BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 9 miesiąc temu #862235 przez agat
Hej ;) Dziwny dzień się zapowiada. Adaś wstał o 6, potowarzyszył tatusiowi w szykowaniu się do pracy po czym wrócił przed 8 do mnie i przytulany usnął i pospał do 9.30. I teraz nie wiem co on zamierza, bo z drzemki o 11 na pewno nici :P Chodzi zbój jeden sam cały czas, wygląda jak pijaczek :P

Co do tego synka koleżanki to lekarze mówią, że jak najbardziej wada do "wyprostowania" - gips, szyny i rehabilitacja powinny wystarczyć.

Jeśli chodzi o roczek to Adasiowy będzie w Niedzielę Wielkanocną, także połączenie króliczków, pisanek i balonów :P Raczej nie będziemy nic urodzinowego robić, jedzonko świąteczne, do tego tort i tyle. Kinder party nie zamierzam robic.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #862254 przez Olga60
creatura które tesco odwiedziłaś, pl.teatralny czy ozimska???

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #862261 przez Azja
Creo to moj chleb nie wiem czy cos sie dopatrzysz na tych zdjeciach ??

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #862269 przez creatura
Olga, na Ozimskiej.

Azja, ha, bo ja te placki nakładałam łyżką :blink: :silly: i wyszły mi małe okrągłe, które można sobie w piramidkę ułożyć - jak na filmach :blink: :blink: :blink: :blink: Spróbuje zrobić jeden, ale patelnia to musi być dość mała, nie taka typowa naleśnikowa.
Tak, Twój chlebek zdecydowanie lepszy, zrobię w tym tyg i będę ściśle przestrzegac tego czasu przed włożeniem do piekarnika, bo przedtem z godziny zrobiły sie chyba 3 :S :S :S :S Twój taki chrupiący, ziarenkowy :woohoo: :woohoo: Modyfikowałaś??? Z jednej porcji wyszły Ci 2 keksówki?

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #862278 przez Azja
zamaist migdałów daje dynie i czasem zamiast płatków owsianych daje jaglane, albo poł na poł i najczesciej trzymam godzine przed pieczeniem :) i robie z olejem kokosowym :)

włąsnie te placki tez musze zrobic takie mniejsze, bo inaczej nie umiem ich przekrecic, w smaku sa pycha :)

10 lata 9 miesiąc temu #862350 przez linda
Dzien Dobry:)

Straszne co tu piszecie o tych biednych dzieciaczkach i "propozycjach" lekarzy :( ehh Polska..
Mam nadzieję że u tego maluszka wszystko dobrze się skończy.

Dave czy Ty wogóle sypiasz ;) ??niezły cyborg z Ciebie-podziwiam!Świetnie dajesz sobie radę z dwójeczką to i z trójeczką małych szkrabków dasz!3mam kciuki! :)

Suzi Mikuś ma nietolerancję mleczną stwierdzoną?jak to się u Was objawiało?jakie mleczko pije?i kiedy będziecie próbowali wprowadzać jakiś nabiał?

Creo o Activii nic mi nie wiadomo ;) na ten artykuł jakoś przypadkiem trafiłam i te dwie łyżeczki cukru w jednym kubeczku trochę mnie zaszokowały :cheer:

A Chodakowskie placuszki też robiłam i polecam pycha!! super na śniadanko-bardzo sycące.Jeden duży placek- bez tłuszczu,na dużej patelni ale pod przykryciem,bez odwracania-fajnie wyrósł:)

Monia świetne te ubranka,takie dizajnerskie :lol:
My nasze urodzinki będziemy robić u teściowej w razie jak pogoda nie dopisze to pewnie pozostanie taras,dzieciaczków też będzie min.3,ale mam nadzieję że jakoś to ogarniemy ;)
Ja na razie zakupiłam tylko serwetki różowe w białe kropeczki :lol: ale nie będę za bardzo szaleć.

10 lata 9 miesiąc temu #862404 przez Dave
No to jestem. Testa zakupiłam, ukradkiem siknęłma i ......................................................................................................................

Albo żeście za słabo kciuki trzymały albo wiatropylna jednak nie jestem :( :( :( :( :( :( :(
Jedna kreska w oczy mnie ebnęła.

Czyli rozwodu z chłopem nie będzie, na zawał też nie padnie, ale wiecie jakoś mi tak meeeeega smutno :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Ach idę se z nadzieją jeszcze luknąć na testa, ale na takiego to ja nie przyzwyczajnona patrzeć i mi się nie podoba :(

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 9 miesiąc temu #862421 przez ilonah
Dzień dobry

Ale mi smaka narobiłyście tym omletem Chodakowskiej, muszę i ja go zrobić :silly:
Mam nadzieję, że u tego maluszka skończy się wszystko dobrze z tymi nóżkami, kciuki za nich trzymam.
Dziś w nocy Emi coś się wierciła i połowę nocy z nami w łóżku przespała ze smokiem w buzi co w nocy jej się nie zdarza. Gorzej z nami bo pomimo, że mamy duże łóżko to jak Emilka śpi w poprzek to robi się ciut niewygodnie.
Ale mam ochote na słodkie- a w poście nie jem słodyczy, zrobie sobie tylko wyjątek na urodziny Emiśki- już nie mogę się doczekać :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #862457 przez Magdalena9t
Hej :)
Mój Tomek chyba chce odebrać Mikusiowi tytuł księcia ciemności, wczoraj poszedł spać po 23 :cheer: :ohmy:

coś nie ma humoru, chyba zęby mu dokuczają bo smoczek nie pomaga,muszę nowy kupić bo już ten co ma to taki pogryziony :dry:

Świetnie przepisy podajecie, trzeba będzie wypróbować ;)

Zakupiliśmy z mężem pralkę Beko podobny model co ma Creo ;) zobaczymy jak będzie się sprawować, mam nadzieję,że wytrzyma dłużej niż gwarancja :silly: Zastanawiałam się nad Electroluksem, ale jakoś ta Beko mnie oczarowała :)

No też nie mam pomysłu na motyw urodzinek, w kwietniu jeszcze niepewna pogoda na kinder party;p My robimy podwójne mąż i syn ,mąż życzy sobie tort bezowy (łasuch jeden) z tym nie będzie problemu a dla Tomeczka chciałabym sama upiec z biszkoptem :)

My nie obchodzimy świąt, także żadnych jajów i królików nie będzie :silly:

Policzę zaraz moich gości i chyba zabiorę się za tworzenie zaproszeń :blink:

Dave nie martw się, ;) widocznie macie jeszcze czas na 3 pociechę :blink: :)

Agat u mnie dokładnie taki sam widok w kuchni, tylko ja mam brzydsze meble :P

Ta polska służba zdrowia ech. :( oby z maluszkiem było wszystko w porząsiu :) ;)

10 lata 9 miesiąc temu #862473 przez agat
O żadnej amputacji na pewno mowy nie było. Zrobili już odlew jednej nóżki, bo ona będzie w szynie+rehabilitacja+ zabieg po roczku (nacięcie Achillesa). Druga nóżka w lepszym stanie, sama rehabilitacja wystarczy. Koleżanka na razie w średniej formie psychicznej, bo te problemy plus typowy zjazd hormonów po porodzie = płacz co chwilę. No ale sama sobie tłumaczy, że to nic strasznego, są o wiele gorsze wady. Niedługo się weźmie w garść i na pewno inaczej spojrzy na wszystko :)

Adaś zjadł zupę i poszedł spać. Kolejnej drzemki już dziś chyba nie będzie. Nie lubię takich pokręconych dni. I ta pogoda dupna jakaś :/

10 lata 9 miesiąc temu #862475 przez creatura
Dave, ja kciuków nie puszczam póki @ nie ma :P A Ty chyba jeszcze za krótko na staraczkach siedzisz, że się tak szybko zniechęciłaś. Przecież to na porządku dziennym tam, że szybko robiony test nie wychodzi. Z porannego moczu siknęłaś????

10 lata 9 miesiąc temu #862481 przez monia89
agat napisał:

O żadnej amputacji na pewno mowy nie było. Zrobili już odlew jednej nóżki, bo ona będzie w szynie+rehabilitacja+ zabieg po roczku (nacięcie Achillesa). Druga nóżka w lepszym stanie, sama rehabilitacja wystarczy. Koleżanka na razie w średniej formie psychicznej, bo te problemy plus typowy zjazd hormonów po porodzie = płacz co chwilę. No ale sama sobie tłumaczy, że to nic strasznego, są o wiele gorsze wady. Niedługo się weźmie w garść i na pewno inaczej spojrzy na wszystko :)

Jak jej ciężko i źle to jak ma ochote niech napisze do mnie :)

10 lata 9 miesiąc temu #862609 przez Dave
Creo - no ja na stareczkach to weteranka jestem, a takie błędy popełniam.
Nie dość że siknęłam nie z rańca to jeszcze na test pink, co ponoć spsute bywają :silly:

A tak serio, to wiecie z mężem się nie staramy, bo on już nie chce. Jeśłi by była ciąża, to chyba cud - chociaż Mateo waśnie z takiego cudu jest.

Hmmmm.... może jeszcze się uda go na 3 namówić. Póki co @ nie ma więc nic straconego :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #862696 przez Azja
Creo z podwójnej porcji robiłam chleb, jeden jest z pł. owsianymi a drugi z jaglanymi ;)

dzis Gagatek troche marudził, momentami sam nie wiedział co chciał, no a w ogole to sie zaczeło ganianie, Mlody porzucił raczkowanie i lata na dwóch a ja za nim bo boje sie, bo czasem jeszcze wywrotki mu sie zdarzaja, w ogole jak sie dzis rozkrecił, wczoraj robił po kilka kroczków, a dzis lata jak samochodzik po całym domu :laugh:

wyszła nam górna dwojka i nie wiem czy druga nie idzie i moze dlatego Dżon taki marudny :S

poszedł spac juz 17.30 ale miał dzis jedna drzemke, troche ponad godzine, poszłam z nim na spacerek zeby troche odsapnac od tego marudzenia, ale zimno jak cholerka i po godzinie zwialismy do domu

Dave no to czekamy dalej na wieści czy @ przyjdzie :silly: powiem Wam ze chyba sama bym juz drugie chciała, ale swiadomie narazie sie nie zdecyduje, chyba ze wpadeczka nam sie przydazy :P fajnie by było

dzis probowałam obiad zrobic, dałam Mlodemu miski i łyzki do zabawy, niestety nie zainteresowały go na tyle zebym mogła spokojnie zrobic, wiszenie na mojej nodze jest lepsze ;)

lece sobie herbatke zrobic, :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #862704 przez agat
Azja czyli mamy drugiego łazika kwietniowego ;) Adaś już nie chodzi, on zapitala jak szalony ;) Ale tylko na boso lub w skarpetkach, na dworze w butkach ciężko mu idzie, tylko wolniutko za rączkę. No ale muszę mu koniecznie dobre butki kupić, bo te co nosi to w spadku dostał, trochę wyrobione i niedopasowane, za bardzo się nie nadają. Czytałam, że dzieciaczki, szczególnie na początku nie powinny mieć butków po kimś bo każda stopa układa się inaczej w bucie. Tylko nie wiem jakie buty kupić. Koleżanka mówiła, że baaardzo poleca serię Elefanten z Deichmanna. Muszę się przejść i zobaczyć.

Adaś u dziadków, ja miałam korki a zaraz fitness. Mama karmiła go mięskiem z udka kurczaka, w pewnym momencie zabrał jej to udko i sam obgryzał trzymając w łapce kość :P Gagatek jeden :P

Co do drugiego dzieciaczka to ja świadomie chciałabym za jakiś rok, półtora się zdecydować, choć jakby się teraz trafiło to płakać nie będę ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka