BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #776259 przez vika
OJJJJJ TEN MOJ TELEFON...!!!

KARIAN mala Cie nie rozpieszcze z wstawaniem porannym:/ moze powinna chodzic troszke pozniej spac? ile godzin Ci przesypia? moja spi mniej wiecej 12 od 7-7 teraz probuje zasnac w lozeczku,bylo by ok gdyby nie probowala wlazic na szczeble:> kurcze miejsca jaj brakuje na obroty i co rusz trzeba do niej wstac i jej pomoc:/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #776265 przez Olga60
Karina jestem, jestem :laugh: trochę zabiegana, teraz np siedzę w poczekalni medycyny pracy bo mam badania okresowe i pewnie trochę to potrwa :angry: , ale czytam Was, aż mnie dreszcze przeszły w tej poczekalni jak czytałam ostatni temat rozmów "nocą" :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #776266 przez moniaaak
Hej Laski, dziś szaro, buro i ponuro. U nas noc dziś jakaś mega długa była- miałam wrażenie, że trwa i trwa... a moje dziecko co chwila się budziło. Wieczorem mówię do męża, że marzę o momencie gdy prześpi całą noc...marzenia :laugh: :laugh: :laugh: .

Muszę go trochę dłużej przetrzymywać, bo od dwóch dni mi pada po 18. A wstaje po piątej.
Teraz sobie oczywiście smacznie zasnął... a ja musiałam wstać i się ogarnąć, bo facet od kablówki ma przyjechać.

Postanowiłam wprowadzić już mu kaszki- podejście nr nawet nie wiem który;).
Wczoraj szukałam jakichś kaszek bez cukru, ale u mnie w mieście to tylko bobovita i nestle :unsure:
A jakie Wy kaszki dajecie? Macie jakieś sprawdzone bez cukru?
A i postanowiłam nauczyć go pić wodę... oczywiście na razie wszystko co wypije to wypluwa, ale liczę, że załapie:).A minę ma przy tym bezcenną:)- jakby chciał powiedzieć: "mamo co Ty mi za świństwo dajesz?"
A wczoraj i ja byłam na ciuchach. Wynalazłam coś dla siebie i dla Kacperka sweterki takie fajne cieplusie:)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776267 przez moniaaak
A i obrazek, który wczoraj poprawił mi bardzo humor:)

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #776285 przez KarinaM
Vika wczoraj kąpiel o 18:30 więc poszła spać około 18:50. Spróbuję Ją dzisiaj przetrzymać do 19:00. Ale pamiętam że Igor też tak wstawał o 5:00 a maksymalnie o 6:00. Nie wiem co z tymi moimi dziećmi jest. No i obudziła się glizda. Pospała niecałe 30 minut.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #776303 przez KarinaM
Olga mnie też niedługo to czeka. Może jutro pojadę do pracy bo wrócić muszę już z badaniami. A to już 22 listopada.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #776315 przez tysiiiak
Hej :) nocka spoczko całkiem
o 5 rano obudziło mnie coś a'la walenie młotkiem :cheer: patrze eMek też się obudził i pytam go co to a on mówi że to nasze dziecko kopie nogą w przewijak od spodu i nieźle się przy tym bawi :side: Nakarmiłam go nawet przysnął na minutkę ale zaraz się obudził chętny do zabaw :S Położyłam go do łóżeczka i sama poszłam się kimnąć jeszcze i o 6 zacząć marudzić i go ululałam w łóżeczku :) Pospaliśmy do 8 :)

11 lata 2 miesiąc temu #776319 przez KarinaM
Tysiiiak jak Ty to robisz że Kuba jeszcze pośpi? Moją to nic nie rusza.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #776331 przez tysiiiak
No niewiem taki typ mi się chyba trafił :P Przedwszystkim przed godziną 8 to ja z nim nie rozmawiam, nie uśmiecham nic. Jak chce się bawić ok ale beze mnie. Po jakieś godzinie zazwyczaj robi się zmęczony i udaje mi się go ululać.

11 lata 2 miesiąc temu #776338 przez joasia10015

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nocka u nas jak zawsze B)
Pachwinki juz duzo lepiej , dzis Alantan i Linomag :)
Laseczki mój Miki oszalał-on normalnie zaczyna raczkowac-wbiłam sie w szok rano jak zaczał podnosic dupcie,wysuwał raczki i przesuwał sie do przodu - kurde szkoda ze nie umiem wam wkleic filmiku :dry: Normalnie wymiata :lol: Dam wam chociaz fote jak w ciagu jakiejs minuty zdarzył popełzac w kilka miejsc :S Ejjj a może on za szybko to robi? MOze coś jest nie tak? Hmmmm i najdziwniejsze jest to że on należy do najmłodszych i najmniejszych majówkowych dzieci a ma powera że szok :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #776340 przez demoniqe
Sevilla współczuję bardzo!

Kuba zasnął o 20 i przebudził się o 1:30. Ululałam go w 5 min i spał do 4:30 na cycka. POtem obudził się o 6 i mąż mu da ł smoka to spał do 7:30 :) a my od 6:30 przytulasy przed wstaniem :)
chyba dzięki Chodakowskiej i temu jedzonku mam tyle energii :)

11 lata 2 miesiąc temu #776346 przez demoniqe
Joasia a może zrób mężowi kolację w samym fartuszku i czerwonych szpilkach?? :) lub czekoladowe foundee z twojego ciałka :) ja do dziś pamiętam jak kiedyś spijaliśmy winko ze swoich ciałek :) mniammm

11 lata 2 miesiąc temu #776357 przez Daarikaa
u nas noc okey pobudka na mlicko o 3:30 i spanie do 7:30 teraz pierwsza drzemka, ja juz po sniadanku

demoniqe ja od tygodnia przed wieczornym prysznicem jezdze na rowerku 30-40 min i widze ze mam wiecej energii niz przed i to nawet w "tych" sprawach :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

jak tam wprowadzanie glutenu u was, u nas narazie bez jakichkolwiek zmian

11 lata 2 miesiąc temu #776398 przez joasia10015
No i dałam rade chwycic małego Pudziana jak podnosi dupulke ;)

11 lata 2 miesiąc temu #776406 przez pauluska
moniaaak bezcukrowe wszędzie dostępne to te kaszki Zdrowy Brzuszek ale one są z glutenem a inne to kaszki Holle są bezcukrowe i zdrowe bardzo ja właśnie rezygnuje z Sinlaca i przechodzę na kaszę jaglaną Holle i owoce będę do niej dodawała bo Sinlac same cukry.

vicka gdzie kupiłaś tą białą bluzę Tosi ? Muszę zacząć odwiedzać ciuchlandy kiedyś byłam tak obcykana że wszędzie wiedziałam kiedy towar i takie perełki miałam ale to pracochłonne bardzo heh

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka