BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 dni temu #942761 przez ilonah
Agat jakie imię wybraliście dla małej?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 dni temu #942765 przez agat
Jagoda albo Hania, jeszcze nie jesteśmy pewni :)

10 lata 4 dni temu #942768 przez ilonah
Obydwa fajne ale na Hanie jest teraz boom więc Jagoda będzie orginalniejsze ;)

10 lata 4 dni temu #942773 przez creatura
Ilonka, ależ z Emilki już duża panna i śliczna, jak malowana, i wydaje mi się, że bardzo do Ciebie podobna ;) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Agat, słuchaj Ilonki, Jagódka fajniejsze ;) ;) ;) ;) ;) Jesli chodzi o ciuszki dla maluszków to uwielbiam lumpiki pod tym względem, teraz bardzo bardzo rzadko coś znajduję dla Leosia :angry: :angry:

10 lata 4 dni temu #942775 przez agat
Ja to "se" mogę słuchać, ja też wolę Jagódkę, ale jest jeszcze małżonek, a on jak zwykle nie wie i jeszcze ma czas :P Nie ogłoszę Jagódki na 100%, bo jeszcze się mu odmieni i co wtedy?

10 lata 4 dni temu #942800 przez Dave
Ilonka - ale Emi już fajna dziewczynka. Nie bój nic, jeszcze się dość warkoczy napleciesz zobaczysz. Czuprynka się zrobi :cheer: :cheer:

Agat - tak, tatusia trzeba słuchać. Bo Ci numer wywinie jak pójdzie rejestrować małą i co ... jeszcze jakaś Hildegarda albo Kunegunda mu wyjdzie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 4 dni temu #942811 przez Dave
Debatowałście ostatnio nad wyprawką dla malucha.

Ja sie przy Matim przekonałam do marki LOVI. Szczerze polecam.

Młody tylko te smoki w butelce załapał. One sią z bardzo delikatnego silikonu z takim śmiesznycmi troche wypustkami w środku.
I mimo że sprawiają wrażenie delikatnych, są mocniejsze niż Avent.

Butelki też mogę polecić, bo są z materiału podobnego do szkła. Nie zachodzą, nie rysują się. Bardzo długo dobrz wyglądają. I mają fajny profil, tak żeby małe łapki ja łatwo trzymały.

A już aboslutnym numerem 1 jest dla mnie laktator Prolactis. Jestem w nim zakochana. Stoi na szafie zapakowany, jakby a nóż miał sie jeszcze nadać kiedyś:)))

10 lata 4 dni temu #942814 przez Anabelle
Te imiona dla dzieci to mój nocny koszmar :P

Rany już 23 dochodzi - mi ktoś chyba zegarki przestawia po tym jak Antek zaśnie :D

10 lata 4 dni temu - 10 lata 3 dni temu #942820 przez vika
Jejus w koncu Was nadrabilam ale nie wiem jakim cudem pominelam post o paracetamolu? Musze wrócić :angry:
Wiecie ja to mam coś z pamięcią... Chciałbym się odnieść do danego postu ale zapominam kto go pisal :-( dlatego milcze :-(
Toska na szczęście zjada wszystko... Szczęście nieszczęście bo jada dokładnie wszystko... Tego nie da się opisać... Nawet klocki drewniane są pogryzione, puzzle, książki w twardych okładkach itd. Itp
Co do Milanka jest tak opiekuńcza, że jak tylko maly kweknie leci do niego nie patrząc pod nogi i krzyczy. . Mnia. Mnian
Jak karmie malca trzyma go obiema rączkami za nogi... Tak rączki pod niego podklada i buja ;-) ciągle go dotuka, glaszcze i całuje ;-) siostrzyczka mala :-P
A tu moje skarby
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 3 dni temu #942825 przez agat
Vika suwaczek sobie zmień bo nadal w ciąży jesteś :P
Napawasz mnie nadzieją, ze może i mój Adaś będzie opiekunczym starszym bratem ;) I nie będzie za bardzo zazdrosny. Oby oby ;)

10 lata 3 dni temu #942827 przez Dave
Bella skad ja to znam!!! Masakra jakas.

Vika ale boskie dzieciaki♥♥♡♥♡♡♡♡♥

Ja tez zapominam to sie wypowiadam tak ogolnie.

Agat moze akurat tak bedzie★★ spokojnie maie sie co stresowac za wczasu

10 lata 3 dni temu #942828 przez vika
Agat. Zmienię jak siade do kompa a to droga daleka :-P
Ciekawe co będą pisać dalej? ;-)
No fakt moja jest opiekuńcza aż nadto... Jestem w szoku wszystko chce robic przy małym w przeciwieństwie do starszej która uwielbia małego tylko oglądać ;-) wszysto inne to już za dużo czynności ;-)

10 lata 3 dni temu - 10 lata 3 dni temu #942841 przez Suzi
Hej

Ja to mam do nadrobienia, hej! Naprodukowalyscie az miło :laugh:

CreMoniu - Miki mial uczulenie na jablka w postaci wysypek. Jablka "wyczail"wszedzie, nawet w kaszce Holle z jablkami ktorą kieeedys mu kupilam, tez dostal wysypki. Ale ze nam alergia juz wlasciwie przeszla, to mu wczoraj z duszą na ramieniu podalam do owsianki lyżeczke jablek duszonych mojej osobistej roboty i ....NIC nie wylazlo :woohoo: wiec moze i jablka juz zejda z indexu? Wprawdzie surowego jeszcze bym mu nie dala chwilowo, ale chociaz duszone, to juz jakas odmiana ;) na surowe sama jestem uczulona, zwlaszcza jak są nowe, pierwsze, to nie mogę ich jesć, bo mi puchnie sluzowka w ustach i gardle, potrafie nawet miec duszność :( to samo sie dzieje po nektarynkach, brzoskwiniach i ...czeresniach :( :( :( nie wiem czemu ale tak mi sie porobilo od kilku lat. I tylko na surowe tak reaguję. Podobnie na świeze orzechy laskowe, kiedys tak spuchlam, ze dusznośc juz mialam solidną, aż swiszczalo, a sprobowalam 1 orzeszka w przedszkolu corki....mieli na podworku leszczynę......ma sa kro za. Dlatego boje sie póki co, podac Mikusiowi surowego jablka, bo wysypka to pikuś przy duszności.poobserwuje go jeszcze po duszonych jablkach.

Vika - Tosia wydaje sie "olbrzymką" przy Milanku :laugh: ale faktem jest, ze spodziewac sie pomocy od nastolatki to predzej sie doczekasz od dwulatki, niestety....im starsze dziecko tym bardziej "zajęte" swoimi ( najwazniejszymi na swiecie) sprawami.. :P ten post o paracetamolu to ja zamiescilam ale na fb....tu go mogę w sumie przenieść...

Natalia -witaj witaj, ciekawe co tam u Was, opowiadaj, a Bartek przystojniacha! :laugh:

Ilonka -Emi rzęsami nadrabiap :woohoo: cudne ma! W ogole mala slicznotka :kiss:

CreMoniu -czapa świetna i. Leo w niej pięknie wyglada. Ja kupilam Mikusiowi strasznie fajną czapusie w pepco -misia. ....cieszylam sie z niej jak dziecko, a ten świrus ZA CHINY LUDOWE jej nie chce nawet na glowe zalozyc. A ze ona niewiązana to zadnych szans... :( jak bylismy nad morzem teraz, to ją oczywiscie wzielam w nadziei ze moze sie uda zalozyc ....a gdzie tam! Raz jeden jedyny po dluzszych przepychankach udalo mi sie umiescic mu ją na glowie i nawet m zdązyl strzelić ze DWIE fotki i rozpetala sie "burza z piorunami" i ulewą łez wiec czymprędzej musialam mu czape zmienic na starą....no świrus jest z tymi czapami kompletny. Wiec jak widze waszych w fantazyjnych czapach i to NIEWIĄZANYCH to mnie zazdrocha dopada B) :P :angry:
A wyglądał w tej czapusi świetnie, no ale..........ehhhhhhhhhhh

Agat -no fakt ze trzymanie sie z daleka od medyków srednio poszlo :P ale mialam na mysli wiesz co... :P ;) nie znoszę sie leczyć, nie cierpie brać jakichkolwiek lekarstw, unikam placowek med.....poki co sie jakos udaje, oby tak dalej ;) a moja corka uwieeelbia lekarstwa, juz ją nawet posądzalam o lekomanię w pewnym momencie, dopoki nie przegiela z jakims medykamentem, juz nie pomne jakim, ale poczula sie po nim gorzej niz bez niego i sie wystraszyla ( na szczęscie! ) i juz uwaza...ale jak ma brac coś to tego bardo pilnuje i przestrzega w przeciwienstwie do mnie, ktora zapominam / olewam po jednym dniu ze mialam cos brać... :P

Dobra, jest 2.10 chyba czas spać ;)
Dobranoc

10 lata 3 dni temu #942862 przez monia89
Hej. U nas nocka lipna poranek tez Tosik padł przed 24 wstał po 7 mieliśmy problem kupowy... 2 dni bez przed chwila zrobił Antek jak młody Bóg szaleje z dziadkiem a ja leze bo cos brzuch mnie boli.
Emisia jaka Lalunia :-)
Agat mi też Hania sie podoba :-)
Creo to new kolekcja zajebista jest!
Vika ciekawe jak u nas bedzie....

10 lata 3 dni temu - 10 lata 3 dni temu #942864 przez kaikai
Vika synek słodki, cudowny :)
A z Tosia wygląda jak lalka :laugh: :laugh: ;)
Ciekawe jak mój będzie traktował braciszka, aż się boję.

Emilka śliczna modeleczka i jaka mądra :)

Creo super czapa :) dziś podobno urodziny myszki Miki :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka