BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476685 przez asia26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #476718 przez Dave
Dzień dobry!

Ale u nas mgła :ohmy: :ohmy:

A ja już ogarnęłam cały domek. Może odwiedzi nas chrzestny od Majki :) To i może coś się upichcić uda :) Ale póki co chęci nie mam. Bo potem nie mam kto tego zjeść.

Miłego dznia :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu #476735 przez klaudia_286
u nas tez mgła,a mnie dzis tak mocno boli ze szok czuje jak siedzą tak mocno w dole bo sikam po pare kropelek ehh to chyba jeden z tych bardzo złych dni buuuu

Moje malenstwa :)

12 lata 1 miesiąc temu #476767 przez kasia1329
Klaudia ja też nie lubię jak mi na pęcherzu dzidzius siedzi, albo jak kopie po nim to już w ogóle. A Ty masz z potrójną siłą więc.nie zazdroszczę.
Ja właśnie wróciłam ze sklepu, i zajadam się lodami. Mati też się mi przykleił do kubka i wcina ze mną.
Ja dziś na obiad idę po najniŻszej lini oporu :) bigos z ziemniakami.
A po południu jadę po sklepach połazić z mamą. Może ją na coś naciągnę ;)
Ale zanim zakupy to muszę uszyć pościel :)

12 lata 1 miesiąc temu #476887 przez HERI
Hej Dziewczyny...

A mnie tak paskudnie od rana boli kręgosłup, tak jakby nerki :| Nie wiem czy mnie przypadkiem nie zawiało, bo ciągle latam to dwór, to dom i niekoniecznie się cieplej ubieram...

Teoretycznie dzisiaj mają skończyć remont... Jakoś tego nie widzę :\ Mam wrażenie, że jak skończą do końca tygodnia to będzie dobrze... :( A jutro mieliśmy się przeprowadzać :(

Ehh...

12 lata 1 miesiąc temu #476937 przez asia26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #477003 przez kasia1329
Heri ja też narzekałam na ból pleców i nerek a okazało się.że mam bakterie w moczu i po tabletkach mi lepiej :)

U nas rano mgły.nie było, a teraz nie widzę bloku na przeciwko.

A Matuś dziś też ma zły dzień, wpadł w histerię i mi pociął dwie poszewki na poduszki nozyczkami :(
Oczywiście na niego nakrzyczałam a teraz mam wyrzuty... Ale wiedział że zrobił źle bo jak się uspokoił to mnie przyszedł przeprosić. Ostatnio jakos nie panuję nad emocjami. Byle powód doprowadzamnie do.furii.albo do łez.

A dzisiaj tu spokojnie jakby weekend był :)

12 lata 1 miesiąc temu #477009 przez Anabelle
Hej Dziewczyny,
Ja dzisiaj oka nie zmrużyłam, miałam istną gonitwę myśli lub patrzyłam w sufit :(
Jestem jednak po wizycie u endokrynologa.
W II trymestrze ciąży zaleca się utrzymanie TSH na poziomie max (w zależności od literatury) 2,5 lub 3,0. Jednak już między 15-17 tygodniem ciąży dzidzia zaczyna sama produkować hormony więc obniżony poziom ze strony matki nie jest już tak istotny (im wyższe TSH tym mniej hormonu).
Tarczycę, serce i ciśnienie mam zbadane, wszystko jest ok. Z uwagi jednak na przebyte poronienie dostałam minimalną dawkę leku Euthyrox N25 na 100 dni.
Endokrynolog stwierdziła, ze jest to całkowicie bezpieczny lek zarówno dla matki jak i dziecka.
Za 4 tygodnie mam powtórzyć TSH, fT4 oraz przyjść na kontrolę. Najgorszy okres z punktu widzenia "hormonalnego" mamy już jednak za sobą tj. I trymestr ciąży :)

12 lata 1 miesiąc temu #477025 przez Basbik_86
Cześć dziewczyny, sorki że wylatuję z tematem trochę z innej beczki ale nie potrafię sobie poradzić z ustawieniem profilu na forum tak, żeby nie dostawać na maila postów o nowych wpisach. Trzeba gdzieś w ustawieniach profilu wybrać opcję "e;Nie subskrybuj"e . Niestety nie mam pojęcia gdzie to wpisać.

12 lata 1 miesiąc temu #477037 przez Basbik_86
Dziewczyny macie pięknie brzuszki :) Ja jestem w 21 tygodniu ciąży i jeszcze nie mam żadnego zdjęcia mieszkanka naszego brzdąca. Wielki czas wziąć aparat do ręki.

12 lata 1 miesiąc temu #477065 przez MoNiaaa
witam:)

klaudia masz juz niezly ciezar do dzwigania podziwiam cie :)

dave ty to taka chudzinka jestes...oddam ci troche mojego tluszczyku:P ale brzusio fajnie sie ujawnia:)

ja jestem po wczorajszej babskiej imprezie bylo troche smiechu boz aszalalysmy z % wrocilam o 23.30 do domu a byla ze mna julka:P
miala niby towarzysza do zabawy ale kubus jakos nie byl zainteresowany zabawa z julka ale ona zawsze sobie zajecie znajdzie i nie bylo problemu:) az w szoku bylam ze tak dlugo wysiedzi i taka grzeczniutka byla:)

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #477097 przez agi-p
Asiu super,że z Dzidziusiem wszystko ok :) Ja na prenatalne idę tydzień później :) Szybko zleci :)
Ja zgagę przy Amci też miałam potworną , a urodziła się z delikatnym ciemnym meszkiem,który się wytarł szybko :( A koleżanka w życiu zgagi nie miała,a urodziła Igorka z takimi ciemnymi,gęstymi i długimi włosami,ze normalnie szok :P

Kasiu ja tez się szybciej denerwuję . Na szczeście najczęściej dostaje się mojemu Mężusiowi .A Mateuszek widac już coś po Tobie ma :) Pewnie chciał Ci pomóc ,zebyś szybciej poszyła .

Heri oj Ty biedna z tym remontem :( I jeszcze ten ból.Musisz się bezwzględnie cieplej ubierać , musisz myśleć nie tylko o sobie .

Anabelle Już Ci pisałam kiedyś ,ze te hormony na tarczycę , to bezpieczna sprawa.Ja biorę od początku poprzedniej ciąży ,tyle,ze w dawce 75 ,a nie 25 jak Ty .
Super,że serducho ,ciśnienie i tarczyca w porządku :)

Babsik na dole tej strony masz z lewej strony :
kolejno :
-odpowiedz na temat
-Subskrybuj
-Ulubione
-Nowy watek
Napis subskrybuj jest przekreślony na pewno,kliknij na niego (kreska zniknie) i nie będą Ci powiadomienia przychodziły :)

12 lata 1 miesiąc temu #477166 przez asia26

12 lata 1 miesiąc temu #477176 przez klaudia_286
moja corka tez urodzila sie z wlosami czarnymi i dlugimi a nie mialam zgagi a teraz ehhh bleeto chyba beda łysinki :P

12 lata 1 miesiąc temu #477182 przez klaudia_286
a nie dzis dopiero po 5 tabletkach rozkurczowych to odpusciło bo tak dzis boało jej a jeszcze o 3.30 wstalam bo bylam tak wyspana ze nawet lezec nie mogłam ,zobaczymy jak ta noc bedzie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka