- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Ja również składam najserdeczniejsze życzenia Noworoczne i dziękuje za wszystkie Wasze

Nam sylwester minął fajnie ... no poza wybudzeniami Amelki

Sumując przespałam 2 godziny bo Ami po 5-tej już wyspana była

Dzisiejszy dzionek był rewelacyjny i nawet spacerek udało sie zaliczyć i odwiedzinki u mojej Mamci

Zaraz zmykamy do spania , bo zmęczenie bierze górę .
Ja również sie ciesze , ze ten zwariowany okres już za Nami . Teraz chciałabym się skupić na codzienności , bez gonitwy za prezentami , godzinami w kuchni ,niekończących się odwiedzinach , często wymuszonych uśmiechach i całym tym zawirowaniu .
Spokojnej nocy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

wogole to najchwtniej bym na L4 juz poszla bo po poludniu spac mi sie strasznie chce a teraz mam wolne co bedzie jak wstane o 5 rano

z julka mialysmy drzemke do 18 wiec nie wiem o ktorej teraz zasniemy??
jutro niestety juz do pracy i koniec tego dobrego

musze w koncu o wizycie u guna pomyslec moze ok 10 sie zapisze?
- moonisiaaa2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Sylwester jak sylwester w ogole tego nie odczulam ....gdyby nie moj mezczyzna kochany zasiedzialabym sie u tych znajomych i zanudzila na amen;/ cala noc byl przy mnie kochany taki

Co najlepsze byla tam taka znajoma jest w 11 tc ...i jak zobaczylam ze ona pije to mnie zatkalo;/ nie odzywalam sie bo to jej sprawa nawet u lekarza nie byla jeszcze;/ tu piwko tu szampanik tu drineczek nie moglam na to patrzec...ehh po co sie denerwuje pozniej bedzie plakac za glupi rozum jak cos sie stanie no i do tego fajeczki...
Ja lampke picollo wypilam sobie

Moniaa jeszcze raz gratuluje Ci :*:*
Dave jeszcze Ci chorobsko nie minelo ?? Tylko zeby Cie mąż jeszcze bardziej nie zarazil.
Kasiu no ja tez mam nie cale 13 tygodni jeszcze

O pogodzie sie nie wypowiadam wyszlam dzisiaj na chwile to bez czapki ani rusz taki wiatr...teraz zaczelo w najlepsze padac. Nie nawidze takiej pogody juz wole mroz i snieg:)
Od jutra pewnie znow bedzie u nas gwarno

Suzi jak tam znajomi zareagowali na twoj brzuszek ??

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dalabym takiej z liscia na oprzytomnienie!!!!!
- moonisiaaa2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Mnie namawiali na szampana zwyklego ale kategorycznie powiedzialam NIE i koniec

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Monisiaaa super ,ze Mężulek taki kochany i miło spędziliscie czas

Znajoma jak dla mnie nieodpowiedzialna idiotka . Alkohol i fajki w ciąży ...masakra . nie zasłużyła na taki cud jakim jest ciąża i macierzyństwo . Może zbyt nerwowo podchodzę i obraziłam kogoś , ale mnie krew zalewa jak słysze o takich Babach !!! Mnie też kilka razy namawiano na alkohol , ale jeszcze w poprzedniej ciąży Nawet kobiety - Matki !!! Mówiły , ze one w ciaży nie raz się napiły i nic dzieciom nie jest . Na nic moje tłumaczenia , ze widocznie miały wiecej szczęścia niż rozumu . Za każdym razem odmawiałam i w końcu uznali mnie za paranoiczkę , która przesadza

Moniaaa no zadzwoń do lekarza i się umów . Moze tezo szybszym L4 pomyśl .
Ja dzisiaj wieczorem jade do Mamci i zostaję do jutrzejszego popołudnia . Troszke mnie Mama odciąży przy Amusi i odpocznę

No i jutro na wózki jade zobaczyć

Miłego dnia

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Miny znajomych bezcenne, to zaskakiwanie ludzi nadal jest wielką przyjemnością

Co do alkoholu czy inych uzywek w ciąży to cóż, wiem, ze sa takie które lekceważą wszelki rozsądek, no ale skąds sie wszak biorą powikłania , zespół FAS i zw z tym niedorozwój umysłowy, a potem pozostawianie niemowlaków samych w domu albo bez opieki na długie godziny lub dni...ehhh. Trudno mi to pojąć, bo ja akurat jestem totalnie "bezużywkowa" nawet bez ciaży dla mnie to wszystko mogłoby po prostu nie istnieć. Poza tym tyle się napatrzyłam na nieszczęścia wynikające z nadużywania alkoh. z racji zawodu, ze choćby to skutecznie zniechęca... Jest to totalnie zbędny element życia, ludzie byliby o wiele szczęśliwsi i mądrzejsi bez tego!
Jestem szczęśliwa, ze ten świąteczno - sylwestrowy kociokwik już za nami, teraz można spkojnie powrócić do normalności czego sobie i Wam kochane życzę

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
JA CHCĘ WIOSNĘ!!!!
Mąż mi smarka i kaszle i co oczywiście już musi w łóżku leżeć, bo przecież obłożnie chory.
Nie mogę zrozumieć faceta. Ledwie kichnie i już mega chory. Trzeba koło niego skakać jak koło jajka.
Ach.... szkoda gadać. A ja co mam powiedzieć

Ogarnęłam troszkę, ale ile można jak za ścianą kują, borują i kurzą

Na obiadek tez już nastawiłam.
Nic lecę robić dalej, bo książę musi odpocząć.
A co do takich bab - nie mogę tego pojąć. I nie będę się rozwijać w temacie bo bym elaborat walnęła, a nie mam czasu i szkoda się szarpać. Z taką głupotą nikt nie wygra.
Najbardziej krzywdzące jest to, że ktoś inny tak pragnie dziecka a nie może go mieć, albo coś się dzieje. A tu takie paszczaki nie potrafią docenić takiego cudu. MASAKRA!!!

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
monisia co ty mowisz??w ciazy i pila????jejq jacy ludzie sa nieodpowiedzialni!!!a jej facet nic na to nie reagowal i inni???
dalabym takiej z liscia na oprzytomnienie!!!!!
Monia mam znajomą, która całą ciążę piła i to nie po lampce wina... Byłyśmy w jednym czasie w ciąży i to ja byłam jak ufoludek, bo nie wypiłam ani grama w ciąży czy podczas karmienia. Potrafiła wypić w ciągu całego dnia (byliśmy razem na weekend) 7-9 piw (jest "wprawiona", wypija wiecej niż nasi faceci). Wieczorem przy filmie sama wypijała butelkę wina i nie widziała w tym nic złego.... Okropnie wyglądała z kuflem piwa i ogromnym brzuchem. Syn (w moim odczuciu) wygląda jak typowe dziecko z FAS, ma większość charakterystycznych cech, nie zachowuje się też jak "typowy" jego równolatek. Jak miał pół roku cieszyli się, że przez pół dnia leży w wózku (na uboczu, nie wiedząc nikogo mu znajomego) i nie płacze, tylko grzecznie leży (ja raczej bym się martwiła). Każdy ma swój rozum (lub jego brak), ale strasznie irytuje mnie jak jeszcze ktoś namawia ciężarną do alkoholu.
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja sie troche martwie bo pojawilo sie u mnie plamienie

a co do picia alkoholu to z kolei moi znajomi nawet lyka piwa nie pozwolili by mi sie napic albo komukolwiek w ciazy!!!!
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

Mnie troszkę nie było - po pierwsze przestały mi przychodzić powiadomienia z forum i nie wiem kiedy piszecie

Jesteśmy jacyś rozdrażnieni. Na naszym poddaszu nadal nie da się mieszkać. Termin porodu zbliża się coraz większymi krokami - w końcu już 2013

Ze mną i Antkiem wszystko dobrze. Maluszek rośnie jak na drożdżach bo miednica czasami boli, żebra bolą, brzuch urósł do 107 cm, pod biustem też przybyło do 89! W biodrach też... No i kolejne 2 kg na plusie :/ W sumie od początku ciąży 7-8 kg.
Kondycję mam coraz gorszą, cieszę się, że w połowie stycznia rusza szkoła rodzenia - zapiszę się dodatkowo na gimnastykę 3 razy w tygodniu bo inaczej to się któregoś dnia zegnę i tak zostanę ;D
A nam wszystkim życzę, żeby w tym nowym roku były już same dobre wiadomości - dla nas i naszych pociech

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

Grunt to się nie zamartwiać - widzę to po moim Antku, zupełnie inaczej reaguje jak jestem wesoła niż jak smutna.
- kasia1329
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
No chyba że zaczniesz mocniej plamic albo krwawic to wtedy IP.