BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 miesiąc temu #908315 przez monia89
Dave dobrze ze z Mają lepiej.
kaikai dobrze że z paluszkiem lepiej i ciekawe co tam w oczku siedzi.
my jutro mamy echo serduszka i az się boję co tam wyniknie :-/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #908345 przez Anabelle
Koteczki niestety nie przesadzam, 69 kg na liczniku, brzuszek podobnie jak u Moni dosłownie jakbym swój widziała, też od rana już w gotowości żeby ciążę symulować :D

Trzymam kciuki za wszystkie maluszki, niech wyniki tylko dobre wychodzą.

My dojechaliśmy dzisiaj do ustki

10 lata 4 miesiąc temu #908352 przez ilonah
Wracam po chwilowej nieobecności. Co tu dużo mówić praca i absorbujące dziecko sprawiają, że siły na neta brak. Do tego zaczęłam jeszcze dyżury więc nie miałam kiedy pisać.
Słuchajcie Emi mi całkowicie odrzuciła mleko :( nie zje żadnej kaszki ani mleka na noc nie wypije :( Pytałam lekarki o to i mi powiedziała ,że dzieci czasami tak mają i żeby zrobić sobie co najmniej tygodniową przerwę od mleka i jej nie męczyć. Mam za to podawać jogurt, co drugi dzień całe jajo i często twarożek z kanapkami. Brzmi pięknie ale jednocześnie apetyt znowu jej siadł - a było już tak pięknie z jej jedzeniem :unsure: Taraz to jest masakra jedzeniowa do kwadratu. Mam wrażenie, że Emilka żyje powietrzem ale za to strasznie dużo pije z 4-5 całych bidonów z kompotem dziennie. Dobrze sobie wygląda więc na razie nie panikuje ;)

A teraz najważniejsze GRATULACJE dla Moni i Belli :) cudowne wieści czytam :laugh: :laugh: :laugh:
Agat pięknie Ci w tej sukience :)

Buziaki dla Jasia :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #908377 przez Dave
Agat - nie wiem co to było. Była z dziadkami na spacerze pod lasem.

Ale lekarka mówi, że mogło byc to cokolwiek. Jeśli np. ugryzię dziecko komar to może się mu zrobić mega bąbel, a jeśli nas dorosłych to tylko mały babelek. Ma to związek z wielkością i wagą. Owad wstrzykuje taką samą ilość jadu czy człowiek duży czy mały, tylko że mały ma znacznie z tym gorzej bo jest mały :lol: :lol: no ale Wam napisałam, ha ha ale wiecie o co chodzi.

Ta dam na weekend mam gości - nietopera + siostry męże z familiami. Jakaś masakra!!!! Mąż ma 2 sierpnia urodziny. To się zlatują.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 4 miesiąc temu #908380 przez Azja
Dave uuu to Ci się odwiedziny szykują. , już Ci wspolczuje :P

Ja zaraz zamorduje mojego M, widzę ze raz na 2 tygodnie musi mnie porzadnie wkurzyc, co to za gatunek :angry:

Ale się dziś napracowałam, posprzątam cała chatę. , nawet się z żelazko em przeprosiłam wróciły mi po południu siły witalne wiec musiałam korzystac :cheer:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908387 przez Dave
Ja dziś okna pomyłam. ogarnęłam kuchnie i tak powoli przygotowuję się na inspekcję :huh: Ale spoko ona taka nie jest. Sama jest syfiarą, ale chcę mieć błysk aby jej pokazac jak ma dom wyglądać.

Jej córeczkom z resztą też.

Zastanawiam się nam weekendowym menu.

10 lata 4 miesiąc temu #908426 przez Dave
Buhaha.

Pisalam teraz mezowi ze ide spac u mam nadzieje ze ta noc ni bedzie bezsenna jak poprzednia.
Na co moj maz odpisal - w ciazy jestes?
Ale sie usmialam:-) :-)

A ide wladnie spac z nadzieja ze pospie sobie. Chociaz mysl o weekendzie mi sen z powiek zabiera.

Zeszla noc Mati cala przespal ciekawe jaka bedzie ta.

10 lata 4 miesiąc temu #908428 przez Azja
Dave moze mąż jednak "cos zasiał" :laugh: :laugh: i teraz sie dopytuje :P :P :P wyspij sie dobrze bo ciężki weekend przed Tobą ;) ;)

10 lata 4 miesiąc temu #908431 przez kaikai
Monia nic się nie bój, będzie dobrze

10 lata 4 miesiąc temu #908436 przez Suzi
Hejjj :laugh:

Melduję się. Ochh, dziś pracowity dzień,,duzo się działo a pogoda niezmiennie egipska od rana,,dopiero pod wieczor cos sie zadzialo ( czyt. - BURZA ) ale póki jej nie było to z upalu mozna było zejść,,tylko nad samym morzem dalo sie pożyć.
W domu jak w piekarniku, przed domem jak w piekarniku, w samochodzie jak w piecu hutniczym, no normalnie ma sa kro za!
A my dziś mieliśmy spotkanie z kolezanką z sąsiedniego wątku czyli lutowką,,nadmienilam Wam o tym wczoraj no i dziś się STAŁO ;) :cheer: i było baaardzo milo i sympatycznie, chlopcy sie ladnie bawili -tzn ladnie jak na ten wiek, czyli raczej onok siebie niz ze sobą, ale obyło się bez konfliktow, łez i rozlewu krwi chociaz tylko jeden ( gospodarz) mial zabawki :P ktorymi się bezproblemowo dzielił więc na prawdę sympatycznie było. Niestety, jak tu klimat pustynny od dwoch miesięcy,mtak WLASNIE DZISIAJ musiala nadejść burza i nam trochę pokrzyzowala plany ...ale i tak będziemy miec mile wspomnienia :)

Ale ale, czy ja dobrze zrozumialam ze Annabelle jest w Ustce??? B) Toż to niecale 30km ode mnie :woohoo:
Annabelle,,i co Ty na to???? ;) :silly:
Dzisiejsze spotkanie z kolezanką lutówką odbylo sie w Poddąbiu, 10 km od Ustki a 20 od mojego miejsca pobytu .....
Jak chcecie, to zajrzyjcie na fb, tam zostawię parę fociszy zebyscie nasze dzisiejsze spotkanie sobie oblukały B)

Dave - do boju! Nie daj się! Pokonasz ich "siłom" (blasku wypucowanego mieszkanka ;) :P ) i "godnościom osobistom" :woohoo:
( gwoli wyjaśnienia młodemu pokoleniu, to kultowy tekst pana Kobuszewskiego kiedy wystepował w kabarecie Dudek i grał majstra hydraulicznego....zaje.....sty skecz! Polecam! :woohoo: :woohoo: :laugh: )

Kaikai -nie do wiary, ze nawet w Luxmedzie TAAAAKIE terminy..ten kraj wraz z jego sluzbą zdrowia schodzi zdecydowanie na psy :( zeby nawet za wlasne pieniądze tyle czasu trzeba bylo czekać! Zgroza!

Monia -to kiedy wizyta?

To narazie, wpadam jeszcze na fb zostawić foty i spadam spać
Dobranoc :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #908437 przez monia89
Dave polecam piersi rolowane ze szpinakiem albo spagetti szpinakowe :-)

10 lata 4 miesiąc temu #908446 przez Dave
Dzien dobry!

Jasne że ich pokonam :)

A najgorsze że musze szykowac opcje dla mięsożerców i wegetarian :blink: :blink: :blink:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908480 przez kaikai
Suzi super że spotkanie się udało, my musimy w końcu się zebrać bo przecież takbblisko mieszkamy :)

Monia widzę że coś Cię wzięło na szpinak ;)
Daj znać jak po badaniach Antosia.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908481 przez Azja
Hej

Dajcie troche deszczu, albo burzy trochę. , siedzimy na balkonie, jest dopiero 9 słońca z tej strony nie mamy a duszno :sick: nie wiem czy w ogóle wychodzić bo na słońcu to pewnie ostra patelnia

Kaikai terminy do okulisty, lepiej nie mowic :(

Suzi widzę ze spotkanie się udało. , super :)

Przyszła do mnie dziś @ dobrze bo wczoraj to miałam taki apetyt ze chyba konia z ko pytam bym zjadła.
Choć jak ja zobaczyłam to trochę smutno.gdzies ta ciąża mi po głowie chodzi.ale w sumie najpierw trzeba tarczyce ogarnąć

Chyba jednak wyjdziemy bo balkon to jednak za małe poletko dla Jaska juz go nosi chyba ze zaraz mu wody do basenu naleje to może będzie chwila spokoju :P

Ilona Jasiek odkąd próbuje jeść sam zjada więcej. Wiec może spróbuj i na Emilka podziala ;)

Monia Czekamy na wieści ja tam Antos po wizycie, ale napewno wszystko dobrze :)

10 lata 4 miesiąc temu #908510 przez agat
Ja też bym chciała odrobiny chłodu :/ Nie dam rady w taką pogodę z Adasiem wychodzić, bo na słońcu po 5 min mi słabo i w głowie się kręci :/ A w cieniu non stop gagatek nie usiedzi. Zresztą skąd wziąć ten cień... Super, że jest lato, ale choć 2-3 dni wytchnienia by się przydały, bo i tak większość dnia muszę w domu spędzać :/

Monia daj znać jak po wizycie, na pewno wszystko dobrze :)

Dave może takie warkocze z ciasta francuskiego? Mogłabyś zrobic wersję mięsną i bezmięsną :)
www.mytaste.pl/s/warkocz-z-ciasta-francu...go-z-kurczakiem.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka