- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
Też się zastanawiałam czy to może nie od mleka bo zmieniałam z Nan na Bebiko, ale daję mm tylko na noc więc cały dzień marudny być nie powinien a jest.
Ja dziś zaliczyłam trening 2 z Chodakowską z książki i jem jak każe w książce robiłam sobie dziś omlet z brokułkami na śniadanko.. mniam ale mój M jak zobaczył to oczywiście powiedział że się zabiera z kuchni bo on tak bez mięsa to patrzeć nie może na to
ja dziś pojadę do mamy bo jest na zwolnieniu to trochę pospaceruję z małym na wsi.
Malutki je coraz lepiej wręcz zrobił się głodomorek lecę się kąpać bo Chodakowska wycisnęła ze mnie siódme poty.
Joasia z tą książką Chodakowskiej jest o tyle dobrze że treningi z ksiązki zamieściła na Youtube więc łatwiej się ćwiczy. Ciekawe ile wytrzymam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Z tą zmianą czasu to większy problem mamy z Kubą wieczorem bo ciężko mu wytrzymać do 19
ale rano dziś spał do 6, ululałam go jeszcze i wstał o 6:45 także coraz lepiej.
Dalej karmię w nocy cycusiem około 3.
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
cały dzień wczoraj spędziliśmy na zakupach kupiłam sobie kurtkę spodnie i sweterek..... no i Tośce oczywiście też coś wyhaczyłam
pokaże wam zakupy w lumpku za niacałe 50zł
a tu już 2 ciuszki za ponad 100zł
buciki nowe za grosze
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sevilla, no masakra jakas, trzymam kciuki zeby sie szybko wyjasnilo
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
My już po oddaniu posiewu, w końcu pobrałam do woreczka i babki w diagnostyce powiedziały ze tak można pobierac i nie przelewac do sterylnego pojemnika, ja oczywiscie przelałam. Lekarka twierdziła ze tylko w locie. I bądz tu mądry...Teraz czekamy tydzień czy coś się wyhoduje.
Karina- my w książeczce nie mamy nic wpisane o tym drożnym układzie owalnym (PFO). Nie traktują tego jako wadę, bo u 30% ludzi otwór ten się nie zamyka. Pola miała na wypisie napisane tylko zeby sprawdzic drożność połączeń płodowych w 3 miesiacu zycia, a ze jak w czerwcu dzwoniłam to oczywiscie na echokardiografię nie było juz w tym roku miejsc i lekarz powiedział ze jak ide prywatnie to lepiej w szostym bo wieksza szansa ze sie juz zamknie i zebym bez sensu w tym 3 miesiacu zycia kasy nie wydawała. Nie zmaknął sie niestety i mamy isc tak jak pisałam za 5 miesiecy. Wkurzyłam sie troche bo ten lekarz mało "wylewny", musiałam go bardzo ciagnac za jezyk co i jak. Więc jest duza szansa ze to sie jednak zamknie, powiedział ze wiele dzieciaczków to ma i nawet o tym sie nie wie, wychodzi w pozniejszym wieku. Jezeli sie nie zamknie to bede musiała chodzic z mała na konsultacje kardiologiczne, nie bedzie mogła nurkowac, moze miec migreny i w starszym wieku jest to najbardziej niebezpieczne bo takie osoby maja czestsze skłonnosci do udarów. Zamknąc to można poprzez zabieg, nie operację na szczescie, zamykaja ten otorek wkładając jakąs jak to potocznie nazwał "parasolkę".
Zaraz po porodzie Pola miała jeszcze drożny przewód tetniczy ale się na szczescie zamknął po 4 dniach. Tez mówili ze duzo dzieci zaraz po porodzie to ma i się zamyka, jak by się jednak tak stało ze sie nie zamknie to wtedy juz niestety operacja.
U mnie niestety niewiele w szpitalu mowili tylko zabierali ciagle dziecko na badania, gdyby nie znajomy lekarz który mnie informaował co i jak to bym była blada i zielona i dowiedziałabym sie o wszyskim z wypisu. Debile !!!
Trzymam kciuki za Irinkę, niech sie to pozamyka tym naszym dzieciaczkom i niech rosna zdrowo
Jezeli chodzi o krzesełko do karmienia to ja mam takie 4w1 :
allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-4w1-st...owe-i3649263449.html
dla mnie super bo w pozniejszym wieku można uzywac jako oddzielne krzesłko i stolik, a teraz jako bujaczek. No i cena bardzo fajna
Tweety-zabawkę dostałyśmy w ubiegłym tygodniu, w srodę, odebrałam w czwartek na poczcie bo w skrzynce tego nie zostawiają, nie jest to polecony tylko mini pakiet do odbioru bez dowodu.
Wychodzi na to , że my ostatnio z Pola w czepku urodzone bo i zabawkę z Fishera dostałysmy ( no dobra dzwoniłysmy tam codzienie -hahahahha) i wygrałyśmy fajnego królika na facebooku niedawno! Pochwale się:
www.facebook.com/photo.php?fbid=16902664...82437&type=1&theater
Babka jest mega zdolna, czadowe szyje te króliki
Darika- Pola nie budzi sie w nocy, ale rano pampers jest bardzo pełny.
Sevilla- trzymam kciuki za szybkie wyjasnienie sprawy...
Vika- ciuszki przepiekne!!!!!Ty tozawsze coś fajnego upolujesz!!!
Jezeli chodzi o kleiki to mała pije kukurydziany i ryżowy z Nestle, na przemian jej daję
na 150 ml daje 4-5 łyżeczek do butelki, robi się nawet gęsty ale dobry do picia.
Joasia- zakochałam się w tych ciuszkach, ale fakt troche kosztują, a moja Pola to ostatnio morusek
Czy wasze dzieci tez tak brudzą się po słoiczkach???ja jak ja opatule pielucha, bo sliniak czasami nie wystarczy to i jaos raczkę zawsze wyciągnie i wpycha podaczas jedzenia do buzi i rękawy załatwia albo jej sie marchewką uleje i tez już po zawodach...
Jeżeli chodzi o szczepionki to mam podobne zdanie jak Vika. Też szczepiliśmy Polę tylko 5w1 i na tym koniec.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Byłam u lekarza z Maksem ... jakaś masakra ... jutro badania krwi morfologia i żelazo ... mały w ciągu 4 tyg. przybrał 180g, więc mamy zmieniać mleko na następne, w jednym uszku tworzy się koreczek i mamy je jak najczęściej płukać i nie wycierać, w drugim (tym które drapał) tworzy się lekki stan zapalny, ale czy tak jest to zobaczymy po morfologii ... badamy żelazo bo może ma anemię i dlatego gardzi jedzonkiem ... i jak się okaże, że to anemia będziemy musieli ograniczyć mleczko do niezbędnego minimum na jakiś czas ...
A no i oczywiście wypisuje się z klubu "BRAK ZABAWKI Z FISHER PRICE" właśnie przyszła wraz z książeczką rabatową ..
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Gabi u nas z tym moczem to samo, co osoba to co innego mówi, w końcu zrobiliśmy tak jak babka w szpitalu powiedziała i wyniki będą w środę, a w poniedziałek zawieźliśmy, więc szybko jakoś, ale tamtym razem też po 3 dniach był wynik.
Tweety no ja właśnie zielona jestem w temacie ZUS i ogólnie kodeksu pracy...Muszę zapytać się znajomej księgowej, tym bardziej że oficjalnie nic nie wiem na temat rozwiązania firmy i wypowiedzenia też nie dostałam...Tak czy siak chcemy mieć drugie dziecko, ale wiadomo z dwójką już ciężko finansowo, więc chciałabym wykorzystać jak najlepiej swoje prawa. Nie oszukujmy się, ale państwo niewiele pomaga...
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
przeslijcie mi link gdzie moge sie zarejestrowac też chce taka zabawke fisher price
my wczoraj na szczepieniu bylismy i Fabiś wazy 7800 duzy tylko martwi mnie to ze slabo trzyma glowke i lekarz powiedzial ze mam cwiczyc podnosze go za raczki do gory i siedzi ladnie jak klade to glowka spada mu do tylu nie trzyma sztywno kurde wasze dzieciaczki pewnie juz sztywno trzymaja glowe....
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Sisina nie martw się, najgorsze to chyba porównywać dziecko z innymi dziećmi, każde rozwija się w swoim tempie. No Zuzka to nawet nie myśli żeby się przekręcać na plecy albo na brzuch, ledwo na boki się gibie, ale pewnie nadrabia innymi umiejętnościami dlatego ja stwierdziłam, że nie ma co się zamartwiać, ewentualnie skonsultować z lekarzem obawy