BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 5 miesiąc temu #907589 przez Dave
Azja - dziękujemy :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #907591 przez monia89
Buziaczki dla Mateuszka :-)
U nas noc fatalna Antos stękał non stop dopiero w naszym łózku się uspokoił. A efekt miejscowy był jak u Dave.

z tymi robakami to nie miałam pojęcia!
Suzi mąż przyjechał a tu cisza dalej!
Kaikai i reszta Mamusiek gdzie jesteście?

A tu poranny test.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #907595 przez Dave
Jest krecha i z dnia na dzień nabiera na sile :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

10 lata 5 miesiąc temu #907599 przez agat
Buziaczki dla Matiego :* :* :*

No dziś to i ja wyraźnie drugą kreską u Moni widzę :)

Ja też słyszałam o kaszlu przy pasozytach, znajomej synek właśnie kasłał bez żadnych zmian w oskrzelach, gardle i okazało się, ze glista ludzka :/

Mąż ciut świt pognał do Warszawy, bo jego pierdołowata siostra leci na wakacje i trzeba ją do samolotu wsadzić :/ Próby wyjaśnienia, ze dojazd pociągiem jest szybszy, pewniejszy i w ogóle zakończyły się płaczem siostry i teściowej :P :P :P Jak na złość Adaś nie dał dziś pospać i zerwał się o 6.30 :/

Może dziś nie będzie upalnie, bo pochmurno i ciut chłodniej od rana. Ochhhh jak miło :)

10 lata 5 miesiąc temu #907610 przez kaikai
Część :)

Monia kreski widać bardzo ładnie :)
Ale Ci się udało, znowu kwiecień :)

Ja teraz rezerwuje maj, a może jeszcze na kwiecień się złapie ;)

Azja możesz być dumna z synka, ślicznie sam zjada zupkę.
Mój jeszcze tak nie potrafi, w ogóle łyżeczki mu nie daję.
Dawid wszystko rozwala.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #907611 przez kaikai
Agat duży już brzuszek masz, czujesz już ruchy ?

Suzi, a Tobie nie za dobrze na tej Riwierze ?
Pogoda Wam się udała :)

Jeszcze jedno, kupiłam Dawidkowi taki samochodzik grający z pieskiem w Pepco i cały czas z nim chodzi także polecam, kosztuje chyba 20 zł :) taki mały, był jeszcze z kaczuszka i z czymś innym.

10 lata 5 miesiąc temu #907616 przez tysiiiak
Monia ogrmniaste gratulacje :*:*:*

10 lata 5 miesiąc temu #907618 przez Sevilla
Hmm o robakach nie słyszam od kaszlu, aczkowlwiek kiedy Maks zaczyna mieć kaszel to najczęściej 3 tygodnie później wychodzi mu biały robak z dziąsła :P :P :P ;) ;)

10 lata 5 miesiąc temu #907622 przez Dave
Ja jakby mnie mąż "dorwał" to też bym się jeszcze na kwiecień załapała. No ale chłopa nie ma w domu a poza tym to już Wam pisałam :)

10 lata 5 miesiąc temu #907709 przez Magdalena9t
Hej, wysłałam Tomeczka na drzemkę a sama siedzę przed lapkiem i roztapiam się :evil:
U nas sezon kiszenia ogórasków także kiedy Tomek idzie łaskawie spać co ostatnio nie jest wczesne (godz22) ja zabieram się za ogarnęcie chaty , i kiszenie, na relaks wieczorem nie ma już czasu,wczoraj do tego pełno robactwa w domu mi naleciało, przez pootwierane wszędzie okna i światło o 24 :sick:

Creo zaczynasz być moim guru żywieniowym, od kiedy ujżałam Twoją cudowną metamorfozę :woohoo: :) też chcę tak B)
dziękuję za porady dla Tomeczka, następnym razem jak coś to będziemy do Ciebie uderzać zamiast do lekarza :P
Mam jeszcze pytanie: gdzie kupujesz w korzystnej cenie karob, stewie i ksyliitol, olej kokosowy i inne zdrowe rzeczy, ? I jeszcze jaką masz tą wyciskarkę ślimakową,(wiem pokazywałaś kiedyś, a ja jak zwykle nie zapisałam sobie) bo już wiem co chcę na urodziny :cheer: :cheer: i jak możesz to wytłumacz mi dlaczego ta wyciskarka , więcej witamin wyciska? może jakaś stronka?

Agat jak zobaczyłam Was w tej kiecce ,(czarnej) to aż pozazdrościłam , i miałam taką myśl,że też chcę być w ciąży i tak wyglądać ;) :)

Monia ogromne gratulacje, cieszę się Twoim szczęściem :kiss: :kiss:

Co tu jeszcze acha , jaką zmuwarkę Bosch polecacie, ? bo zaczynam strajkować już jak widzę gary nie pozmywane przez męża :evil: Na razie zmywam z moją małą zmywareczką marki Tomek Trzpil,ale za dużo wody się wylewa :P :laugh:

Jak te dzieciaczki rosną, wszystkie takie kochane, Jasiuniek jak fajnie sam je, my też powoli zaczynamy się oswajać z samodzielnością, ostatnio widelczykiem sobie ziemniaka nabił i wszamał :)
I mamy takie same chodaki jak jasiek tylko już Tomek żabki od nich zgubił ;)

10 lata 5 miesiąc temu #907754 przez agat
Madziu ja mam Boscha, jestem zadowolona, mam ten model: www.bosch-home.pl/SMV50E90EU.html

Miało być chłodniej i co? Znowu duszno :/ Wykituję :/

Kaikai brzuszek powoli widać, nie wydaje mi się, żeby był duży (porównywalny do tego z Adasiem). A co do ruchów to jeszcze nie czuję regularnie. Kilka razy coś mnie smyrnęło wieczorem i obstawiam dzieciaczka, ale nie zdarza się to jeszcze za często. Ale jeszcze tydzień, dwa i się doczekam :)

10 lata 5 miesiąc temu #907819 przez creatura
Monia, gratulacje jeszcze raz, kreseczka się wzmacnia, fasola rosnie :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

Buziaczki x 15 dla Mateuszka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Sevilla
, dobre z tym robakiem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dave, dzisiaj męża dorwij, mówiłaś, że w domu jest, nie??? ;) ;) ;) ;)

Madzia, też mam Boscha, trochę mniej wypasionego niż Agat (nie ma regulacji koszyka itd), ale myje genialnie. Myslę, że każdy Bosch daje radę ;)
NIe, no do lekarza zawsze idź. Ja Ci tu mogę radzić, ale żeby było bezpiecznie, to wiadomo, że do lekarza trzeba iść na konsulta ;) ;) ;) ;)
No to lecim:
W Opolu mamy sklep ekologiczny i po drobiazgi typu karob tam chodzę, ale jak już coś większego zamawiać to np tu (wszystko jeden sprzedawca):
- olej kokosowy firmy Biooli, jest pyszny i taki jak ma być, czyli extra virgin, nierafinowany i tłoczony na zimno allegro.pl/olej-kokosowy-100-extra-virgi...ena-i4413632965.html Używam go tylko do dań, ktore zjadamy w całości, nie do smażenia, bo po prostu szkoda go wylać. Dadajemy łyżkę do zupy, warzyw, kasz, na zimo do deserów. Starcza na bardzo długo.
- karob w proszku: allegro.pl/karob-jasny-bio-200-g-i4441170226.html
- stewię sobie odpuść, bo badania nad nią wciąż trwają, a wyszło, że robi coś tam w jelitach szczurów. Poza tym ma smak jak sztuczny słodzik. Wybieraj ksylitol lub jeszcze lepsze erytrol: allegro.pl/erytrol-500g-niskokaloryczny-cukier-i4407184667.html Oprócz tego, ze słodzi to jeszcze leczy ;] Do słodzenia używam też zmielonych daktyli lub cukru daktylowego ammniam.pl/cukier-daktylowy/ Daktyle są mega slodkie i fajnie się sprawdzają w deserach i wypiekach.
- jakiekolwiek suszone owoce, wiórki itd nie mogą być konserwowane dwutlenikiem siarki. Mogą mieć olej np bawełniany, ale bez innych cudów. I tak rodzynki ogólnodostępne to Bakalland sułtańskie lub luksusowe, daktyle chyba wszystkie są ok, ja kupuję w Auchanie pakę 1kg za 8 zł :silly: :silly: To jest taki niesort daktylowy, w sensie, że porwane, różne wymiary, czasem się pestka trafi, ale wciąż są to pełnowartościowe daktyle, wiórki kokosowe, albo mam po produkcji mleka z orzecha, albo też Auchan 13zł za 1kg ;) Owoce suszone na słońcu są w Almie, ale cena proporcjonalnie większa. Leosiowi kupuję takie daktyle jako przekąskę: allegro.pl/daktyle-bez-pestek-1-kg-i4458252535.html
- ciecierzycę, soczewicę, fasolki, kasze -to wszystko w marketach
Porównanie wyciskarki i sokowirówki:
www.vitajuice.pl/yjmy-duej/dlaczego-wyci...nie-sokowirowka.html To jest o konkretnej wyciskarce, ale cechy one mają wszystkie wspólne.

Ja mam Kuvings Silent Juicer pionową, ale Azja ma poziomą i szczerze, trochę żałuję, że nie wzięłam poziomej, pomimo gabarytów, bo pozioma robi jeszcze za super mocny młynek/blender. Ja swoją też robię mleka i masła, ale potem bardzo ciężko się myje, a pozioma podobno śmiga w te klocki. No nic, może kiedyś doczekać się urządzenia typu Thermomix.
Azja, podlinkuj Madzi swoją machinę ;) ;)

10 lata 5 miesiąc temu #907822 przez creatura
I jeszcze znalezione, szczególnie dla naszych przyszłych-obecnych mam w początkowym okresie karmienia piersią ;) Pamiętam jak się rok temu głowiłyśmy skąd ten wapń, jeśli nabiału niet (z resztą z nabiału, to się jedynie tłuszcz i cukier wchłania :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

10 lata 5 miesiąc temu #907830 przez Azja
Mlody spi juz 3 godziny, ale taki sobie spacer dzis zaserwowalismy ze i ja sie godzinke przespałam, wszlismy o 9 fajnie było, bez upału wiec stwierdziłam ze pojdziemy gdzies dalej, o rety ledwie wracalismy taka parówa była :sick: mam nadzieje ze cos popada bo nie ma czym oddychac :)

Magda ja tez czesc rzeczy zamawiam przez neta, a jak cos mi na szybko potrzebne do mam budke na hali targowej ze zdrowa zywnościa, kasze, mąki, fasole itp. tez kupuje na hali targowej, olej kokosowy tylko przez neta bo jest duzo tanszy :)
a to moja wyciskarka www.eujuicers.pl/pl/katalog/sokowirowki-...slimakowe/omega-8006 jestem bardzo zadowolona z niej nie am duzo elementów, łatwo sie myje :)
a tu mozna poczytac o wyciskarce skad te witaminy www.eujuicers.pl/pl/jak-wybrac-wyciskarke-soku

narazie tyle ide lezec pod wiatrak :P :P poki Mlody spi

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #907832 przez creatura
Pionowa wyciskarka też ma łącznie 5 elementów do umycia, soki smiga jak burza ze wszystkiego, czy to burak czy salata. jednak wydaje mi się, że do orzechow i innych tłustych, pozioma jest lepsza, bo nie ma takiego rowka na dole części z sitem ku wylotowi odpadów, który się zapycha wiórami :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka