....
To sie nazywa kopanie leżącego..... :silly:

10 lata 9 miesiąc temu #863497 przez creatura
But the Szybkośpiący implicates Szybkowstający :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #863499 przez agat
Leo chyba i do szybkowstajacych nie należy ;)

Kurcze nie mogę się popatrzeć na tego mojego łazika :) Drepcze sobie po całym domu z nóżki na nóżke kręcąc dupcią jak kaczuszka :) So sweet :* Chłopczyk mój kochany :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #863514 przez Azja
Misio usnał przed 18, bo przyszła jeszcze babcia i musiał się Jasiek nowymi umiejętnościami pochwalić

Agat ja też się nie mogę napatrzeć na Jaska jak zasuwa a jak sobie pomyślę ze tak nie dawno sie Urodził to już w ogóle tak szybko nam dzieciaczki rosna
Dobra spadam Narazie lecimy do sklepu póki babcia jest i przypilnuje śpiącego Gagatka

10 lata 9 miesiąc temu #863521 przez Azja
Jeszcze chciałam napisać ze Młody chodzi jak te mumie ze scoobY doo ręce dla równowagi przed soba :P

10 lata 9 miesiąc temu #863581 przez Dave
Witam

Ale szybkościowo chłopaki dziś pozasypiali. MOja szkraby o 19.30 też już spały :)

Suzi - zdróweczka dla Mikula i dla Ciebie również. Brońcie się i nie dajcie tych zarazom.

Ja zabrałam się do ćwiczeń ale skapitulowałam. Poddałam się, czasem to nie ma bata, jak nie pójdzie to nie pójdzie.

Creo- @ nadal brak :silly:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 9 miesiąc temu #863607 przez kaikai
Azja, wlasnie niby duzo tych krostek nie ma ale to takie dziwne, bo w takich jakby kilku plamkach sa takie sukpiska malutkich krosteczek jakby pecherzyki. Sa one blade i malo widoczne na pierwszy rzut oka, dlatego ten lekarz olal to, tak mysle. W dotyku to jest takie chropowate. Jutro jak bedzie Dawid mial drzemke to sprobuje fotke zrobic, jak sie uda.

Ja wczoraj cwiczylam Chodaka kiler i dzis jak kaczka chodzilam .

W ogole mam tyle spraw na glowie ze ciezko i czasu brak mi odpisywac tu na forum :(
Dzis bylam u mamy i przy okazji w Urzedzie dzialalnosc zawiesic bo ide na wychowawczy, na razie do wrzesnia, a pozniej zobaczymy.
Szkoda ze nie bede mogla dorobic sobie :( no i wczoraj P chcial pita rozliczyc i Dzieci odliczyc tz ulge, ale cos przeczytalismy ze jak przekracza sie pewna sume zarobkow rocznie to nie mozna :( a ja na ryczalcie to tez nie moge. Jeszcze musze jechac do skarbowki i dowiem sie dokladnie jak to jest.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka