BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #775107 przez tysiiiak
Ja się rejestrowałam jakies 2 msce temu i nadal nie mam zabawki :angry:

Kuba dziś ostatnią drzemkę miał o 14 więc szyciej go wykąpałam o pół godzinki i zasnął przy butli. Trochę się kręci w łóżeczku ale mam nadzieję że będzie spał :)

i nie śpi :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #775111 przez munnecabrava
Już jakis czas temu się zarejestrowałam:)

Oooo TYsiak witam w klubie tych urodzonych pod pechową gwiazdą :P

11 lata 2 miesiąc temu #775114 przez tysiiiak
Urodziłam się 13-go w piątek to do czegoś zobowiązuje :)

11 lata 2 miesiąc temu #775118 przez pauluska
O to i ja się zarejestruje może coś dojdzie do nas :) Ja już szukam prezentu dla Igi na Mikołajki i pod choinkę tyle tego jest :D

11 lata 2 miesiąc temu #775132 przez Gabi31
Hej Dziewczynki :)

My też dostałyśmy zabaweczkę z Fishera, Pola zafascynowana bo zabawka ma lusterko:) Także Tysiak,Munnecabrava czekajcie cierpliwie. Ja ankietę wypełniałam dawno temu, zaraz po tym jak Tweety podała link :)- dzięki Tweety

Dzis zabiegany dzień, najpierw byłam w szpitalu na cytologii a potem z małą zrobic Echo serca. I dupa otwór owalny nadal drożny, nie zamknął się. Kolejne usg zalecają zrobić za 5 miesięcy, oby sie zamknął. Swoją drogą 25% ludzi dorosłych to ma, wiele z nich o tym nie wie i zyją,wiec to mnie troche uspokaja. Gdyby mała nie miała infekcji zaraz po urodzeniu o to ze robili jej usg chyba wszystkiego w zwiazku z ta infekcja to tez bym o tym nie wiedziała.

Alex- ale jaja z tym pobieraniem moczu, mnie jutro to Bedzie wesoło.czeka i wiem ze nie bedzie łatwo. Tym bardziej ze jestem sama i nikogo do pomocy w łapaniu :) Swoja drogą wszyscy co do pobierania mówia cos innego...

Czy któras zaczela wprowadzac mleko następne już???Ja zaczelam trzy dni temu od jednej butelki nastepnego, dzis dwie butelki i Pola strasznie mi po nim ulewa :(((((

11 lata 2 miesiąc temu #775210 przez KarinaM
Gabi a wpisali w książeczkę zdrowia wadę wrodzoną serca? U mnie wpisali VSD. Irina nie miała infekcji przy porodzie ale miała szumy nad serduszkiem i dlatego zrobili echo i okazało się że ma ubytek miedzykomorami w serduszku. Kardiolog pocieszyl nas że z taką wadą ludzie uprawiają zawodowo sporty. Wada brzmi strasznie ale nie jest groźna. Może tą dziurka miedzykomorami zmniejszyć się lub całkowicie zniknąć jak serduszko urośnie.

Co do zabawki Irinie też się podoba lusterko.
Ja też nigdy nic nie wygrałam ani nie dostałam od takich firm. To jest pierwszy raz. Ale mówią że zawsze musi być pierwszy raz.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #775219 przez Marta1985
Witam :)

Jestem majowo-czerwcową mamuśką i mam pytanie odnośnie krzesełka do karmienia ... czy któraś z was już takowy zakupiła? Jeżeli tak i jesteście zadowolone to podeślijcie linka :blush:

11 lata 2 miesiąc temu #775268 przez demoniqe
hej kochane, Kuba nieżle znosi zmianę czasu, dziś wstał o 6:30.

Za to po weekendzie zrobił się płaczliwy, chce tylko na rączki i przytulać się i gryzie na maksa.

Czuję że to ząbki jednak dalej.

Ja dziś przeżyłam pierwszy dzień z książki Chodakowskiej :) całkiem smaczne jedzonko, ale trening mnie wyczerpał :)

Co do jedzenia to zrobił się żarłok. Zjada 4x 180 ml i cycek w nocy i opędzlował dziś cały słoiczek zupki.

11 lata 2 miesiąc temu #775326 przez joasia10015
A ja dalej za Chodakowską nie mogę sie zabarac B)
CHłopaki usnęli ,a mamuska zamiast isc spac to ,,odpoczywam,,na necie ;)
Jedna z kwietniówek dała ostatnio stronkę ze świetnymi ciuchami (moze któraś zna ) -normalnie coś rewelacyjnego :kiss: To mi sie spodobało - pl.dawanda.com/product/52566883-Body-9-1...otrzebuje-twoich-rad
A te jakie świetne :lol: - pl.dawanda.com/product/52113939-Longslee...M-Instrukcja-obslugi

11 lata 2 miesiąc temu #775333 przez joasia10015
No ale to mnie rozwaliło - pl.nextdirect.com/pl/g492598s5#882859 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A tu cos dla prawdziwego modela :blush: - pl.dawanda.com/product/51885023-Kombinezon-dzieciecy
No i ten kicuś mały :kiss: pl.dawanda.com/product/43827170-Kombinezon-dzieciecy
I po co ja wchodziłam na tą strone :cheer: :P :S

11 lata 2 miesiąc temu #775349 przez Ewelinczok
Ja polecam krzeselko do karmienia z leżaczkiem jest od 0+ Chicco Polly Magic 3w1 Rewelacja!!

Maly dostal uczulenia nie wiem od czego:( juz odstawam wszystko oprocz mleka... kremy, plyny ... masakra. Doszlam do wniosku ze to chyba mleko mm bo zaczelam wiecej mu dawac mm niz piersi. Wczesniej dawalam nan teraz zmieniam na Gerbera. Ktoras podaje to mleczko swojemu maluchowi??? Zobaczymy czy bedzie lepiej.

I jeszcze jedno. Bedziecie szczepic na pneumokoki???

11 lata 2 miesiąc temu #775351 przez KarinaM
Ewelniczok ja szczepię na pneumokoki bo jako że Irina ma wpisaną wadę serca to mamy z przydziału to szczepienie. Ale gdybym miała płacić i to nie małe pieniądze to nie szczepiłabym. Igora nie szczepilam tymi wszystkimi dodatkowymi bo najzwyczajniej nie miałam na to kasy. Jak kogoś stać to niech robi te szczepienia.

Lecę spać bo dałam Irinie jeść o 2:00 i musiałam zajrzeć na chwilę.

Joasiu ciuszki superowe. Jutro poogladam na laptopie bo w telefonie to nie ma takiego efektu.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #775359 przez KarinaM
Jak ja zazdroszczę tym które mogą pospać do 7/8. Moja znowu godzina 5:20 wstała, pogugała w łóżeczku pół godziny i tyle spania na dziś. Leży u nas w łóżku i nawet nie myśli o spaniu. Kręci się jakby miała robaki. No trudno kiedyś to odespie. A wczoraj padlam o 21 z minutami. Tu wychodzi właśnie przemeczenie. Bo wczorajszy dzień był dla mnie męczący.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #775361 przez munnecabrava
Gabi moja juz od kilku tygodni je następne :) ulewa tez ale jakby mniej:)

Hihii a moja tez mi dzisiaj pobudkę o 5 zrobiła i znów 4-5 godzin spania ale wczoraj yło super:)

11 lata 2 miesiąc temu #775384 przez pauluska
Joasia kombinezony Czachora boskie jakbym miała chłopca brałabym :D

U nas noc ok Iga wstała o 7 przyjechała do nas babcia karmi ją a ja się biorę za porządki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka