- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Azja to rewelacja , ze wszystko dobrze . I stópka na 4 cm ??? Jak nic buciki już możesz kupować hahaha Słodziutki mały tuptuś Gratuluję
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Witajcie
własnie nie dawno wrócilam od lekarza:)
jak nic widać dalej chłopczyka, jak narazie wszystko w porzadku rozwija sie prawidłowo
waży 388g, a stópke ma prawie 4 cm i jest wiercipieta ruszał sie i wiercił na USG
To świetne wiadomości! Rośnie Ci chłopak!
agi-p - Mąż bardzo przeżywa każdą moją dolegliwość. Boi się, żeby dzidziuś tym razem dotrwał do końca i urodził się zdrowy. Jedno moje słowo i by mnie na pogotowie wiózł. To usg 4d też na jego wyraźną prośbę będziemy robić - chce chyba usłyszeć od kilku lekarzy, że wszystko jest dobrze żeby się uspokoić. Boleści na szczeście nie mam od rana, oby nie wróciły. Pewnie faktycznie od kaszlu
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Haha, musimy korzystać w końcu ciąża nie trwa wiecznie (chociaż to w sumie dobrze ).Anabelle moj M tez momentami taki przewrazliwiony, dzwonie ostatnio do niego i był w pracy i mowie ze troche mnie brzuch pobolewa a ten odrazu pyta czy przyjezdzać i czy na pogotowie jedziemy, ciekawe jak długo tak bedzie dbał o zonę hiih
Ja już jak widzę, że M ma dobry humor to mu ponudzę, żeby założył mi buty, pomógł wstać... zrobił herbatkę. Albo siedzę i rzucam "Dziubusiu, coś tu wieje, chłodno się zrobiło" A ten leci z kocem, sprawdza czy okna pozamykane - haha, żyć nie umierać
A za 4 miesiące: "Kobieto! Dziecko Ci płacze!" albo "Wstawaj, trzeba robić śniadanie!" Już to widzę! ;D
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no tak pewnie bedzie wiec musimy korzystac ile można:)
moj M jak go nieraz o cos prosze i mu sie nie chce, to mowi (jego tak zwany czarny humor) ze kobiety iles tam lat temu nie mialy takich warunków i tego wszystkiego co teraz jest i rodziły i wszystko było dobrze:)
jak ja bym chciala zeby faceci mogli byc w ciazy i rodzic juz widze te ich narzekania, przy zwykłym katarze trzeba skakac na paluszkach, a przy porodzie to chyba cały szpital stał by na głowie
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no tak pewnie bedzie wiec musimy korzystac ile można:)
moj M jak go nieraz o cos prosze i mu sie nie chce, to mowi (jego tak zwany czarny humor) ze kobiety iles tam lat temu nie mialy takich warunków i tego wszystkiego co teraz jest i rodziły i wszystko było dobrze:)
jak ja bym chciala zeby faceci mogli byc w ciazy i rodzic juz widze te ich narzekania, przy zwykłym katarze trzeba skakac na paluszkach, a przy porodzie to chyba cały szpital stał by na głowie
No, nie wyobrażam sobie mojego M w ciąży Jak jest chory to bez kija nie podchodź
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
A co do M to zazdroszczę Wam trochę że tacy opiekuńczy są. Ja dziś przestawiałam meble bo już gruntowne porządki zaczynam żeby nie wszystko na raz. A męża do teraz nie ma w domu.... On to mi czasami herbatę rano zrobi i na tym koniec. Kiedyś to razem ze mną sprzątał i mieliśmy podział obowiązków. Teraz to prawie wszystko robię ja. Jemu to się ostatnio nawet talerza nie chce po sobie umyć.
A jak mówię że mnie boli brzuch czy plecy to w zasadzie zero reakcji
I jeszcze dziś mi się pralka zepsuła na dobre i musiałam robić ręczne pranie... M.in pościel, ręczniki i ubrania... Masakra
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mi to sie nawet dzis odkurzac nie chce, ale za to mam ochote na rózne smaki, zrobilam sobie naleśniki ze szpinakiem które za mna chodziły, no i mam ochote jeszcze na sajgonki ale nie wiem czy dzisiaj mi sie jeszcze chce robic moze przełoze na jutro:)
a najbardziej to bym dzis zjadła lodów z Lidla:) ale nie mam dzis samochodu a na piechote w ten snieg to nie chce mi sie:)
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Taki nasz los
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
A tak jak piszesz posprzątać trzeba bo by się.zarosło brudem.
Ja.w tym perfekcyjna nie jestem, ale też.nie lubię.bałaganu.
Sama chciałabym usiąść i obejrzeć jakiś film albo.gdzieś.wyjść. Najgorsze że oni tzn nasi M w większości nie doceniają że opiekaa nad.dzieckiem to jak praca na.podwójny etat.
DZiś mu powiedziałam że.nie dość że musiałam się zajmować Matim to jeszcze się.nasprzatałam i że.napracowałam się podwójnie bo jest nas dwóch.
To tylko kiwnął głowa....
Ehhhh chyba znów mi.hormony buzują. I.jeszcze Mati rozdrapuje te.nogi
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mnie jak ostatnio moj wnerwial, np. jak nie chcial pomoc przy sprzataniu, to sie zawzielam i powiedzialam ze sama nie bede sprzatac, bajzel w domu mnie wnerwial na maksa, bo gary w zlewie, ciuchy oczywiscie meza porozwieszane po całym domu, no i po jakis 2 dniach M mowi ze moze bysmy posprzatali, i nawet ostatnio juz tak nie bałagani, probuje sie starac tylko ciekawe jak długo
Kasia to tym bardziej uwazaj na siebie, jak gorzej znosisz druga ciaze, olej porzadki moze M w koncu sie domysli...
Moja mama zawsze mowi ze faceci sa malo domyslni i trzeba im wszystko czarno na białym wykladac i to najlepiej po kilka razy:)