BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #776960 przez tysiiiak
Kuba znów zrobił sobie drzemkę o 17.30. Już wykąpany, najedzony i się bawi w łóżeczku :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #776985 przez Olga60
marynarka jak rehabilitacja, są już efekty, a jak głoweczka? My do poradni rehab idziemy 5 listopada, bo mała niby fika ba brzuch ale jakoś leniwie jej to wychodzi :huh:

11 lata 2 miesiąc temu #776989 przez KarinaM
Olga a jak Twoje badania okresowe?

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #776993 przez tysiiiak
i śpi :)

Kuba coraz śmielej kręci się na boki na plecach ale obroty mu nie w głowie :(

11 lata 2 miesiąc temu #777007 przez Olga60
Karina szlag mnie trafił!!!! Godz wyznaczyli na 8.30, okulista, laryngolog, neurolog itp iiii badanie cukru, cztery os przede mną i GODZINA czekania :ohmy: Mąż zły bo mowiłam że zajmie to max 3 h a wróciłam o 13.00, głodna z bólem głowy. Zapkanowali 20 os na jedną godz, jakaś masakra!!!!! Ale wyniki wszystkie bardzo dobre :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #777013 przez marynarka
Dziewczyny czytam Was cały czas, ale mam notoryczny brak czasu. Rehabilitacja ok. Mała już na na brzuch fika bez pomocy, ale tylko przez jedną stronę. Ciągnięta za ręce nadal nie trzyma głowy. Do neurologia idziemy w poniedziałek, to się dowiemy co z tym przeprostem :huh: :huh: :huh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A rehabilitacja jest spoko. Teraz jeszcze się zastanawiam nad kaskiem formującym główkę cranioform, bo mała ma plagiocefalię i nie wiadomo, czy to samo się naprostuję. Fizjoterapeutka mówi, że raczej nie :( :( :(

11 lata 2 miesiąc temu #777027 przez Olga60
Czy dobrze rozumiem, że plagiocefalia to wada wrodzona, a nie spowodowana brakiem vit D :huh: , a na zdjęciach nie widać żeby główka była nierówna :(

11 lata 2 miesiąc temu #777041 przez marynarka
Niekoniecznie wrodzona, bo podobno może być ułożeniowa. Nam tym tłumaczyli spłaszczoną głowę córki z tyłu i nierówną patrząc od góry, ale pediatra nie stwierdziła przedwcześnie zrośniętych kości czaszki... Na pierwszym zdjęciu widać, że potylica jest spłaszczona. Mieliśmy niedobór wit. D jakieś 2 tyg. temu. Jak patrzę na zdjęcia gdy Matylda miała 3-4 tyg. to tam też widać niesymetryczność głowy :? To chyba się zrobiło już w brzuchu...

11 lata 2 miesiąc temu #777046 przez demoniqe
hejka! śliczne te wasze bobasy :)

Kuba już w lepszym humorze i zaczął gaworzyć znów! PO 3 dniach przerwy. Też podnosi pupkę, ale nie potrafi tego połączyć z rączkami.

Dziś spinał się spinał i zrobił małego bobka potem po drzemce jeszcze jednego aż dopiero po zupce (a pałaszuje już cały słoiczek z kaszą manną) udało mu się zrobić fest kupę :)

zasnął jak aniołek o 20. Zobaczymy jak nocka.

11 lata 2 miesiąc temu #777174 przez KarinaM
Witam!
Nocka przespana cała. Irinka wstała o 6 na mleczko. Teraz gada sobie w łóżeczku. Wątpię że uśnie ale ja mogę chwilę poleżeć.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #777179 przez munnecabrava
hihih moja gamonica też nie potrafi zsynchronizować nóg dupska i rąk :P

Ale mnie dzisiaj wystraszył bo wydała w nocy odgłosy jak by poknla jakis koralik i się dusiła:P a to był taki wabik żeby mnie ściągnąć do łóżczka :P

Zaraz idziemy na cmentarz tutaj a później pakujemy manatki i w bieszczady ;Pale ojedziemy pewno dopiero koło 18 żeby młoda spała ;) bo jak sobie przypomnę drogę do ustrona to mam ochotę iść na nogach w te bieszczady ;P

11 lata 2 miesiąc temu #777183 przez sisina
Witam :laugh:
u nas nocka jako tako dziwnie dzis spal zasnal o 19.30 obudzil sie o pierwszej pogaworzyl i zasnal znowu potem obudzil sie o 5 dostal mleko i spi do teraz....

ja kupiłam taki stroj elfa zielony co Joasia podała link w lupku tylko musze dokupic czapeczke jakąs :)

a moj małż kupil stroj swietego mikolaja bo w tym roku ma zamiar sie przebrac :lol: :lol:

ja na cmentarzu ju bylam bo moj małż pojechal w trase i bedzie za dwa tygodnie ale sie ciesze bo to ostatnie kolko i bedzie teraz co tydzien w domu jupiii :laugh:

zmykam sprzatac i sniadanko bo ide dzis na ploteczki do sasiadki :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #777239 przez Olga60
Dzień dobry :)

Vika jak skopiować filmik z YouTube ????

11 lata 2 miesiąc temu #777242 przez tysiiiak
Dzień doberek :)

Olga wklejasz poprostu link :) ja tak robiłam przynajmniej :P

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777247 przez Gabi31
Olga- musisz poprostu wrzucic link, a filmik sam sie pokaże :)

Wczoraj zaczełam Poli robic taka czapeczkę :) Nie wiem czy dzis dokończe bo w nocy bolał mnie zab, masakra jakas :( w dodatku moja dentystaka nie ma jak mnie przyjac...wiec teraz szukam na gwałt, bo nie chce przez 3 dni z bolu umrzec. Na razie wzielam ketonal... :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka