BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #659561 przez Alex_87
Karina skurcze są czasem nawet nieźle bolą, ale co z tego, jak są raz na jakiś czas. Już mam to gdzieś, nawet nie liczę, robię frytki. Jak nie urodzę do czwartku, to mam wizytę u gin, więc może coś mi powie. Nie wiem co gorsze, mieć od 3 dni skurcze przepowiadające i nadal czekać i robić sobie nadzieję, czy nie mieć żadnych objawów :P

Już jestem taka wkurzona, a nawet gorzej, tylko nie będę tu wulgaryzmów wypisywać :D

M-brava trzymaj się kochana. Nie dość, że poród miałaś bolesny to jeszcze teraz takie "atrakcje". My kobiety musimy tyle wycierpieć w życiu :/

Joasia podziel się :D ja od niedzieli to nawet nie patrzę co jem, chyba żyję na samych słodyczach i owocach. No i pizza była a teraz frytki...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #659566 przez Urszula
szósteczka gratuluję Rodzinki :) :) :) to jesteś mega doświadczoną Mamą :) :) :)

Dziewczyny trzymam kciuki za Was oby szybko się rozkręciło. Szczęsliwych i szybkich porodów!!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 7 miesiąc temu #659579 przez ewela86
urszula a co tam u Ciebie?

11 lata 7 miesiąc temu #659598 przez szósteczka
Dzięki ale niestety nie jest tak słodko każde dziecko jest inne straszny szok przeżylismy przy drugim dziecku ktore tak dało minam popalic że nie wiedzielismy na jakim swiecie żyjemy a gdy ostatnio zmieniło sie nam wreszcie na chłopca to też uczylismy się na nowo postepowania z dzieckiem.

11 lata 7 miesiąc temu #659600 przez tweety
no i u mnie zadnego ruchu. rozwarcie na palec, dalej pani doktor nie mogla wejsc bo mowi ze ma za krotkie palce, lozysko jest daje rade, wod w sam raz wiec maly nie ma ciasno, ktg w normie i zero skurczy.

teraz nastepne kontrolne ktg za 5 dni czyli w niedziele. a jak cos potem we wtorek. no indukuja porod dopiero 10-12 dni po terminie czyli bedzie to 31 maja do 2 czerwca. jakas masakra jak o tym mysle.

no i sie poplakalam

m-brava - trzymaj sie dzielnie
reszcie zycze szybkiego porodu, wracam do meza, musimy sie odstresowac i korzystac z tego czasu ktory jeszcze nam syn daje. Jakis pozytyw

11 lata 7 miesiąc temu #659618 przez Gusia
Witajcie kobietki :)
I ja już mam dość tego czekania, na piątek mam umówione wywołanie i łudze sie jeszcze ze moze do czwartku samo sie zacznie, chociaż pewnie przez to ciagle myślenie jak na złość powstrzymuje jakoś poród naturalny :(((
Boje sie i wolałabym sama jechać :((((

Szosteczka podziwiam Cię, prawdziwa matka Polka z Ciebie :))))
My tu sie zamartwiamy jak sobie damy radę z dwójka a u Ciebie taka gromadka :))))
Musi być u Was wesoło :))))

Dziewczynki trzymam kciuki za Nas wszystkie zeby szybko sie zaczęło i jeszcze szybciej skończyło :))))

11 lata 7 miesiąc temu #659623 przez KarinaM
A u mnie powolutku uspokaja się. Skurcze rzadziej. Zobaczymy co będzie dalej.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #659639 przez Urszula
Ewela dziękuję, że pytasz :) u mnie wszystko w porządku :) ogarniam moja gromadkę :) Elizia ma bunt dwulatka i czasem jest ciężko bo bywa nieznośna. Jako starsza Siostrzyczka jest fantastyczna bardzo delikatna i wrażliwa :) :) :) Amelkę karmię piersią z powodzeniem :) :) :) bardzo mnie to cieszy. Mam nadzieję, że dalej pójdzie równie dobrze. Poród miałam ekspresowy bo 3,5 godziny od regularnych skurczy. Tego dnia miałam kolejny masaż szyjki i wieczorem o 20.00 poczułam pierwsze skurcze o ok 24.00 pojechaliśmy do szpitala a o 4.30 Ameleczka przyszła na świat.

Uciekam bo Ameleczka po dłuzszej przerwie budzi się na jedzonko :) :) :)

Jeszcze raz trzymam kciuki za Was :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 7 miesiąc temu #659658 przez demoniqe
kurcze chyba ten olej zadziałał

skurcze co 4 minuty trwają prawie minutę każdy i zaczyna mi lecieć śluz z krwią

11 lata 7 miesiąc temu #659660 przez ewela86
urszula najważniejsze że Elizka sprawdza się w roli starszej siostrzyczki:) chociaż ogarnąć dwulatkę i noworodka jednocześnie to pewnie nie lada wyzwanie :lol:
super że karmisz piersią - mam nadzieję że mi też się uda!

Gusia to szybko umówili Cię na to wywołanie... ja po terminie, chociaż dopiero 1 dzień ale nawet nic gin nie wsponinał o wywołaniu - przynajmniej narazie! mam jednak nadzieję że obejdzie się bez tego...

mój wspaniały plan żeby na weekend być już z córcią w domu oddala się z każdym dniem :(

11 lata 7 miesiąc temu #659667 przez ewela86
demonique to chyba czas do szpitala :ohmy:

11 lata 7 miesiąc temu #659684 przez Alex_87
Demonique a bardzo boli czy znośnie? :)

11 lata 7 miesiąc temu #659693 przez KarinaM
Demoniqe to Ty lepiej na szpital śmigaj.

Alex a jak u Ciebie?

Mi wszystko przeszło. Od godziny ani jednego skurczu.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #659695 przez joasia10015
demonique czas na szpital -jesteś następna ;) :) :blush:

Ponaglam pytanie zadane w zeszłym tyg.-dziewczyny które rodziły i wróciły już do domku-co w szpitalu baaardzo wam sie przydało a co wogóle nie potrzebnie zapakowałyście do torby szpitalnej :unsure: Gabi stwierdziła że suszarka jej sie nie przydała -a jak u was? Szczególnie dziewczyny po cc -było coś co szczególnie polecacie czy odradzacie ? :unsure:
Swoją drogą gdzies wyczytałam o jakimś pasie poporodowym -wiecie cos na ten temat ? Znalazłam taki opis;
Wskazania- po porodach operacyjnych (cięcia cesarskie) - zabezpiecza przed wystąpieniem przepukliny pooperacyjnej, daje poczucie pewności i bezpieczeństwa, łagodzi bóle rany pooperacyjnej.Czy któraś po cc ma ,albo słyszała? Ja pamietam że po cc ciężko było mi chodzic,truptałam jak babcinka -na pół zgięta :( Może by mi pomógł po tym porodzie :unsure: :S

11 lata 7 miesiąc temu #659698 przez KarinaM
Joasia ale czy ta rana po cc też nie powinna jak najwięcej oddychać? Ja pamiętam że opatrunek też mi szybko zdjęli,żeby powietrza więcej.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka