BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 9 miesiąc temu #862059 przez monia89
Wiecie, że dzieciątko koleżanki, której poród "relacjonowałam" w nocy ma problem ze stópkami, tzn szpotawe stopy (stópki wygięte do środka). Wada jak najbardziej do opanowania i nie powinna w przyszłości mieć żadnych konsekwencji (tata maluszka miał coś podobnego a teraz gra w piłkę), ale niemowlaczek będzie musiał mieć przez jakiś czas nóżki w gipsie :( Biedactwo.

O matko oby ta wada była "lekka" bo inaczej gipsy nie pomogą... Trzymam kciuki za nich <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #862062 przez Azja
Suzi zdrówka dla Ciebie, no i zeby Mikuś nic nie złapał :S
drzemka przed 20 powiadasz, ulalala :huh:

Agat trzymam kciuki za maleństwo zeby wszystko było dobrze

ale leje, mam nadzieje ze w nocy sie wypada, a w dzien bedzie przynajmniej tak ładnie jak dzis :S

kurde czego ja jeszcze nie spie, spadam tylko ze M tak chrapie, ze nie wiem co z tego bedzie

dobranoc :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #862063 przez Dave
Skad ja znam chowanie kosza, szczoty cz innych dziwnych a jakze interesujacych rzeczy. Wszelkie kable, gniazdka I pokretla od pieca. Dzis to normalnie po lapkach psztyczki dawalam a mlody w smiech I dalej kreci.

Kurka trzymam kciuki za malendstwo.

Mateo juz pare razy wymagal interwencji-smok I lyczki wody. Dalej sie wierci. Pieknie sie zapowiada nocka.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 9 miesiąc temu #862065 przez linda
Witam wieczorową porą :)

Azja Jasiek śliczny,takie wielkie,cudne oczyska ma :kiss: i kurtawka w roboty superowa! fajne te placuszki,może jutro machne na obiadek ;)

Kaikai ja miałam raz biedronkowe Dady Pants.Wrażenia całkiem pozytywne,dużo prostsze w użyciu :blink: bo u nas też kosmos z przebieraniem pieluchy no i napewno przydatne przy nauce nocnikowania.Ale cena wyższa znacznie,nie pamiętam dokładnie ale chyba jakoś złotówka za sztukę wychodziła. Uczycie już dzieciaczki korzystania z nocniczków??

Co do Danonków- natknęłam się niedawno na to www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Artic...6e-9d55-568e1764a537
Ja póki co nie podaję wogóle jogurtów czy serków,bo podejrzewam u Tosi skazę białkową. W piątek mamy wizytę u dermatologa,zobaczymy co powie.

Widzę,że nie tylko ja jakaś taka niewyraźna i senna.to ewidentnie przesilenie.

10 lata 9 miesiąc temu #862069 przez Suzi
hej
Jestem....ale ledwo żyję od tego kataru :P martwię sie o Mikusia, strasznie nie chcialabym go zarazić :( :( :(

Azja ilekroc Misio udaje sie NA DRZEMKĘ w okolicach 17-18 ( czyli codziennie :silly: ) to myślę o Jasinku, uwierz mi, ZAWSZE o Nimmyślę w tej sytuacji....ale......o 5-6 rano jesli AKURAT nie śpię to też myślę :silly:
Przepis na placuszki zapisany,,tyle ze Miki nie moze nic z mlekiem :dry: .....no ale inni mogą :side: miki znowu jedynie popatrzy, biduś :dry:

Dave, a czy TO było by bardzo żle?......
Kurcze, żebym ja byla mlodsza.........Mikuś na 100wę mialby jesxze rodzenstwo, ale w mojej sytuacji....ehhhh , Ty natomiast mlódka jesteś, w razie czego dasz radę i jeszxze bedziesz zadowolona, GWARANTUJĘ Ci :dry: :dry:
Ale skoro nie bardzo Ci sie iśmiecha, to obstawiamy ......przesilenie wiosenne :silly:

creMoniu, BEZ tłuszczu smażylaś te chodakowskie placuszki??? Nie poprzypalaly się?
Ja tez mam starą zmywarke Boscha, aktualnie na działce, do domu kupilismy nową-elektroluxa, bo reklamowana byla jako mega cicha- i o dziwo reklama nie klamala-JEST supercicha :lol: :lol: , jestem z niej zadowolona na rowni z Boschem vel Siemensem, lodowke mamy Siemensa, tez jest ok, tylko ta pralka Candy to TOTALNA PORACHA :P :angry:

Agat, u nas dokladnie to samo w lazience co rano sie dzieje :woohoo: , szczotka do wc i kosz windowane są w gorę :silly: bo inaczej dochodzi do gorszących scen :P

linda, fajnie ze znalazlas cos o tych nieszczęsnych danonkach, narazie niech to wystarczy a jak ja znajde to moje to dorzucę
Miki też bezmleczny :huh:

kaikai, dobrze ze nie ospa ....anipólpasiec, ale czy takie maluszki w ogole chorują na pólpasiec??? :cheer:

No i Mikuś uspił tatusia, nie będe Wam pisać o ktorej zeby nie wprowadzac zgorszenia.... :S ja jestem zdechla i zastanawiam sie gdzie dzis spać i czy to w ogole ma jakiś ochronny sens, w koncu i tak całe dnie spedzam z Misiem więc czy będe z nim w pokoju czy nie , nie mam chyba większego znaczenia, tyle ze smarczę, qrka :P :angry:

Dobra, Agat, gaszę.....JA :silly:
Dobraaaaaanoc

10 lata 9 miesiąc temu #862075 przez Dave
A ja dalej tu;-) Mati mial pobudka na milk, jakos tak dziwnie szybko...

Kurde nie wiem dlaczego to tak odebralyscie.

Jestem sestresowana, ale zawsze moim idealnym modelem dodzinki bylo 2+3. Tylko moze mnie to jakos tak wystraszylo.
Teraz juz emocje troche opadly. Co ma byc to bedzie, generalnie a glowie juz mam rozne obazki z 3 dzieci.
Stdzele jutro testa I sie zobaczy.

Trzymajcie kciuki ;-)

P.s. to ja gasze a nawet zapalam swiatelko dnia nastepnego:-)

10 lata 9 miesiąc temu #862086 przez Dave
Dzien dobry

10 lata 9 miesiąc temu #862092 przez Azja
Witam

My pospalismy do 6, wypił Jasiek mleczko i uskuteczniamy zabawy. Suzi z Mikim pewnie dopiero się na drugi bok przekrecaja

Suzi w tych plackach nie ma mleka. Serek jest ale chyba do polania

Dobra koncze Narazie bo zaraz młody zameczy kota

10 lata 9 miesiąc temu #862106 przez KarinaM
Monia89 mam kolegę którego syn miał właśnie takie stopy. U nas lekarze stwierdzili że nie będzie chodził i nie dawali mu szans. Trafili do W-wy i tam mieli rehabilitacje przez około 4 lat. Jeździli tam na dwa tygodnie i wracali na tydzień do domu i znowu. Dzisiaj dzieciak chodzi normalnie i nie widać po Nim że coś było nie tak. Najważniejsze żeby trafili do dobrego lekarza.

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu #862157 przez monia89
Hej.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

u nas nocka koszmarna! Niech już przyjdzie w pełni wiosna !
ja padam na ryjek

10 lata 9 miesiąc temu #862165 przez monia89
kurcze muszę zorganizować Tosikowi urodzinki i nie wiem od czego zacząć...... czasu coraz mniej ja w Gliwicach a jestem w czarnej d.... Nawet nie wybraliśmy tematu przewodniego :(
no i nie wiemy co mu kupić mamy 2 zabawki i nie wiemy :/

Pomóżcie! Co Wy robicie podpowiedzcie.

10 lata 9 miesiąc temu #862185 przez KarinaM
Monia89 u nas w szpitalu też proponowali im amputację ale oni nie zgodzili się i pojechali do W-wy do Instytutu Matki i Dziecka. Pamiętam jak mąż zaczął pracować z tym chłopakiem i co miał wyjazd do W-wy to ich odbierał lub zawozil bo ona ma prawko ale na takie trasy bała się jeździć sama. Zresztą jeździła tam z dwójką dzieci bo drugą mieli dziewczynkę i miała kręgosłup w literę S więc też była rehabilitowana.

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu #862211 przez creatura
Eloł :)

Dave, ja absolutnie nie odebrałam tego, w sensie, że nie chcesz i że prawie tragedia. Wiem, że wcześniej pisałaś, że idealnie było by mieć trójeczkę :blink: Kwestia tego, czy Ty chcialaś już teraz, czy "za chwilę", bo nic nie wspominałaś o wznowieniu starań :side:

Suzi, a co małż na to, żeby Miqsiowi sprawić rodzeństwo? :silly:

Monia, ja też nie mam pomysłu na temat przewodni, nie wiem czy jakowyś będzie. Może tylko dekoracja stołu w kolorze blue, pojęcia nie mam. Podoba mi się pomysł Lindy na garden party.
Kurde, biedne maleństwo. Ze mną na sali była dziewczynka z lekko szpotawą stopką i lekarze orzekli, że rehabilitacja wystarczy, bo to skutek złego ułożenia nóżki w brzuszku.
Monia, pisałaś kiedyś, że znalazłaś jakąś babkę na fb, ktora szyje ubranka - podlinkuj, proszę :blink:

Karina, to jest masakra, że lekarze proponują amputację, kiedy wiadomo, że gdzieś na świecie, ba, nawet w Polsce, kto inny potrafi pomóc dziecku. Wasi znajomi na pewno swoje przeszli, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.

Linda, dzięki za info o Danonkach. One mi się nigdy nie jawiły, jako idealny produkt dla dzieci, bardziej ja sama podjadłabym zamiast slodyczy :blink: Czyli Activię mogę spokojnie konsumować, bo o konkretny produkt chodziło, a nie o całą firmę Danone?

Suzi, smażyłam na patelni teflonowej, dosłownie chwilkę. Robi się taką brązowa "skórka', ale nie jest to przypalone. To smażenie jest na zasadzie - oby się jajko ścięło, a blendowanie napowietrza ciasto i stąd wystarczy pomiędzy 30s-1min na każdej stronie, połowa mocy palnika (u mnie skala 1-9, smażyłam na 5)
Tak to wychodzi: (źródło:http://zjemto.blox.pl/2014/01/Bananowy-omlet-Ewy-Chodakowskiej.html)

10 lata 9 miesiąc temu #862224 przez monia89
Creo! proszę o przesłanie w paczce kurierem tych naleśników!!! :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mam od niej spodnie w pepitę czapę i komin oraz szare spodnie buggy :) teraz zbieram się do kolejnego zamówienia :)

My robimy imprezkę 12.04 więc nie wiem czy garden party wypali. Po za tym przy 3 maluchów nie bardzo...

10 lata 9 miesiąc temu #862228 przez Azja
Creo nierozwalił Ci sie placek przy przekrecaniu?? bo ja miałam problem :/ albo wychodza moje zdolności kulinarne :P

ululałam Gagatka na drzemke, juz sam nie wiedział za co sie zabrac, usnał przy mleczku, bo inaczej nie szło i wszystko dookoła go rozpraszało :S

ja tez jeszcze nei wiem co na roczek Jaska zrobimy, ale raczej bedzie bez "wielkiej pompy" obiadek, jakies sałatki i ciasto, obowiązkowo torcik, jakies baoniki i tyle, kurde a moze jestem wyrodna matka, ze tylko tak "zwykle" u nas bedzie ??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka