BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #775710 przez KarinaM
Ja dostałam meila 28.09 a po miesiącu dostałam zabawkę. Na Bobovicie też się zarejestrowałam ale nic nie przysłali.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #775725 przez Alex_87
To w takim razie coś dostaniemy :) chociaż najlepszą zabawką są plastikowe łyżeczki i chusteczki :D

A ja się pochwalę, postanowiłam uczyć Zuzkę pić z niekapka i dziś pierwszy raz dostała wodę z niekapka, okazało się, że lepiej jej idzie niż z butelki, także chyba butelka pójdzie w odstawkę :)

11 lata 2 miesiąc temu #775753 przez joasia10015
Ojjjj a my dziś jakiś MEKSYK -Miki płaczliwy,marudny...POjechałam do miasta ,miałąm w planach kilka sklepów-skonczyło sie na Biedrze :dry:
Poszłam wózeczkiem po Miłosza a ten sie darł całą drogę :cheer: :dry: W koncu teraz usnął ,ale jakoś kręci sie i wierci co chwilę :dry:
Alex masz jakiś konkretny niekapek ? Też musze zacząc szkolic malego -moze obedzie sie bez butelki :blush:
Sevi trzymaj sie ciepło -tyle masz pewnie teraz nerwów :( Mam nadzieje że u Maksia bedzie wszystko dobrze :blush: Buziaki dla was :kiss:
Apropo ciuszków które dałam ( linki ) to są zajebiste ale faktycznie CENY są nie do ogarnięcia -jeszcze rozumiem jak by dziecko miało w tym chodzic dłuższy czas -ale tak na prawde to na jeden sezon i już za małe :(
VIKA zajebste te ciuszki -normalnie jak nówki sztuki-za to uwielbiam LUMPKI bo za grosze mozna kupic świetne gatunkowo,mało używane cudenka :blush: Ja na razie licytuje na allegro ale znalazłam np.coś takiego allegro.pl/3-cz-swietny-komplecik-r-3-6-m-i3650767075.html ALBOOOO coś świątecznego -dla prawdziwego Mikołajka :blink: - allegro.pl/komplecik-mikolaja-68cm-i3665049620.html

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #775776 przez Gabi31
Sisina- link do zabaweczki -

www.fisher-price.com/pl_pl/playtime/FirstHugCampaign/index.html

Ja też maila od Fisher dostałam 28.09 , a zabawkę 23. 10 :)

Jeżeli chodzi o Fabisia to się tak bardzo nie zamartwiaj i nie porównuj z innymi dziecmi, kazde dziecko rozwiaja sie w swoim tempie :) Ja juz przestałam porównywac, Pola w dalszym ciagu na boki sie nie oberaca i mówią ze jest ok :) Skoro lekarz kazał cwiczyc to cwicz z małym- nie dał skierowania gdzies dalej wiec pewnie nie widzi w tym na razie nic złego...słabsze mieśnie pewnie Fabis ma w tym miejscu i wszystko nadrobi.

Joasia fajne te zestawiki z allegro :)

Alex- no bo w sumie w posiewie jak ma się coś wyhodowac to do 72 godzin, wiec nie wiem dlaczego my tak długo mamy czekac, ale nie dopytywałam bo i tak do lekarza idziemy 7.11 więc bedzie ok :)

11 lata 2 miesiąc temu #775802 przez joasia10015
Kurcze dziewczyny mam problem -zauważylam u Mikiego przy przebieraniu w pachwinkach takie coś...hmmmn nie wiem jak to nazwac - w miejscu gdzie są gumki od pampersa to takie ,,przetarte,,albo inaczej jak by ,,przecięte,,WIecie o co mi chodzi ? NIe jest to takie odcisniete tylko normalnie skórka ,,rozcięta,, :( CO ja mogę z tym zrobic? Może tym na rany popsikac ? Nie leci mu z tego krew ale normalnie uszkodzona skóra :( Moze OXENISEPT czy jak to sie tam nazywało dac :unsure: Oczywiście będe to wietrzyc ale na noc albo co muszę pampersa założyc a wtedy bedzie mu uwierało :(

11 lata 2 miesiąc temu #775816 przez Gabi31
Joasia - Octanisept dobry jest do dezynfekcji ran, tylko nie psikaj bezpośrednio na ranke tylko na wacik a jeszcze lepiej gazik jałowy i dopiero przetrzyj rankę. Na takie podieluszkowe ranki polecam masc Alantan- pomaga w gojeniu :)

11 lata 2 miesiąc temu #775883 przez vika
joasia moja miała to samo smarowałam jej maścią linomag A+E ale Alantan plus w kremie też jest super... ciuszki super :) ja mam u siebie super komis tam są ciuszki bomba tylko czasem ceny wyczepiste jak to mówi moja córka :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #775890 przez tysiiiak
Joasiu również polecam Alantan :) Kubusiowi niestety często na szyjce się takie coś robi :( Linomag też jest ok ale to raczej na codzień :)

Ciekawe jak Sevilla po wizycie :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu #775925 przez Alex_87
Joasia Zuzka dostała coś takiego - www.nuk.pl/#path=products/drink_training...que<y=m&lid=34&m=1

aaaachhh oszaleje z moją marudną córką :angry: :angry: :angry:

11 lata 2 miesiąc temu #775988 przez KarinaM
A moja córcia dzisiaj prawie cały dzień na brzuchu. Co położyłam Ją na plecy to ta my i już na brzuchu. A jaka dumna była!!!
Kąpanie o 18:30 i usnęła przy mleczku.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #776007 przez vika
Tośka dziś padła przed 19-stą bez jedzenia :huh: od 14-stej do 16,30 byliśmy na spacerze prawie cały przespała. :) ciekawe o której obudzi się na jedzonko :)
my pewnie jak zwykle po północy pójdziemy do łóżka....no ale korzystamy z wolnego (spokojnego) czasu bez dzieci :silly:

karina moja dziś przyprawiła mnie o pulpitacje serca z tymi obrotami :cheer: położyłam ją na łóżku a ona na moich oczach zrobiła 2,5 obrotu na szczęście zdążyłam ją złapać nim ten 3 obrót dokończyła :angry: na macie ją zostawiłam i wyszłam do kuchni za dosłownie chwilkę słyszę,że coś jej nie pasuje wchodzę a ona na podłodze zawinięta w pałąki od m :huh: nawet ja tak szybko bym się z tym nie uwineła :laugh: a w łóżeczku jakaś masakra zanim uśnie...gdyby dała rade chodziła by po ochraniaczu...nie ma,że koniec i dalej nie da się obrócić ...krzyk i prze dalej na boki łóżeczka :laugh: :lol: OJ JUŻ CZUJE CO TO BĘDZIE Z TYMI NASZYMI KOCHANYMI URWISAMI :kiss: :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #776008 przez Sevilla
W czwartek idę do szpitala, lekarz przypuszcza ciążę pozamaciczną, bo na to wskazuje beta HCG oraz krwawienia, macica, która nadal jest jak na etapie wczesnej ciąży ... jeżeli potwierdzi się diagnoza dostanę lek metrotreksat. Święta w każdym bądź razie i weekend spędzę w szpitalu, tym samym całej mojej rodzince zorganizowałam Święto Zmarłych, nie zapominając o lekarzu, który stwierdził, że trochę inaczej planował ten czas ...

11 lata 2 miesiąc temu #776038 przez KarinaM
Sevilla współczuję bólu, pobytu w szpitalu ale przede wszystkim rozstania z Maksem. Jak Ty to przeżyjesz?

Vika moja przekręca się narazie tylko na brzuch. Jeszcze nie doszła że z brzucha na plecy. Udało Jej się to przypadkiem ze dwa razy i była zdziwiona. Ale na brzuchu podnosi nogi i ręce do góry i robi samolot i przy okazji przesuwa się i kręci wokół własnej osi. Czyli po kilku samolotach już jest na końcu koca.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #776048 przez Sevilla
Karina to chyba jest w tym najgorsze, że nie wiem jak przeżyje tak długą rozłąkę z Maksiorem ... na całe szczęście przyjeżdża moja mama i się nim zajmie ...

11 lata 2 miesiąc temu #776072 przez tysiiiak
Sevilla bardzo mi przykro :( najbradziej właśnie rozstania Maksiorkiem i pobytu w szpitalu :( obyś musiała tam spędzić jak najmniej czasu ! :kiss:

Kuba ani myśli o spaniu. Bawi się w najlepsze :dry: To przez tą drzemkę o 17-tej.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka