- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Cała sobotę miałam bole kolke watrobowa, lekarze podawali mi wszystko co możliwe w zastrzykach lub kroplowkach, nic nie pomagało zrobili usg dziecka i w niedzielę rano zdecydowali o natychmiastowej indukcji porodu.
Na porodowce zrobili mi rozwarcie palcami i podali oxytocyne. Po dwóch godzinach odeszły mi wody, ale skurcze i rozwarcie były bez postępów pomimo zwiekszenia dawki oxytocyny.
Za to bóle kolki watrobowej były męczące i mocne, nie miałam siły na poród. Podali mi narkotyk Dolargan, po nim było bosko nie czułam już nic, ani skurczy, ani bólu wątroby.
Godziny mijały, poród stał w miejscu dziecko nie schodzilo w dół, ja byłam bardzo zmęczona juz. Po 6 godzinach od odejścia wód lekarz zdecydował się na natychmiastowa cesarke.
Położyli mnie na stół, zrobili test bolowy, czułam nacięcie, więc anestezjolog zwiększył dawkę i zasnelam.
Obudziłam się już jak Daria płakała. Była owinieta pepowina w około szyki.
Niestety w wyniku nagłej zmiany ciśnienia w moim brzuchu, kamienie z woreczka przemiescily się i zatkaly przewody zolciowe.
Dostałam zoltaczki mechanicznej.
Dziś rano ordynator chirurgii operowal mnie endoskopowo w znieczuleniu ogólnym.
Miałam sonde w nosie i ciężko oddycha mi się, ledwo mówię. Nie mogę karmić dziecka, leżę cały czas na pooperacyjnej.
Przewody zolciowe są odblokowanie i mam w nich wlozona protezę żeby się ponownie nie zatkaly. Za dwa miesiące czeka mnie kolejne dwie operacje.
Pozwoli dochodzę do siebie, jest już dobrze.
Teraz przywieźli na pooperacyjna kobietę która mówi, że wszystkie dzisiejsze operacje są przesunięte, bo rano ordynatorow ginekologii i chirurgii, oraz zastępców nie było bo jakaś dziewczynę po cesarce z kamieniami operowali, ledwo życie jej uratowali. Aż się poplakalam, bo wiem że na mnie czekali, byli też u mnie po operacji zobaczyć jak się czuję, nawet filmik z operacji kamieni mi pokazali.
Jest już dobrze tylko brakuje mi mojej córeczki, żeby była cały czas ze mną.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Jak jestesmy na spacerze a jedzie auto to wpada w panike i ucieka jak by mu się tyłek palił.
Kaikai matko, ale się wycierpisz, dobrze że malutka jest już na świecie.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
A czy jest jakaś szansa na karmienie piersią??
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Bella moja Zuzka już od dawna ma takie strachy jak jadą głośniejsze samochody, albo teraz te cholerne motory łapie się za moją nogę, albo na podwórku ucieka, nawet w domu jak usłyszy samochód to idzie do mnie i mówi, że samochód pojechał.
Agat żeby wykluczyć alergie najlepiej przejść na ostrą dietę eliminacyjną, wiesz 5 bezpiecznych produktów i tak przez miesiąc
a kiedy u Jagody zaczęła się psuć skóra? Bo u Tymka to chyba prawie od urodzenia była taka brzydka, najpierw myślałam, że to trądzik niemowlęcy....Pediatra wczoraj mi powiedziała, że skaza i różne alergie dają o sobie znać trochę później.
Ja praktycznie jem codziennie to samo - te same warzywa, owoce itp. od ponad miesiąca na bezmlecznej, a skóra tak jakby żyła swoim życiem dostaliśmy pimafucort na zaleczenie tych zmian na skórze, no i lekarz kazała być jeszcze trochę na tej bezmlecznej żeby wykluczyć tą skazę. No i dodatkowo pójdę do tej dermatolog
Agat a Jagódka się drapie? Bo Tymona to nie swędzi, a przy azs to chyba swędzące te suche placki sa co nie?
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
My w domku od wczoraj Oluś urodził się 10.04 o 11.55 sn. 3690 58 cm.
Jestem mega zmęczona i szczęśliwa
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Trzymaj sie kochana, corcia Ci to kiedys wynagrodzi
A w ktorym szpitalu jestes?
Ja dzis wybralam sie na niezaplanowany szoping, chcialam cos upolowac dla małza na imieniny, ktore ma za 3 dni, no i upolowalam. Sobie tez cos wyhaczylam na powitanie wiosny no i Mikusiowi cos na lato. Jednym slowem spontan ale przynajmniej udany. W tym czasie Miki szalał z dziadkiem na placu zabaw i chyba faktycznie sie nie oszczedzali bo jak go odebralam to mi ziewal w samochodzie jak krokodyl, juz myslalam ze go do domu nie dowioze choc mamy blisko i jak juz zasnąl to spał 3 godziny, co mu sie ostatnio nie zdarzalo
Chce juz prawdziwego ciepelkaaaa
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia ale masz cudnych chłopaków Oluś taka kruszynka JAk zawsze jestem ciekawa reakcji Antosia na braciszka i relacji z porodu Jak będziesz miała chwilkę to napisz proszę
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Jagodko, zakonczylas 4 trymestr ciąży -teraz juz jestes duzą dziewczynką, wiec oszczedzaj Mamusię
Monia -slicznosci te. Twoje chlopactwo. Tosik zapewne "od razu" zrobił sie taaaaaki duży, nie?
Podpinam sie do prosby Tysiaka o opis porodu, w miare czasu i możliwosci...no i ciekawe jak zareagowal Tosik na brata?!?!?
Olus, jakie ma olbrzymie smoczysko w buziaku a cycoholik z niego? Ladnie ssie?
Kaikai -lepiej Ci?
U nas dzis szaroburo, chyba nie wypróbuję plaszczyka wczoraj nabytego bo on cienki, a z temperaturą poki co tez raczej cienko , no ale żywioła i tak trzabedzie przewietrzyć...
To narazie
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Oluś ssak nad ssakami dobrze że jest cyc bo bym nic nie robiła tylko leżała.
Antoś bał sie na poczatku Olka potem byl zachwyt prezentem wieczorem musial miec go na oku. W nocy obudził go to kazal isc do 2 pokoju bo go głowa boli.
Dzisiaj pomaga podaje pampki krem jest super nie ma zazdrosci gorzej z wedrówkami góra dół.
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kaikai dobrze,że już Daria na świecie, i dobrą opiekę miałaś, teraz tylko do przodu
Monia jeszcze raz gratuluje drugiego synka, prawie na urodziny Antoś by miał prezent tak wycelowaliście z mężem?
Dziś do pracy,zaraz idę się ogranąć póki Tomek śpi.
Denerwuje się tym rowerkiem,bo żadnego znaku,a już tydzień minął,dzwonię na ten numer podany na stronie ale nikt nie odbiera Azja Ty jak długo czekałaś na rowerek? Anabelle a Ty się dodzwoniłaś? Dave jak możesz jakoś pomóc to chętnie
To na razie tyle
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Jagódka 4 trymestr ciąży uczciła mega maruderem od rana :/ Non stop na rękach, co zaowocowało oliwną masakrą w kuchni w wykonaniu Adasia :/ (Na moim fb foto).
Dziś byłam z nią na szczepieniu, dr i u niej jakiś szmerek usłyszał w serduszku. Nie wiem co oni mają za zarządzenie odgórne czy co, ale od razu sam z siebie dał skierowanie by profilaktycznie raz pójść i ją pokazać kardiologowi. Tia, tylko ciekawe gdzie... Jedna przychodnia w mieście obok ma podobno krótkie terminy, zadzwonie a jak nie to oboje prywatnie pójdą.
Alex czeka i mnie dieta eliminacyjna :/ W niedzielę chrzciny, więc nie ma sensu zaczynać teraz, od poniedziałku mega post, będziemy szukać winowajcy Jagódkowych problemów.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
nareszcie siedłam na tyłek, moge na spokojnie popisac
M poszedł z Modym na spacer 5 minut temu i własnie jest jakies oberwanie chmury, a cały dzien nie padało to maja chłopaki szczescie
buziaczki dla Antosia i Jagódki juz 3 miesiace ale zleciało
Kaikai ale miałas przezycia porodowe, niezazdroszcze
Monia u Ciebie rowniez czytam ze jakies problemy porodowe, najwazniejsze ze macie dzieciaczki juz przy sobie
Agat widziałam na fb jak Cie Adas załatwił Adas jako Masterchef najpierw chciał ugotowac, a pozniej jako Perfekcyjny Pan domu posprzatac
Magda ja zamawiałam rowerek w poniedziałek po południu, a w piatek go dostałam
wczoraj byłam na krzywej cukrowej w pierwszej ciazy lepiej to zniosłam, tym razem przez ost pobieraniem krwi zrobiłam sie taka zielona i niestety ale był delikatny pawik, wynik po 2 godzinach strasznie niski, ale doktorek nie kazął powtarzac całe szczescie, tylko zapytał czy troche cukru zjadam
Jasiek dostal sie do starszaków grupy złobkowej od wrzesnia, ciekawe czy bedzie chciał chodzic, pewnie ja bede bardziej panikowac, no a zreszta zobaczymy jak to bedzie bo jak bedzie za duzo chorob przynosił to trzeba bedzie zrezygnowac, a w ogole z tym złobkiem to miałam wczoraj przeboje, dzwonili ze złobka i zaproponowali mi grupe przedszklna, ale w przedszkolu ktore jest od nas jakies 2,5 km, a to do ktorego go zapisałam mam 2 bloki dalej, wiec podziekowałam i mysałm ze go nie przyjma, bo niby duzo dzieci, ale jest przyjety bylismy zobaczyc oficjalnie na liscie
nie wiem czy powinnam to pisac, bo pewnie jutro sie Jaskowi odmieni, ale napisze ryzyk fizyk, po kilku dniach buntu i wsdzystkiego na nie, nastał u nas ład i porzadek, Jasiek jest taki grzeczny, ze zastanawiam sie czy mi go ktos nie podmienił, praktycznie nic nie wymusza, z placu zabaw bez problemu wychodzi, zabawki jak mu powiem to prawie za kazdym razem posprzaata, myslicie ze to cisza przed burza czy dorósł mi moj Jasio
Alex, Agat jak macie mozliwosc to idzcie z dzieciaczkami do dobrego dermatologa, moja siostra jak jej synio i miał własnie wysypke była u 3 lekarzy i dopiero dermatolog postawił własciwa diagnoze, wcale nie musiała diety stosowac, a pediatra tez mowiła ze to skaza, czy jakaas alergia, lepiej sie doradzic u roznych lekarzy, bo ost to roznie bywa
dobra narazie tyle lece rozliczyc pita bo kwiecien mi sie zaraz skonczy z moim zapałem