BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #538105 przez Dave
Mam jeszcze trochę spraw do ogarnięcia i chyba dziś również udam się na spotkanie z książką.

Ten kaszel mnie wykończy. Mam zapas cukierków koło łożka :dry:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #538199 przez Dave
jak powiedzialam tak zrobilam.
lozko i ksiazka:-)

12 lata 2 miesiąc temu #538300 przez Suzi
i cukierkiDave i cukierki .... :pinch: :dry: :dry: alez z Ciebie szczupak mimo to, ehh życie...
muszę i ja taka inwentaryzacje przeprowadzic, sama juz jestem ciekawa co zgromadziłam :lol:
agi tej wody z soda to tylko troche, nie zeby sie nia zalewać, oby zgagę ugasic
monia waga owszem niczego sobie ale jakim kosztem, zero zachcianek i smakołyków a i wielu "normalnych" rzeczy też nie, bo cukier... :angry:
agat, czym sie różni rampers od body :unsure:
lece lulu, dobranoc :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #538330 przez agi-p
Dzień dobry :)

Dave no wreszcie fota !!!! I jestem pod wrażeniem ... masz w końcu brzuszek :) Ale poza piłeczką z przodu wyglądasz nadal bardzo szczupło .

No i ładny zapas masz ciuszków :) I ja tez stawiam na body i pajace :) Czapeczek nie używałam wcale ...jedynie zaraz po urodzeniu mi ubrali Małej bawełnianą , a potem już tylko na spacery zakładałam .
A dla Majosa chyba ciężko będzie Ci coś dostać . Bynajmniej u Nas na ciuchach znalezienie czegos na Nasze dziewczyny graniczy z cudem !!!

Agat Tobie to juz niczego nie brakuje !!! Masz taki zapas , ze szok :) A spodenek i legginsów to Mały Ci aż nie wynosi :P

Niedrapki u Nas sie nie sprawdziły . Spadały lub Ami je sama ściągała . Lepsze okazały się tak jak Dave pisze ...skarpeteczki . Wyższe są i lepiej dolegają :)

Suzi body ma krótki lub długi rękaw, no czasem ramiączko i wykończenie jak majteczki , zapinane na napki .
A rampers najczęściej kr.rękaw lub ramiączko i jakby kr.spodenki . .... coś w tym stylu allegro.pl/rampers-2-sztuki-pajacyki-bab...-rw-i2898382277.html

A ja znalazłam sposób na chandrę ... mam rewelacyjną książkę , od której oderwać się nie mogę :)

Miłego dnia :)

12 lata 2 miesiąc temu #538331 przez Dave
dzien dobry:-)

12 lata 2 miesiąc temu #538337 przez MoNiaaa
agi jaka ksiazke czytasz??
ja skonczylam greya i jakos mi pusto:P

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #538340 przez Dave
szary ma branie:-)

12 lata 2 miesiąc temu #538342 przez MoNiaaa
dave a dziwisz sie :blush: :side:
ja w tydzien przeczytalam wszystkie 3 czesci i chce jeszcze!!!

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #538345 przez Dave
musze tez sie za niego zabrac. ale mam rozpoczeta Grochole i chce skonczyc. nie lubie rzucac w polowie.
a czasu na czytanie jak na lekarstwo.

12 lata 2 miesiąc temu #538346 przez MoNiaaa
u mnie gdyby nie taka praca to pewnie tez bym nie poczytala a tak to zmiana 8 godzin to pewnie z 6 ciagiem czytalam :)
a co teraz czytasz ciekawe??

http

]

12 lata 2 miesiąc temu #538348 przez Dave
dostalam na urodziny Grochole- Hiuston mamy problem.

12 lata 2 miesiąc temu #538357 przez monia89
Witam i Ja :)
ja poszalałam wczoraj w H&M i kupiłam kilka fatałaszków dla Antosia :)

12 lata 2 miesiąc temu #538399 przez kasia1329
Witam się i ja.

Ostatnio mam mega spadek formy. Dokucza mi zgaga potwornie w dzień i w nocy i w ogóle czuję się kiepsko. Ta pogoda jest przytłaczająca.
Wczoraj byłam z M na zakupach i kupiliśmy farby, w przyszłym tygodniu zaczynamy odświeżanie mieszkania.

Urszula ja Mateuszkowi podaję witaminę D. Wielowitaminowych preparatów mu nie podaję, gdyż wyniki badań ma dobre i nie ma potrzeby faszerowania go witaminami. Dodatkowo raz na 3 miesiące kupuję bioaron baby z kwasami Omega 3 i robię mu taką kurację wzmacniającą ale to ze względu na AZS.

Suzi super że wizyta udana. I zazdroszczę Ci wagi. Ja przytyłam 4,5 kg a już czuję się jak słonica :( zaczyna mnie już to przytłaczać. Ledwo się ruszam, buty mi ciężko zakładać, wczoraj do samochodu ledwo wsiadłam, a w wysiadaniu musi mi ktoś pomagać. Mały mi siedzi głową w żebrach i ani myśli się obrócić a ja muszę mieć nienaturalnie wypięty brzuch bo inaczej mnie boli.
A co do niejadka to ja też mam takiego w domu niestety. W zasadzie poza mlekiem mogłoby dla niego nic nie istnieć. Początkowo mnie to martwiło, ale później kiedy się okazało że wyniki badań ma dobre, waga w normie to przestałam zwracać na to uwagę. I teraz sam sobie chodzi do lodówki i jak ma na coś ochotę to sobie bierze, albo mówi że chce coś jeść.

Agi u mnie też karmienie nie pomogło zrzucić kg niestety. Więc teraz nawet się nie łudzę że może być inaczej.

Dave u Ciebie poza brzuszkiem to nie widać żadnych ubocznych skutków ciąży. Więc nie wiem gdzie te kg Ci wchodzą :) nadal taka szczuplutka jesteś.

Zazdroszczę Wam czasu na książki. Ja już ponad rok temu kupiłam trylogię Larssona i przeczytałam może z 20 stron. Nie mam czasu na przeczytanie jakiejś gazety a co dopiero na książki...

Czekamy nadal na resztę brzuchów bo trochę dziewczyn się wyłamało...

Miłego czwartku!

12 lata 2 miesiąc temu #538498 przez agat
Suzi napisał:

agat, czym sie różni rampers od body :unsure:
lece lulu, dobranoc :kiss:

Body:

Rampers:

agi-p napisał:

Agat Tobie to juz niczego nie brakuje !!! Masz taki zapas , ze szok :) A spodenek i legginsów to Mały Ci aż nie wynosi :P

No strasznie dużo tych spodenek wyszło, ale one naprawdę na 3 miesiące, bo mam i takie maciupkie i większe, różne rozmiary. Sama kupiłam ze 3 pary takich typowo chłopięcych, a resztę (szczególnie) legginsy mam po bratanicy.

Potrzebuję jeszcze coś na wyjście ze szpitala, ciężko przewdzieć jaka będzie pogoda - czy 5 stopni czy 25. Koleżanka ma mi dać gruby polarowy kombinezonik, bo nie ma sensu, żebym kupowała na samo wyjście ze szpitala i co najwyzej 2-3 spacery.

Już drugi poranek zaczął się z bólem głowy (a myślałam, że z I trymestrem permanentne bóle głowy mnie opuściły). Przed 7 się przebudziłam i spać nie mogłam bo mnie męczyło. Mąż mi trochę skronie rozmasował, wmasowałam sobie Amol i dobrze mi mąż doradził, żebym spróbowała się położyć odwrotnie, z głową w nogach łóżka. Nie wiem która metoda pomogła, ale po 2 godzinach obudziłam się już bez bólu :)

12 lata 2 miesiąc temu #538504 przez Urszula
Witam!

Dave sliczny brzuszek i figurka niczego sobie :)

Zuzi nawet nie wiesz jak mnie pocieszył Twój post na temat jedzenie naszych dzieci. Myslę, że masz absolutną rację. Wrzucam na luz :) chociaż u nas jest juz o niebo lepiej w porównaniu z tym co było jeszcze dwa miesiące temu :) Elizia jednak nie je wszystkiego a raczej ma wąkie grono dań. Na szczęście kocha zupy a w nich jak wiadomo jest dużo wartości odżywczych :)

Kasia dzięki za odpowiedz co do witamin..współczuje ASZ

agat lista imponująca :)

Miłego dnia!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka