BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 3 dni temu - 10 lata 3 dni temu #943085 przez Alex_87
Suzi no może coś w tym jest :) Moja mama mówiła mi, że jak się urodziła moja siostra to ja zrobiłam się bardziej samodzielna i dojrzała (jeśli tak można powiedzieć o rocznym dziecku :D) chociaż moja ciotka mnie bez przerwy straszy, że będę miała przerąbane, bo jej koleżanka ma córkę, która o swojego młodszego brata jest baaardzo zazdrosna, różnica między nimi jest około 2 lat, podobno robi różne dziwne rzeczy temu swojemu bratu, ale takie tam gadanie, ja nie widzę, żeby Zuza robiła coś złego Nikosiowi, więc dlaczego miałaby się zachowywać inaczej jak ja już urodzę? Dodam, że moja siostra jest bardzo często z Nikosiem u mojej mamy i dzieciaki mają kontakt praktycznie codziennie...aaa poza tym wkurza mnie wymądrzanie się osób, które mają jedno dziecko i nie planują następnych.

Agat Adaś na tym jednym zdjęciu ma urocze spojrzenie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 dni temu #943086 przez Azja
no to pisze, dopiero teraz, bo jednak Jasio dzis drzemki nie miał, tak łądnie sie dzis bawił, a ze spał do 9 to go na drzemke nie kładłam, chociaz nie wiem czy dobrze robie, bo zeby mu sie drzemki nie znudziły :ohmy:
ale za to teraz włąsnie lezy w łózeczku, pije kaszke i usypia powoli :)

ja ost nie pisze bo weny nie mam, tak jak wczesniej pisałam, sama nie wiem co mi jest, niby dobrze sie czuje, ale czasem jakby takie mdłosci mnie dopadaja, albo jakis wilczy apetyt, sama nie wiem o co chodzi, wczoraj np, mnie kolano i noga bolała, a dlaczego to nie wiem, bo dzis juz wstałam bez bólu, no dobra, tyl emarudzneia, teraz biore sie za nadrabianie :silly:

dzis byłam w lumpku, a ja cie jakie ładne ciuszki na takie maluszki, juz bym chetnie cos dokupiła, no ale jeszcze mega duzo czasu, wiec musze sie wstrzymac :woohoo:

Agat Jasiek ma takie same klocki jak Adasko, uwielbia je ostatnio i buduje wieze non stop :)

Alex zdrówka :) kurde Ty juz na wylocie, ale czas zapiernicza :)

Vika Milanek boski, z Tosia jak sie super prezentuja :)

Ilonka Emisia sliczna pannica, :) a włoski widac widac, powoli rosna :)

Creo tez mierzyłam ostatnio ta czape Jaskowi, superowa jest :)

Natalia witaj, Bartus słodziak :)

kurde nie wiem co jeszcze chciałam, tyle miałam zaległosci ze po przeczytaniu zapomniałam :P

Agat jak ogladam filmik to jestem pod wrazeniem porzadku w pokoju, u nas co ogarne to rozpierdziel,firanki mamy podwieszone, bo jak opuszczam to Jaska ulubiona zabawa, zawijanie sie w firanki, co zawsze konczy sie guzem na głowie, bo gdzies z ta firanka wyladuje, dywan zwinelismy, bo nie nadazałam go odkurzac, oj nie wiem czy Jasiek taki szogun czy mi sie nie chce :P ale jest postep w zbieraniu zabawek, pisąłam Wam ostatnio jak M uczył Jasia zbierac zabawki i teraz codziennie przed spaniem Jasiek zbiera zabawki, czasem nawet w dzien go po prosze to pozbiera wiec jest postep, a dzis nowe słowo Jasia kukułka, tak smiesznie to mowi ze szok :lol:

10 lata 3 dni temu #943103 przez agat
Azja to tylko na tym filmiku tak jest czysto i ładnie :) Adaś był niedługo po drzemce, więc ja zabawki zdążyłam uprzątnąć i jeszcze nie narozrabiał za mocno. Na ogół nasze mieszkanie to obraz nędzy i rozpaczy. Nie to, że małe to jeszcze zabawki są w każdym pokoju, miski, łyżki też, z łazienki powynoszone wszędzie kosmetyki... Aż się niedobrze czasami robi :/
Podziękowania: Azja

10 lata 3 dni temu #943111 przez Azja
Agat to trochę mnie pocieszyłas choć nie zmienia to faktu ze musze się bardziej zmobilizowac bo ost łapie się na tym ze mi wszystko jedno :sick: a najbardziej mnie wnerwia ze posprzątam a za godzinę burdel jakbym nic nie robila :woohoo:

Dziewczyny powiedzcie jak to jest w ciąży z jedzeniem rzeczy wędzony typu np. Łosoś chyba nie można prawda? M ost zrobił sałatkę. Objadłam się a później do mnie dotarło ze jestem w ciąży i chyba takich rzeczy bardzo jeść nie można :blink:

10 lata 3 dni temu #943113 przez Anabelle
Azja w teorii nie można wędzonych ryb ale ja w III trymestrze z Antkiem sobie pozwalałam na edzonego łososia ;)

10 lata 3 dni temu #943121 przez Alex_87
Takie wędzone na gorąco chyba można, wiem, że w biedronce takie są. Mnie to wszystkie ryby w tej ciąży jakoś śmierdzą :blink: jak kupię taką surową to mam wrażenie, że zepsuta.

10 lata 3 dni temu #943130 przez kaikai
Suzi, jak będzie dziewczynka,to nie będzie tragedia:P :)

U nas też bałagan, a dziś jeszcze Dawid wchodził w takie kąty, że przyszedł do mnie z broszka na bluzce, to był pająk :ohmy:

Adaś fajnie sobie radzi z konikiem :)

Nie piszcie, że łososia wędzonego nie można jeść, bo ja przez ostatnie kilka dni go wcinam :unsure:
:blink: co taki łosoś może szkodzić ?

10 lata 3 dni temu - 10 lata 3 dni temu #943133 przez Azja
Kaikai bo mozna sie zarazic listeria czy jakos tak :sick: zapytam doktorka na wizycie co on na to :blink:

ale w ogole poczytałam teraz o tym co mozna a co nie mozna, to wydaje mi sie ze wszystko z rozsadkiem, nie ma tez co przesadzac :side:

10 lata 3 dni temu #943139 przez agat
Ja czytałam, że cośtam się szkodliwego moze wytwarzać w procesie wędzenia. Ta listeria to chyba bardziej w surowych rzeczach. Ja łososia nie jadłam, ale o makreli już zapomniałam :P Kilka razy pastę z makreli robiłam :P
Ja również uważam, ze wszystko z głową :)

10 lata 3 dni temu #943148 przez Anabelle
No straszą listeriozą, toxoplasmozą i szkodliwością wędzenia. Ale tak sobie myślę, że to chyba jak się kupuje jakieś dziadostwo? Może mój ukochany łosoś lisnera w plastrach ujdzie? hehe
Ja mam mega ochote na roladki z łososia wedzonego lisner z serkiem chrzanowym, świeżo mielonym pieprzem i szczypiorkiem ale na razie się powstrzymuje bo wiem, że lekarz kazał mi nie jeść takich rzeczy :P Ale w III trymestrze sobie pofolguję :P

10 lata 3 dni temu #943150 przez Dave
Pierwsze slysze ze wedzonego nie mozna w ciazy??
Tez uwazam ze wszystko z glowa. No moze tatara bym nie tykala czy innych sorowizn.

Ja juz w lozku wiec sie rozpisywac nie bede. Glowa mnie boli:-(

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 2 dni temu #943170 przez vika
Co do łososia za dużo negatywnych rzeczy ostatnio wyczytałam na jego temat :-( ogólnie uchodzi za jedną z najbardziej zanieczyszczonych ryb.... Ale też jadlam kilka razy w ciąży....
Mnie bardzo ciąglo do surowych jajek.... Zawsze jak ubijalam z cukrem do naleśników czy ciasta musiałam troszkę podejść... Oczywiście jaja mamy od testów bo kupnych bym nie tkla... No i wątróbka tez jadłam min.raz w miesiącu :-P

10 lata 2 dni temu #943172 przez Suzi
Uuuu, ile ja sie lososi objadlam w ciąży to nie zliczę. Pieczone one byly glownie. Z biedry lub lidla. Przy diecie cukrzycowej to byl moj ulubiony, nieszkodliwy obiad. Więc ......ja bym zjadła ;)

Wrzucilam Wam coś na fb... B)

Dobra......noc ;)

10 lata 2 dni temu - 10 lata 2 dni temu #943191 przez kaikai
Listerioza czy inne to raczej surowe ryby,mięso czy sery, ale jak się pytałam gin o sushi to powiedziala, że można tylko nie z bazaru, chodzi o sprawdzone źródło, przebadane ryby z certyfikatem są bezpieczne.

Ja uwielbiam łososia wędzonego z sałatą, oliwkami, sokiem z cytryny i cytrynowym pieprzem :)

Anabell czemu masz zakaz na łososia, właśnie teraz ? Coś mówił Twój gin ze szkodzi ?

10 lata 2 dni temu #943194 przez Azja
Dobry

U to pospalismy. Nie dawno z łóżeczka wyskoczylismy. , super ;)

Suzi samego łososia w sensie bo obróbce termicznej to wiem ze można. Ale zastanawiają mnie właśnie ryby wędzone. No nic będę ograniczać do minimum :P

Agat taka czapkę jak ma Mikus można w pewno kupić :)

Pogoda mało zachęcająca ale chyba trzeba wyjść na spacer ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka