BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #660217 przez moniaaak
Demonique i Alex serdecznie gratuluję :). Super, że już jesteście po porodzie:).

M-brava biedna Ty jesteś... trzymaj się jakoś i wracaj do zdrowia, dobrze, że chociaż małą masz przy sobie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #660228 przez Urszula
Alex, demonique SERDECZNE GRATULACJE!!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 7 miesiąc temu #660239 przez Ewelinczok
Gratulacje dziewczyny! :)

11 lata 7 miesiąc temu #660250 przez joasia10015
Witajcie dziewczyneczki-proszę ,proszę jakie miłe wieści od rana :)
Alex demonique OGROMNE GRATULACJE

Ojejejjjj,ojejjjj ale nas mało w dwupaku zostało :( Ja,Karina,moniaaak,tweety,szósteczka,Gusia,ewela,sisina któraś jeszcze?????
Ja jade według ,,planu,,do szpitala w sobotę,cc ma byc w poniedziałek,moniaaak ma podobnie ...ciekawe czy któraś ,,rozpakuje,,sie przed nami??? Na pewnoooo :) To która sie przed nas pisze? ;) ;) ;)

m-brava nie zazdroszcze ci tych przeżyc w szpitalu :( Mam nadzieję że szybciutko sie wszystko unormuje i wrócisz z maludą do domku :) Swoją drogą -zauważyłam że jak tylko urodziłaś twój ,,bachorek-dzieciorek,,zmienił sie w,,myszaczka,,albo ,,malenstwo ,, :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:

Kurcze laseczki alergia mnie dopadła na maxa-jestem smarkata ,boli mnie gardło i swędzą oczy...szok!!! A Gin kazał mi już odłożyc WSZYSTKIE leki -po za witaminami i żelazem ...nie wiem czy wapno chociaż mogę wziąc :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu #660260 przez tweety
faktycznie Joasia, mało nas

11 lata 7 miesiąc temu #660267 przez lili91
Gratuluje nowym mamusiom.

Trzymam kciuki za reszte.
My ladnie spalysmy az mnie pielegniarka przed wizyta budzila. Mala jak zje to spi nawet 3 godz. Pozniej godzina rozrabiania i jedzenia i znow spanko. Zeby tylko w domu tak bylo. Szew coraz mniej boli tylko ta obkurczajaca sie macica daje znaki. Pielegniarka mowila ze nawet ladnie sie po tym cieciu pozbieralam. Szwy mam miec zdjete w piatek a jak wszystko bedzie ok to w sobote do domku.

Pokarmu mam duzo malej nie dokarmiaja ze mnie sie leje tak ze moglabym pol oddzialu wykarmic jeszcze. Jak karmie jedna piersia to z drugiej plynie. Mam nadzieje ze to minie. A i te nieszczesne brodawki bola az plakac sie chce ale smaruje mascia i wietrze wedlug zalecenia pielegniarki.

11 lata 7 miesiąc temu #660344 przez KarinaM
Dziewczyny ogarnia mnie panika przed tą cesarką. Bardzo boję się znieczulenia i tego że może się coś nieudać.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #660367 przez Ewelinczok
Jeszcze ja jestem w dwupaku ;( dzisiaj ide do lekarza zobaczymy co powie. Na jutro mam termin ale nic sie nie dzieje:( Dzisiaj M zrobil mi masaz szyjki może to cos pomoże :P

11 lata 7 miesiąc temu #660377 przez Ewelinczok
Ten Olej rycynowy się pije czy smaruje??? gdzie to mozna kupic????

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660427 przez tweety
olej rycynowy pije sie, ale wyczytalam ze nie zawsze dziala.

parenting.pl/portal/olej-rycynowy-a-porod

choc naprawde kusi mnie zarzycie go to chyba jednak sie nie zdecyduje

11 lata 7 miesiąc temu #660438 przez moniaaak
tweety napisał:

olej rycynowy pije sie, ale wyczytalam ze nie zawsze dziala.

parenting.pl/portal/olej-rycynowy-a-porod

choc naprawde kusi mnie zarzycie go to chyba jednak sie nie zdecyduje

Też bym się raczej nie zdecydowała, słyszałam na jego temat zbyt wiele kontrowersyjnych opinii.

11 lata 7 miesiąc temu #660446 przez szósteczka
Witam po pierwsze gratuluję wszystkim rozpakowanym, trzymam kciuki za karmiace i wdrarzajace się w macierzyństwo i jeszcze zapakowane. Byłam i mojej gin oczywiscie mnie nie zbadała bo ona starej daty i uważa że będą mnie badać w szpitalu po terminie :P ,wyniki moczu mam kiepskie wiec zleciła mi kolejne badania, ciśnienie mam ciut za wysokie 140/90 wiec tez pani doktór chciała mnie widzieć w piątek ale się na nią wypielam i powiedziałam że przyjde w poniedziałe, ktg ładnie się zapisało choć bąbel skakał jak na trampolinie i kopal w ktg.

Olej kupuje sie w aptece i pije sie go sa różne metody :
Pół na pół z kola, buteleczka 30ml oleju.

Koktajl położnych: 4łyżeczki olejku zmiksowac z bananem, cukrem wamiliowym i 100ml mleka-ja używam zwykły cukier i dodaje łyżke kawy rozpuszczalnej.

3 łyżki popic sokiem z cytryny

Wszystkie mikstury wypić w ciagu 1godz oczywiscie stosujemy tylko jedną.

Ja też dziś będę pić to moze coś się ruszy bo ta moja gin to mnie dziś wkurzyla.

11 lata 7 miesiąc temu #660472 przez sisina
Witajcie

ja jutro na porodówke ide dzis balonik mi założa i moja polozna mowila ze jutro urodze takze odezwe sie jak bede po znaczy moj maz napisze :laugh:

trzymajcie kciuki :)

11 lata 7 miesiąc temu #660481 przez Domiś91
GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH!!!!

Kurcze mój mały ma jakieś gazy :( Któraś z was kiedyś dodała linka z dietą dla karmiących piersią.. Nie wiem która bo już nie pamiętam :(((((( Macie go jeszcze gdzieś "w rękawie"??

11 lata 7 miesiąc temu #660488 przez JoannaL
Witajcie dziewuszki

Przede wszystkim gratuluję kolejnym rozpakowanym mamusiom.
My pomału przystosowujemy się do nowej sytuacji. Z pokarmem jest średnio, trochę mi wypływa a piersi nie zawsze nadążają z produkcją, dlatego sporadycznie daję malutkiej Bebiko. Jest grzeczniutka, potrafi 3-4godz przespać.
Przedwczoraj zrobił mi się jakiś zastój w lewej piersi. Czułam zgrubienie pod skórą, bolało niesamowicie przy dotyku a przy karmieniu to była masakra. Pomogły masaż i to że mimo bólu przystawiałam małą. Dziś jest już ok.

Jutro jadę na zdjęcie szwów

Joasiu sama zastanawiałam się nad pasem poporodowym, tylko nie wiadomo kogo słuchać... Jedni mówią że pomaga mięśniom szybciej wrócić do formy, inni że wręcz odwrotnie. I bądź tu człowieku mądry... Ale jeśli się w takowy zaopatrzysz to ponoć nosić go zalecają po ok 2tyg od cesarki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka