BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #511231 przez Dave
dzień dobry:-)

teraz síe tylko witam, odklikam później tylko czy będzie z kim:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #511307 przez malwinsien
dzień dobry :) U nas już trwają przygotowania do zakupów i powiedzcie mi: JAK WYBRAĆ WÓZEK???? Siedze i czytam opinie o Jedo i X-landerze i pełno negatywów. A to w jedo dziecko w spacerówce podobno się cały czas zsuwa a to w X-landerze brak amortyzacji a Musty Urbanrider odradzili mi w sklepie :(

11 lata 11 miesiąc temu #511486 przez HERI
Hej Dziewczyny ;)

My dzisiaj byliśmy oglądać ponownie wózki, po wczorajszym przyjrzeniu się Tako Laret, dzisiaj obejrzeliśmy go dokładniej i jestesmy zdecydowani na niego na 100% :) Tak więc przynajmniej jeden problem nam odpadł ;)
Początkowo naszym faworytem był X-move, ale jak go obejrzeliśmy, kiepskie wykonanie, klekotanie i w ogóle jakiś taki 'chiński' był to stwierdziłam, że jest wart... ale może 500zł a nie 2500 :|

Co do imienia to chyba też już zdecydowaliśmy, że będzie Krzyś :) Jeszcze pod uwagę jest brany Artur,ale obstawiam Krzysia :)
My termin wg OM mamy na 26.04, natomiast z I genetycznego usg na 17.04... Mały ogólnie jest wg usg starszy niż z om o jakieś 9 dni... więc w sumie to nie wiem ;)

Suzi, ale żeby w ciąży schudnąć 10kg?!?!? Nie no... szok... i pełna zazdrość :P

Co do zakupów dla Małego - nic, totalnie nic nie mamy, tylko ten wózek wybrany, ale będziemy zamawiać go dopiero pod koniec stycznia... Czas oczekiwania na niego to max 3 tygodnie, więc nawet jakby Małemu się na świat zbytnio spieszyło to powinniśmy się wyrobić :P
Na pozostałe zakupy będę M wyciągać tak już w połowie stycznia... Wcześniej nie widzę sensu, to i tak jeszcze 4 miesiące zostały, więc powinniśmy się wyrobić bez problemu :P

Uff... no to chyba Was nadrobiłam...

Ahh... jak mnei drażni ten brak maili o nowych postach :|

11 lata 11 miesiąc temu #511492 przez eisenQ
Witam :laugh:
Dav zawsze ktoś się znajdzie, przy tak pięknym dniu :blink:
Agi dziękuje za podpowiedz, nie znam płci i w sumie nie wiem czy chce poznać bo chciałabym na raz chłopca i dziewczynkę a na to już za późno, a wszyscy ode mnie twierdza ze to będzie chłopiec bo niby ładnieje B)

11 lata 11 miesiąc temu #511535 przez Anabelle
Coś mi się zepsuło forum ;D
Od 21 grudnia nie przychodzą mi powiadomienia na maila :/

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #511590 przez HERI
Anabelle napisał:

Coś mi się zepsuło forum ;D
Od 21 grudnia nie przychodzą mi powiadomienia na maila :/

Aniu, nikomu nie przychodzą.... :\

Prezent gwiazdkowy :P

11 lata 11 miesiąc temu #511635 przez Suzi
Hej, witajcie niedzielnie :)

Coś tam jem Agi, głównie ryby, po nich cukier prawie nie przyrasta, zjadłam już chyba pół morza łososi :side: szprotek, makreli i dorszy, całe szczęście ze ja lubie ryby, jako jedyna w moim domu zresztą wiec konkurencji do mojego menu nie odnotowuję :lol:

Monia - jak nauczyc psy bycia cicho?????? To moja zmora jak sie zaczynaja wydzierać, to juz oczami wyobraźni widzę swiezo uśpionego dzidziusia podrywanego ze snu przez dziamgoczące psy :evil:
Mam 2 dziamgoty. Obydwie to sznaucerki, że dziamgocze miniatura to zrozumiałe, ta rasa tak po prostu ma, miniatura jest starsza dlatego dominuje w "związku" uczuciowo - siostrzanym nad czarną olbrzymką, o której w KAZDYM podręczniku psim było napisane, że jest NIESPOTYKANIE zrównowazonym i cichym psem, zapomnieli tylko dodać, że jezeli wychowa sie z innymi olbrzymami to moze i tak, ale skoro wychowała ją najdziamgotliwsza na świecie ciotka - miniaturka to mamy teraz efekt stereo - huczącej gromkim basem Lary ( olbrzymki ) z piszczącą zjadliwym dyszkantem Daisy ( ciotka-miniaturka ) i po drzemce.... :pinch: ja je chyba pozbawie strun głosowych jak mi bedą dzieciaka budzic co chwila, a że mieszkamy w domku, to przeciez ciągle ktos koło furtki przechodzi lub nie daj Boże przejezdza i powód do wrzasku gotowy. ehhhh

Heri - czytałam opinie o Tako Laret delikatnie rzecz ujmując nienajpochlebniejsze...
Ja nie chcę psuc Ci nastroju, ale zwróć uwagę, ze tylne koła są na takim stelazu , który jest ustawiony pod pewnym kątem w stos.do ziemi. Ludzie pisali, ze przez to jest podobno niestabilny, wywrotny po prostu zwłaszcza, jak dziecko coś zacznie w wózku kombinować, czego wykluczyc sie nie da.... Myślę, ze lepszym pomysłem byłby najnowszy model Tako - Alive. Pojawił sie w niektórych sklepach juz i te tylne koła ma zdecydowanie lepiej ustawione. Przyjrzyj się i przemyśl. My zanim kupiliśmy nasz to mieliśmy właśnie tego Alive'a kupić.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #511637 przez Suzi
Malwinsien - ja zanim zdecydowałam się na wózek dobry miesiąc ogladałm do upadłego w necie i czasami w realu będąc gdzies gdzie były wózki. Przyznam, ze niejednokrotnie wózek, który juz "kochałam" po poznaniu go w necie, zdecydowanie tracił przy kontakcie osobistym. Wybór wózka, to naprawdę nie lada wyzwanie. W zasadzie przy obecnym wyborze i dostępności wszystkiego jedyną kwestią pozostają pieniądze, reszta do wyboru i koloru.
Jeśli mogę wszystkim cos poradzić, które nie zaczeły jeszcze sie do tego zakupu nawet przymierzać, weźcie po uwagę fakt,ze zwłaszcza kupując w internecie często czas oczekiwania na wybrany wózek sięga 5( !!! ) tygodni, więc choćby dlatego nie zostawiałabym tego na ostatnia chwile. Chromolić przesądy! Poza tym podtrzymuję to co juz napisałam chyba wcześniej, po poczytaniu "styczniówek" i "lutówek", większość z nich tak sie czuje i ma takie dolegliwości, że myślę że zakupy, zwłaszcza te związane z wychodzeniem z domu, to OSTATNIA rzecz o której marzą. Wczoraj obczytywałam "lutówki" i powiem wam, że one masowo zaczęły zakupy w "naszym" obecnym wieku ( ciażowym oczywiscie)

Uff, alem sie rozpisała! :silly:
Acha, jeszcze :silly:

X lander ( mój niegdysiejszy faworyt ) rzeczywiscie jest robiony w chinach, urzytkownicy natrzekają ze awaryjny a serwis nie zapewnia wózka zamiennego. Poza tym miniaturowa gondola...

Mutsy Urban Rider - kochałam..... ale z zimną krwia porzuciłam po pierwszym spotkaniu bo :
- mini gondolka
- strasznie wąziutkie siedzisko baaaardzo przewiewnej spacerówki
- ta skętna tylna oś...ehhh, to juz dla bardzo wytrawnych lub bardzo cierpliwych kierowców, aby skręcić ( zatoczyć półokrąg) tym wózkiem sklepu było za mało, sprzedawca sam powiedział ( autoryzowany sklep f -my Mutsy, Emmaljungi i Teutonii w Łomiankach ) , że owszem, miał osobiście ten wózek i ZAWSZE użytkował ze zblokowanymi kołami skętnymi. Po czym mu sie znudziło i wziął Emmę...

11 lata 11 miesiąc temu #511641 przez MoNiaaa
dziewczyny zycze wam wystrzalowego sylwka z szampanem picolo!! :)

wiadomosci nie przychodza bo byla awaria na forum i chwilowo jest ewylaczona ta opcja

wpadne na dlozej chyba po nowym roku bo w domu M ciagle na kompie siedzi i tylko na chwilke udaje mi sie go podsiasc :P

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #511658 przez monia89
Ja mam 2 Yorki w domu kota Alaskana i Owczarka na podwórku.
Nie dało rady nauczyć ich tego. Oj przepraszam jak dałam kawałek kanapki była przez moment cisza :P

11 lata 11 miesiąc temu #511699 przez Suzi
Kot Alaskan??? Nie znam, ale to cudo jakies musi byc :kiss: uwielbiam koty, zawsze miałam kota, dopóki moj syn ( kochający koty ) nie uczulił się makabrycznie, no i po kotach...
Nastały psy i skończył sie błogi spokój... W pewnym momencie były psy, kot, świnka morska i 3 chomiki.. a , no i dwoje dzieci :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #511712 przez Dave
Witam w niedzielny wieczór.

dziś miałam pokręcony dzień. Podczytywałam na tle. a kompa oblegał mąż.
No i dziś pół dnia czekaliśmy na kolędę. Był nowy proboszcz i chyba spoko będzie.

Dalej się kuruję.

Dziś w nocy zrobiliśmy sobie "przerywnik" :silly: i potem, mój organizm uznał, że chyba juz dzień. Tak mnie kaszel męczył i oczywiście bezsenność. O 3.00 wylądowałam w kuchni z książką i kubkiem mleka w kuchni.

Ja niestety nie mam pieska, ale może w przyszłym roku.
Wynajmowaliśmy dom i właściciel nie bardzo chciał zwierzęta w domu, a druga sprawa, że po 12h w pracy spędzamy więc szkoda mi psiaka na tak długo zostawiać.
Tu jest kot, ale jakiś dziwny. Wszystkich drapie i na wiosnę muszę się go pozbyć.
Nie wiem jak rodzice zareagują na pomysł z pieskiem, ale co tam. Jak chcę zwierzaka.

No dobra - mamy złota rybkę :silly:

chyba polecę się umyć, bo mąż zabiera się za ćwiczenia.

11 lata 11 miesiąc temu #511765 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Dzisiejszy dzionek był przyjemny , ale jestem mega zmęczona . Wczorajsze imprezowanie i praktycznie brak snu wykończyły mnie maksymalnie :P
Pospacerowaliśmy w Brennej ,ale zrobiło się tak zimno , ze szybko musieliśmy uciekać :P

Heri boski avatarek :) I super , że już macie za sobą wybór wózka :)
Moja Maja z usg też starsza niż z OM :P

Eisenq przy Pauli nie wiedziałam przez całą ciąże czy będzie syn czy córcia . Dopiero jak sie urodziła , to się dowiedziałam :p Przy Ami już w 13 tygodniu miałam potwierdzenie , ze to Ona :) A teraz w 19 się dowiedziałam .
Z jednej strony fajnie , ze nie wiesz :) Niespodzianka większa :) Imionka już macie wybrane , zresztą oba superowe , wiec spoko :)

Moniaaa co sie nie chwalisz dzisiejszym testem ??? Musiałam poszperać tu i tam , zeby się dowiedzieć :P
Tobie tez udanego Sylwestra :)

Suzi , to faktycznie dobrze że jesteś smakoszem rybnym :) Ja tez lubię . Teraz już nie mam tak rygorystycznej diety , zawsze jak coś to steruję dawkami insuliny .
A z psiakami masz wesoło nie ma co :P Ale jak Mikołajek już będzie , to może sie okazac problemem szczekanie :P Ja też kilka razy byłam bliska zamordowania Naszego Fada :P

Dave Twój organizm , to już w ogóle zwariowany :P
My kolędę będziemy mieli dopiero 12 stycznia :P

Miłego wieczorku :)

11 lata 11 miesiąc temu #511768 przez Dave
Agi - no taka pokręcona jestem :P :P

11 lata 11 miesiąc temu #511808 przez HERI
Suzi - no oglądałam go na żywo i jakoś nie sprawiał wrażenia wywrotnego, wręcz przeciwnie w porównaniu do tych, które też macałam... a jego wymacałam na maxa ;) Tego Tako Alive w ogóle nie widziałam w żadnym sklepie...
Ale też czytałam o nim opinie, i faktycznie zdarzyły się takie też niepochlebne... Ale nie oszukujmy się - nie ma wózków idealnych. A na dzień dzisiejszy ten moim zdaniem jest najlepszy ;)

Co do jazgoczących towarzyszów w domu - mamy jamnika... No po prostu jak ktoś zapuka to cała zadyma, albo nawet jak telefon dzwoni to ona od razu na równych łapach staje :| Nie wiem jak ją tego oduczyć :\ I już też mam przed oczami - dziecko dopiero co zaśnie, a tu ktoś postanowi mi do drzwi zapukać... Wszyscy dostaną kategoryczny zakaz! ;p
Nie da się nad nią zapanować... Kupiłam jej nawet obrożę antyszczekową... No i początkowo działała, ale potem się popsuła i dupa wielka :|

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka